Šta je novo?

Igraci na TFT-u (jeste li zadovoljni) ?

!

da si video LG model u istoj klasi ne bi tako pricao ;) Videvsi i jedan i drugi ( LG1952s) definitivnoo je LG odneo sve pojene i bolji je. Ali nije ni taj samsung los.

"pojene":lupko:

kratko i jasno: prezadovoljan!
ukratko: "ni puskom me niko ne bi vratio na 4:3/5:4" :D

Na 2ms 940bf igrajuci bf2 u igraonici sam jasno vidio duhove, kad pomjeram misa lijevo-desno, ili kao trag aviona koji me prelijece dok kuci na fp93gx nista, kao na starom crt

I ja zadovoljan.

Vise ne peku ochi i 'ne bole' glava.

matori mene neboli glava zato oci cepaju jer sedim oko 12-14h za kompom

ako ti je monitor dobro kalibrisan sto se tice odnosa boja i kontrasta... nebi smele oci da te cepaju

Da, u pravu je Dark Angel, kod dobro podesenog TFT'a oci ne peku i ne zamaraju se kao na CRT monitoru.

yuh...yuh
bilo bi cudo da te oci ne cepaju ...:zgran:
smanji obe vrednosti bar za za trecinu

meni stoji brightness 80
contrast 90

Jos ako si sedeo u mraku... :smash:

Od kada sam presao na TFT drzim B=35, a C=45 i sa takvim podesavanjem imam zestok problem kad sam na LAN partiju i ugaseno je svetlo. Posle 2-3 sata imam utisak kao da mi je neko zakucao eksere u oci :shock:.

Pa tebi je jos gore nego njemu :) Tebi je bela ~30% crna, a ne bela, kontrastnost i odnos boja totalno ne prirodan, nije ni cudo sto osecas eksere ! Bolje bi ti bilo na 80/90 :D Bela mora biti sto pribliznije bela inace idu ekseri u oci !!!

:) :wave:

Poslednja izmena:
Ovako mi ne smeta ni malo sam kad sedim u totalnom mraku, a sa bojama na ovom TFT_u ni ne radim tako da ne vidim sta je tu gore...

Jos ako si sedeo u mraku... :smash:

Od kada sam presao na TFT drzim B=35, a C=45 i sa takvim podesavanjem imam zestok problem kad sam na LAN partiju i ugaseno je svetlo. Posle 2-3 sata imam utisak kao da mi je neko zakucao eksere u oci :shock:.

I ja drzim isti odnos B=35, a C=45 , i najcesce sam pre kompom sa potpuno ugasenim svetlom ... ali nemem nikakvih problema, cak stavise mogu satim da buljim po raznum forumima da me oci ne peku

matori meni je zakljucano podesavaje contrast
da instaliran magic tune i natural color?

ja nemam nikakvih problema, a znate kolko blenem u bench :p B=100, c=60 :) Ok, u mraku bih podneo (sad sam probao) B=60, ali C ispod 55 nikako, odma mi nesto smeta...Preko dana B=ispod 80 mi je malo...

yep...
tek sad vidim da imas LG

koji monitor ? Nije bas isto da lije sams ili LG ili sony isl. :)

da mi neko pokloni TFT,rekako bih, ne hvala......... nema potrebe!
los je za igrice (i slicne gluposti) ,jos vise za grafiku i dizajn (posebno sto se tice kolorita i kalibrisanja boja po stamparskim masinama ) i takooo.............. ziveo NEC Mitsubishi 22" CRT Adobe RGB, naj naj naj monitor koji sam ikada video.

los je za igrice (i slicne gluposti) ,jos vise za grafiku i dizajn (posebno sto se tice kolorita i kalibrisanja boja po stamparskim masinama ) i takooo.............. ziveo NEC Mitsubishi 22" CRT Adobe RGB, naj naj naj monitor koji sam ikada video.
Joj nemoj tako da pricas,zvucis kao zadnji n00b
Kao da mislis da je TFT neki prasak za ves a ne monitor.

Poslednja izmena:

daj da vidimo neke tvoje radove :) Ja na poslu kad sednem za taj NEC 22" odma pocne glava da me boli, menjao bi ga za najsugaviji 17" LCD samo zbog geometrije.

to je potpuno subjektivno..kad radim u photoshopu na TFT-u, nije bitan tip panela, mnogo mi je lakshe nego da radim na CRT-u

Jedno pitanje - da li je i koliko je slika losija ako se neka igra pravilno reskalira, znaci da rezolucija u koju se vrsi reskaliranje ima isti aspect kao i sam monitor, npr. 1600x1200 u 1280x1024 na 4:3 20/21" LCDu ili 1680x1050 u 1440x900 na 16:10 20/21/22" ? Da li to zavisi od igre do igre ili ?

Nego, ivke76 sta bi sa ovim ? :D

thread nije bas objektivan naime naravno da ce svako (pogotovo u zemlji u kojoj zivimo) sada ovde pricati tft/lcd je zakon pa dao sam 300+e za to naravno da j**e kevu mislim stvarno i poredjenja tipa:loodilo u odnosu na stari samsung xxx crt su besmislena ajd uporedite vi sve te vase lcd monitore sa mitsubishi diamondtron-om i crt ekranima iste ili slicne klase promenite rezoluciju pogledajte kako slika na dobrom crt-u izgleda u 1600x1200 sa 100hz osvezenjem i savrseno iskalibrisanim bojama pa onda dajte sud za sada jedina prednost lcd-a su zdrave oci mada kao sto neko negde napisa ima nas koji ama bas nikakvih problema (da kucnem u drvo) sa ocima nemamo i pored visecasovnog djipanja/gledanja u crt i kako kome wide aspect ekrana.tu je i gubljenje zivaca kad se jednom probudite i pogledate u svoj lcd od 300+e a ono mrtav pixel :d satro to se i ne vidi itd. pricajte nekom drugom nervira to vas itekako (a kako i ne bi) samo pokusavate da se pomirite s tim iz dana u dan pa vam glupo da priznate.ja sam skoro bio u obilasku grada/gledanju lcd ponude kod nas i nisam nasao nijedan panel kojem je sve odlicno jednostavno jos uvek nema odlicne kupovine sto se lcd-a tice i to je to a tu je jos i trosenje para na g. kartu koja ce furati igre na max u native rezoluciji nekog wide 19''+ ekrana pa kad se sve sabere nevalja nikako

kratko i jasno: prezadovoljan!
ukratko: "ni puskom me niko ne bi vratio na 4:3/5:4" :D

@colt:

slika je losija zato sto piksel na LCD-u fiksan kvadrat. kad stavis manju rezoluciju od "predvidjene", tacka (kvadrat) koja treba da se iscrta na ekranu je VECA od same velicine postojece tacke na ekranu. Posto na LCD ekran ne moze da se iscrta samo pola tacke, ta veca tacka ce zavrsiti kao uvecana na sledeci moguci kvadrat koji moze da se iscrta (to je reskaliranje koje radi ekran) i koji ce se sastojati od vise od jednog kvadrata (piksela) na ekranu. Recimo da je tacka (kvadrat, piksel, ) 0.2 na LCD-u, graficka salje tacku od 0.22, LCD tu tacku ne moze da prikaze u toj velicini, ali moze da je prikaze kao dva piksela jedan do drugog (ili jedan iznad drugog, ili vec neku kombinaciju) pa ce to biti dve tacke od 0.2. Ovo je grubo receno, u praksi je malko drugacije. Ocigledno je da ne mogu sve tacke biti duplo vece, pa ce neke 0.22 tacke (npr. , uzeo sam bzvz dimenziju) biti prikazane kao 0.2, a neke kao 0.4 (2x0.2), neke kao skup od vise tacaka. Ovo zavisi i od BOJE tacke koja trba da se prikaze, ima cela logika iza tog resklairanja, ali kako god da okrenes drugacijje je nego na CRT-u. CRT ima npr minimalnu velicinu tacke 0.2, kad graficka salje 0.22 tacku on moze da je uveca na 0.22, ili moze da ih iscrtava kao 0.2 tacke i ostavlja praznog mesta izmedju tacaka (otud i manje zasicenija slika na nizim rezolucijama).

Nazad
Vrh Dno