Šta je novo?

DFI "DARK" 965 board

Da LI NA PLOČI MOŽE DA SE PODESI DRAM SPEED NA 400Mhz?
A predpostavljam da može, onda bi to bilo 1:1, jer tvoj cpu nema 1066Mhz magistralu(DRAM speed 533MHz) već 800MHz magistralu (DRAM speed 400MHz) i to bi trebalo da je problem koji na ovaj način može da se reši ;)

Da ima, stavio bih tu opciju, ali nema :(

Drago mi je da sam pomogao :wave:

evo malo sam uhvatio vremena da se poigram sa kingstonima:

nisu losi ;) za te pare verovatno ne postoji bolji ram na planeti, voltaza 2.25V, verovatno mogu jos gore ali ovako mi je masina setovana za svaki dan nisam jos detaljno testirao maximum maximuma.

pa lepo si se poigrao :D mislim sta reci...nego nije pravo mesto za pitanje al' me nesto zanima: jel mozes da mi kazes ono vezano za proizvodnju procesora i broj nedelje kad se izbacuju, koji su najbolji? i jel moze to na kutiji da se prepozna...hvala

jel zna neko? stvarno mi treba

Poslednja izmena:
Edit, idemo polako dalje ipak bolje je da zaokruzimo cetvorke ;), nije lose za ram od 25evra po modulu a rade ko mikroni cak moguce da ne bi hteli ni svi mikroni ovo :d :

Poslednja izmena:
Ajd da mi neko kaze da li je moguce postaviti delioce za mem tipa 5:3 ili 5:4 na ovoj ploci?!?

Evo pazario i ja danas za nekih 132e ploču. Prvo sto sam proverio je memorijski protok, posto su mnogi pricali kako je 975 daleko bolji. E pa znaci 975 sam imao 9200 i everestu mem read a sa ovom imam 7900 (400fsb, memorija na 800 4-4-4-12 u oba slucaja). E sad prednost ove je sto joj fsb ide daleko vise, a ja upravo odoh da ispitam koliko je to daleko :d

Aj pa javi obavezno :)
Jer trebalo bi da pazarim(nadam se),cim cujem utiske.

Pazi generalno sam (pre)zadovoljan plocom, ali tu ima toliko stvari da se podesava da je to strasno.

Misko, molim te, ako imas vremena, volje i zelje da mi napises sto bih trebalo sve da povecavam nebi li mi procesor radio na 3.2Ghz. Probao sam sa 440fsb sve sa defoult i nema sanse, crn ekran uvek. Kontam da treba staviti veci napon od fabrickog za te visoke frekvencije. Znam da si se ti dosta igrao sa 6300 pa me interesuje koji im je generalno napon ok za te frekv (znam da je svaki primerak razlicit, ali napisi mi za tvoj ako znas). Takodje da li je za tih 457fsb (da bi radio na 2.2) potrebno povecavati i napone na mch i ostalo. Vidim na xtremu da se pojedini hvale kako su dosli do 500fsb bez dizanja ikakvih napona!!

Pazi generalno sam (pre)zadovoljan plocom, ali tu ima toliko stvari da se podesava da je to strasno.

Misko, molim te, ako imas vremena, volje i zelje da mi napises sto bih trebalo sve da povecavam nebi li mi procesor radio na 3.2Ghz. Probao sam sa 440fsb sve sa defoult i nema sanse, crn ekran uvek. Kontam da treba staviti veci napon od fabrickog za te visoke frekvencije. Znam da si se ti dosta igrao sa 6300 pa me interesuje koji im je generalno napon ok za te frekv (znam da je svaki primerak razlicit, ali napisi mi za tvoj ako znas). Takodje da li je za tih 457fsb (da bi radio na 2.2) potrebno povecavati i napone na mch i ostalo. Vidim na xtremu da se pojedini hvale kako su dosli do 500fsb bez dizanja ikakvih napona!!

Pa stavis proc npr +150mv, ostalo digni da se zacrveni, znaci prvi crveno setovanje, poslednja 2 ostavi na def, ram setuj auto za sve gornje a dole mozes manuelno 5-5-5-15 ili 4-4-4-12 ili kako vec zavisno od toga koji ram imas, to bi trebalo da je to.

ram sam na kako tako namestio jer zna neko zbog cega CPU nece preko 3ghz
inace 4400 i da jer moze negde da se ikljuci opcija da on menja mnozioc sa 6-10 zavisi od opterecenja
imam Hyper TX i temp u idle je 30 i nesto a full 57-60 nesto mi velika razlika u idle i full-u sta bi moglo da bude

ram sam na kako tako namestio jer zna neko zbog cega CPU nece preko 3ghz
inace 4400 i da jer moze negde da se ikljuci opcija da on menja mnozioc sa 6-10 zavisi od opterecenja
imam Hyper TX i temp u idle je 30 i nesto a full 57-60 nesto mi velika razlika u idle i full-u sta bi moglo da bude

Da menja mnozilac pod opterecenjem sumnjam da ima koja ploca, a inace kod 4xxx serije je rezlika u t izmedju idle load prilicno veca nego kod 6xxx

znaci to se programi tipuju za to menjanje mnozioca
koja voltaza bi trebalo da se stavi na VTT

znaci to se programi tipuju za to menjanje mnozioca
koja voltaza bi trebalo da se stavi na VTT

Za DFI Dark kazu da napon na VTT netreba menjati sve do 500 (par likova sa xtrema tako tvrdi). Meni na 457mhz radi defoult ali to je daleko od 500 da bih ti mogao bilo sta potvrditi!

hvala za to jer moze neko sada da mi kaze zasto CPU nece preko 3ghzto mu je i stabilno a na 3.3 ghz nece da digne windows

Nesto te limitira. Mozda ti je CPU osrednji primerak :wave:

Da, oprzi ga vecim naponom. Meni je za 3.2Ghz neophodno da dodam 0.175mV

Ako nastavis da mu guras tih 300, verovatno jos malo nece moci ni na 2ghz da radi, tj nece moci da radi uopste :S:

Generalno ti je onda zapao malo losiji primerak procesora. Mada i 3000 je sasvim lep rezultat.

Evo posle dva dana igranja sa plocom konacno i da napisem malo opsirnije. Naime vec u startu sam bio siguran da je ploca vrlo dobra, a sada sam siguran reci da je za moje potrebe odlicna. Posle Bad Axe-a ovo je prava milina (za dva dana ni jedan jedini put nisam zalazio u kuciste i morao da cackam dzamper za clear cmos). Bio sam se zabrinuo u startu da nesto nije u redu, medjutim ustanovio sam da je jedan od dva kingston modula pravio problem, tj. da nije ispravan i neradi onako kako bi trebalo. Sada sa preostalim od 1gb bez problema teram 457FSB sto je za moj 6300 sasvim dovoljnih 3.2GHz (izgleda mi procesor nije neki primerak obzirom da mu treba jos +175mv za stabilan rad na toj frekvenciji ali se mozda ja i tripujem, nekina nece ni 3 da predje). ;) Siguran sam da moze i dosta vise i ako uspem da pozajmom odredjenu memoriju probacu i to.

E sad da je nehvalim mnogo i da je neureknem, moram reci da je BadAxe imao prilicno bilji memorijski protok i da je dosta brze ulazio u windows, ali jednostavno je bilo par sitnica koje su mi smetale, a to je ovom plocom ispravljeno. Znam samo zasigurno da vise plocu koja nema klasican bios necu ocima da vidim :S:

I za kraj da je preporucim svima koji razmisljaju da uzmu nesto tipa 965 i sl. Bogu hvala da ovaj put nista nije falicno, tj. probao sam sve enablovano i sve radi ko podmazano. Nemam nikakvih problema sa sata2, mreznom, raznim portovima, ma milina. :wave:

Da menja mnozilac pod opterecenjem sumnjam da ima koja ploca...
Pa kako nema, to je ona intelova "SpeedStep" tenologija.

2 d0minat0r:
To ti CPU-Z prikazuje da ti varira mnozilac, right?
Stavi C1 u biosu na disabled, pa vidi onda.

2 All:
Je li bre, kako da se namesti da ne broji memoriju svaki put do kraja kada se butuje? :)
Dopala mi saka ploca prekjuce, malo se igram sa njom... ovo me ubi u pojam - dugo se bre broji do 2 giga :d:d

Namestio sam u biosu da je "Quick POST" enabled, medjutim ista stvar, bio enabled ili disabled... a nesto mi se ne flesuje ploca samo da bih to isprobao.

Takodje, i opcija da se vidi full screen logo ne radi... nije da mi nesto treba, ali bih voleo da vidim kako izgleda :D

moze li na pm gde ima da se nadje ova ploca i koja joj je cena?

da i ja iznesem poneki utisak

e4300 radi prelepo na DFI P965-s(bios 424)

max SS
prvi pokusaj sa cas5

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=202242

onda sam ram zateg`o ram na cas3 ;)

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=202241

Spi1m=15.734s.......nije lose za prvi pokusaj,al nisam zadovoljan rezom,trebao bi biti na jedno 0,5s brzi :trust:

cpu@1,7v@TT BigTyphon
ram@2,45v

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=202250

sa manjim mnoziocem od 9,max za proc je 400fsb....bilo da je u pitanju 6,7 ili 8 :trust:
stavicemo ga uskoro pod LN2 ili DI i tada ocekujem vrhunske rezove (spi1m i spi32m) i u klasi ovog CPU-a :D

:wave:

Ja sam imao tu "srecu" da mi zapadne neki felerican primerak ploce a neki od problema koje sam imao su bili cudljivost ploce (nece svaki put da upali sa istim podesavanjima, a radi stabilno na tim podesavanjima kad upali), zujanje prilikom opterecenja, slucajni restarti i gasenja, do najboljeg, onog zbog kog sam vratio plocu bez daljeg pokusavanja da otkrijem zasto ne radi kako treba - ne rade USB portovi uvek :S:

Vratio sam postom plocu uvozniku u Cacku i posle par dana dobio drugu plocu, u zamenu. Sve pohvale za njih. U narednim danima cu se malo poigrati sa OC (nadam se) pa cu javiti rezultate.

Hmm i meni se par puta zabagovao USB, kao ne prepoznaje ga uopste, ali sto se tice setovanja u biosu i zujanja pri opterecenju takve probleme nisam iskusio.
edit, reci mi falkone to pistanje moras bas da se potrudis da ga cujes ili se cuje opusteno, sad si me istripovao :S: ladno sam cuo blago cvrcanje pri max opterecenju, kao neka blaga promena zvuka, fuck jel to to?!

Poslednja izmena:
edit, reci mi falkone to pistanje moras bas da se potrudis da ga cujes ili se cuje opusteno, sad si me istripovao :S: ladno sam cuo blago cvrcanje pri max opterecenju, kao neka blaga promena zvuka, fuck jel to to?!

I meni se to desavalo sa nekim tipovima memorije pri pokušaju viskoih FSB-a (ali zanimljivo je da nije sa svim mem isto) :wave:

Mada nije za brigu posto sam na par foruma video upravo iste probleme i ljudi su rekli da to nije ništa alarmantno.

Poslednja izmena:
"Scroll noise", standardno cvrcanje ili pistanje iz zavojnica... prilicno cesta pojava na plocama ili grafickim kartama.

Nazad
Vrh Dno