Šta je novo?

Bioshock (PC)

Ja igram na XP-u.
Trebam popodne da idem do ortaka da mu instaliram. On ima i XP i Vistu.
A navalio hoce DX10.
Imam narodnu verziju i tu je trebalo instalirati ona dva vsredist fajla uz najnoviji dx9 iz avgusta.

Sto se tice Viste, jet tu treba kao na XP nesto dodatno da se skida sa microsoftovog sajta, ili je normalan install ?

Inace on je dobio uz graficku, 97.94 drajvere za Vistu, a vidim ovde kazete da potrebni najnoviji beta 163.44 drajveri da bi igra radila stabilno bez pucanja.

Gde da mu instaliram Vista ili XP ?

Ako hoćeš DX10, odgovor je samo jedan - Vista.

Ako hoćeš DX10, odgovor je samo jedan - Vista.

Nisi me skapirao, znam ja da je DX10 samo na Visti, nego pitam kakva je instalacija Bioshocka na Visti (da li treba nesto posebno da se instalira kao sto je ibo slucaj za XP sa vredist-om) i da li ima nekih posebnih problema oko igranja ove igre na Visti ?

Nisi me skapirao, znam ja da je DX10 samo na Visti, nego pitam kakva je instalacija Bioshocka na Visti (da li treba nesto posebno da se instalira kao sto je ibo slucaj za XP sa vredist-om) i da li ima nekih posebnih problema oko igranja ove igre na Visti ?

U principu, meni je instalacija na Visti i na XP-u tražila iste stvari - najnovije (beta) drajvere i vredist. Ipak, to može da zavisi od verzije koju imaš.

igram igru i odlicna je :D upravo sam zavrsio quest kad moram uslikat tri spidera. igra je fantasticna sa odlicnom atmosferom i prelijepo izvedenom pricom sve u svemu jednom rijecju opisano : fantasticno. imam samo jedno pitanje, kad igram na high detals igra mi nkead sjecka. mislim imam osjecaj da ne klizi kao sto mi klizi na 800 : 600 rezoluciji a imam graficku Ati eax1600 pro 512 mb i ne razumijem do cega mi je :S jel trebam neke drivere nove da instaliram za tu graficku ili sta??

igram igru i odlicna je :D upravo sam zavrsio quest kad moram uslikat tri spidera. igra je fantasticna sa odlicnom atmosferom i prelijepo izvedenom pricom sve u svemu jednom rijecju opisano : fantasticno. imam samo jedno pitanje, kad igram na high detals igra mi nkead sjecka. mislim imam osjecaj da ne klizi kao sto mi klizi na 800 : 600 rezoluciji a imam graficku Ati eax1600 pro 512 mb i ne razumijem do cega mi je :S jel trebam neke drivere nove da instaliram za tu graficku ili sta??

Ovo i mene zanima.
Instalirao sam jednom ortaku, on ima isto 1600Pro 512 MB rama (Athlon 3500+ i 1 GB DDR2 memorije). Da li bi pomoglo instaliranje nekih novijih drajvera.
Jer pokrenuo sam na 1024x768 i skoro sve iskljuceno i radi dosta lose, mislim na granici je igrivosti, a plus sto lose izgleda. Pa kao da igras potpuno drugu igru...

Drugi ortak i ja imamo 8800GTS (uz C2Duo), kad se covek navikne na lepo, nema nista gore:d.
Ne bih mogao da igram a da izgleda onako lose. Ali to je zato sto sam kod sebe video kako izgleda igra, plus sto je ovo igra sa trenutno najlepsom grafikom...
Bez problema bih mogao da igram dosta starije igra koje izgledaju lose (npr Half-life 1), dakle nisam snob:d, ali Bioshock ne bih mogao nikako a da izgleda onako lose...

Zakrpa za neki problem (bug)... U ovom slucaju, za sam sistem.

kad igram na high detals igra mi nkead sjecka. mislim imam osjecaj da ne klizi kao sto mi klizi na 800 : 600 rezoluciji a imam graficku Ati eax1600 pro 512 mb i ne razumijem do cega mi je :S jel trebam neke drivere nove da instaliram za tu graficku ili sta??

Znam ja do cega je, preslaba ti je graficka za Bioshock! Ne mozes sa tom x1600pro da izguras high detalje, ne mozes ni sa mnogo jacim grafickim kartama od tvoje (npr 7600GT). Lepo spusti detalje na medium, prebaci rezoluciju na 800x600 i vozi.

vs redist
dx redist

Instaliraj ovo sa diska prvo.....

ovaj tvoj post me je spasio muke :banana:...bitno je da se ovo instalira pre igre kao i novi drajveri,inace posle toga nema efekta,bar je kod mene bilo tako.klasicno pucanje iz igre na samom ulasku u rapture :crash: sad je sve kao podmazano :eyebrows:

kad budem instalirao taj howfix jel trebam reinstalirat bioshock ili samo na to? i imam jos jedan problem u igrici :S doso sam u FORT FROLIC i imam quest : Go to FLEET HALL i kad ukljucim strelicu vodi me do vrata staklenih koja se ne otvaraju. kako cu proci pored njih?

kad budem instalirao taj howfix jel trebam reinstalirat bioshock ili samo na to? i imam jos jedan problem u igrici :S doso sam u FORT FROLIC i imam quest : Go to FLEET HALL i kad ukljucim strelicu vodi me do vrata staklenih koja se ne otvaraju. kako cu proci pored njih?

Sa leve strane od vrata imas lift... haahah... i ja sam tu stao... jedno 2 sata sam pokusavao sve i svasta i na kraju sam morao da potrazim walkthrough...

Poslednja izmena:
^Kliken zi na dugme za lift. :d

Pitanje za sve koji su zavrsili igru: Odigrao sam par nivoa, dosao do nekog nenormalnog "umetnika" koji skuplja morbidne fotografije i jos uvek cekam "ono specijalno" o cemu prica Kuzma u SK... Pa bih voleo da vas pitam - ima li smisla da igram dalje? Tj. hoce li se nesto jos desiti sto ce igricu da izdvoji iz gomile kompjuterskog trasha koji vlada sirom sveta, ili je to otprilike to? :)

Jedino sto ja vidim (za sad) da bioshock izdvaja od ostalih pucacina je integrisana igrica pipemanija, koja mene licno smara. Igrao sam je godinama na 386-ici i vala, dosta je. :d Teraju me da kupujem autohack tools... :/

^To sto je Qzma opisao tesko da ces doziveti (a mislim na igranje ove igre :d )...
Igra ima lep twist pred kraj...i malo se sprda sa igracem, tj. sa konstantnim slusanjem tudjih saveta/naredbi u igrama...Naravno tu postoje i ta tri moguca zavrsetka, bazirana na tome "Da'l si MUSKO il si BOSHKO" :d
Po meni je mana igre to sto se prica uglavnom najvise objasnjava kroz smarajuce slusanje tonskih zapisa...vise bih voleo da se to odvija na neki drugi nacin...

Poslednja izmena:
Evo zahvaljujuci Bitrate-u i ja poceo da igram :wave: . Radi... onako, 1024x768 sve na max na mojoj konfi, povremeno padne i na 15ak fps, ali sto je osjetljiva na OC, auuu :d Graficka mi sa ostalim igrama radila +100core, +200memorija, ovamo i na pola od toga dobijam BSOD il desktop, i to tek kad udjem u Rapture. Sjutra cu malo da procackam da vidim o cemu se radi...

Da li mogu da se tonski zapisi naknadno preslusavaju? Pri tome mislim na one magnetofone koje skupljam na sve strane

Da li mogu da se tonski zapisi naknadno preslusavaju? Pri tome mislim na one magnetofone koje skupljam na sve strane

Mogu, stisnesh H ili M i natjitjes ... ne znam tachno u kojem podmeniju(messages), uglavnom imash za svaki level audio zapise, one koje si pokupio ... jel'te. ;)

^To sto je Qzma opisao tesko da ces doziveti (a mislim na igranje ove igre :d )...
Igra ima lep twist pred kraj...i malo se sprda sa igracem, tj. sa konstantnim slusanjem tudjih saveta/naredbi u igrama...Naravno tu postoje i ta tri moguca zavrsetka, bazirana na tome "Da'l si MUSKO il si BOSHKO" :d
Po meni je mana igre to sto se prica uglavnom najvise objasnjava kroz smarajuce slusanje tonskih zapisa...vise bih voleo da se to odvija na neki drugi nacin...

Hvala lepo! :wave:

:type: Start->Control panel->add/remove sw->uninstall

Ocena 99 je, blago rečeno preterana, Za tu ocenu igra mora da ima mnooogo više.Mora da bude revolucionarna što ova nije, da donese dosta toga novog, da svaki segment igre bude skoro perfektan, a to realno nije slučaj.

Ma te ocene su sve krš, kako odvale prva 2-4 review-a svi posle sviraju u istu drambulju. PC Gamer, Xbox Magazine ili ko već oceni igru sa 97-99, isprati smrdljivi IGN sa 97 i to je to, ostali što zbog toga što prepisuju, što zbog navike, što zbog toga što im je tako lakše, što zbog straha da ne ispadnu glupi u društvu to nastavljaju da furaju. Ista priča sa svim igrama. I tako izazivaju efekat. Ovde svi poludeše dok nisu pokrenuli Bioshock, podavaše mu kvazibožanske atribute i napraviše od nje nekakav ispit čovečnosti i filozofsko štivo...how yes no.

Poslednja izmena:
slazem se.
kapiram da se Bioshock ocenjivao u stilu "go with the flow" ili ti po naski pisanjem niz vetar. ako su Pera i Mika dali visoke ocene, ko sam ja da protivurecim?

Poslednja izmena:
@goran.a

ne postoji savrsena revolucionarna igra niti ce postojati. (po mom misljenju). Doom1 mozda moze da zadovolji kriterijume koje si naveo :D

Poslednja izmena:
Da samo dodam da je i kod mene izletanje na desktop, BSODovi i sl prestalo kad sam iskljucio high detail shaders il kako vec glasi opcija. Znaci, ipak BUG :)

A kod mene je prestalo tako što sam isključio clone display:S:, tako sam pročitao na nVidia forumu:wall:

Interesanto zapazanje, neka prosecna ocena od novinarskih reviowa je oko 98 (Metacritic i drugi statisticki sajtovi) dok je prosecna ocena stotina i stotina user reviewova oko 90tke.

Ocena 99 je, blago rečeno preterana, Za tu ocenu igra mora da ima mnooogo više.Mora da bude revolucionarna što ova nije, da donese dosta toga novog, da svaki segment igre bude skoro perfektan, a to realno nije slučaj.

Potpuno se slazem!!!S tim sto ,po mom misljenju,ocena nije blago,vec preterano preterana!

Evo sad sam dosao do detalja koji mi se najvise svideo do sada. U pitanju je onaj nivo kad treba ubiti i slikati neke likove za remek delo. Dodjem do cetvrtog, udjem na kancelariju, on pocne da bezi i baca vatru, ja za njim kad Veliki tata u hodniku, regrutujem ja taticu, i tada pocinje show. Krece tata da juri ovog lika sto bezi, jure se njih dvojica po celoj zgradi, tata gori al ne odustaje, i nakraju ga tatica sredio. U tom trenutku nailazi jos jedan cale i odlucim da napravim mali dvoboj, regrutujem jednog a isprovociram drugog i pocnu se njih dvojica peglati ispred mene, kakav show, sjajno, peglase se oni par minuta, pobedi moj sav izranjavan, sisti para iz njega na sve strane,falilo jos par metaka da ispalim u njega i da padne, al pustih ga da ode, zasluzio je :)
Sto vise igram, sve mi je bolja igra.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno