Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako radi?

Ja imam ISO tog 10.4.8 ali neće da radi kad ga recnem na RW, tako da moram da se nakanim da kupim prazan DVD i da probam Mac. :)

DaChaS je napisao(la):
mislim da nemam proveren kontroler jedino da nadjem te drajvere....neki savet oko toga

pogledaj na strani http://galeb.etf.bg.ac.yu/~bugsy/mac/

SumAnuT je napisao(la):
Evo ja instalirah JaS OS X 10.4.8 i update na 10.4.9 na Inspiron 9400 i uz malo cackanja sve je proradilo.

Cool!!! Nego reci mi jel ti je sve prošlo bez tvojih intervencija ili si morao da stavljaš drajvere?

:wave:

Radi sve ok, mada nista zahtevnije nisam radio ...
Morao sam da nadjem driver za mreznu i muzicku.
Wirelles i modem ne koristim, pa nisam ni trazio drivere niti sam proveravao da li radi, a sve ostalo je radilo bez dodavanja ikakvih drivera. Sistem mi je dosta seckao dok nisam onemogucio jedno jezgro u BIOS-u.

Radi sve ok, mada nista zahtevnije nisam radio ...
Morao sam da nadjem driver za mreznu i muzicku.
Wirelles i modem ne koristim, pa nisam ni trazio drivere niti sam proveravao da li radi, a sve ostalo je radilo bez dodavanja ikakvih drivera. Sistem mi je dosta seckao dok nisam onemogucio jedno jezgro u BIOS-u.

Ja pomislio da ti SVE radi. Ma to sto kod tebe radi je sada standard. :wave:

Jel' neko probao instalaciju sa P35 pločama? I šta od neintegrisane grafike sigurno radi bez brljanja/mouse tearing-a i ostalih ****** koja moraju da se rješavaju na raznorazne načine?

Da li postoji neki plug in za Total Commander ili neki drugi win program koji mogu da se vide OS X particije iz Windows-a, znaci ne pisanje po njima nego samo citanje (obzirom da iz OS X-a vidim NTFS particij epretpostavljam da moze i obrnuto :D )

Da li postoji neki plug in za Total Commander ili neki drugi win program koji mogu da se vide OS X particije iz Windows-a, znaci ne pisanje po njima nego samo citanje (obzirom da iz OS X-a vidim NTFS particij epretpostavljam da moze i obrnuto :D )

MacDrive 7
Sa njim iz Windows-a mozes da vidis Mac HDD i da snimas podatke na njega...

castor je napisao(la):
Jel' neko probao instalaciju sa P35 pločama? I šta od neintegrisane grafike sigurno radi bez brljanja/mouse tearing-a i ostalih ****** koja moraju da se rješavaju na raznorazne načine?

Potraži među ranijim postovima ima link do sajta gde se nalazi spisak testiranog hardvera.

DaChaS je napisao(la):
Trazi mi user name i pass za link koji si mi dao .....mali prroblem je sto neznam ni kako se zove to sto trazim ...jel bi to bilo otprilike kontroler za sata 2 hdd za mac osx ili kako

To sam ja izvukao stranicu sa insanelymac foruma na kojoj se nalaze linkovi do skoro svih drajvera koji su do sada napravljeni.

username: bugsy
password: 1601985

Dobih grešku pri bootovanju:

Systemconfig file com.apple.boot.plist not found.

Googlajući vidim da nisam usamljen, ali nisam našao na neko konkretno rešenje, mašina na koju želim da instaliram je u potpisu.

EDIT:

Naišao sam na ovo:

"It is one of the most common problems for a long time. Still no solution to this problem. But i can guess you have a 965 chipset motherboard and it has a Jmicron controller on it that controls teh ide interface on this motherboards and it refuses to read the data on the hfs partition on the install dvd (which has the boot volume) So it looks for the com.apple.Boot.plist file on that volume. The only solution to this problem seems like you should have a external usb dvd drive to boot install dvd."

Poslednja izmena:
Dobih grešku pri bootovanju:

Systemconfig file com.apple.boot.plist not found.

Pa neka ti neko da neki externi usb dvd/dvdrw bar da instaliraš OSX i problem rešen, naravno pod uslovom da je tačno ovo što je ovaj lik napisao. Možda to kasnije može da se sredi kada se završi instalacija pa više neće biti potrebe za externim drajvom.

:type:

Proveriću, teško da neko ima externi dvd u mom selu. ;)

I ja instalirao ovo cudo na Aceru 5612 ZnWLMI. Ah, da! Moj laptop nikada vise nece videti nesto slicno poput Windowsa. Moze samo Linux! Od hardvera mi ne radi modem i WLAN (Atheros 5005 - doduse ima drajvera na insanelymac forumu). Inace, nisam mogao da se nacudim koliko je brzi od Xp-a koji sam imao na doticnoj masini! Sve u svemu, godinama sam se igrao Maca na Windowsu (skinovi i kojekakve gluposti), ali tek sada vidim koliko je apple vrh! Koji li sam godinama trazio sa Windowsom nije mi jasno...

Instalirao sam na P5B i c2d Mac OS x i to JAS AMD Intel SS2-SS3 preko vmware. Kako da namjestim audio i lan na pomenutoj ploči i da li u ovom slučaju (vmware) mogu da vidim i ostale diskove. Gledao sam na netu da ima raznih uputstava za ovu ploču ali nijesam se baš mogao snaći, probao sam dva-tri i nijesu prošli. Ima li neko da je uspio ovo?

Instalirao sam na P5B i c2d Mac OS x i to JAS AMD Intel SS2-SS3 preko vmware. Kako da namjestim audio i lan na pomenutoj ploči i da li u ovom slučaju (vmware) mogu da vidim i ostale diskove. Gledao sam na netu da ima raznih uputstava za ovu ploču ali nijesam se baš mogao snaći, probao sam dva-tri i nijesu prošli. Ima li neko da je uspio ovo?

Moras da pogledas koje drajvere trazi taj vmware! Do tada ti retko ko moze pomoci. Jedino neko ko ima istu plocu kao ti.

Potraži među ranijim postovima ima link do sajta gde se nalazi spisak testiranog hardvera.

Ma ja sam mislio da nije ko od nas sa foruma probao da instalira na te ploče. Mada, poznavajući situaciju na forumu što se tiče love, čisto sumnjam, ali rekoh da priupitam.

Pozdrav.

Ma ja sam mislio da nije ko od nas sa foruma probao da instalira na te ploče. Mada, poznavajući situaciju na forumu što se tiče love, čisto sumnjam, ali rekoh da priupitam.

Pozdrav.

Nije samo kod nas tako losa situacija. Tako je i na stranim forumima samo sto ti forumi imaju mnogo vise clanova pa tu lezi njihova prednost.

Mada ovo je relativno mlada tema. Daj joj malo vremena. Mozda u sledecoj verziji foruma bude odvojen deo samo za Mac OS na PCu. :type:

ima li resenja za NVidia GeForce 6600

Pozdrav svima,

pre neki dan sam instalirao 10.4.8 JAs Intel/AMD SSE2 SSE3 (ovo ono :) na AMD Sempron 2800+, P-ATA disk. Ploca je Gigabyte NForce 3 chipset. Morao sam jedino da prikljucim ps/2 mouse da bi tastatura proradila. Posle bez problema radi MX 310 na USB. zvuk radi samo prednji zvucnici. Integrisani LAN radi iz prvog boot-ovanja. Ali ono sto mene nervira je sledeci izvestaj.

NVIDIA GeForce 6600:

Chipset Model: GeForce 6600
Type: Display
Bus: AGP
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x00f2
Revision ID: 0x00a2
Displays:
SyncMaster:
Resolution: 1280 x 1024 @ 75 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Not Supported :mad:
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Not Supported :wall:
Display:
Status: No display connected

Pokusao sam i sa Titan i sa Natit drajverima. Uvek isto. Procitao sam sve postove na InsanelyMac forumu u vezi toga.
Da li ovo znaci da AGP GeForce 6600 definitivno ne moze da radi sa QE/CI ?
Efekti u samom sistemu rade, ali se vidi malo usporenje. XBench daje neke smeshne rezultate u odnosu na one koje sam video kod ljudi kojima radi Quartz.
Ne radi mi reprodukcija DVD filmova (a valid video device could not be found for playback), a divx i wmv rade sa nekim slabijim framerate-om.
ima li nekog resenja (sem da kupim MAC oridjinale) :bottle:

Pozdrav svima,

pre neki dan sam instalirao 10.4.8 JAs Intel/AMD SSE2 SSE3 (ovo ono :) na AMD Sempron 2800+, P-ATA disk. Ploca je Gigabyte NForce 3 chipset. Morao sam jedino da prikljucim ps/2 mouse da bi tastatura proradila. Posle bez problema radi MX 310 na USB. zvuk radi samo prednji zvucnici. Integrisani LAN radi iz prvog boot-ovanja. Ali ono sto mene nervira je sledeci izvestaj.

NVIDIA GeForce 6600:

Chipset Model: GeForce 6600
Type: Display
Bus: AGP
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x00f2
Revision ID: 0x00a2
Displays:
SyncMaster:
Resolution: 1280 x 1024 @ 75 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Not Supported :mad:
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Not Supported :wall:
Display:
Status: No display connected

Pokusao sam i sa Titan i sa Natit drajverima. Uvek isto. Procitao sam sve postove na InsanelyMac forumu u vezi toga.
Da li ovo znaci da AGP GeForce 6600 definitivno ne moze da radi sa QE/CI ?
Efekti u samom sistemu rade, ali se vidi malo usporenje. XBench daje neke smeshne rezultate u odnosu na one koje sam video kod ljudi kojima radi Quartz.
Ne radi mi reprodukcija DVD filmova (a valid video device could not be found for playback), a divx i wmv rade sa nekim slabijim framerate-om.
ima li nekog resenja (sem da kupim MAC oridjinale) :bottle:

A jesi li probao sa dodavanjem ven&dev id-a???

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=36435

:type: :type: :type:

Hvala na odgovoru. Tek sada sam nasao vremena da probam akciju dodavanja vendor i device ID. instalirao sam na novi disk ceo mac OS, i prilikom instalacije sam ukljucio Titan Nvidia driver (pise da je za NV40 - sto ja nemam, ja imam NV43) Radi mi promena rezolucije, monitor mi je zakacen na DVI.
Da li da sledim uputstva sa linka koji si mi dao? skinuo sam geforce 5200 installer.mpkg - obzirom da ja nemam tu karticu, trebalo bi da uradim izmenu ven/dev ID. Koliko vidim paket se zasniva na Titan drajveru.
i gde uopste treba dodati (kako izmeniti ven/dev ID)?:crash:

Hvala na odgovoru. Tek sada sam nasao vremena da probam akciju dodavanja vendor i device ID. instalirao sam na novi disk ceo mac OS, i prilikom instalacije sam ukljucio Titan Nvidia driver (pise da je za NV40 - sto ja nemam, ja imam NV43) Radi mi promena rezolucije, monitor mi je zakacen na DVI.
Da li da sledim uputstva sa linka koji si mi dao? skinuo sam geforce 5200 installer.mpkg - obzirom da ja nemam tu karticu, trebalo bi da uradim izmenu ven/dev ID. Koliko vidim paket se zasniva na Titan drajveru.
i gde uopste treba dodati (kako izmeniti ven/dev ID)?:crash:

Prvo ide ovo pa tek onda onaj prethodni link http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=36480

Instalirao sam OS X 10.4.8 i update 10.4.9 na Amilo Pro V3205 i radi sve osim:
1) zvucne karte koja po specifikacijama trebalo bi da bude "Conexant AMOM" dok everest u xp je vidi kao "Inte 82801 GBM ICH7-M- High Definition Audio Controller"
Gde da nadjem driver?
2) wifi , "Intel wireless 3945ABG" za koji koliko sam shvatio ne postoji trenutno driver, radi se na tome.
3) modem (ne treba mi)
4) touchpad "Synaptics PS/2 Port TouchPad " radi sve kako treba dok ne udje computer u sleep modu, onda kada se vrati iz sleep moda ne reaguje vise, radi samo tastatura, kada je samo display udje u sleep modu onda sve je ok.
Jos uvek sam u fazi testiranja i ucenje sa ovim OS-o i za sada izgleda bolji od win.

Poslednja izmena:
I dalje nemam QE/CI na GeForce 6600 AGP

Pozdrav,
pocinjem da sumnjam da je QE/Ci zaista moguc na AGP 6600. Sa instaliranim 10.4.8 i Titan-om ukljucenim prilikom instalacije, dobijam mogucnost promene rezolucija i u principu radi. Ne mogu da pustim DVD film, a divx i wmv je onako bezveze, i secka po malo. Pretpostavljam da je sve uzrokovano nedostatkom QE/CI itd.
Probao sam da modifikujem fajlove koje sam skinuo:
-----------------
1. Download Titan.zip from http://www.mediafire.com/?amtmwqztiqz

2. Copy Titan.kext to /System/Library/Extensions and authenticate with your password

3. Open up Terminal and type the following:

* sudo -s (enter password)

set permissions:

* chmod -R 755 /System/Library/Extensions/Titan.kext
* chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/Titan.kext

4.Exit Terminal

5. From /System/Library/ delete Extensions.kextcache and Extensions.mkext

6. Restart the computer.

7. Enjoy CI/QE! or alternatively a black screen and some mv commands!
-------------------

PO UPUTSTVU: These Are the correct set of Kexts to be used for Jas 10.4.8 to have
accelerated NVIDIA video. You WILL need to edit the following
files with your correct hardware ID for your NV Video card:

NVDAV40Hal.kext/Contents/Info.plist
NVDAResman.kext/Contents/Info.plist
GeForce.kext/Contents/Info.plist

I have put my hardware ID in for name sake ( 0x00c310de )
so simply find your hardware ID and replace the 00c3 part
in the file listed above.

If you are running the true 10.4.8 (8.8.1) kernel, you will have full QE/CI
support. If you are running the old 10.4.4 (8.4.1) kernel, you will at least
be able to change resolutions.

Make sure that you have proper permissions after you drop these files
into the /System/Library/Extensions directory by doing a

sudo chmod -R root:wheel /System/Library/Extensions/*

If you are running macvidia drivers, remove those first. They should be
the kext that start with NVDriver.
-----------------

PROBAO sam da menjam i Info.plist u Titan.kext folderu, ali tada kad ubacim svoj dev/ven ID ne dobijam sliku ni slucajno. Onda sam uz pomoc MAcDrive programa iz windows-a modifikovao Titan.kext na defaultne vrednosti (a ostavio modifikovana Info.plist iz pomenuta tri .kext fajla) i opet se vratio u MAC OSx (prilikom boot-ovanja sa -v opcijom vidi se Titan loaded, cross your fingers bla bla)
Ovo sada kucam iz MacOS.
@zendraqla - probao sam pre ovog sto sam opisao i sve sa tvoja dva link-a. ali bezuspesno.
Mreza radi, zvuk samo prednji kanal i mic, bootujem OSX sa P-ATA diska, S-ATA storage se vidi bez problema.
Da li da ipak nabavim nesrecni GeForce 5200 zarad full QE/CI podrske ? ima li ko ikakvu ideju sta da probam sa Postojecom kombinacijom NForce 3 ploca i AGP GeForce 6600 (nije GT).
:crash:
Primio sam se opasno na MacOS X, a nemam dovoljno love da kupim pravi MAC.:bottle:

Instalirao sam OS X 10.4.8 i update 10.4.9 na Amilo Pro V3205 i radi sve osim:
1) zvucne karte koja po specifikacijama trebalo bi da bude "Conexant AMOM" dok everest u xp je vidi kao "Inte 82801 GBM ICH7-M- High Definition Audio Controller"
Gde da nadjem driver?
2) wifi , "Intel wireless 3945ABG" za koji koliko sam shvatio ne postoji trenutno driver, radi se na tome.
3) modem (ne treba mi)
4) touchpad "Synaptics PS/2 Port TouchPad " radi sve kako treba dok ne udje computer u sleep modu, onda kada se vrati iz sleep moda ne reaguje vise, radi samo tastatura, kada je samo display udje u sleep modu onda sve je ok.
Jos uvek sam u fazi testiranja i ucenje sa ovim OS-o i za sada izgleda bolji od win.

Zbog navedenih mana i jos mnogih koje nisu dovedene do perfekcije na OSX86 sam prestao da se igram sa njim i prelazim na linux :(
Naravno windows ce morati da ostane zbog grafike ... :( :( :(

@zendraqla - probao sam pre ovog sto sam opisao i sve sa tvoja dva link-a. ali bezuspesno.

Da li da ipak nabavim nesrecni GeForce 5200 zarad full QE/CI podrske ? ima li ko ikakvu ideju sta da probam sa Postojecom kombinacijom NForce 3 ploca i AGP GeForce 6600 (nije GT).
:crash:
Primio sam se opasno na MacOS X, a nemam dovoljno love da kupim pravi MAC.:bottle:

Ne znam sta onda da ti kazem. Vidim da mnogima nije uspelo tako da nisi jedini.

Ako bas toliko zelis da imas OS X onda nabavi 5200, isplati se.

Nema osobe koja se nije primila na OSX86 ali na nasu zalost to nikada nece biti kao kada imas pravi MAC.

Kao i mnogi i ja zalim sto nisam kupio Mac-a, nije da nisam imao pare ali mnogo je brate. Vredi ali kod nas je to daleko od pristupacne cene. :bottle:

zendraqla da li si uspeo da instaliras zvucnu i ako mozes da obijasnis kako? Pozdrav!

Poslednja izmena:
zendraqla da li si uspeo da instaliras zvucnu i ako mozes da obijasnis kako? Pozdrav!

sudo -s
rm /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext
copy AppleAzaliaAudio.kext /System/Library/Extensions
rm /System/Library/Extensions.*
repair permissions with disk utill

i to je to :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno