Šta je novo?

Kakav je Gemini II

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
u odnosu na zalman 9700led, tt big typhoon VX

Gemini II je čudo, hladi celo kućište :)

Edit: neko je napisao da je stigao u Desk ;)

Poslednja izmena:
Da li postoji neko ko će pored ovakvog coolera kupiti TT BT ili Zalman-a? Mislim da je CM napravio kuler kao nikada od sada.
Posebno me je prijatno iznenadila cena (~45€), očekivao sam, bio sam sasvim siguran da će biti skuplji od 50€...

Što da neće da ti se prevrne kućište? :d
Šta fali težini, nemoj da brineš, bitno je da ima ono ojačanje ispod socketa, sa donje strane ploče...

sta da ti pricam kad moj novi sistem za montazu za ln2 ima pritisak od 100 kilogarama :-devil-: , kilo dva je smesno imalo nemalo iza nesto.

Misko uvek ide na najExtremnije :D

Samo njega slusajte i daleko ce te dogurati :D

:wave:

P.S.
Taj beckplate sluzi da cooler bolje nalegne na procesor tj, da ima veci pritisak na njega. Mada je tacno da ploca u tom slucaju trpi manji pritisak, ali nije to opasno (mnogo :) )

:wave:

Ono sto bih ja preporucio "na keca" je onaj TT-ov ventilator koji stize uz Big Typhoon...

1300RPM, 54.4CFM... 16dBA ;)
Jezivo tih i jezivo dobar fan.

Da li moze da se nadje kod nas (odvojeno) - stvarno ne znam :)

Taj nandzarasti sto ide na TT BT (i vx-a i obicnog) je Nexus najbaolji fanoci na svetu kad se gleda buka/perf odnos. Bolji je npr 1.3-2.8k rpm TT Ljubicasti ali se mnogo mnogo vise cuje na 1.3k od Nexus-a, doduse malo bolje i hladi na tih 1.3 stepen mozda ali se dere u poredjenju sa lepim zvukom nexus-a na 1.3

Kad ste se već prebacili na vent-ove.... jel neko koristi TT Silent Cat 12cm? Deluje na papiru sasvim dobro, a ja nikako da ga se dočepam i vidim. Sve nešto planiram i uvek mi izmakne kad stigne kod ZorMi-ja.

Taj nandzarasti sto ide na TT BT (i vx-a i obicnog) je Nexus najbaolji fanoci na svetu kad se gleda buka/perf odnos. Bolji je npr 1.3-2.8k rpm TT Ljubicasti ali se mnogo mnogo vise cuje na 1.3k od Nexus-a, doduse malo bolje i hladi na tih 1.3 stepen mozda ali se dere u poredjenju sa lepim zvukom nexus-a na 1.3
Ma idi, onaj ventilator je zaista fantastican... bas sam cackao neke ventilatore koje imam pre neki dan, i bukvalno je necujan sa metra udaljenosti - popuno isto radi li ili ne!

BTW, kako to da taj ide i na VX-a, pa tamo se vrti do 2000RPM pri istih 12V, dok je ovde max 1300RPM pri istom naponu, nesto mi nije jasno... mislim, ne sporim to sto kazes, samo mi nije jasno :)

Nego, kad smo kod fanova, evo jedne prave zamene za ovaj nandzarasti sa Big Typ-a o kome pricamo... Silent Wheel.
Kao, to bi trebalo da je 13mm fan... medjutim, to je samo 12mm fan sa okvirom od 13mm, kompatibilan za montazu standardnih 12-ica... a performanse su mu identicne: 54.4CFM, 16dBA, 1400RPM (kao... mada sumnjam, cenim da je i tu onih 1300 ;)). I nandzaraste je boje :smoke:
Sto je najbolje, nadjoh ga u Imtelovom cenovniku, odmah mi je privukao paznju i zato je interesantno za nas ovde... trenutno ga nema, ali dobice valjda ;)

BTW, kako to da taj ide i na VX-a, pa tamo se vrti do 2000RPM pri istih 12V, dok je ovde max 1300RPM pri istom naponu, nesto mi nije jasno... mislim, ne sporim to sto kazes, samo mi nije jasno :)

Ista peraja kuciste lager ili sta vec koristi samo vx moze malo jace da povuce, 2 stvari ti govore kakvu ce buku praviti fan: peraja i motor tj lezajevi istog, znaci na 1.3k su identicne glasnoce s tim sto vx moze i na 2k. Imam jos neke 12tice u kuci i na istih 1.3 su poprilicno glasnije od nexus-a.

Nazad
Vrh Dno