Samo da ne bude zabune, nije i za 20''Posto je tft u pitanju onda si ogranicen maximalnom rezolucijom od 1280x1024[vazi za 17,19 i valjda za 20'']
Ne znam za ostale ali kad procitam ovako nesto, prosto vidim da ljudi koriste vec izvikane razloge...."kalibrisanje boja po stamparskim masinama"?????
O cemu ti pricas ????
1. Nikada nije niti ce biti napravljen monitor koji realno prikazuje boje, to je prosto nemoguce, boja koju ti vidis na papiru je refleksja, dakle svaka boja upija odredjeni deo spektra i reflektuje npr. saamo plavu i tako vidis plavu!!!!!! Ko napravi nonitor da radi po tom principu ja mu p.... k....
2. Svako ko se iole ozbiljnije bavi pripremom, radi sa kolor kartama, mene pri radu ni ne zanima koju boju vidim, moze da bude i bezbojna, ali ako ima vrednost koja neni treba znam da ce tako ispasti i u stampi (tj. priblizno tako vidi pod 3.)
3. Cak i da uspes da kalibrises monitor (nemoguce) pitam te prema cemu bi ga kalibrisao???
Prema kojoj masini???? Jel to postoji neka univerzalna masina na kojoj se stampa sve na ovom svetu????? Svaka masina daje drugaciji otisak, ja na poslu imam 3 digitalne masine, tako da i kad bi imao taj do sad nevidjen monitor ne znam sta bi sa njim radio. Kod ofseta boje vise zavise od lika koji radi na masini nego od tebe!!!!! Pa makar imao monitor od 1000000000000000000000 eura
Koji su to monitori? Da li to važi i za Samsung 204B i LG 2000CE-SF? Da li je slika u nižim rezolucijama jednako oštra kao na CRT-u?Ali zato, pogledajte par novih 20-ica koje imaju native 1600 x 1200 i koje se savršeno skaliraju u 1280 x 960 i 1024 x 768, pa i 800 x 600 (u ovom slučaju je 4x manji "piksel", tj. jedan softverski pixel na 4 fizička).
Kakvo je skaliranje na 19” TFT-ovima kada se u drajverima podesi da zadrži 4:3 aspect ratio u nižim rezolucijama? Da li je slika jednako dobra kao na 20-icama, ili je i dalje lošija?Kod 17 i 19 inč monitora, **** ga, nema tih varijati, osim da stavite u drajverima grafičke da se skalira realno, a ne da se stretchuje (kod ati-ja je to pod FPD Display properties, advanced, panel attributes, pa onda označiš Scale Image i imaš dva izbora - expand to full size i expand while maintaining aspect ratio). U drugoj varijanti će skaliranje biti znatno lepše u 1024 x 768, ali ćete imati po 32 linije gore i dole ugašenih piksela...
Koji monitor imaš?btw, ako monitor podrzava 1:1 sve rezolucije se skaliraju odlicno, kod mene na 16:10 / 22'' starcraft (koji vozi isklucivo 640x480) izgleda odlicno (sa dve crne trake sa strane naravno), nista gore nego na crt-u (a mnoogo bolje nego na 17 ili 19 TFT koji ovo nisu mogli vec su ga teglili na 12x10). Tako da uz dobar TFT cak ni skaliranje nije problem pa cak ni u rts-ovima.
Da li je slika u nižim rezolucijama jednako oštra kao na CRT-u?
Kakva je slika na wide monitorima u nižim 16:10 rezolucijama(1440x900, 1280x800, 960x600) u poređenju sa nižim rezolucijama na 20-icama?
Kakva je slika na wide monitorima u nižim 4:3 rezolucijama?
I šta znači ovo "ako monitor podržava 1:1"?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari