Šta je novo?

Cooleri za procesore

@sve je ispalo sturo zbog nedostatka vremena iako sam imao najbolje namere

trebalo bi da tx bolji od L3 mislim ja bi pre uzeo tx nego L3

bolji je tx plus lepse izgleda

Pitanje:

Zar nije isplativije prodati te stare s754 athlone i kupiti semprone koji samo imaju manje L2 kesa, a, imaju SSE3 instrukcije! Manje se greju, manji SOI i samim tim veca OC margina! (Of course, ja mozda gresim)!

@dominator

Brate, mnogo veliki napon, jos malo pa da pravis rostilj na tom athlonu!

Pitanje:

Zar nije isplativije prodati te stare s754 athlone i kupiti semprone koji samo imaju manje L2 kesa, a, imaju SSE3 instrukcije! Manje se greju, manji SOI i samim tim veca OC margina! (Of course, ja mozda gresim)!

E, ali Athlon je Athlon (kao nekada Barton) a Sempron je samo - Sempron... :d

Koji je sposoban za 100% OC!

@coola
da probam dali ce tako radi ti stabilno sa temp je bila 55 54 pod prime 95 max heat to govori o genemiju
nisam stigao da trazi manji napon znam da je visok napon

E nije ni Gemini nego Gemini II:d ,kakav li je kec bio,video li ga neko ?

E nije ni Gemini nego Gemini II:d ,kakav li je kec bio,video li ga neko ?

Keca nije ni bilo :d, 2 je zbog 2 fan-a. I nije ni Gemini II, nego Gemin II ;) ako cemo 100% pravilno mada sta ste se uvatili toga kad je svima jasno koji je cooler u pitanju.

uzeo sam juce HyperTX

tisi je od Box-a mada u kucistu imam 6 drugih ventilatora tako da je tesko reci koliko.
Za razliku od box-a temperatur snizava za recimo 5 stepeni.

uzeo sam juce HyperTX

tisi je od Box-a mada u kucistu imam 6 drugih ventilatora tako da je tesko reci koliko.
Za razliku od box-a temperatur snizava za recimo 5 stepeni.
kad se ispolira i stavi jacha pasta (tipa AS5 ili neka druga na bazi srebra) onda skine josh 3-4 stepena pa se to vec oseti..:)

Stigo TT BT VX u Imtel. Bios sam tamo pre sat vremena i bilo ih je 4 komada na polici pa ko zeli nek izvoli.

Interesujeme , dali bi CM Gemin II mogao da hladi ovaj moj proc OCuvan na 2.6 (ili bar na def) bez ona dva 12cm venta jer nasao sam ga na jednom mestu za 3000din sto i nije toliko mnogo za takvu KULERCINU (kazem za masu).
Inace u kutistu ima dosta dobru promaju jedna 12cm napred a jedna nazad.

Overklokovan sigurno ne moze...na defaultu mozes da probas (ako ti je komp cesto opterecen 100%, onda zaboravi svakako pasivnu varijantu), ali tesko...Da je u pitanju sempron ili barem Athlon pa ajd nekako, ali dualcore pasivno, jedino underclock :) ...Jos imas i gomilu drugih elemenata koje ce dodatno da disipiraju toplog vazduha (graficka, cipset, memorije)...

Poslednja izmena:
Možda bi mogao ako X2 hoće na def. freq. da radi sa nižim naponima... (1.2V-1.25V) Ali jako teško.
Ja sam probao sa ovim mojim malim heatpipe-om :)d) San Diego (Toledo sa 1 disable-ovanim core-om), bez fana i u ilde-u je bila temp oko 60°C... (def. freq. 1.225V)

Undervolt nisam probao , ostavio sam u biosu Core Volt na Auto znaci drzi mi na 1.39 do kako kazu def je 1.35. Inace klokovao sam na 2.6 sa ovim Auto podesavanjem. Nisam jos probao undervolt na def. ali probacu. Inace, i onako moram jos da izmerim da li bi uopste stao u kutiste ili bi morao da vadim zadnju dvanejsticu sto otpada, jer kako vidim po slikama ako se stave dve 12cm na Gemine II zadnji kuler bi smetao verovatno. A i plus nesvidja mi se Gemine II celu maticnu bi mi prekrio, jos i nema klimu pa leti bi ovde bilo 28+ pa jos bi se dodatno kuvao. Ako sve bude teklo po planu uzecu TT BigTyp, koji mi se svidja i plus izgleda pouzdano.

da li je neko probao ovaj kurel :) TITAN TTC-NK32TB i da li je bolji od hyper tx
bigimg.jpg

Titan odlicno izgleda trebalo bi da radi skroz ok.

da li je neko probao ovaj kurel :) TITAN TTC-NK32TB i da li je bolji od hyper tx
Imam ja 1 kom. viška, blago ispoliran, fan pričvršćen gumicom (nema vibracija), ako si zainteresovan kontaktiraj me na PM.
U attach-u su temperature S754 Semprona64 @ 2800Ghz pri 1.675V.

Prilozi

• ttc-nk32tz temp2.png
    ttc-nk32tz temp2.png
    3.3 KB · Pregleda: 157
Poslednja izmena:
kasno sad, isao sam danas da ga kupim u computer dream i nemaju a u sk ogromna reklama kako ga imaju i kako je jeftin!!!! gluposti...
i produzim u webh i kupim hyper tx i evo temp cpu-a je 29-31 na sempronu 2600++ tako da sam zadovoljan
:)

koju kintu si dao za Hyper tx ?

Valjda 1642.43 dinarcica izvod iz cenovika.Iliti ko voli u evrima 20 evrica.

Vrh Dno