Šta je novo?

Cooleri za procesore

Nema Hypera u Desku. :( Nece ga ni biti. Je l' zna neko gde mogu da ga nadjem?

P.S. Evo nasao sam u Webhouse (?) firmi... kazu da imaju dosta, pa ko hoce... :)

Poslednja izmena:
Znam sta si rekao, rekao si "sparno"... a 21 stepen celzijusa nikako nije sparno.
sparno...brate, imam 2m i litara krvi kao nosorog na 30C napolju normalno da ce da mi bude sparno zaboga...nemam blage veze kolika je temperatura sobe..

Apsolutno irelevantno. Ne mozes nikako sa vazdusnim hladjenjem imati istu ambijentalnu temperaturu i temperaturu procesora (u stvari, mozes, ali na 15 sekundi, dok se pali masina). Sve i vodu da imas, opet je za diskusiju.
Sa vazduhom - nemoguce. Tacka.
prvo nije imala istu to shto sam naveo a drugo ja ne zelim da se svadjam samo sam naveo ono shto su parametri ispisali
izvinjavam se ako sam nekoga iznervirao nije mi bila namera...svako nek' tera svoje..

ima u pinu 5 u ns 2 u bg. pozz

Ne razumem to sto si napisao a i zar PIN postoji u BG-u? Na sajtu ne vidim da ima, pise nesto BG office ali tu se niko ziv ne javlja...

Nego, video sam neki Hyper L3, malo je skuplji, u cemu je razlika?

sparno...brate, imam 2m i litara krvi kao nosorog na 30C napolju normalno da ce da mi bude sparno zaboga...nemam blage veze kolika je temperatura sobe..
Pa mozes bre da budes i mamut, nece ti biti sparno na 20 stepeni :)
Na 25 i vise vec hoce.

To je ono sto hocu da kazem, znam da nemas pojma koliko je (bilo) u sobi, jednostavno se zna sa koliko stepeni pocinje da se oseca vrucina ;)

prvo nije imala istu to shto sam naveo a drugo ja ne zelim da se svadjam samo sam naveo ono shto su parametri ispisali
izvinjavam se ako sam nekoga iznervirao nije mi bila namera...svako nek' tera svoje..
Znam da nije bila ista, nisi to ni rekao... ti si rekao da je u sobi "bilo sparno, oko 25" (nebitno sad koliko tacno), a da ti je CPU u idle-u radio na 21. Pa kazem, sve i da ti je u sobi bilo tih istih 21, opet sa vazdusnim hladjenjem tesko da bi CPU mogao da radi na toj istoj temperaturi.
Jednostavno, ventilator gura taj ambijentalni vazduh.

I ne svadjamo se, uopste, samo razmenjujemo misljenja.

Poslednja izmena:
Ne razumem to sto si napisao a i zar PIN postoji u BG-u? Na sajtu ne vidim da ima, pise nesto BG office ali tu se niko ziv ne javlja...

Nego, video sam neki Hyper L3, malo je skuplji, u cemu je razlika?

Postoji PIN u BG-u :) nalazi se kod Dusanovacke pijace u ul. Ljube Nedica

pa ja imam pristup njihovom dil sajtu pise ns 5 bg 2 kom. hyper TX mnogo bolje radi posao nema boljeg za 20tak eura :)

Poslednja izmena:
[off topic] @ mad skillz
Vidi ovako: imao sam i ja temperaturu CPU-a od 15 C sa BOX coolerom i mislio sam da je to u redu.... ( temperatura u sobi mi je bila oko 16 C ) O tim temperaturama smo diskutovali ovde
Tvoji screenshotovi nama nevrede ama bash nishta poshto imash pogresno ochitavanje temperature kao shto sam imao i ja ( pogledaj moje postove na temi koju sam ti rekao da prochitash ) ! Jesi ti pogledao moj post na prethodnoj stani gde sam postovao screenshot i gde se vidi greshka u ochitavanju temperatura ! Nemoj da si tvrdoglav ( kao shto kaze CAR )nego prihvati da te temperature nemogu nikako da budu ![\off topic]

[on topic]evo nedavno sam kupio Hyper TX i nisam menjao onu "zvaku" shto dolazi sa njim i uspeo sam da skinem nekih 5-6 C....( za ovo nisam siguran poshto sa box coolerom sa FSB drzao na 250 a chim sam kupio Hyper TX sam stavio na 266 i malo sam undervoltovao CPU ) Sa box coolerom na FSB @ 250 VCORE @ default ( 1.3250 V ) orthos temperatura je bila nekih 56-57 C a na Hyper TX FSB @ 266 VCORE @ default orthos temp je bila nekih 55 C Posle sam malo undervoltovao CPU i dobio sledece: FSB @ 266 VCORE @ 1.21875 V Full load ( orthos ) = 48 C :) Hyper TX sam okrenuo nek duva nazad u dve osmice koje izvache vazduh iz kucishta...... Za te pare koje koshta stvarno je extra cooler[\on topic]

A sto nisi probao da ga podignes na 333 ? Imas 965 plocu, memorija je 800, ne vidim razlog?

A inace, PIN NEMA radnju u Beogradu, i to mi je rekla devojka iz NS-a koju sam jedva dobio jer sam jedva nasao telefon, znaci na njihovom oficijelnom sajtu NISAM uspeo da nadjem telefon nijedne njihove prodavnice bilo gde, cak i da postoji - prezentacija je maksimalno *****ska, cim ja nisam uspeo odmah to da pronadjem... u BG-u imaju velikoprodaju, dakle jedino mi ostaje da okrecem ove firme koje prodaju njihove proizvode...

Poslednja izmena:
@*P*A*B*L*O* i CAR jasno ljudi razumeli smo se, nova stvar je u igri..ranije su ti senzori bili dobri, sad su pobrljavili a mislim da znam shta je uzrok, preopteretio sam napajanje, karta je klokovana i vuche sama po sebi dosta sturje..sve mi zivo brljavi..
@topic TX je stvarno dobar kuler za te novce, mislim kad se ispolira i stavi AS5 da moze lepo da smanji temperaturu a i ne dernja se..stvarno svaka preporuka(po 100ti put :) )

Jos kad' bih ja znao kako da ispoliram... :D Nadam se da ce sljakati i bez toga, a idem sutra na ova mesta sto je Pedjape rekao da vidim... taman su mi tu blizu...

@*P*A*B*L*O* i CAR jasno ljudi razumeli smo se, nova stvar je u igri..ranije su ti senzori bili dobri, sad su pobrljavili a mislim da znam shta je uzrok, preopteretio sam napajanje, karta je klokovana i vuche sama po sebi dosta sturje..sve mi zivo brljavi..
jao... pa kako je to moguce sa LCP :trust:

Poslednja izmena:
isprobao sam genemija juce i ostavio je na mene nevidjen utisak
sa njim moj CPU terma na 2.5Ghz stabilno i temp ne prelazi 56 i to samo nekad dodirne 56 i odma se spusti na 55 54
sve to na voltazi 1.7v u biosu ali ploca malo overvoltuje na 1.73
jos sto sve oladi pogotovo rame

inece temperature su sa van kucista znaci sisitem nije bio montiran u kuciste tako da treba dodati jos neki stepen
oborio sam i spi sa ovim kulerom mada ima jos mestali morao sam da vratim kuler

Prilozi

• DSC00997.JPG
    DSC00997.JPG
    151.8 KB · Pregleda: 163
  • prime2.JPG
    prime2.JPG
    193.4 KB · Pregleda: 102
  • wr 35 si down.JPG
    wr 35 si down.JPG
    242.2 KB · Pregleda: 114
  • 34.844.JPG
    34.844.JPG
    189.9 KB · Pregleda: 92
Koja je poenta kacenja temperature nakon 5-6 minuta Prime-a?

Mislim, verujem ja tebi da je max 54-55 stepeni, sto da ne, ali ona slika nema smisla...

Koja je poenta kacenja temperature nakon 5-6 minuta Prime-a?

Mislim, verujem ja tebi da je max 54-55 stepeni, sto da ne, ali ona slika nema smisla...

Pa poenta je da posle može da bude samo za 1 stepen viša... :D
Inače, to nije merodavno, max temp. se meri S&M FPU test-om...

Poslednja izmena:
nisam imao vremena (trebao sam da vratim kuler) vise posto sam vise kombinacija tako po 10min pa da vidm sa mojim obicnim kulerom ide odma na 65 66 tako da sam ja licno za sebe proveravao pa mozda i drugim pomogne
pa prime sam podesio na max heat
to je sve tako sturo u nedostatku vremena
ali mislim da temp nebi otisla za vise od 3 stepena gore

a koja je brzina fanova i koji su ono fanovi cm? koliko je to sve bucno?!

isprobao sam genemija juce i ostavio je na mene nevidjen utisak
sa njim moj CPU terma na 2.5Ghz stabilno i temp ne prelazi 56 i to samo nekad dodirne 56 i odma se spusti na 55 54
sve to na voltazi 1.7v u biosu ali ploca malo overvoltuje na 1.73
jos sto sve oladi pogotovo rame

inece temperature su sa van kucista znaci sisitem nije bio montiran u kuciste tako da treba dodati jos neki stepen
oborio sam i spi sa ovim kulerom mada ima jos mestali morao sam da vratim kuler
1.7V???:zgran: Nije to velika temperatura kad se uzme u obzir napon, ali ja na istoj ploci vozim isti procesor na def. naponu na 2.4Ghz sa boxom i temperatura ne prelazi 44-45.

Pa pogledaj slike malo bolje i videces koje su njemu voltaze,osim ako CPUz ne gresi.

Da li je iko uvezao seriju TT Big Typhoon-a u Beogradu-drugim rečima gde se može pazariti ovaj odlični kuler.

pozdrav

uh,...onako prilicno tesko kupiti novo,... kada se setim da sam ga drzao u rukama u Imtelu i da sam se premisljao da li da ga kupim, POJESCU SE SADA ZIV!!!!^%$#$%@#$

:D

uh,...onako prilicno tesko kupiti novo,... kada se setim da sam ga drzao u rukama u Imtelu i da sam se premisljao da li da ga kupim, POJESCU SE SADA ZIV!!!!^%$#$%@#$

:D

Isto,ja kad sam zadnji put bio u Imtelu imali su samo TT mini typhoone i posle nekih 7 dana i on je otišao_Od tad tražim pomenuti model i ni traga ni glasa kod domaćih distributera. Valjda će bar neka količina stići ako ne u leto onda u zimu kad mi i ne treba :d

pozdrav

Big Typhoon VX kuuuuuuukuuuuuuuuu hehe mada postoje alternative, geminem i ostala banda...

1.7V???:zgran: Nije to velika temperatura kad se uzme u obzir napon, ali ja na istoj ploci vozim isti procesor na def. naponu na 2.4Ghz sa boxom i temperatura ne prelazi 44-45.

men i na 1.55v na 2.4ghz puca prime posle 1 min a 24/7 radi bez problema ali mi RSV i Suprime commander izlazi posle odredjenog vremena tako da sam ga vratio na 1.8 ghz ali na 1.325 i radi bez problema temp ide najvise 45 u full loadudok nekupim gemina pa da ga cepim na 2.5 ghz ili ako da bog da uzmem 4000+ sa genemijem da ga drzim na 3.2ghz :D

ja mislim da u Imtelu moze da se naruchi..valjda, jer im pishe cheka se na lageru a ja kad sam zvao rekli su da ne znaju kad ce dobiti ali ce dobiti sigurno...
mene mrzelo da chekam..

a koja je brzina fanova i koji su ono fanovi cm? koliko je to sve bucno?!
tada su te CM UV sensitve prikljucene na 12v tj. 1200rmp buka je moze se reci podnosljiva
te fanovi su kupljeni jer moj drug imah uv nenke i providnu stranu pa malo
a za genemi ja bolje uzeti neke TT ili scythe mislim nisu ni ovi CM losi ali da sam ja ze sebe uzeo genelija uzeobi ne TT ili scythe koji su u principu bolji nesamo za genemija nego za sve

Pa poenta je da posle može da bude samo za 1 stepen viša... :D
Ne znam kako je kod njega na tom Athlon-u, ali kod mene bas i nije tako... ;)

... uostalom, kao sto se kod mene max heat meri TAT-om, a ne S&M-om :)

Nazad
Vrh Dno