Šta je novo?

DFI "DARK" 965 board

Falcone jesi uzeo S ili obicnu??

Valjda cu saznati do veceras reviziju :)

Poslednja izmena:
S, mada mi trenutno ne treba Fire-Wire ama ič :D

Dajte na PM gde moze da se nadje bilo obicna, bilo s verzija. Verovatno cu u petak u bg ko sto sam vec rekao pa bi onda mozda odmah i uzeo ako je jos koji primerak negde zaostao!!!

@ Proday
Ma nema vise nijedna,izgleda nisi procitao thread od pocetka.Svi sada cekaju sledecu turu.
Bilo ih u Alti-ju i A maze-u koliko sam primetio.Malko su im skupe, preko se njihova cena krece od 125-140 e.160e za tu plocu je mnogo ako moze za 190 da se dobije Asus Commando (po mnogima najbolja P965 ploca na trzistu),neka normalnija cena za nase malo trziste bi bila 140-145e.

Stigla danas i meni....tek sad sam je stavio..u startu problem..BIOS usporen do bola...sve u DOS-u polako ide...chak i flopy proverava usporeno./...kad dodje do XP-a sve radi super brzo a do njega stize nakon 10 minuta :D..videcu u chemu je shtos ovih dana....probacu overklok kasnije...javljam...

Poslednja izmena:
dfi infinity p965-S>c2 revizija

Poslednja izmena:
Stigla i meni danas, rezultati uskoro...

Ufff,ipak cu Asus Commando ! 1000 % C3 revizija ;)

GDE CES DA NADJES C3 REV?
A ja vratih moju DFI jer je bila neispravna....zeza je south bridge.....bec obzira na to uspeo sam da joj nadujem fsb oko 300mhz vishe nego na c1 rev chip seta na dq6 koju sam imao....shteta shto je bila neispravna...rev je c2.

Uh, neispravna....... bedak
Ajde "Sokole" ti si nam poslednja nada!!!!

GDE CES DA NADJES C3 REV?
A ja vratih moju DFI jer je bila neispravna....zeza je south bridge.....bec obzira na to uspeo sam da joj nadujem fsb oko 300mhz vishe nego na c1 rev chip seta na dq6 koju sam imao....shteta shto je bila neispravna...rev je c2.

kako to neispravna,kakav si problem imao?

Jesu na kingu D9HNH?
Ja ne smem da se igram ubi me ovaj box 50°+@266*8
ceka se bolji kuler.
Jesi probao max FSB?

Poslednja izmena:
kako to neispravna,kakav si problem imao?

Stigla danas i meni....tek sad sam je stavio..u startu problem..BIOS usporen do bola...sve u DOS-u polako ide...chak i flopy proverava usporeno./...kad dodje do XP-a sve radi super brzo a do njega stize nakon 10 minuta :D..videcu u chemu je shtos ovih dana....probacu overklok kasnije...javljam...
Pa pisah o tome na ovoj strani...
Ja sam bio limitiran mojom 667 memorijom.....ali 400mhz fsb na default V. je radilo bez problema..na mom E6600.E sad...ram je tu negde do 810mhz na 1.9v.(necu dizem vishe).Trebalo bi da ide na 450mhz fsb-a bez problema ali bi RAM poleteo negde na 1000mhz i to je krah....ako neko ima bolji ram moze da napuca ovaj chipset solidno...

Poslednja izmena:
Evo malo testova DFI-a, na rez ne obracajte paznju jer sam u pozadini surfovao, namestao (svez) win itd... lepo da ploca i na 28C u sobi radi kao san, 500+ fsb@1066mhz strapu i na letnjim temperaturama za svaki dan je itekako moguc, ima nekih sitnijih bug-ova prilikom reseta zna da obori clock, ram koji sam koristio je kingston od ~25evra po modulu cisto da razbijem teze da je potreban vrhunski ram za 500+ fsb ;), ovo je na prvu ploca mi je u kucistu nepun dan ram bas moze lepo da se podesi fale neka sitna setovanja ali su i ubacili neka nova, GTL+ Driving Strength sam setovao na 2ku a DQ Calibration na 6ticu, to je ok za 520+ fsb. Poigracu se za koji dan pa da vidimo oc proc-a 100% i super pi 32M na 30C u sobi ;). :wave:

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    294.3 KB · Pregleda: 211
  • IMG_2712.jpg
    IMG_2712.jpg
    270.8 KB · Pregleda: 230
pa koce drugi da postavi rez ove ako to nece misko samo sam cekao bitno da je ispunija ockivanja pa sad sve preko toga dobro doslo nisam najbolje ispreti pricu jer ovo ustvari umesto lan party ja ili ce lna party da izadje samo nek napreve plocu kakva je bila sli dr i netreba nam vise nista :D :d

@misko jer tiu ono monitor ili je neki LCD plazma TV i koliko to cudo ima inca

Evo malo testova DFI-a, na rez ne obracajte paznju jer sam u pozadini surfovao, namestao (svez) win itd... lepo da ploca i na 28C u sobi radi kao san, 500+ fsb@1066mhz strapu i na letnjim temperaturama za svaki dan je itekako moguc, ima nekih sitnijih bug-ova prilikom reseta zna da obori clock, ram koji sam koristio je kingston od ~25evra po modulu cisto da razbijem teze da je potreban vrhunski ram za 500+ fsb ;), ovo je na prvu ploca mi je u kucistu nepun dan ram bas moze lepo da se podesi fale neka sitna setovanja ali su i ubacili neka nova, GTL+ Driving Strength sam setovao na 2ku a DQ Calibration na 6ticu, to je ok za 520+ fsb. Poigracu se za koji dan pa da vidimo oc proc-a 100% i super pi 32M na 30C u sobi ;). :wave:
Radi na 525 mhz stabilno....tu vec pochinju krahovi...
Ja sam prichao o default V na ram-u procesoru...Kada bi se dizale voltaze normalno da na njoj moze dosta...zato sam i uvideo da je ova plocha odlichna za te pare...

Poslednja izmena:
Misko hvala na iscrpnom obavestenju. Uvidjam da je bas ta ploca ono sto mi treba da ukombinujem sa mojim 6300 procesorom!!! Sto se memorije tice jeste da si je malo platio ali to su verovatno oni odabrani moduli sa micronom ;)

Ma ne...to su moduli koji rade na 1000mhz za 25eu:D
Proday....plocha je dobra.Moja, iako je imala problem sa south bridge, lagovala po 15 min u DOS-u , radila je posle u winu samo tako....prihvata overklok na default v core bez problema...upija kao sundjer...ja bih je iskreno preporuchio pre nego ASUS commando i ostale koje su skuplje.

Poslednja izmena:
Il' sam zardjao u OC il' sam noob najgori :S: Podesim mem u biosu na 533 divider (to bi trebalo da je 1:1), medjutim, iako sam FSB postavio na 300, memorija radi na 400 (800)

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=196853

Pomozite noob-u :S:
Kako da namestim memoriju da radi 1:1

PS. Probao sam i BIOS 404 (isto), sad je na 424 Beta (opet isto) :(

Sto se memorije tice jeste da si je malo platio ali to su verovatno oni odabrani moduli sa micronom ;)

Ma jok uzeo je kod nas imas je na skoro svakom mestu, 50 evra za kilo ili 100evra za 2 kile :D u principu sada je tesko naci ram koji nece preko 1000mhz :d, samo sto si ovde ogranicen na 5tice i to u najboljem slucaju a sa micronima mogu 4ke ;) i malo sf-a u subtajminzima. Naravno voltaza za MCH 1.4 mozda moze i nize iskreno nisam probao. Pri tom je cela ploca ladna ko spricer, odlicni cooleri i na jugu i na severu, napojna takodje obecava, test za napojnu je najbolji na azotu 2V i 5.4ghz je reper :-devil-:

Poslednja izmena:
@misko: posto znam da si imao priliku da probas brdo vrhunskih ploca, zanima me da li je ova bolja od legendarnog QuadGT-a? zanima me head to head :) ja mislim da si jedan od retkih koji moze da mi najtacnije to kaze...thx

Northwood na to pitanje je jako tesko odgovoriti, zavisi koji proc imas i zavisi koliko placas plocu Abit sigurno ne vredi te pare, recimo da je za 6300 bolji DFI kako god okrenes, za 6400 i jace su tu negde ovih dana cu je isprobati na spi hard disku da vidim perfomanse sa identicnim winom i identicnim setovanjima, Abit je strasno brza ploca ali mislim da je i DFI istih perfomansi, posle cu je sa ekipom turiti pod azot da dam konacnu ocenu ;). Za sad je DFI u blagoj prednosti.

Poslednja izmena:
hvala...
btw: platio bih je oko 140e (full nova), al jos cu da vidim :)

@ Misko- jel mozesh molim te da slikash memorijske cipove,ako nije preveliki cim...

Hvala unapred:wave:

Il' sam zardjao u OC il' sam noob najgori :S: Podesim mem u biosu na 533 divider (to bi trebalo da je 1:1), medjutim, iako sam FSB postavio na 300, memorija radi na 400 (800)

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=196853

Pomozite noob-u :S:
Kako da namestim memoriju da radi 1:1

PS. Probao sam i BIOS 404 (isto), sad je na 424 Beta (opet isto) :(

I dalje nemogu da namestim memoriju da mi radi 1:1
Pogledajte podesavanje iz BIOSa, divider 533 (1:1) ali meni radi 3:4 :S:

Da li je ploca mozda neispravna, da je vratim?

Poslednja izmena:
I dalje nemogu da namestim memoriju da mi radi 1:1
Pogledajte podesavanje iz BIOSa, divider 533 (1:1) ali meni radi 3:4 :S:

Da li je ploca mozda neispravna, da je vratim?
Da LI NA PLOČI MOŽE DA SE PODESI DRAM SPEED NA 400Mhz?
A predpostavljam da može, onda bi to bilo 1:1, jer tvoj cpu nema 1066Mhz magistralu(DRAM speed 533MHz) već 800MHz magistralu (DRAM speed 400MHz) i to bi trebalo da je problem koji na ovaj način može da se reši ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno