Šta je novo?

Cooleri za procesore

;)))

ja sam platio taj Hyper Tx 1840din u Logi na bulevaru.

Meni TX hladi(o) E6600 na 3.2ghz bez ikakvih problema (milina) 1.375V (bios)
kuciste je Chieftec, dobro provetreno.
Ono sto je meni zanimljivo je da ako je kuciste dobro provetreno bolje hladi kad je zatvoreneo nego otvoreno. To je verovatno slucaj sa svim towerima za razliku od ranijih coolera kojima je prijalo otvoreno kuciste

Probao sam Hyper TX na X3200 (quad) overclock na 3200mhz...to mu je vec preko maksimuma. Kad pustim render to traje po par sati Core temp ode preko 78'c. Ako dodam jos jednu "devetku" da duva preko NB i podnozja coolera to donekle izvuce stvar.
Sad mi je taj quad na 3150 (450*7) i sa tim jednim ventialotom pride je stabilna temperatura. Idle 48'c load 68'c (core temp)
Inace taj Xeon trpi vece temperature (do 100'c)

Sve u svemu za oveklok E6600/E6400....3.2ghz..mozda i za 3.4ghz - sve preporuke.
Manji je od ostalih, jevtiniji, lagan, necujan, po nekim testovima hladi isto kao infinity (ne uzimam u obzir ekstremni overklok).

Poslednja izmena:
Cooler Master Hyper TX ima kriminalno obradjenu bazu, to se da srediti za sat vremena smirglanjem i onda je jako dobar cooler. BB 100%

jer to ima neke veze sto Hyper TX na 4400 3100mhz core temp pokazuje 55-60 a telo skoro pa hladno i to mi cudno jer to zbog te baze ili tereba da se polira ili sta vec

poliranje je majka mara :) mada za neki normalan oc nije potrebno to raditi. ali ipak je dusevna satisfakcija znati da nesto sto si ti uradio pospesuje hladjenje :D

Cooler Master Hyper TX ima kriminalno obradjenu bazu, to se da srediti za sat vremena smirglanjem i onda je jako dobar cooler. BB 100%
upravo to, i josh se stavi dobra pasta i kombinacija je vrh

Koji je bolji, Scythe Ninja Plus Rev. B ili Infinity?

Po nekim testovima Ninja, po nekim Infinity.
Egal.

Ok, hvala, mada je danas iskrslo snizenje Tuniq Tower-a, pa cu uzeti njega.:eyebrows:

Da li kod nas moze da se nabavi ovaj kuler?Da li ga je neko koristio?

Noctua NH-U9F High Performance Cooler
Model: NH-U9F
Dimensions: 95mm x 128mm x 70mm
Material: Copper base, copper heatpipes, aluminum fins, soldered joints
Compatability: Intel Socket LGA775, AMD AM2 and 754/939/940
Fan: 92mm 7dBA Noctua Fan
Weight: 660g

Poslednja izmena:
Kakav je cooler ovaj BLue Orb?
Planiram da ga mozhda stavim na x2 4800+ pa me zanima jel' vredi ili da trazhim neki drugi?

Sta mislite o Artic-colling Freezer 7 Pro kuleru?

http://www.artic-cooling.com/cpu2.php?idx=79&disc=

Ja ga imam. U rangu sa CM TX-om, s tim sto je TX mrvicu bolji. ALi nisam mogao nabavit TX tako da je u rangu od cca 20€ Freezer 7 Pro bio naisplativiji.

Vrlo tih ispod 1500rpm, a u rasponu od 1500-2000rpm i odlicno hladi. Na vise od 2000rpm ga nema smisla drzat jer je preglasan a ne hladi nista bolje nego na intervalu 1500-2000rpm. Barem je tako slucaj sa C2D procesorima. :)

evo i ja da kazem da sam nabavio Thermaltake BigTyphoon 120 :) mislim da nije potrebno pricati o njemu, jer svi znamo koliko je mocan :) (zato i kosta dobrih 45e)...
temperature: (poredenje sa Gigabyte 3DCooler-om)
u idle: (bila) 43C (sada) 31C
full load: (bila) 62C (sada) 39C

Sad klokni to malo na 3.5-3.6 :bottle:, ako moze memorija, posto vidim da je neka LL :)

Poslednja izmena:
evo i mojih temperatura sa CM TX2 coolerom....

Prilozi

• temperature.jpg
    temperature.jpg
    348.1 KB · Pregleda: 133
Koji je trenutno najbolji vazdusni kuler , a da ima da se kupi kod nas ?

Poslednja izmena:
Stigli su ThermalRight kuleri. Neki od njh definitivno.
Ali ja bih uzeo OCZ Vendetta 2...

TR je stigao pre 4-5 dana, u ponudi nema TRUE, ima Ultra 120, ima i IFX-14. Cene su bash dobe ako se pogleda koliko su skupi vani ovi kuleri.
E da, Vendetta 2 je ponovo na stanju, oko ~2500 din je.
Koji je trenutno najbolji vazdusni kuler , a da ima da se kupi kod nas ?
Thermalright IFX-14, oko 60e je.

Poslednja izmena:
IFX definitivno...vidi na testu iz mog potpisa, uporedio sam ga sa TRUE-om...grdosija :D

Poslednja izmena:
Nemoj da uzimaš Vendetu, ja sam tako uzeo CM212 pa sam se razočarao.
Dodaj 10€ i kupi vrh kuler, TRUE, i imaš pravu stvar!

fali joj 2 heatpipe_a :)

Ma dobro, Ultra 120 + 1 ventilator ali sigurno bolje temperature.
Sutra treba da kupi Quad, koliko može da proda Vendettu i dal će biti TR i po kojoj ceni? ;)
Ako mene pitate i IFX opravdava cenu, samo ko ima da plati toliko za cooler...

Vrh Dno