Šta je novo?

R600, licno i personalno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@starac
Tu se ne slazem sa tobom, nV ce pre da izbaci 8900 nego da smanji cene 8800 kartica. Seti se 7800 i 7900! (i ne necu da prekinem sa 8900 :))

To nije pravilo, i cijene moraju padati. Ali naravno, nema ništa bez konkurencije! Pogledaj cijenu i performanse 8800GTS, pa usporedi sa X1950XTX. Šta je bolja kupovina?

Neće ATI propasti zbog ovog odlaganja, ali meni to kašnjenje ne odgovara niti bilo kome ovdje. Charlie je izgleda osjetio potrebu da malo pametuje?

Ja bih kupio 8800 ili nekakav odgovor od ATI-ja. I kupio bih to zbog performansi, a ne zbog DX10.

Uopste ne treba stedeti ATI i opravdavati izgovore. Setite se price sa fake benchmarkom R600 na level505 site-u. Napravili su takav hype oko R600 samo sa ciljem da odgovore ljude od kupovine G80. Iskoristili su vreme do izlaska DX10 naslova da bi usporili prodaju G80 a ne da ubrzaju razvoj R600. Pogledajte po Rage3D forumu... MASOVNO RAZOCARENJE!!! Najtvrdji fanATIci su ucutali, ostali kupuju G80.
Verovao ili ne, Level 505 nema veze sa AMD-omjem. Isto tako, AMD nije preduzimao ne jednu marketinsku aktivnost da spreci ili uspori, kako 'oces, prodaju G80.
Sta vise, AMD-u u opste nije cilj da se na bilo koji nacin, sem direktnim konkurentskim proizvodom, opstruira prodaja 8800-ki! Objesnjenje je veoma jednostavno: te kartice PRAVE I PRODAJU isti oni partneri kojice da PRAVE I PRODAJU R600 kartice! Opstruiranje prodaje 8800 kartica znaci opstruiranje njihovog cache flowa,a oni ne bi bili srecni zbog toga.

U svakom slucaju, odlaganje jeste zbog visih ciljeva, odnosno nema veze sa stanjem u kome se sam GPU nalazi. GPU je "good to go!" Prema teome civata prica je marketinshka,a ne tehnicka, ma koliko to nekome bilo neshvatljivo.

P.S
U vezi odlaganja... ono sto je odlozeno jeste novinarsko predstavljanje na pocetku marta. Pocetak prodaje (april), koliko je meni poznato, zvanicno jos uvek nije menjan. To treba imati na umu kad se prica o odlaganju.

Ako je GPU good to go, a odlozen je, jedino objasnjenje moze biti je da je u igricama (makar trenutno aktuelnim) losiji od G80. Valjda ce se do tog maja kada je obecano lansiranje pojaviti neka DX10 igrica u kojoj ce R600 biti bolji.

U prilog ovome govori i ono cudo od coolra koje je nakalemljeno na graficku ne bi li s postigle sto vece radne frekfence.

Svi ostali visi ciljevi su izgovori i izmisljotine.

Ako je situacija zaista ovakva, onda je to jos gore od kasnjenja zbog nedovrsenosti R600.

@CooLa
IMHO: nVidia ce imati najjacu graficku i kada r600 izadje... Greska kao FX serija se ne ponavlja!
U vreme FX serije niko nije govorio da su promasaj. Svi prave greske pa ih i ponavljaju ali se njihove razmere vide tek kasnije. Najcesce kad se problematicni proizvodi rasprodaju.

Verovao ili ne, Level 505 nema veze sa AMD-omjem. Isto tako, AMD nije preduzimao ne jednu marketinsku aktivnost da spreci ili uspori, kako 'oces, prodaju G80.
Sta vise, AMD-u u opste nije cilj da se na bilo koji nacin, sem direktnim konkurentskim proizvodom, opstruira prodaja 8800-ki! Objesnjenje je veoma jednostavno: te kartice PRAVE I PRODAJU isti oni partneri kojice da PRAVE I PRODAJU R600 kartice! Opstruiranje prodaje 8800 kartica znaci opstruiranje njihovog cache flowa,a oni ne bi bili srecni zbog toga.

U svakom slucaju, odlaganje jeste zbog visih ciljeva, odnosno nema veze sa stanjem u kome se sam GPU nalazi. GPU je "good to go!" Prema teome civata prica je marketinshka,a ne tehnicka, ma koliko to nekome bilo neshvatljivo.

P.S
U vezi odlaganja... ono sto je odlozeno jeste novinarsko predstavljanje na pocetku marta. Pocetak prodaje (april), koliko je meni poznato, zvanicno jos uvek nije menjan. To treba imati na umu kad se prica o odlaganju.

Ja mislim da je generalan problem u tome što ti Nedjo 100% veruješ nekim izvorima, a čak iako ti je info dao neki inženjer, radi se o PR informaciji. Npr. ovo kako si siguran da Level 505 nema veze sa AMD-om i da oni nemaju nikakvu skrivenu marketinšku kampanju protiv NVIDIE. Naravno da imaju, radi se o milionima dolara. I to je sasvim logična i normalna stvar, niko u toj priči nije zao niti neetičan zbog toga. To što će ASUS, FOXCONN ili koja već druga firma koja pravi PCB biti nezadovoljna zbog manje proizvodnje G80 je AMD-u takođe nebitno. Indirektno si hteo da kažeš da AMD to nije radio da veliki partneri ne bi bili nezadovoljni. To onda dovodi do zaključka da ni AMD ni NVIDIA nemaju marketing koji je negativno usmeren ka konkurentu, tj. da se nadmeću samo čisto sportski i fer. A mi dobro znamo da to nije slučaj. Niko u toj priči nije naivan, čist niti 100% fer i iskren u izjavama. Pa tako bi i ti, bar kao Nedjo sa foruma, trebalo da se postaviš malo više kritički prema informacijama koje zvuče lepo i čisto za AMD, ali su, bar po svoj logici stvari, malo dalje od istine...

A, koja je onda poenta cele ove priče po tebi ? Što onda ne dodju prekjuče pa kažu predstavljamo sutra pa mi danas da razglabamo na 11 strana o svemu tome? Da se ljudi zabave tračevima i nagadjanjima?
Što se mene tiče odgovor je : da se ljudi napale, pa da se strpe sa kupovinom još mesec dana .
Pa meni je sasvim normalno da ATI(AMD) vrši opstrukciju prodaje 8800, a to može da se zove PR., marketing, ketering ili kako hoćeš, a svodi se na isto : da što manje ljudi kupi 8800, sa jednim jedinim zadatkom da se ne izblamiraju previše u tom procesu.
Jer izvini, da neće možda normalan, prosečan kupac koji je kupio karticu 8800 serije i uložio 300-600 dolara kad izadje x2800 da kaže jeb** pare, daj još jednu samo crvenu ! - Hoće 0.2%.
Pa stvari sada stoje ovako : ko je kupio DX10 karticu ne češe se minimum 6 meseci, a možda i više jer 1. DX10 igara nema, a 2. sadašnje na postojećim DX10 karticama lete.

Ako je GPU good to go, a odlozen je, jedino objasnjenje moze biti je da je u igricama (makar trenutno aktuelnim) losiji od G80. Valjda ce se do tog maja kada je obecano lansiranje pojaviti neka DX10 igrica u kojoj ce R600 biti bolji.

U prilog ovome govori i ono cudo od coolra koje je nakalemljeno na graficku ne bi li s postigle sto vece radne frekfence.

Svi ostali visi ciljevi su izgovori i izmisljotine.

Ako je situacija zaista ovakva, onda je to jos gore od kasnjenja zbog nedovrsenosti R600.

Najkarakterističniji PR koji je G80-negativan i potekao je od AMD-a, jeste da kašnjenje R600 nije nikakav problem, jer G80 ionako nije gotov proizvod zbog problema sa DX10 drajverom. Ja sam ga probao na Vista mašini i čak i onaj prastari drajver, na koji su se žalili, vozio je onaj DX10 demo, kao i onu svinju od Flight Simulatora, u DX10 modu. Od tada je izašlo bar još 5 novih 100.xx drajvera koji su verovatno poboljšali stvari. Ali, čak i da je DX10 drajver mnogo veća havarija nego što jeste, izuzetno je glupo od AMD-a da se poziva na nekompletnost G80 proizvoda, kada nisu izbacili ni sopstveni hardver. Na kraju, koje bi to DX10 igre igrali? Zar nije G80 fantastično brz DX9 akcelerator. Postoji tona igara koje su benefitovale od 8800GTX-a. Evo samo nekih, naravno, kada se radi o rezoluciji 1920x1200 (a sve više gamera ima 24 inch LCD koji je napolju oko 600 dolara): Call of Juarez, NFSC, R6Vegas, CoD2 (sa AA i AF), FEAR XP, Company of Heroes sa AA i AF, Oblivion (HDR+AA je bio neigriv na R1950XTX, džaba što ga je i podržavao, sa 8800GTX-om to može). To su igre koje su seckale sa R1950XTX-om, a sada ne seckaju, i tako je verovatno sa ostatkom gaming populacije. Evo, i moj komšija npr. koji je pazario Dell 24 inch, sada mora da menja ASUS EN7800GT DUAL za 8800GTX da bi igrao svoju omiljenu igru (Bolidion :D). I onda kažu da G80 nema smisla jer DX10... bla bla. Mislim, toliko je loš i providan PR, pogotovo od TheInq-a, da je to strašno. Drugo, 8800GTS u 320M varijanti je do jaja karta za tu količinu novca - apsolutni best buy...

Mislim da se sada prenagljuje u suprotnom smeru. Svo vreme pričam da mi je bitno samo kako to deluje iz kupčeve perspektive :) pa ću tako da posmatram i ovog puta. Na tržištu nema DX10 naslova niti naslova koji se ne mogu fino pokretati aktuelnim brzim DX9 akceleratorima. Stoga neće biti greda ako se do izbacivanja igara i sl. ne pojave karte. Ukoliko R600 bude bio nešto brži od 8800 GTX i ako u momentu predstavljanja karte srednje klase budu bile manje-više podjednako brze - što se mene tiče to je to (ako izuzmemo indirektan efekat koji kašnjenje ima na industriju igara - npr. neće da izbacuju igre dok ne bude bilo DX10 karti srednje klase i slično). E sad, baš mene briga što će Nvidia brzo izbaciti nešto novo, ukoliko to sve u tom trenutku bude valjalo, odnosno baš me briga da li bi ATI zaradio više (verovatno bi) da je mnogo ranije izdao te karte. A da li će jedna ili druga kompanija otkinuti onoj drugoj 2-3% tržišta i imati 300 miliona dolara više profita od one druge na grafičkom tržištu baš me briga :)
Nadam se da nisam bio preterano konfuzan :)

Opet prica "nema DX-10 naslova tako da je svejedno sto Ati kasni".To nema smisla,jednostavno odavno je bilo vreme za novu generaciju GPU-ova,cak i pre nego sto je G80 predstavljen.X1900XTX i 7900GTX su se pojavili u januaru i martu respektivno,a oni su samo prosirenje iste tehnologije kao X1800XT i 7800GTX koji su se pojavili skoro jos godinu dana pre toga,tako da je jasno da je smena morala da dodje ranije.Cak i aktuelnim igrama najbrzi DX-9 akceleratori ne mogu da teraju uvek sve na visokim rezolucjama tako da G80 tu savrseno pristaje.
Ono sto bi trebalo da te "bude briga" a to je za DX-10,kao i svakoga ko kupuje nov akcelerator a pre toga je iskusio sta novi DX-ovi donose.
Evo kao sto je to gore Maxa objasnio i to iz licnog iskustva.

I jos nesto-prica kako odlaganje uopste ne utice finansijski na Ati/AMD isto nema smisla.Kasa 8800GTX je istina najvisa i kao takva donosi najmanju zaradu kompaniji,medjutim ipak ona pokriva jedan deo trzista,a kako vidim da se cak i kod nas kupuje,onda mogu da pretpostavim da na zapadu ide "ko alva",kao uostalom i kad je situacija da imate jednu karticu koja je mnogo brza od ostalih-setite se samo 7800GTX 512 koji se prodavao za bolesnih 800$,i odmah je rasprodat,istina nija ga ni bilo mnogo.Plus tu su jos 8800GTS sa 640M i 320M,od kojih se 320M varijanta polako primice srednjem segmentu a tu se prodaje mnogo vise.

Poslednja izmena:
Meni licno prica o odlaganju zbog "visih ciljeva" deluje kao prica za malu decu... Pogotovu u situaciji i odnosu snaga koji je danas na snazi.

Upravo tako, kakvi viši ciljevi sad kad se nova generacija hardvera izbacuje u svakom kvartalu. Ati mora da izbaci nešto što će biti bar 50% brže od nvidie, u stvari on je ovu generaciju potpuno preskočio, mislim da okršaj neće biti 88xx vs 6xx već 89xx vs 6xx jer će nvidia, vjerovatno izbaciti 8900 tj. poboljšani 8800 vjerovatno mjesec, mjesec i po najviše, po izbacivanju R600.

Zbog visih ciljeva mogu da odloze 2 nedelje da eventualno usklade sa necim ali sigurno ne 2 meseca. Verovatno zele sa kompletiraju proizvod jer zakasnili su te zakasnili a jos neki problem po izlasku bi ih dotukao. Samo kasnjenje u prodaji ne verujem da ima neke velike direktne stete jer se ti modeli prodaju slabo i ovde i bilo gde ali uticaj na orijentaciju trzista je veliki.
Drugo ne verujem da AMD vodi neku negativnu kampanju protiv NVIDIE, ne zato sto ne bi voleli da satru konkurenciju vec zato sto se to vrlo lako obije o glavu onome ko to radi. Sporadicni ispadi su pre svega tu da odrze ATI brend aktuelnim u javnosti dok traje ovaj vakum u ponudi.

Pa tako bi i ti, bar kao Nedjo sa foruma, trebalo da se postaviš malo više kritički prema informacijama koje zvuče lepo i čisto za AMD, ali su, bar po svoj logici stvari, malo dalje od istine...

1. Nema potrebe da ti meni delis savete kako treba da se postavljam prema bilo kakvim informacijama. "Nedjo sa foruma" je i dalje "Nedjo sa foruma" i kao "Nedjo sa foruma" postuje na forumu.

2. O kakvim informacijama mi ovde u opste raspravljamo? Imamo samo jednu zvanicnu informaciju: NOVINARSKA premijera R600 je odlozena za mesec dana!

3. Imali smo informaciju koja do sada nije zvanicno demantovana: Sa prodajom R600 akceleratora se krece 3-4 nedelje nakon novinarske premijere. U prethodnoj konstalaciji mu to dodje April.

4. Sada imamo situaciju u kojoj ce novinarska premijera biti pocetkom aprila, a sa onim iznesenim pod 3. to ce biti sinhronizovano sa pocetkom prodaje.

5. Ako se uzme u obzir ono pod 5. krajnji kupac nema sta da se tangira oko odlaganja NOVINARSKE premijere!

6. Prema tome, ja te pitam u odnosu na sta ja treba da budem kritican?

7. Na kraju ja mogu da raspolazem sa informacijama koje i ne moraju da budu tacne, ali sa kakvim informacijama ti raspolazes da bi mogao da kreiras bilo kakve relevantne zakljucke, koji su pri tome tacni.

Poslednja izmena:
Najkarakterističniji PR koji je G80-negativan i potekao je od AMD-a, jeste da kašnjenje R600 nije nikakav problem, jer G80 ionako nije gotov proizvod zbog problema sa DX10 drajverom.

Bez zalazenja u semanticku neispravnost replicirane recenice, samo te molim za link ka materijalu u kome neko ko ima veze sa AMD-om plasira informacije koje si ti gore naveo da plasira?

Pa meni je sasvim normalno da ATI(AMD) vrši opstrukciju prodaje 8800, a to može da se zove PR., marketing, ketering ili kako hoćeš, a svodi se na isto : da što manje ljudi kupi 8800, sa jednim jedinim zadatkom da se ne izblamiraju previše u tom procesu.
"Opstrukcije" se mogu vrsiti samo kada na raspolaganju stoji konkurentska alternativa u vidu funkcionalnog proizvoda koji se prodaje. Svaki drugi nacin je u sustini vise stetan, nego koristan. No, da ne ulazim u detaljnu elaboraciju kako i zasto.... i ovako smo otisli u offtopic!

Nedjo, sto ti tolko branis ATI ?! Kad su vesti sa INQ-a vezane negativno za DAMIT onda "FUDO qenja" , a kad su pozitivne po isti onda "evo svezih informacija..." :) Secam se i tvog stava iz "nvidijin maskr motornom.." gde si dizao "mali hype" oko x1800GTO koji ce jesti 7600GT i cenovno i uzduz i popreko pa od tog x1800GTO na kraju nista, kolko sam primetio skoro niko (usudicu se da kazem i NIKO) ga nije ni kupio :) Deluje mi kao da si jakoooo pristrasan NHF , citam ovaj topik svaki dan i vidim tebe kao DAMIT-ovog advokata ovde :) Takav utisak sticem, a verujem i ostali. Ja prosto ne mogu da verujem da zbog unutrasnjih organizacionih stvari, r600, koji je "spreman" nije izasao i poceo da donosi kompaniji pare ?! PARE covece, ne prave oni to zbog slave...

Ja mislim da je generalan problem u tome što ti Nedjo 100% veruješ nekim izvorima, a čak iako ti je info dao neki inženjer, radi se o PR informaciji. Npr. ovo kako si siguran da Level 505 nema veze sa AMD-om i da oni nemaju nikakvu skrivenu marketinšku kampanju protiv NVIDIE. Naravno da imaju, radi se o milionima dolara. I to je sasvim logična i normalna stvar, niko u toj priči nije zao niti neetičan zbog toga. To što će ASUS, FOXCONN ili koja već druga firma koja pravi PCB biti nezadovoljna zbog manje proizvodnje G80 je AMD-u takođe nebitno. Indirektno si hteo da kažeš da AMD to nije radio da veliki partneri ne bi bili nezadovoljni. To onda dovodi do zaključka da ni AMD ni NVIDIA nemaju marketing koji je negativno usmeren ka konkurentu, tj. da se nadmeću samo čisto sportski i fer. A mi dobro znamo da to nije slučaj. Niko u toj priči nije naivan, čist niti 100% fer i iskren u izjavama. Pa tako bi i ti, bar kao Nedjo sa foruma, trebalo da se postaviš malo više kritički prema informacijama koje zvuče lepo i čisto za AMD, ali su, bar po svoj logici stvari, malo dalje od istine...

Predlažem da otvori novi nalog, i da sa tog naloga diskutuje iz perspektive nekog ko nije IT novinar. Naravno preporuka je da ne pretera da se ne zameri onom drugom nalogu jer bi to bio čist šizoidni konflikt. :d

Cela prica sa drajverima je cisto (pitanje koliko cisto) sr*nje. Rekoh vec: Koji su trenutni razlozi da HC game® predje na Vistu™? DX10 igre stizu tek u drugom kvartalu. A na Visti postoji jedan Performance drop! R600 se odlazi u beskraj, a informacije stizu odakle hoces! Ovi tekstovi sa Inq-a postaju sve smesniji i kontradiktniji prethodnim clancima i samim sebi! :)

@nedjo

Vase jednosmerno razmisljanje i slepo verovanje svim stranim izvorima necu ni da komentarisem!

@starac

Definitivno 8800GTS. Pogledaj malo u buducnost. X1950XTX нјет DX 10 kompatibilan.

Da li svi mozemo da se slozimo oko sledeceg:
1. Na svetskom trzistu postoje samo 2 CPU proizvodjaca ( Intel i AMD ),ostali su zanemarljivi
2. Na svetskom trzistu postoje samo 2 GPU proizvodjaca (Nvidia i AMD/ATI),ostali su zanemarljivi
3. AMD se pojavljuje oba puta
4. Intel je svetski proizvodjac integrisane grafike br.1 ( po kvantitetu , naravno).
5. Sedista sve tri kompanije se nalaze na tlu USA

Mozemo da diskutujemo i ovo i ono ali oni diktiraju svetske tokove, u manjoj ili vecoj meri.
U istoriji (ako ta analogija moze da se i ovde izvede sa rezervom ) i najljuci neprijatelji ( ovde konkurenti) vode bitke ali sklapaju i primirja.
Sve sto se ovde ovde prica i nagadja moze da bude 100% istina ali , isto tako , i 100% laz.
Komentar je suvisan.

citam ovaj topik svaki dan i vidim tebe kao DAMIT-ovog advokata ovde :) Takav utisak sticem, a verujem i ostali.

Zbog toga sam mu upravo i savetovao ono gore, ali on smatra da to ne treba da činim. A ja sam mu to upravo i pričao for his sake, kao Nedjo na forumu. Al, ok.

Bez zalazenja u semanticku neispravnost replicirane recenice, samo te molim za link ka materijalu u kome neko ko ima veze sa AMD-om plasira informacije koje si ti gore naveo da plasira?

Jaooo... Nedjo, pliz. Nemoj sad da izigravamo decu. Naravno da niko nije rekao da je to AMD objavio na svom sajtu ili u zvaničnom saopštenju. Takve stvari se i plasiraju na sajtovima kakvi su TheInq i sl. Mada, po mom mišljenju, oni su toliko providni (pljuvanje NVIDIE, hvalospevi i super inside info-i iz AMD-a, opravdavanje nečega što bi realno trebali da pljuju samo tako (uzevši u obzir tip njihove "novine")), da je smešno da mi uopšte postavljaš pitanje "gde to neko ko ima veze sa AMD-om plasira informacije koje sam naveo". Mislim, smešno je. Pa ne bavimo se politikom...

H.Richard kriv za odlaganje R600 od nekoliko nedelja :

http://www.theregister.co.uk/2007/02/28/amd_690g_launch/

Evo sta je Henry rekao:

He repeated AMD data claiming Barcelona will beat Intel's quad core Xeons by 42 per cent on floating point operations. AMD didn't show integer operation comparisons, but under questioning Richard said the performance difference over Intel would be "very significant, clearly in the double digits."

AMD moved to squash mumbles of manufacturing problems with the R600 GPU, which has been delayed "a few weeks". It wheeled out a teraflop-capable desktop working off GPU-enabled "stream computing". Researchers at Stanford were already writing supercomputing applications for the beast, which has two R600s on board

"R600 is doing very well and there's a reason we're going to launch it when we're going to launch it...I'll take the blame", Richard said..

Izgleda da hoce da bude dupli K.O. udarac u junu u vidu QuadFX Barce i X2900 :D.Cim je H.Richard kriv za odlaganje R600,a i taman da se poklopi lansiranje cele game DX10 proizvoda,od low do high end dela.

Poslednja izmena:
I ovdje se kaže da će se lansirati tek krajem Juna: http://www.eetimes.com/news/latest/showArticle.jhtml?articleID=197700269 Mislim stvarno!?
The news marked the first performance numbers AMD has provided for the chip that packs four Opteron cores on a single die and will be in production this fall. AMD also demonstrated working versions of its next-generation graphics chip the R600 to be released by the end of June.

U istom članku se kaže da će R600 imati 320 multiply-accumulate jedinica?
Separately, AMD gave one of the first public demos of the R600, its next-generation graphics controller that uses 320 multiply-accumulate units.

Još kad bih ja znao/razumeo šta je to 320 multiply-accumulate jedinica?

A ovde se spominje da klokovi neće biti manji od 800Mhz. Ala će tu još biti filozofiranja i nagađanja do maja-juna ili već kad izlazi famozni R600.

http://www.vr-zone.com/index.php?i=4713

Ne sumnjamo mi da će X2900 da bude sirovo jezivo brz, i da će opet momci iz Stenforda da pokažu da se radi o super računaru, ali dajte da vidimo da je single R600 brža karta od 8800GTX-a bar onoliko koliko je kasnije izbačena (mada koliko vidim, pre ćemo da je poredimo sa 8900GTX-om) u dostupnim igrama.

Pa to bih i ja voleo (da X2900 bude u proseku brži 25-30% od 8800gtx), mada čisto sumnjam da će toliko biti brži (u DX 10 igrama ko zna, za DX 9 ne verujem). Bolje da su ga odmah dizajnirali za 65nm proces pa bi onda ovoliko kašnjenje bilo opravdano :D . (dobro znam, nije to baš tako jednostavno, napraviti tako j****o kompleksan GPU u 65nm, next time maybe za R700)

mada koliko vidim, pre ćemo da je poredimo sa 8900GTX-om

Mislim da ce da je poredimo sa nekim 9x00 modelom :d!

@ivanbo

Cisto sumnjam da ce uopste da bude K.O. Pitanje je kako ce barcelona da radi! Ali o tome postoji poseban topik!

Mislim da ce da je poredimo sa nekim 9x00 modelom :d!

@ivanbo

Cisto sumnjam da ce uopste da bude K.O. Pitanje je kako ce barcelona da radi! Ali o tome postoji poseban topik!

Vest sam postovao jer je potekla iz clanka o K10 i sistemu koji je radio sa dve R600 karte i K10 procesorom!Tako da nije OT nikako.A nemoj da se brines kako ce K10 da radi...Ima ljudi kojima je posao da radi dobro i vise od toga:)

Poslednja izmena:
Izgleda da će i hard core fanATIci preći na Nvidiju: http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37911
SO R600 is in a bit of a mess. The delay mean that ATI fanbois who wanted to get this card will just give up and buy a Geforce 8800 GTX instead. We've had a verutable deluge of emails confirming this scenario. ATI delayed until Q2 and that's just too long.
A Nedjo?

Konacno i Fudo da kaze nesto pametno :). A Nedjo... Pa ne javlja se nesto :d!

Meni samo jedna stvar nija jasna: kako neko moze uopste da lupeta stvari i ocekuje da neko veruje u njih. Ja sam identifikovao sledece stvari:
1. kazu da je svejedno jer nema dx10 naslova. moje misljenje: kakva glupost
2. kazu da nesto cekaju pa ce oni to zajedno. moje misljenje: ovo nema veze blage ni sa mozgom ni sa zdravim razumom ni sa postulatima poslovanja

Prvo, kad konkurent divlja sa necim sto ja nemam to je ogroman problem za mene. Niko normalan (da ne ulazim u: obrazovan i sa 20 godina iskustva u poslu koji radi) nece staviti hold na proizvod koji je spreman da izadje na trziste. Ne u ovakvoj situaciji i ne pod ovakvim okolnostima.
Gamer? Gamer je po meni covek koji nije nuzno fan ni crvenih ni zelenih. Njega zanimaju samo tri stvari:
1. fps
2. fps
3. fps

Gamer kupuje najnoviji hardver i pichi na 20" i navise. 8800 ocigledno kida sve igre na visokim rezolucija i to je ono sto se trazi u segmenu koji gadjaju sa ovim kartama. Meni ova prica iz Atija zvuci tuzno/smesno/pateticno.
Pa to bi bilo kao kad bi bmw (kao sto i jeste uradio) izbacio novi model 5ice i 7ice i uhvatio mercedes na spavanju a onda ovi iz mercedesa kazu ma imamo mi jos bolji nego cekamo da Michelin izbaci nove gume pa da bude jos bolji. Pa to je smesno.

Ipak, priznajem da sam se nasmejao kad sam procitao sta ovaj lik Richard kaze.

mozda i ima smisla cekati dve nedelje ali tri meseca :trust:

Nedjo, sto ti tolko branis ATI ?! Kad su vesti sa INQ-a vezane negativno za DAMIT onda "FUDO qenja" , a kad su pozitivne po isti onda "evo svezih informacija..." :)
Ko je rekao da je ono sto je Charly napisao pozitivno! I otkud tumanjecnje za "evo svezih informacija" moze da ima bilo kakvu pozitivnu konotaciju? Pozitivino i negativno su epiteti koje ti mozes subjektivno da zalepis. bas kao sto ja subjektivno mislim da nisma pristrasan. Samo iznosim chinjenice, a pravo svakog pojedinca je da o njima misli pozitivno ili negativno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno