- Učlanjen(a)
- 26.05.2006
- Poena
- 510
Jel kada se ukljuci V-Sync na TFT-ovima, da li to znaci da ce broj slika/sec u nekoj igri biti taj i shta ako grafichka nije dovoljna jaka za to?
igor2 je napisao(la):Za sve koji se plase kako ce raditi q3 : nemojte, radi super (8ms philips)
Mislim, ako se bas extra (ali extra) potruditi, mozda cete primetiti neki ghosting u daljini ...
Ukoliko zelite da igrate CS nemojte uzimati TFT.
Probao sam ga na par TFT-ova i jos jednom se dokazalo da je ta igra jedan veliki BUG. Cak ni na 2ms samsunzima (ovim sto su bili na WCG pretkvalif.) nije dobro radilo, prokleto je mutilo.
I inace svi se fokusirate na FPS. Mislim, ok jeste CRT bolji je rnema ni malo ghostinga, skalira rezolucije (verovatno nisu za dzaba na qconu igrali na crt). Ali pobogu nismo mi profesionalci.
Elem, umesto FPS-a, fokusirajte se malo na druge zanrove. Ljudi kakvo je zadovoljstvo igrati war3 u 1280*1024 na TFT-u![]()
colt je napisao(la):Jel kada se ukljuci V-Sync na TFT-ovima, da li to znaci da ce broj slika/sec u nekoj igri biti taj i shta ako grafichka nije dovoljna jaka za to?
Kod mene je obrnuto na 1280x1024 imam 75 frejmova konstantno kad ukljucim v-sync. ako se desi da padne ispod slika je i dalje sinhronizovana... (nema onih glupih linija). Ako iskljucim v-sync gra.ka. mi nabije do 200 f.
I koje igre igras uopste
Kog klana? ma uzimam ja micubisji daimond 22 ctr - necu da rizikujem - 1ms je vecnost za quake
.. A nesto sumnjam da od daimonda bole oci
..
haludza nwo ?
Kod mene je obrnuto na 1280x1024 imam 75 frejmova konstantno kad ukljucim v-sync. ako se desi da padne ispod slika je i dalje sinhronizovana... (nema onih glupih linija). Ako iskljucim v-sync gra.ka. mi nabije do 200 f.
Jedno pitanje, malo glupo ali eto, posto ocu da kupim monitor da zamenim ovaj svoj, hteo bih da uzmem 940n, trenutno imam Samsung 757nf, sad me zanima da li bi primetio neku negativnu promenu pri preklasku sa tog crt-a na taj tft tipa losije performanse u necemu (igre, filmovi, text), posto je to tft sa 8ms...
Pouzdano znam da gledanje u monitor ne steti vidu, a po netu ili kod doktora mozes da nadjem dosta uputstava kako pravilno gledati u monitor i da povremeno trebas pogledati sa strane i trepnuti koji put, i tada bolova nece biti.
Vid nikada, ali bas nikada necete ostetiti gledajuci u monitor!
Jedno pitanje, malo glupo ali eto, posto ocu da kupim monitor da zamenim ovaj svoj, hteo bih da uzmem 940n, trenutno imam Samsung 757nf, sad me zanima da li bi primetio neku negativnu promenu pri preklasku sa tog crt-a na taj tft tipa losije performanse u necemu (igre, filmovi, text), posto je to tft sa 8ms...
*P*A*B*L*O* je napisao(la):Posto radim u kladionici buljim u monitor 6 sati dnevno ( samo na poslu ) Imam neki CRT Belinea od 15" i ima refresh rate od yebenih 60 Hz......
Dodjem kuci sednem za komp ( imam CRT 17" RR na 85 Hz ) i przim COD 2 jedno 3-4 sata na netu.....
Posle me oci i glava ubijaju :wall: ( pre ce da bude od ovog monitora u firminego od onog kuci )
Stvarno je čudno što imaš glavobolje.Posto radim u kladionici buljim u monitor 6 sati dnevno (samo na poslu). Imam neki CRT Belinea od 15" i ima refresh rate od yebenih 60 Hz......
Pouzdano znam da gledanje u monitor ne steti vidu, a po netu ili kod doktora mozes da nadjem dosta uputstava kako pravilno gledati u monitor i da povremeno trebas pogledati sa strane i trepnuti koji put, i tada bolova nece biti.
Vid nikada, ali bas nikada necete ostetiti gledajuci u monitor!
Voleo bih da popricam sa nekim takvim doktorom koji moze da kaze da CRT ne steti ocima, ja licno kojeg god ocnog lekara sam pitao za tako nesto rekao mi je da treba izbegavati CRT monitore, a licno poznajem dosta osoba kojima je vid oslabio zbog dugotrajnog rada sa CTR monitorom.
Cekaj. O cemu ti pricas? Prvo kazes da ne znam da gledam, a drugi (ti) umete? I onda mi kažeš da je jedini način da to vidimo tako što ćemo da pravimo fotografije??? Pa poenta je da se iskoristi mana ljudskog vida ako je to moguće. Ako meni ne smeta kašnjenje od 6ms, a realno ne smeta nikome osim možda nekim nafuranim "profi" gejmerima, onda čemu cela priča? Sve se može izmeriti, nisam ni rekao da TFT ima bolji odziv, već dovoljno dobar... Ostale karakteristike, prvenstveno kontrast, oštrina i geometrija, savršeni su na dobrom PVA TFT-u, što kod CRT-a nikada ne može biti slučaj, čak i kada se radi o profi modelima... A oni koštaju više nego TFT-ovi iste dijagonale. I još jednom, što se HC igrača tiče, mogu oni da foliraju koga hoće... Fatality će pobediti ako je bolji igrao on na brzom TFT-u ili CRT-u, svejedno!
Moraš da koristiš ili novi Forceware Control Panel ili da instaliraš NVTweak koji će ti otključati pojedine tabove u properties-u Forceware-a... Onda se u nekom od tih tabova vezanih za podešavanje displeja nalazi slično nazvana opcija. Nemam trenutno NVIDIU u mašini pa neću da pričam napamet...
Ako pod "izlazom za TFT" misliš na DVI, onda ni svi TFT-ovi nemaju ulaz za TFT.Da razmishljao sam ali moram onda da kupim grafichku ( posto je ovde onBoard i nema izlaz za TFT ) zovem shefove da mi je instaliraju ( nemam administratorske privilegije :wall: :crash: )......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari