Šta je novo?

AMD Barcelona oficijelna tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da se nadovezem na prethodni post:
Moj zadnji Intel procesor u kucistu je bio Pentium MMX 233 Mhz :), a i tad ga nisam ja kupio, vec dobio od firme :). Nikada u zivotu nisam kupio Intel procesor :).

Ni ja nikako da objasnim ovim AMD fanovima u threadu da sam i imao i prodao više AMDovih procesora nego svi oni zajedno.. :d

C2D je mnogo efikasniji od K8 kada se gleda klok-na-klok. K8-ici treba otprilike 600-800 MHz viseg radnog takta da stigne C2D procesor.

Ma najbolje da zaokruzimo mi to na 1Ghz :d
Conroe 4M je oko 15-20% brzi od K8 Windsora.U 2-3Ghz rasponu to je od 400 do 600Mhz razlike(6000+ je brzi od e6600,5600+ je brzi od e6400;sve na def.)

Jos jedan review:http://www.techwarelabs.com/reviews/processors/barcelona/

Zanimljiv topic na amdzone-u u vezi L1 kes memorije:
http://www.amdzone.com/index.php?na...&t=11210&sid=fb9d0d1e51dcdc763da584fc4c5d7dad

Poslednja izmena:
Kakav bre Intleov glasnogovornik i marketinske patke. Pricam sta mislim, izvlacim zakljucke iz onog sto procitam na netu, a citam dosta.
Ma sve je to ok, ali te informacije koje svi citamo su odredjeni ljudi pustili na web.

Na ovom forumu ima ljudi kojima ako samo dirnes u AMD napadnu te kao da si im opsovao mater i celu familiju pride.
Dobro de sto se ljutis odma ! ;) :d :smoke: :wave:

I ja sam veliki fan AMD, ali sam i kritican. Pa zadnji Intelov procesor u nekoj mojoj makini je bio Mendocino Celeron. Ajde bre ljudi oladite i spustite tenziju, pogotovu vi stariji i moderatori koji treba da daju ton forumu.
Ja nisam moderator! ;) A ti nisi kritican, nego si samo malo skepitcan. Opusteno bre ! :bottle: :guitar: :cigar:

dobre vesti !

Barcelona K10 launch: The latest revision

"At the launch event we found out that AMD plans to ship B2 revision of Barcelona K10 CPU. Opteron 2300 series will ship as B2 revision. According to our previous information this will bring the lover voltages and lower dissipation into the game.

The B2 revision of K10 is the reason how AMD can have a 75W TDP with its 2.0GHz parts, while we aready know that B0 and B1 had a 95W TDP on the same clock.

The B2 revision is the one that should let AMD go all the way up to 3GHz with Quad core and even faster with Dual core. We will keep our eyes for developments, but if AMD is right this 2GHz chip should be a great overclocker."

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Da aktualiziram tabelu sobzirom da sad vec imamo daleko manje TDP vrednosti

AMD Opteron 2000-Serie
AMD Opteron 2350 - 2,0GHz - 75W - $389
AMD Opteron 2347 HE - 1,9GHz - 55W - $377
AMD Opteron 2347 - 1,9GHz - 75W - $316
AMD Opteron 2346 HE - 1,8GHz - 55W - $255
AMD Opteron 2344 HE - 1,7GHz - 55W - $209

AMD Opteron 8000-Serie
AMD Opteron 8350 - 2,0GHz - 75W - $1019
AMD Opteron 8347 HE - 1,9GHz - 55W - $873
AMD Opteron 8347 - 1,9GHz - 75W - $786
AMD Opteron 8346 HE - 1,8GHz - 55W - $698

-----------------------------------------------------------------------------------

HP pocinje sa isporukom ProLiant servera na bazi novih opteron procesora.

"As the undisputed leader in Opteron-based servers – more than 37 percent of all Opteron-based servers shipped are HP ProLiant – HP will broadly support Barcelona across its x86 ProLiant product line and will begin to ship systems to customers in Q407.

ProLiant servers based on AMD’s new Quad-core offerings will help customers increase energy efficiency and introduce or expand virtualization capabilities in their data center. Building on the virtualization technology embedded in Barcelona processors, customers can rely on HP’s balanced ProLiant architecture and unified management strategy to better manage workloads and consolidate their server footprint.

HP has a long-standing industry leadership position in virtualization and ProLiant is the number one server platform for VMware software. Anticipating the release of integrated hypervisor technology, HP had the forethought to design USB ports internal to HP ProLiant and HP BladeSystem server designs. This HP innovation offers customers a built-in design for a secure, unobstructed implementation of an integrated hypervisor. HP has an installed base of over 3.5 million ProLiant servers, including all currently shipping AMD Opteron-based platforms, with internal USB ports.

HP remains committed to offering the broadest choice of platforms to address the wide range of requirements our customers demand. We’re excited about the first shipment of Barcelona and look forward to bringing these new quad-core-based ProLiant servers to market by the end of the year."

---------------------------------------

AMD's COO Dirk Meyer je potvrdio da se namerava povecanje radnog takta od 25% u cetvrtom kvartalu ove godine.
To se moze odnositi na Opteron 8360 koji se pominje u nekim dokumentima AMD'a

Poslednja izmena:
Interesantno je to sto Barcy sa povecanjem radnog takta mnogo dobro skalira. Na 3 Ghz ce biti sigurno vrlo konkurentan u desktop segmentu. Licno, mislim da ce i na 2.6 ghz biti zver, no videcemo.

The B2 revision is the one that should let AMD go all the way up to 3GHz with Quad core and even faster with Dual core. We will keep our eyes for developments, but if AMD is right this 2GHz chip should be a great overclocker."

Ovaj 2GHz chip nema sanse da ce biti odlican overclocker. Mozda ce biti neki koji ce se prodavati kroz 3 ili 6 meseci ali ovaj sigurno ne.
A i ko to overklokuje procesore u serverima?

Uz to manji TDP ne znaci automatski i vece radne frekfence, sto je ocigledno iz primera Brisbane-a.

Poslednja izmena:

Trenutno postoje barem dvije socket F ploce koje podrzavaju Opterone serije 23xx - Asus L1N64 WS (s novim BIOS updateom) i Asus L1A64 WS na kojima se ovi procevi mogu jako lijepo OCati.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1213512&postcount=86

Uz to manji TDP ne znaci automatski i vece radne frekfence, sto je ocigledno iz primera Brisbane-a.

Po izlasku Brisbane jezgre odmah su se mogli doseci taktovi tadasnjeg 90nm F2 procesa (cca 3GHz) a danas idu i na 3.2GHz+ bez nekih pretjerivanja s voltazom tako da nedostatak brzih Brisbane jezgri nije zbog nedostaka samog 65nm procesa vec nekih drugih (marketinskih a i taktickih) razloga poput iskoristavanja postojecih 90nm postrojenja i 2x1MB L2 modela.

Poslednja izmena:
Ovaj 2GHz chip nema sanse da ce biti odlican overclocker. Mozda ce biti neki koji ce se prodavati kroz 3 ili 6 meseci ali ovaj sigurno ne.

Sinko , da ti lepo kazem nemoj se mesas u domen gde se ne razumijes.
Jedno je borba za odrzavanja TDP'a sa niskim frikvencijama a drugo je overclok pogotovo ekstremni overclock jer kod doticnog nacina igranja sa silicijumom nobody cares za TDP, kad mu nasviras 1,9V i imas disipaciju od 250W , boli te uvo za isti bitne su samo performanse.

Primjer :

Intelov Q6600 , 95W TPD (GO Stepping , stari je imao 105W) radni takt 2.4 GHz

Sta mislis da li ce AMD uspjeti da izvuce 400 MHz vise a da bude u granicama 95W TDP'a kao Intel sa malim podizanjem napona ? Ja cenim da hoce i sa aktuelnim Opteronom a kamoli sa buducom Phenom varijantom.

Zato smiri nogice i sacekaj jos malkice .....

Najavljeno je podizanje radnog takta za 25% uz postovanje TPD'a od 75W :)

Poslednja izmena:
Sinko , da ti lepo kazem nemoj se mesas u domen gde se ne razumijes.
Jedno je borba za odrzavanja TDP'a sa niskim frikvencijama a drugo je overclok pogotovo ekstremni overclock jer kod doticnog nacina igranja sa silicijumom nobody cares za TDP, kad mu nasviras 1,9V i imas disipaciju od 250W , boli te uvo za isti bitne su samo performanse.

Primjer :

Intelov Q6600 , 95W TPD (GO Stepping , stari je imao 105W) radni takt 2.4 GHz

Sta mislis da li ce AMD uspjeti da izvuce 400 MHz vise a da bude u granicama 95W TDP'a kao Intel sa malim podizanjem napona ? Ja cenim da hoce i sa aktuelnim Opteronom a kamoli sa buducom Phenom varijantom.

Zato smiri nogice i sacekaj jos malkice .....

Najavljeno je podizanje radnog takta za 25% uz postovanje TPD'a od 75W :)

Kao prvo sinak, upristoji se kada razgovaras sa starijim od sebe i nemoj da pricas tati kako je dete napraviti.
To da ce buduce Barse ici znatno vise od sadasnjih 2GHz nije pitanje. Ali AMD bi u ponedeljak izbacio Barsu na frekfencijama preko 2GHz da je mogao da ih smesti u 95W TDP. Ako 2,2GHz ne moze da stane u 95W onda ni maksmilani overclock nije mnogo dalje, naravno ne mislim ovde na tecni azot itd.
A i opste je pravilo da su prve revizije procesora losi overclockeri (B2 je prva revizija koja je dospela na trziste).

Poslednja izmena:
Kao prvo sinak, upristoji se kada razgovaras sa starijim od sebe i nemoj da pricas tati kako je dete napraviti.
To da ce buduce Barse ici znatno vise od sadasnjih 2GHz nije pitanje. Ali AMD bi u ponedeljak izbacio Barsu na frekfencijama preko 2GHz da je mogao da ih smesti u 95W TDP. Ako 2,2GHz ne moze da stane u 95W onda ni maksmilani overclock nije mnogo dalje, naravno ne mislim ovde na tecni azot itd.
A i opste je pravilo da su prve revizije procesora losi overclockeri (B2 je prva revizija koja je dospela na trziste).

Nisu razumio uopste filozofiju koju AMD zivi kad su u pitanju server procesori , cilj je bio zadrzati se u okviru boljeg TDPa 75W a frikvencije su sekundarne. Imajuci u vidu koliko kod velikih kompanija trose serverske farme veoma je bitno koliki je TDP odredjenog proizvoda.U kombinaciji sa DDR2 memorijom koja je dodatno manji potrosac od FBDimm'a i sa cinjenicom da odpada Northbridge na ploci u tom smislu odnosno biva zamenjen kroz intzegrisani memcontoller cija je potrosnja manja od 15W , AMD nudi trzistu ekonomicniju soluciju , AMD je prestavio native quad core koji je po TDP'u bolji trenutno od Intela stim sto se da videti da i pored te cinjenice isti proizvod postaje i vise nego konkurentan clock by clock.

E sad tvoja spekulacija je da AMD nije u stanju da proizvodi procesore od 2,2 GHz predpostavljam zbog arhitekturskih problema e sad se ja pitam ako je tome verovati odkud onda Phenom na 3.0 GHZ za vazdusnim hladnjakom i to jos B1 stepping ?

You can not mix frogs and grandmothers , sacekaj Phenom da vidimo njegove radne frikvencije i njegov TDP pa onda mozemo spekulisati o overclocking potencialu istog.

Nisu razumio uopste filozofiju koju AMD zivi kad su u pitanju server procesori , cilj je bio zadrzati se u okviru boljeg TDPa 75W a frikvencije su sekundarne. Imajuci u vidu koliko kod velikih kompanija trose serverske farme veoma je bitno koliki je TDP odredjenog proizvoda.U kombinaciji sa DDR2 memorijom koja je dodatno manji potrosac od FBDimm'a i sa cinjenicom da odpada Northbridge na ploci u tom smislu odnosno biva zamenjen kroz intzegrisani memcontoller cija je potrosnja manja od 15W , AMD nudi trzistu ekonomicniju soluciju , AMD je prestavio native quad core koji je po TDP'u bolji trenutno od Intela stim sto se da videti da i pored te cinjenice isti proizvod postaje i vise nego konkurentan clock by clock.

E sad tvoja spekulacija je da AMD nije u stanju da proizvodi procesore od 2,2 GHz predpostavljam zbog arhitekturskih problema e sad se ja pitam ako je tome verovati odkud onda Phenom na 3.0 GHZ za vazdusnim hladnjakom i to jos B1 stepping ?

You can not mix frogs and grandmothers , sacekaj Phenom da vidimo njegove radne frikvencije i njegov TDP pa onda mozemo spekulisati o overclocking potencialu istog.

Pa to sam ja i rekao, sacekajmo 3-6 meseci da vidimo radne frekfencije Phenoma, ali ovi sadasnji nece moci da se visoko overclockuju zasigurno. Da ponovim (gotovo) niko nece kupiti Barsu da bi je overclockovao.

A sto se tice Phenoma na 3GHz, postoji i C2 Quad overclockovan na 5GHz ali slabo ko moze to da postigne sa standardnim kupljenim procesorom.

Pa to sam ja i rekao, sacekajmo 3-6 meseci da vidimo radne frekfencije Phenoma, ali ovi sadasnji nece moci da se visoko overclockuju zasigurno. Da ponovim (gotovo) niko nece kupiti Barsu da bi je overclockovao.

A sto se tice Phenoma na 3GHz, postoji i C2 Quad overclockovan na 5GHz ali slabo ko moze to da postigne sa standardnim kupljenim procesorom.

Ha , sta hoces da kazes da smo mi overclockeri bili budale sto smo kupovali jos onda svi AMD Opterone (serverske) 146tice i 148mice ?

Najcistiji silicijum i birani primerci su kod AMD'a uvek namijenjeni serverskom trzistu i opet ti kazem da tvoja ocekivanja nemaju osnovu.

To da ce Barsa biti los ocer je sa tvoje strane cista spekulacija ......

Poslednja izmena:
Sa performance strane za 4/8S, AMD ima itekako bolje resenje.
Quad Tiger je mozda brzhi clock za clock, ali AMD mozhe da upari 8 Barsi, za istu potrosnju kao Intel, a tada je vec sigurno brzhi. (znaci gledamo Tiger 4Sx4Cx3GHz vs Barsa 8Sx4Cx2GHz, 48 vs. 64, em bolje skaliranje Barse). Cenovno je cak Barsa jeftinija za sada.
Nego... mene brinu neke stvari:
POST problem koji je Anand pomenuo
Zasto je na testu disabled Hardware Prefetcher na Intel boxu?
Zasto je AMD poslao Intel sistem za testiranje, a nisu sami testeri koristili svoje/druge mashine - ipak je AMD poslao 5000V/P chipset plocu a ne 5000X, i time osakatio Intel box bar malo (nije to 50%, ali je primetno za memory intensive aplikacije - taman da pokrije neke razlike a smanji druge na error margin).
Kad ce stvarno biti dostupna ;) HP nema niti reklamira Barsa konfiguracije na sajtu (reklamira Opterone, ali ne konkretno Barcelonu, i ponavlja, nema je u ponudi).

Poslednja izmena:

Taj Phenom sto je radio na 3GHz ni po cemu se ne razlikuje od ''standarno kupljenih proceva'' osim sto je ocito ispao iz sredine wafera i spada u 1% prozvedenih proceva.
E sada, ovih 1% jest malo ali mislim da svi znamo koliko se proda proceva s oznakom FX, C2QX i sl. s cijenom od 1000$(€). Mislim da ide i ispod 1% prodaje sto znaci da se taj segment da pokriti bez nekih problema!!! Pokriti taktove izmedju 2.2-2.6GHz s 80% wafera bi bio posao.:)

BTW, phenom je radio na 3GHz s standardnim zracnim hladjenjem uz normalnu temperaturu okolisa dok C2Q na 5GHz sa stock hladjenjem....mislim da ne bi islo....ni na 45nm!:d

Koliko sam video, Phenom na 3 Ghz radi sa smesnim box coolerom, sto ne verujem da je slucaj za C2Q @5 Ghz.

Zar nisi posumnjao u svoje tvrdnje da AMD ne moze da napravi procesor na toliko Mhz ? Po cemu mislis da je 65nm K10 kompleksniji i problematicniji od 90nm K8 iz kojeg su izvukli 3.2 ghz ? Koji su to arhitekturalni problemi ? K8 nije nista arhitekturalno potentniji za postizanje visokih frekvencija nego sto je to K10. Bas to sto neki delovi procesora rade na nizim frekvencijama omogucuje vise taktove.

Ja tvrdim da ce za relativno kratak period AMD da stigne sa frekvencijama svoje 90nm prethodnike.

Nisu razumio uopste filozofiju koju AMD zivi kad su u pitanju server procesori , cilj je bio zadrzati se u okviru boljeg TDPa 75W a frikvencije su sekundarne.
Ukoliko se nakon povećavanja radnih taktova bude povećavala disipacija, hoćeš li i tada govoriti o identičnoj filozofiji, ili bi to možda bio znak da jednostavno nisu uspeli da inicijalno lansiraju procesore sa bržim klokovima?

Sa performance strane za 4/8S, AMD ima itekako bolje resenje.
Quad Tiger je mozda brzhi clock za clock, ali AMD mozhe da upari 8 Barsi, za istu potrosnju kao Intel, a tada je vec sigurno brzhi. (znaci gledamo Tiger 4Sx4Cx3GHz vs Barsa 8Sx4Cx2GHz, 48 vs. 64, em bolje skaliranje Barse). Cenovno je cak Barsa jeftinija za sada.
Barsa bolje skalira i sa porastom frekvencije i sa porastom broja jezgara.
Po jezgru mi se cini da je IPC manji za nekih 8%.

Nego... mene brinu neke stvari:
POST problem koji je Anand pomenuo
Zasto je na testu disabled Hardware Prefetcher na Intel boxu?
Zasto je AMD poslao Intel sistem za testiranje, a nisu sami testeri koristili svoje/druge mashine - ipak je AMD poslao 5000V/P chipset plocu a ne 5000X, i time osakatio Intel box bar malo (nije to 50%, ali je primetno za memory intensive aplikacije - taman da pokrije neke razlike a smanji druge na error margin).
Kad ce stvarno biti dostupna ;) HP nema niti reklamira Barsa konfiguracije na sajtu (reklamira Opterone, ali ne konkretno Barcelonu, i ponavlja, nema je u ponudi).
Negde sam ranije procitao da na masinama sa vise od 4 GB RAM-a na Intelu se automatski disejbluje hw prefetch.
Jel i u drugim review-ima AMD slao Intelov test sistem na uporedno testiranje?

Ukoliko se nakon povećavanja radnih taktova bude povećavala disipacija, hoćeš li i tada govoriti o identičnoj filozofiji, ili bi to možda bio znak da jednostavno nisu uspeli da inicijalno lansiraju procesore sa bržim klokovima?
TDP je vezan za klok, pa ako hoces na odredjenom steppingu procesora da izvuces veci radni takt, moraces da povecas disipaciju. Promenom steppinga i unapredjenjem procesa, citaj smanjenjem amperaze jezgra smanjujes i disipaciju, pa na taj nacin ostvarujes "headroom" za vise frekvencije. Limit za SocketF je 125W po socketu, dakle, taj TDP ne sme da predje tu granicu.Ako napravis CPU koji radi na 2.5 Ghz na 95W TDP, onda imas prostora da napravis i 3 Ghz sa 125W TDP.
Naravno, nije uslov uvek da nizak TDP ostvari visoku frekvenciju, ali je jedan od bitnijih uslova. Da je npr. S939 napravljen za TDP >105W AMD bi verovatno izbacio FX62 za S939, jos pre izlaska AM2. Mnoga Toledo jezgra su radila na difolt naponu na 2.8, a poneka cak i na 3.0 Ghz.

Unapredjivanjem procesa se smanjuje i disipacija.

Poslednja izmena:
Koliko sam video, Phenom na 3 Ghz radi sa smesnim box coolerom, sto ne verujem da je slucaj za C2Q @5 Ghz.

Zar nisi posumnjao u svoje tvrdnje da AMD ne moze da napravi procesor na toliko Mhz ? Po cemu mislis da je 65nm K10 kompleksniji i problematicniji od 90nm K8 iz kojeg su izvukli 3.2 ghz ? Koji su to arhitekturalni problemi ? K8 nije nista arhitekturalno potentniji za postizanje visokih frekvencija nego sto je to K10. Bas to sto neki delovi procesora rade na nizim frekvencijama omogucuje vise taktove.

Ja tvrdim da ce za relativno kratak period AMD da stigne sa frekvencijama svoje 90nm prethodnike.

A i sama cinjenica da kod K10 memory controller ne mora da radi na internom HT-taktu nego moze da ima individualnu frikvenciju omogucuje novi prostor za OC.

A da ne pricamo o mogucnosti da se podizu jezgra nezavisno. To ce verovatno biti feature koji ce imati Phenom FX. Otkljucan mnozilac za individualno overklokovanje jezgara. :)
Primarna stvar jesu "thermal envelope". Drugim recima, proizvodice se procesori cije frekvencije staju u 55W (HE), 75W i 120W (SE) Averge Power Consumptation. E sad na koliko ce MHz oni da rade, videcemo...
Frekvencije u ovom slucaju zavise od toga koliko ce Mhz, voltaze i amperaze uspeti da strpaju u termalnu envelopu.
Proizvodjaci procesora se sluze raznim trikovima za podizanje frekvencije, ali cena mora da se plati u vidu veceg TDP-a.
Balans izmedju TDP-a i frekvencije je ono sto daje krajnji proizvod.

Poslednja izmena:
Primarna stvar jesu "thermal envelope". Drugim recima, proizvodice se procesori cije frekvencije staju u 55W (HE), 75W i 120W (SE) Averge Power Consumptation. E sad na koliko ce MHz oni da rade, videcemo...

Taj Phenom sto je radio na 3GHz ni po cemu se ne razlikuje od ''standarno kupljenih proceva'' osim sto je ocito ispao iz sredine wafera i spada u 1% prozvedenih proceva.
E sada, ovih 1% jest malo ali mislim da svi znamo koliko se proda proceva s oznakom FX, C2QX i sl. s cijenom od 1000$(€). Mislim da ide i ispod 1% prodaje sto znaci da se taj segment da pokriti bez nekih problema!!! Pokriti taktove izmedju 2.2-2.6GHz s 80% wafera bi bio posao.:)

BTW, phenom je radio na 3GHz s standardnim zracnim hladjenjem uz normalnu temperaturu okolisa dok C2Q na 5GHz sa stock hladjenjem....mislim da ne bi islo....ni na 45nm!:d

Kakvi bre ''standarno kupljenih proceva'', pa Phenom na bilo kojoj frekfenci nece moci da se standardno kupi jos par meseci.

A sto se coolera tice, meni je vise licio na CM Gemini sa duplim 12" ventilatorom. Nece valjda to biti stock cooler za Phenom.:D

Znate li kolika je razlika izmedju 5 i 3 GHz? Phenom nece moci na 5GHz ni sa kakvim coolerom.

Kuma ce brzo stici na 3GHz ali za Agenu nisam siguran. Optimisticka prognoza bi bila godinu dana.

Kakvi bre ''standarno kupljenih proceva'', pa Phenom na bilo kojoj frekfenci nece moci da se standardno kupi jos par meseci.

Ako je par mjeseci ''late October''....;)
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2984&Itemid=1

A sto se coolera tice, meni je vise licio na CM Gemini sa duplim 12" ventilatorom. Nece valjda to biti stock cooler za Phenom.:D

Na Phenomu @3GHz se nalazio standardni cooler od Opterona 1210 F2 (imam jednog kod sebe).
http://xtreview.com/[email protected]

Znate li kolika je razlika izmedju 5 i 3 GHz? Phenom nece moci na 5GHz ni sa kakvim coolerom.

Kuma ce brzo stici na 3GHz ali za Agenu nisam siguran. Optimisticka prognoza bi bila godinu dana.
Mislim da vecina overklokera nece terati ni jedan od ovih procesora na 5 Ghz. :d Prema tome, za opstanak kompanije je irelevantno da li procesor ima coldbug pa ne moze da se nasvira sa faznim hladjenjem ili jos gore sa tecnim azotom na X Ghz.

S' druge strane, ako je Agena sa box-om radila na 3 Ghz, realno bi bilo ocekivati u prvoj polovini sledece godine takve procesore u prodaji.
Yield na tako visokim frekvencijama ce se tokom vremena sigurno povecavati.

Negde sam ranije procitao da na masinama sa vise od 4 GB RAM-a na Intelu se automatski disejbluje hw prefetch.
Nisam nasao na G-u, mozda.
Jel i u drugim review-ima AMD slao Intelov test sistem na uporedno testiranje?
Za vecinu - ali svi su testirali 5000P/V chipset, sto ipak utice na rezultate (nisam jedini koji je ovo primetio).

Ako je par mjeseci ''late October''....;)
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2984&Itemid=1

Na Phenomu @3GHz se nalazio standardni cooler od Opterona 1210 F2 (imam jednog kod sebe).
http://xtreview.com/[email protected]

Par znaci 2 a late October je gotovo dva meseca, obaska sto ce krajem oktobra Phenom ce mozda dobiti Anand i Techreport a ostali ce morati jos malo da sacekaju.

Mozda je na procesoru stock HSF ali si nekako prevideo onih 3 ili 5 ventilatora od 12-estak incha sa svetlozelenim LED-ovima na kucistu koji ne spadaju bas u stock hladjenje jednog sistema.

Mislim da vecina overklokera nece terati ni jedan od ovih procesora na 5 Ghz. :d Prema tome, za opstanak kompanije je irelevantno da li procesor ima coldbug pa ne moze da se nasvira sa faznim hladjenjem ili jos gore sa tecnim azotom na X Ghz.

S' druge strane, ako je Agena sa box-om radila na 3 Ghz, realno bi bilo ocekivati u prvoj polovini sledece godine takve procesore u prodaji.
Yield na tako visokim frekvencijama ce se tokom vremena sigurno povecavati.

Ne govorimo ovde o opstanku firme, usli smo u price o ekstremnom oveclocku biranih procesora sto mu dodje kao diskusija da li je bolji Ferari F50 ili Meclaren F1. Sto se mene tice, bicu srecan ako posle Nove Godine dobijem Kumu na 2,5GHz za 150 evra.

Poslednja izmena:
To je opet prica nekog tamo Intelovog glasnogovornika. Zahvaljujuci APM-u yield kod Barse je sada na jako visokom nivou, kao i za Brisbane. Navodno, svaki procesor sa wafera je ispravan.

To ne može za svoj proizvod da tvrdi ni firma koja deset godina proizvodi jedan te isti čip.
Ne budi naivan da veruješ u takve priče.

Mozda je na procesoru stock HSF ali si nekako prevideo onih 3 ili 5 ventilatora od 12-estak incha sa svetlozelenim LED-ovima na kucistu koji ne spadaju bas u stock hladjenje jednog sistema.

Ono je CM Stacker II kuciste i dodje s 4x120mm venta na bocnoj strani te jos 2x120mm s prednje i straznje strane. To kuciste dodje takvo OutOfBox!
O kakvim ventovima s 12'' (inch) ti govoris ja nemam pojma.:d

Pa nisam ih bas merio, ali 6x12 cm na kucistu kod mene se ne zove stock hladjenje.
Pre par godina, montirao sam na svom kucistu Futachi kucni buvljacki ventilator od 15 incha koji je svako moze da kupi za 10e. Super je hladio, mada je bio malo bucan al to ne bih nazvao stock hladjenjem.

To ne može za svoj proizvod da tvrdi ni firma koja deset godina proizvodi jedan te isti čip.
Ne budi naivan da veruješ u takve priče.
Pa ako su AMD-ove reci laz, onda oni lazu, a svi smo naivni! ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno