Šta je novo?

Bioshock (PC)

Kod mene igra ide na max bez problema rezolucija 12x10

ti si jedan od retkih (jedan od milion? :))koji stavlja oblivion u isti kosh sa ostatkom elder crolls serije...pogotovo sto ljudi koji su radili na prethodnim naslovima nemaju veze sa oblivionom.... ES iz vremena dok su bile samo na PCu i jesu bile HC, samo ti izgleda sve slabije vidish te promene sa prelaskom na konzole (i to za chudo od kad si vlasnik iste :p) battlezone vanvremnska igra? :) imala je jedan feture koji je bio sjajan i milion drugih zbog kojih je bila ochajna igra... to je ne chini vanvremenskom...

ovi sto opravishe oblivion sigurno nisu jedni od najhrabrijih, jer su napravili jednu od najkomercijalnijih igara :) ako hoce dobar rpg moraju da zaborave na pare :d

deus ex je dobio naslednika koji je krsh... bioshock kada bi se stavio rame uz rame sa ss2 je krsh (ali priznajem, bar su odustali od smaranja da je bio shock duhovni naslednik ss2, za razliku od nekih koji promene zanr igre i ubedjuju ljude da je to nastavak franshize...meh)... fo3 kada stigne bic krsh... tendencija je da su igre sve losije, i to ne kazem samo ja koji sam zaljubljenik onih igara kojih vec jesam, vec se o tome vec naveliko pishe shirom neta...

ma gde ti je vreme pregazilo kartu pa ja ovu igru furam sa sve full detaljima sa masinom iz potpisa...nije ni jednom stucala ili nista slicno,novi drajveri sto GX-X kaze i mora da radi.

Stuca ljudi, radio mi je FRAPS dok sam igrao, padne mi na 10 frejmova, kad pocnu njih par da skacu oko mene....ni ja nisam verovao......

Da li moze biti da mi nesto nije u redu sa grafickom ne znam.

Poslednja izmena:
Stuca ljudi, radio mi je FRAPS dok sam igrao, padne mi na 10 frejmova, kad pocnu njih par da skacu oko mene....ni ja nisam verovao......

Zeza te procesor. Za Bioshock-u je bitno da imas Dual Core. Po grafickoj ne bi trebao da imas tako lose rezultate.
Pogledaj ovaj test LegionHardware sto je Nedjo okacio: http://www.legionhardware.com/document.php?id=681&p=0
A pogledaj i ovo: http://www.gamespot.com/features/6177688/p-7.html

BTW, ima li original da se kupi u Beogradu?

Poslednja izmena:
Samo jedna molba: koristite spoiler tag kad pisete informacije vezane za tok igre. Nisam jos poceo da je igram, ali pratim topik, pa necu da nalecem na walkhrough-ove i hintove.

Onako nije lose.
Ja je presao.

Igra je fantazija,jednostavno te uvlaci u sebe,na pocetku me bas i nije nesto zainteresovala,ali kako se prica razvijala promenio sam misljenje!Sad mi zao sto sam je zavrsio!

procesor ti je pojelo vrijeme, ne grafiku...

Prvi sledeci koji spomene Oblivion, Morrowind ili nesto trece sto nije vezano za Bioshock dobija perm ban.

Poslednja izmena:
Igra je super! Pravo uzivanje u odnosu na ovogodisnje "hitove" koji to nisu postali, najvise volim kada dodje ovako nesto bez pompe i proseravanja a napravi bum!

Igra je super! Pravo uzivanje u odnosu na ovogodisnje "hitove" koji to nisu postali, najvise volim kada dodje ovako nesto bez pompe i proseravanja a napravi bum!
A ja najviše mrzim kada neko ne prati ništa pa priča napamet. Bioshock došao bez pompe? Možda, kao što Age of Empires ili Halo dolaze bez pompe. Druga je stvar što je malo ljudi znalo šta će tačno doneti igra i što je gejmplej drugačiji od tipskog.

Jel sam naleteo na neki bug ili ...?
Na Frolic nivou kad pokupis trecu sliku, gazda kao popi*di i salje one likove sa zecijim maskama. U hintu pise da treba da se odbranim od napada. Pa ubio sam ih nekoliko, ali nista se ne desava... vec sat vremena tumaram okolo trazeci dal' ima negde da se izadje.
Jel ima neka zackoljica? help please

Nekoliko? Ima ih bre gomila :D Ja sam se samo muvao oko stepenica i onih slika a oni su samo nailazili. Jedno 5 minuta sam se branio nakon cega je prestao da smara :)

Help !

1.) Igram ovu igru sto je detaljnije moguce, bez obzira na misiju trudim se da zavirim u svaki ugao nivoa.
Jel zna neko kako se u nivou Fort Frolic dolazi do dela nivoa Sinclair Spirits, trebalo bi stepenicama nadole iz Eve's Garden-a ali su te stepenice zatvorene horizontalnom resetkom, tj. mozes da gazis po njoj. Jel zna neko kako se ova resetka otvara, imam neki osecaj da kad se njima dodje do Sinclair Spirits-a, da ce tamo biti raznih upgrade-ova, municije, napitaka...

Dakle, ovo nema veze sa ispunjavanjem misije sve ciljeve sam ispunio (pobio i poslikao sva 4 lika), a na kraju sam prideo overio i samo Cohen-a, dobiju se lepe stvari kada se pretrazi njegovo telo i ona zatvorena kutija koja se otvara kljucem koji je kod njega... Iako je Ryan-ov protivnik morao sam da ga ubijem, propali umetnik tu mi soli pamet :D.

2.) Zanima me jos nesto, koliko se Adama dobija kada se harvestuje devojcica, ja sam ih do sada sve spasavao, a necu ni da probam da ih harvestujem, jer ako jednom probam, necu se moci zaustaviti :D.
Kada se spasavaju dobija se 80 ADAM-a, i da li kolicina dobijanja ADAM-a (i za harvest i za rescue) zavisi od tezine igranja (ja igram na medium) ?

3.) Da li je razlika u tezini igranja samo u tezini protivnika, jer ako je tako onda verovatno necu ponovo igrati ovi igru.

Ljudi meni na "loading screen" frame rate padne na 25.....a drugar kaze njemu na 7300 gt, stoji na 70?

:trust:

@Zdravko

ides u Sinclair Spirits i iza sanka imas dugme koje otvara vrata ispred i onu resetku u holu. Iza vrata imas apgrejd oruzija a iza resetke se ne secam

Inace ne moras da ides u svaki detalj mape. dobices najvise dva apgrejda vise za oruzije a ne utice uopste na kraj igre-nista ti teze/lakse nece biti na kraju. Taman dok pokupis jos extra materijala moras da ubijas protivnike, odnosno da trosis municiju... pa kad saberes i oduzmes dodje ti na isto. Meni su nivoi jednolicni i dosadni i po mom misljenju to je i najslabija tacka igre koja snayno utice na atmosferu igre.

Igra je Ok, ali nista vise. Ne znam da li bih je odigrao jos jednom. Potpuna je misterija kako je u SK ocenjena sa 99, pa toliko ni Half Life nije dobio a potpuno je originalna igra. Ovo je cista eklektika, sve je vec vidjeno. a najsmesniji je komentar u SK, odnosno preporuka da se igra nocu radi atmosfere, posto je rec o igri sa horor primesama. Kao mnogo ce se igrac naplasiti. :d Pa ovu igru moze da igra i dete od 3 god. Eh, kada se samo setim undayinga. Da su nivoi malo bolje odradjeni ova bi igra stvarno i mogla biti horor. Dosla mi je kao Serious Sam (ne bukvalno).
Jedino sto je stvarno odlicno upeglana, sve odlicno fercera.

Poslednja izmena:
ma ima ne zaj*b. ali resio sam. ucitao sam nivo ranije i isao ponovo.
@zdravko
ne smes da ides bas toliko detaljno! i ja sam na frolicu otisao malo dalje i izgleda da sam se tu presao. prvi put mi je zablokirao zato sta sam otisao na mesto gde se nalazi cetvrta slika (nisam ni znao-put je otvoren) a nisam dobio taj zadatak. i onda kad sam se vratio da stavim trecu sliku, hol u centru se zatvori dok ne istrebis sve "zeceve"... ja ih istrebio ali resetke i vrata ostala zatvorena i nisam ni dobio zadatak za cetvrtu.
pretpostavljam da je neki bug.
zavrsio sa verzijom srecnog kraja, glavni junak (ja :D) izranja u podmornici sa devojcicama, i umire nakon mnogo godina dubokom smrcu okruzen "porodicom" (devojcicama). One bezobrazne delove kada devojcice napune 16 (pardon, 18) sam preskocio.
:D :D :d :-devil-: :banana: :eyebrows:

Poslednja izmena:
@psaras: ima vise zavrsetaka
@risa: probaj da se na u-inventu oslobodis nekih predmeta
@lazans: kod imas na audio zapisima, ona riba sto ti je novi priajtelj/sagovornik ti je rekla to, ne moras na treci sprat

@Zdravko

ides u Sinclair Spirits i iza sanka imas dugme koje otvara vrata ispred i onu resetku u holu. Iza vrata imas apgrejd oruzija a iza resetke se ne secam

Cekaj, koliko ja vidim sa mape, u Sinclair Spirits se ulazi preko tih zatvorenih stepenica. Mozda si pobrkao, mozda si mislio da negde drugde treba u baru iza sanka da se otvore te stepenice, pa se njima ide u Sinclair Spirits ?

@zdravko
ne smes da ides bas toliko detaljno! i ja sam na frolicu otisao malo dalje i izgleda da sam se tu presao. prvi put mi je zablokirao zato sta sam otisao na mesto gde se nalazi cetvrta slika (nisam ni znao-put je otvoren) a nisam dobio taj zadatak. i onda kad sam se vratio da stavim trecu sliku, hol u centru se zatvori dok ne istrebis sve "zeceve"... ja ih istrebio ali resetke i vrata ostala zatvorena i nisam ni dobio zadatak za cetvrtu.
pretpostavljam da je neki bug.
:D :D :d :-devil-: :banana: :eyebrows:

Ja nisam imao problema sa ovim nivoom, iako se posle ubijanja 3. lika nisam vratio da okacim njegovu sliku, vec sam odmah krenuo da ubijem 4.lika, tako da sam obojicu ubio, pa okacio njihove slike. Kad okacis sliku 3. onda te napadaju oni spliceri, a kada posel toga okacis sliku 4. lika, onda Cohen dolazi slavljenicki da pogleda svoje remek delo i ja mu zahvaljujem sa par metkova u glavu :D.
O kakvim zecevima pricas ??? A mislio si na Splicere, ok.

Poslednja izmena od urednika:
Da, ispricao je Bad Guy ending.

E da takkodje, za one koji jos nisu shvatili (u vezi Bioshocka) jedan ocekivani spojler. Doktorka Polito je u stvari Shodan :p :) :-devil-:

ne razumijem sto sam zavrsio bad gay end a tokom igre spasavo sam djevojcice, mozda sam samo dvije-tri ubio radi adama :D i ne razumijem sto sam zavrsio los kraj :mad:

probaj sledeci put kada budes igrao da ih pobijes sve, pa ako ponovo bude "bad gay ending" onda je zbog toga. onda jos jednom odigraj ali na hard, i nemoj da ubijes ni jednu devojcicu, i samo sa jednom rukom i bez pauze od pocetka do kraja pa da vidis kakav preokret te ceka na kraju :eyebrows:

Poslednja izmena:
ne razumijem sto sam zavrsio bad gay end a tokom igre spasavo sam djevojcice, mozda sam samo dvije-tri ubio radi adama :D i ne razumijem sto sam zavrsio los kraj :mad:
Kako ne kontash?:d
PA pobio si tu jadnu decu?2-3?Pa dovoljno da si ubica nevine dece....:D//Zar ne?

Poslednja izmena:
A ja najviše mrzim kada neko ne prati ništa pa priča napamet. Bioshock došao bez pompe? Možda, kao što Age of Empires ili Halo dolaze bez pompe. Druga je stvar što je malo ljudi znalo šta će tačno doneti igra i što je gejmplej drugačiji od tipskog.

Pa ni blizu nije pompezno najavljivana kao S.T.A.L.K.E.R. koji je obican crap od igre, na to sam mislio. A ti po obicaju pogresno razumes moje napise :D

Ljudi ja tek sada instalirao igru, i evo neshto gledam, jel zna neko kako da upalim AA iz drajvera?
Inache mogu da kazem da mi uopste loshe ne fercera na 6800gs, bash sam se iznenadio... Mislio sam da necu imati preko 10fps, a bogami u 1024x760 gura ga od 20-40 sa max settinzima. :)

Vrh Dno