Ma ajde molim te
Evo trenutno sam u Solarisu 10 koji radi savrseno. Bagovit jeste (ima tu jos dosta stvari da se pegla) ali radi dobro. U svakom slucaju radi bolje od windowsa koji je se samoubio pre 20 minuta iz nepoznatog razloga. I sta se desilo - posle instalacije, iz nepoznatog razloga, usao je u mrtvu petlju (pokusavao je da instalira neki dodatni softver, nevazno). Posle restarta X-a pojavio se login screen ikoji je trazio user i pass. Koji? Nemam pojma, niko me nije pitao da unesem bilo sta. I kako bi ti to resio kroz GUI? Pa nikako.
Ako cemo iskreno i realno da pricamo o Mac OS X-u, moramo da spomenemo da je Mac OS X kao i sviprethodni Mac OS sistemi bio razvijan za unapred poznatu platformu. Znaci nije postojao Eagle, Sweex i tamo neki Trust i ostali shit proizvodjaci opreme koji su pravili jos gore drajvere. Pa kad imas kontrolisano okruzenje (tacnije - platformu na kojoj ce to da radi), mnogo je lakse napraviti dobar sistem. Dok, sa druge strane, Windows to nikad nece biti bas zbog sarolikog hardvera u masinama. Tek linux prevazilazi taj problem i radi jednako dobro na cemu god bio instaliran. Tacno se znalo i koja grafika ce ici i koja ploca i koji procesor i koji WIFI kontroler i koji audio chip.... bas kako kod konzole - znas hardver unapred i razvoj igara je svakako laksi kada je platforma unificirana.
Ja smatram da koriscenje sistema kroz konzolu uopste nije neki hendikep i da od toga treba bezati. Bas naprotiv, smatram da se sistem moze najbolje upoznati bas iz same konzole (to vazi za svaki *NIX sistem) pa i za Mac OS.