Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je više edukacija nego piraterija (valjda). Nego treba sada čekati 27min da mogu da downloadujem drugi fajl :(

Zar linux nije samo UNIX-oliki sistem dok je OS X pravi UNIX? A to što neki vole konzolu pa to hvale kao da je lek za sidu to i nije neki plus.
Nijedan nije "pravi" Unix, OS X je izgrađen na BSD-u. Ali svejedno, nekom je bitna šminka i pakovanje i mejlovanje slika na jedan klik, nekom nije. Lično se u takvom okruženju osećam ko u zatvoru.

Nijedan nije "pravi" Unix, OS X je izgrađen na BSD-u. Ali svejedno, nekom je bitna šminka i pakovanje i mejlovanje slika na jedan klik, nekom nije. Lično se u takvom okruženju osećam ko u zatvoru.

Ti voliš slobodu konzole :d

Ja pazarih P5B DELUXE/ WIFI, CORE DUO 6600, ASUS EN 7300 GT i 2 gig. rama.
Oce li to valjano raditi na OSX-u?

Dok ne probas niko ti ne moze reci :)

Ja sam probao na Intel Bad Axe 2, Intel Core2Duo and Ati Radeon X300, i mora da se zezam sa displejom jer ga MacOSX ne prepoznaje, tako da sam trenutno odustao :S:

Radi na toj ploci i ima da se skine JMicron patch kojim se natera i dodatni PATA kontroler da radi.

Nije to sloboda konzole vec normalan nacin razmisljanja. Cesto se moze desiti da interfejs zakaze i da se neke stvari prosto ne mogu uraditi kliktanjem na fensi GUI.

To baš nije normalan način razmišljanja. Mada slažem se da zna grafički interfejs da se zakuca. Instaliraj OSX i nećeš imati tih problema :p

Ma ajde molim te :)

Evo trenutno sam u Solarisu 10 koji radi savrseno. Bagovit jeste (ima tu jos dosta stvari da se pegla) ali radi dobro. U svakom slucaju radi bolje od windowsa koji je se samoubio pre 20 minuta iz nepoznatog razloga. I sta se desilo - posle instalacije, iz nepoznatog razloga, usao je u mrtvu petlju (pokusavao je da instalira neki dodatni softver, nevazno). Posle restarta X-a pojavio se login screen ikoji je trazio user i pass. Koji? Nemam pojma, niko me nije pitao da unesem bilo sta. I kako bi ti to resio kroz GUI? Pa nikako.

Ako cemo iskreno i realno da pricamo o Mac OS X-u, moramo da spomenemo da je Mac OS X kao i sviprethodni Mac OS sistemi bio razvijan za unapred poznatu platformu. Znaci nije postojao Eagle, Sweex i tamo neki Trust i ostali shit proizvodjaci opreme koji su pravili jos gore drajvere. Pa kad imas kontrolisano okruzenje (tacnije - platformu na kojoj ce to da radi), mnogo je lakse napraviti dobar sistem. Dok, sa druge strane, Windows to nikad nece biti bas zbog sarolikog hardvera u masinama. Tek linux prevazilazi taj problem i radi jednako dobro na cemu god bio instaliran. Tacno se znalo i koja grafika ce ici i koja ploca i koji procesor i koji WIFI kontroler i koji audio chip.... bas kako kod konzole - znas hardver unapred i razvoj igara je svakako laksi kada je platforma unificirana.
Ja smatram da koriscenje sistema kroz konzolu uopste nije neki hendikep i da od toga treba bezati. Bas naprotiv, smatram da se sistem moze najbolje upoznati bas iz same konzole (to vazi za svaki *NIX sistem) pa i za Mac OS.

Poslednja izmena:
Ma ajde molim te :)

Evo trenutno sam u Solarisu 10 koji radi savrseno. Bagovit jeste (ima tu jos dosta stvari da se pegla) ali radi dobro. U svakom slucaju radi bolje od windowsa koji je se samoubio pre 20 minuta iz nepoznatog razloga. I sta se desilo - posle instalacije, iz nepoznatog razloga, usao je u mrtvu petlju (pokusavao je da instalira neki dodatni softver, nevazno). Posle restarta X-a pojavio se login screen ikoji je trazio user i pass. Koji? Nemam pojma, niko me nije pitao da unesem bilo sta. I kako bi ti to resio kroz GUI? Pa nikako.

Ako cemo iskreno i realno da pricamo o Mac OS X-u, moramo da spomenemo da je Mac OS X kao i sviprethodni Mac OS sistemi bio razvijan za unapred poznatu platformu. Znaci nije postojao Eagle, Sweex i tamo neki Trust i ostali shit proizvodjaci opreme koji su pravili jos gore drajvere. Pa kad imas kontrolisano okruzenje (tacnije - platformu na kojoj ce to da radi), mnogo je lakse napraviti dobar sistem. Dok, sa druge strane, Windows to nikad nece biti bas zbog sarolikog hardvera u masinama. Tek linux prevazilazi taj problem i radi jednako dobro na cemu god bio instaliran. Tacno se znalo i koja grafika ce ici i koja ploca i koji procesor i koji WIFI kontroler i koji audio chip.... bas kako kod konzole - znas hardver unapred i razvoj igara je svakako laksi kada je platforma unificirana.
Ja smatram da koriscenje sistema kroz konzolu uopste nije neki hendikep i da od toga treba bezati. Bas naprotiv, smatram da se sistem moze najbolje upoznati bas iz same konzole (to vazi za svaki *NIX sistem) pa i za Mac OS.

Au brate al se ti tešiš :p
Nego daj da preskočimo ovo skretanje sa teme i da se vratimo onome zbog čega sam je otvorio. Imam problema da podesim zvuk. Pokušao sam sve iz ove teme i još uvek ništa :S:

Nije to tesenje, to je realno stanje ;-)
A to sto neko nece da prihvati je drugo (to je samo mala digresija na ono Linux vs Mac OS).

Ja sam zvuk resio - proradio je iz prve sa onim patchom. Generalno mi sve radi (doduse, Mac OS nece da prepozna disk od 500 GB, jel ima neko ideju zasto?).

Mene samo interesuje jer ima nesto specijalno za Ati Radeon X300, posto nikako nece da ga prepozna (PCI Express slot)?

Nije to tesenje, to je realno stanje ;-)
A to sto neko nece da prihvati je drugo (to je samo mala digresija na ono Linux vs Mac OS).

Ja sam zvuk resio - proradio je iz prve sa onim patchom. Generalno mi sve radi (doduse, Mac OS nece da prepozna disk od 500 GB, jel ima neko ideju zasto?).

Ma brate kako ne vidiš da se zezam. U takve rasprave uopšte ne ulazim. Nego uspeo sam sve (osim modema) probleme da rešim na Amilo PRO v3205 pa ako nekome bude trebala pomoć neka se javi slobodno. Uskoro mi stiže neka Toshiba i jedan desktop komp pa ću i za to napisati koje su konfiguracije pa možda budem mogao i oko toga nekome da pomognem. :wave:

Jesi li pogledao kompatibilnost hardvera na os x wiki-ju?
Upravo sam po tom spisku i birao hardver, koji kao pravi najmanje problema pod OSX-om, ali ipak nelezi vraze da proverim sa vama.
Jer ne znam kako ce sad te komponente u ovoj konviguraciji raditi (mislim zajedno inace je svaka za sebe kao jako dobra pod OSX-om).

Upravo sam po tom spisku i birao hardver, koji kao pravi najmanje problema pod OSX-om, ali ipak nelezi vraze da proverim sa vama.
Jer ne znam kako ce sad te komponente u ovoj konviguraciji raditi (mislim zajedno inace je svaka za sebe kao jako dobra pod OSX-om).

To nije niko od nas testirao tako da skoro sigurno ti ne može niko tvrditi da će to dobro raditi, ali ako si sve po tome birao onda ne vidim razlog da se pojave neki problemi. Mada sve više i više takvih problema rešavaju momci na stranim forumima. Po meni ti je najbitnije da nemaš problema sa grafičkom. Znači za grafičku proveri na 10 mesta pa onda sve ostalo. :wave:

P5B-E
Works: USB, Firewire, SATA
Needs Patching: Sound, JMicron PATA controller
Doesn't work: Attasic L1 LAN (How to fix this ?)

Ovo boldirano me zanima. Jel' rešio neko to ili da se ne mučim da instaliram Mac? Gledam na insanemac forumu da je bio neki beta driver, ali da je obustavljen development istog.

Poslednja izmena:
P5B-E
Works: USB, Firewire, SATA
Needs Patching: Sound, JMicron PATA controller
Doesn't work: Attasic L1 LAN (How to fix this ?)

Ovo boldirano me zanima. Jel' rešio neko to ili da se ne mučim da instaliram Mac? Gledam na insanemac forumu da je bio neki beta driver, ali da je obustavljen development istog.

Jesi li dobro napisao "ime" te mrežne?

@Baal

Imaš ceo projekat o toj kartici na ovoj lokaciji.

:type:

Hvala na pomoći, video sam taj topic.. Dok se ne kreira drajver koristiću jednu realtek lan karticu što imam još otkad pošto sam čitao da one provereno rade.

Hvala na pomoći, video sam taj topic.. Dok se ne kreira drajver koristiću jednu realtek lan karticu što imam još otkad pošto sam čitao da one provereno rade.

Pametno, jer ja sam pre par sati zeznuo celu instalaciju testirajuci drajvere za wireless karticu :S:

mislim da nemam proveren kontroler jedino da nadjem te drajvere....neki savet oko toga

Poslednja izmena:
Evo ja instalirah JaS OS X 10.4.8 i update na 10.4.9 na Inspiron 9400 i uz malo cackanja sve je proradilo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno