Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Chek chek kako mislish ,,aktivna particija" ?

Jel treba da bude formatirana u fat32 i samo tako oce macosx da radi?

Mislio sam da pregazim postojecu instalaciju win-a na istom. Mada vishe sam zainteresovan za instalaciju macosx na desktopu. Kako reshiti

System config file '/com.apple.boot.plist' not found

A da pritom se ne cimam i nabavljam externi rezach ili chitach?

Probaj da skines ovo video uputsvo koje je postavio :HGT:
Veoma je jednostavno i treba ti Acornis Disk Director Suite sa kojim mozes da izaberes koja ce particija biti aktivna, da formatiras u FAT32..... i da koristis Acronis OS Selector ako hoces da zadrzis i XP, kao sto sam ja uradio.
Sada sam instalirao Uphuck i koliko vidim radi, jedino me zbunio malo jer ima mnogo vise opcija prilikom instalacije od Jas verzije. Sada imam Mac OS X 10.4.9 (8P2137)

Iz ovog video upu'stva ti treba samo prvi deo. U svakom slucaju ti formatiras (ako neces da brises windows) na neki nacin particiju da bude fat32 i onda kasnije sa Disk Utillty-om tokom instalacije OS X tu particiju formatiras tj obrises particiju da bude Mac OS Extended (Journaled). I kada se zavrsi instalacija najverovatnije ces morati da je postavis da bude aktivna sa nekim programom tog tipa.

poz ;)

Ne znam da li ima veze to sa mojim problemom

Meni pri butovanju dvd-a prvo shto izbaci System config file '/com.apple.boot.plist' not found i to je to. U svakom sluchaju napravicu 2 particije po 10gb sa acronisom i probati

Ako mislis na ovo iz video fajla da li ima veze sa tvojim problemom odgovor je NE.

U divno samo da nabavim sata dvd-rw :d

Probacu da otklonim prob, ako ne uspem eto nekom uphuck dvd za dz pa nek se maltretira :)

Procitaj ovaj thread gde covek kaze da je resio problem ovako:
Found a solution (I think). I had this same error until I enabled ACPI 2.0 Support in my bios. Once enabled, the error went away, and the install started. Try it out!
EDIT: That solved the 'can't find root device' error, not the boot.plist error (which I also got, until I disabled AHCI, and enabled IDE, and avoided JMicron ports altogether).

PS. Da li je tebi JAS 10.0.48 verzija radila?

Poslednja izmena:
Na kompu sam nashao acpi 2.0 support dok na lapu nemam ideju gde se nalazi :/

Bitno je da mi jmicron kontroler bude disejblovan, ali onda nishta od dvd rezacha pa samim tim i instalacije

Jas nisam probao na kompu tako da ne znam da li bi isti radio

Nishta nabavicu neki externi rezach ili sata chitach pa cu onda da probam

Poslednja izmena:
Instalacija MAC OS Tiger

Poštovani prijatelji,

nov sam korisnik mac OS-a i imam problem sa macbook-om. Kada sam uzeo MACBOOK na njmu je bio instaliran XP media Suite. preko neta sam saznao da on podržava Mac OS i windows. Na mom MACBOOK je problem što ja nikako ne mogu da instaliram MAC OS. Dobio sam od drugara instalaciju MAC OS tiger, ali kada ubacim CD on mi samo izbaci beli ekran, kada držim C taster ništa se ne dešava. Ima li neko neki predlog kako mogu da pokrenem instalaciju.

Unapred hvala....

Mac Book dosao sa preinstaliranim XP-om? Ne mogu da verujem :D

imam 3 verzije osx-a i u native boot-u necje ni jedna da se instalira a preko vmwarea rade sve tri....
posto instaliram preko vmwarea i namestim boot loader(darwinov ili akronisov) i resetujem komp, izaberem mac osx i dobijem ovaj screen
http://forum.insanelymac.com/i...p?showtopic=54393&hl=panic(cpu+0:+caller+0x0019DACB)
takav isti screen dobijem kada ocu i native boot...
ne vredi ni platform=X86PC,, ima li neko resenje ?
*pratio sam sva upustva ali ....
CPU : AMD Sempron, 2600+@2000 MHz (8 x 250)
MOBO: ASRock K8NF6G-VSTA (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
VGA : NVIDIA GeForce 6100 nForce 405 (256 MB)
HDD : Seagate Baracuda 80gb ata
RAM : 512 DDR 400

Poslednja izmena:
Mac Book dosao sa preinstaliranim XP-om? Ne mogu da verujem :D

Only in Serbia :D

imam 3 verzije osx-a i u native boot-u necje ni jedna da se instalira a preko vmwarea rade sve tri....
posto instaliram preko vmwarea i namestim boot loader(darwinov ili akronisov) i resetujem komp, izaberem mac osx i dobijem ovaj screen
http://forum.insanelymac.com/i...p?showtopic=54393&hl=panic(cpu+0:+caller+0x0019DACB)
takav isti screen dobijem kada ocu i native boot...
ne vredi ni platform=X86PC,, ima li neko resenje ?
*pratio sam sva upustva ali ....
CPU : AMD Sempron, 2600+@2000 MHz (8 x 250)
MOBO: ASRock K8NF6G-VSTA (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
VGA : NVIDIA GeForce 6100 nForce 405 (256 MB)
HDD : Seagate Baracuda 80gb ata
RAM : 512 DDR 400

Ja uopste ne mogu da vidim sliku. File missing. :wall:

Probaj da dizejblujes sve u biosu osim najpotrebnijih stvari. Znaci ako je zvucna integrisana, ugasi je, ako imas mreznu takodje, ako imas neke PCI kartice, povadi ih, itd ...

moguce da je problem u integrisanoj grafici....

Mac os i integrisana zvucna

Instalirao sam mac osx 10.4.8 tiger na pc.Ne mogu nikako zvuk da dobijem,a u pitanju je soundmax adi ad1986a integrisana zvucna na am2-asus m2n-mx ploci sa nforce 4300 cipsetom.
nisam mogao da nadjem nikakav drajver na netu.da li ova integrisana zvucna uopste moze da radi na osx?
Ostatak konfiguracije amd x2 4600,gainward geforce 7300 gt,2 gb ddr2 667 mhz,ata hdd 300 gb i sata hdd 250 gb

Takođe sam skinuo i neki hdd-image za vmware sa već instaliranim mac-os x 10.4.8 ali radi neverovatno sporo.

Poslednja izmena:
Instalirao sam mac osx 10.4.8 tiger na pc.Ne mogu nikako zvuk da dobijem,a u pitanju je soundmax adi ad1986a integrisana zvucna na am2-asus m2n-mx ploci sa nforce 4300 cipsetom.
nisam mogao da nadjem nikakav drajver na netu.da li ova integrisana zvucna uopste moze da radi na osx?
Ostatak konfiguracije amd x2 4600,gainward geforce 7300 gt,2 gb ddr2 667 mhz,ata hdd 300 gb i sata hdd 250 gb

Takođe sam skinuo i neki hdd-image za vmware sa već instaliranim mac-os x 10.4.8 ali radi neverovatno sporo.

Pa ne znam kako si ocekivao da to radi u virtualnoj masini?

Pa ne znam kako si ocekivao da to radi u virtualnoj masini?
Ne,instalirao sam mac os direktno na hdd,i tu ne mogu da dobijem zvuk.

Pored toga sam skinuo img fajl sa već instaliranim mac os za vmware koji se izuzetno spor u virtuelnoj mašini,čak sporiji nego u pear pc emulatoru.

Znači imam mac os na fizičkom hdd-u u dual boot-u sa windowsom(gde ne radi zvuk) i mac os u vmware,a više mi odgovara da podesim pravi os nego virtuelni.

Nisam se dobro izrazio. Koliko si brzo ocekivao da Mac OS radi u vmware-u?

A na brzinu sam pogledao i nisam pronasao drajvere za tu zvucnu. Najbolje ti je da kao i ja uzmes neku zvucnu koja je potpuno podrzana i da uzivas, a tu dizejblujes.

Posto sam menjao neke komponente u racunaru instalirao sam ponovo JAS OS X 10.4.8. Prilikom instalacije i odabira instaliranja NATIT-a (imam Sapphire X1900GT) dolazi do zamrzavanja sistema prilkom botovanja (zakuca se na plavi ekran). Citam sam na neko forumu da je jos korisnika imalo problema sa ovom karticom, a mene konkretno interesuje sledece. U System Prifileruza grafiku mi pise:

Radeon X1900 Series:

Chipset Model: Radeon X1900 Series
Type: Display
Bus: PCIe
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x724b
Revision ID: 0x0000
Displays:
VGA Display:
Resolution: 1280 x 1024 @ 85 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Supported
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supported

Da li to znaci da su mi drajveri za karticu instalirani bez obzira sto nisam odabrao NATIT ili ne ? Samo da pojasnim, informacije iz SP-a su bez instalacije NATIT-a.

Poslednja izmena:
Nisam se dobro izrazio. Koliko si brzo ocekivao da Mac OS radi u vmware-u?
Ja znam da je svaki os nešto sporiji u vmware nego kada je stvarno instaliran.Ali ovo je jednako sporo kao i mac os tiger u pear pc na mojoj staroj mašini(amd xp 2500,1gb ram-a,geforce 5600xt),a vmware bi trebao da je mnogo brži.

Ja znam da je svaki os nešto sporiji u vmware nego kada je stvarno instaliran.Ali ovo je jednako sporo kao i mac os tiger u pear pc na mojoj staroj mašini(amd xp 2500,1gb ram-a,geforce 5600xt),a vmware bi trebao da je mnogo brži.

Mislim da je svaki os mnogo sporiji kao VM nego kao kada je instaliran bez obzira da li je to u vmware-u ili nekom drugom programu :)

Mislim da je svaki os mnogo sporiji kao VM nego kao kada je instaliran bez obzira da li je to u vmware-u ili nekom drugom programu :)
Ja sam jednom probao mac os u pear pc emulatoru,koji emulira mac procesor jer sam imao athlon xp koji ne podrzava mac os.Tada je mac os bio mnogo spor.
Sada sam probao u vmware koji ne emulira procesor i trebalo bi da je mnogo brzi.

Pa ne emulira procesor nego celu masinu... resursi su podeljeni... i normalno da mora da radi sporije...

Pa ne emulira procesor nego celu masinu... resursi su podeljeni... i normalno da mora da radi sporije...
vmware,Virtual PC,parallels,virtual box uopšte ne emuliraju procesor,i virtuelni os bi trebao da bude samo 20-30% sporiji zbog deobe resursa
Pear PC emulira i mac procesor,pa je zato dosta sporiji i zato ima samo 10% brzine fizičkog procesora.
Zato me je mnogo začudilo da je mac os u vmware jednako spor kao i u Pear PC.

vmware,Virtual PC,parallels,virtual box uopšte ne emuliraju procesor,i virtuelni os bi trebao da bude samo 20-30% sporiji zbog deobe resursa
Pear PC emulira i mac procesor,pa je zato dosta sporiji i zato ima samo 10% brzine fizičkog procesora.
Zato me je mnogo začudilo da je mac os u vmware jednako spor kao i u Pear PC.

Kada bi se dodelio veci prioritet vmware-u i pogasili svi ostali procesi mozda bi onda imao neku vecu brzinu ali ovako mislim da ni jedna virtuelna masine ne moze da izvuce nesto vece performanse od nekih 20 do max 30% realne brzine procesora, pogotovo ako je Mac OS u pitanju. Koliko sam primetio jedino Linux radi relativno brzo u vm emulatorima, dok se cak i kod Windows-a primeti razlika.

Ok, ovako, sledeci problem: skinuo sam 10.4.9 uphuck, narezao, instalirao (odabrao valjda sve sto je potrebno od onih patch-eva i sl, i kad se boot-uje, dobijem ovu sliku:

bootmu4.th.jpg

E sad, sta je to, i kako dalje, ako neko zna...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno