Šta je novo?

[MTS] Pljusak Telefona

Heh ... ako su stigli u subotu, danas su tek došli na carinu ... uz nadljudske napore i kupovinu doručka, ručka, dopune i slatkiša carinicima, papiri su onda završeni danas! Papiri, ali ne i plaćanje ... sutra ide plaćanje i teranje robe u centralni magacin, prekosutra u prodavnice. Ako imaju artikle u fiskalnim kasama i sve ugovore gotove i aplikacije instalirane, računajte da ćete u sredu tokom dana/popodne nešto moći da uradite ...

Mada ... i ovo je po idealnoj putanji ... dovoljno je da jedan carinik pomisli da može da ušićari i da uzme jedan telefon i neće pustiti kamion(e) dok ne dobije šta želi ... da ne pričamo o tome koliko je verovatno da se za jedno popodne roba zaprimi u magacin, da se sve pobeleži, da se izdaju otpremnice i roba distribuira po Srbiji.

Aj' javljajte kako se situacija razvija, ludo me zanima ...

sada sam dosao iz vizite. Pocela je prodaja ali samo za one sa rezervacijom. Bilo je oko 15 ljudi ali tako sporo ide papirologija da sam odustao pa cu sutra pokupiti paket. CT u YUBC.

sada sam dosao iz vizite. Pocela je prodaja ali samo za one sa rezervacijom. Bilo je oko 15 ljudi ali tako sporo ide papirologija da sam odustao pa cu sutra pokupiti paket. CT u YUBC.

Koliko su meni rekli program sa kojim rade je uzhasno spor tako da sam i ja odustao od chekanja...u principu treba im da 15 minuta da odrade jedan ugovor....

Imash Nokiu 1112

Bio san ja danas sa drugom u Telekomu u Bulevaru Kralja Aleksandra (bivsi Bulevar Revolucije), nema vise ove Nokije, i kazu da je u Bg nema uopste ni u jednoj poslovnici MTSa...

Ista priča rečena i mom drugaru.... istog dana... samo CT kod Vuka.

A danas oko 11:30 red ispred CT kod VUka; ljudi cekaju za 6288 ali nisam pitao da li imaju rezervacije ili sta, samo me interesovalo zasto je red (mozda nesto dele za dz :p)

da,delili su samo za one sa rezervacijama :)
info iz prve ruke:
telefoni dolaze u crnoj boji sa 512mb minisd karticom u "factory sealed" pakovanju i rade najnormalnije i sa 062/063 karticama

A danas oko 11:30 red ispred CT kod VUka; ljudi cekaju za 6288 ali nisam pitao da li imaju rezervacije ili sta, samo me interesovalo zasto je red (mozda nesto dele za dz :p)

Da, koliko vidim redovi će biti i i dalje jer "telekomovi terminali su nešto spori i problematični pa ne mogu da verifikuju..." ali su drugaru obećali da svi koji su rezervisali će dobiti paket.

Najveći biser je što se **ron primio na to obečanje pa ni danas a ni juče nije otišao.... čeka da malo splasne gužva :) :) :) :)

Heh, znam sa Telenor, ali mi ne odgovara zbog Više priče paketa. Da može da se uzme sa pro paketom uzeo bih automatski.

Ja danas konachno dobio moje Nokie....svidja mi se telefonche nije loshe uopshte...nego me zanima jel' mts ima mail preko telefona jer nigde na njihovom sajtu ne mogu da nadjem podeshavanja za mail

Dobijes mail tipa brojtelefonasa 064 odnosno [email protected], potrebno je da na 770 pošaljes SMS "mail lozinka" sa obaveznim razmakom između, lozinka mora da bude izmedju 6 i 10 karaktera. Podesavanja:
Account name :mts email
User name :mts
Email address:[email protected]
SMTP server: x1.gm.telekom.yu
SMTP port:25
Protocol type:pop3
POP3 server:x1.gm.telekom.yu
Pop3 port:110
User ID: broj telefona
Password:lozinka
SMTP user ID: broj telefona
SMTP password : vasa lozinka
Secure conection :OFF
Podesavanje na Telekom1 –odnosno MTS Wap
Cekirano samo Use SMTP authentication.

Poslednja izmena:
nokia 6288: nakon primljene poruke za podesavanja radi video call,radi mms/gprs/wap ali ne radi mail (upravo ga aktivirah) i ne radi 3g sadrzaj na mondu (live stream i ostale zahebancije) kaze mora da se aktivira apn 3gmondo?ista kartica ubacena u lg u8360 (sve manuelno podeseno access points,itd...) sljaka sve u 16 i 3g sadrzaj na mondu i mail :wall:

Kako podesiti mail i 3gmondo apn (da bih mogao da pristupam 3g sadrzaju na mondu) na nokiji 6288?

p.s.na nokiji nigde ne mogu da nadjem opcije tipa: bearer = umts,ip adress itd...koje sam podesio na lg-ju i sa kojima na lg-ju sve radi...:wall: ...nokia do tokia...:wall:

p.s.2.cice na call centru kazu namesti u video player-u proxy off i ukljuci 3gmondo apn lol ja kazem recite mi gde je to a one ugasi/upali telefon pa probaj...vrlo profy :d

p.s.3.pomagajte poludeh skroz :wall:

nokia 6288: nakon primljene poruke za podesavanja radi video call,radi mms/gprs/wap ali ne radi mail (upravo ga aktivirah) i ne radi 3g sadrzaj na mondu (live stream i ostale zahebancije) kaze mora da se aktivira apn 3gmondo?ista kartica ubacena u lg u8360 (sve manuelno podeseno access points,itd...) sljaka sve u 16 i 3g sadrzaj na mondu i mail :wall:

Kako podesiti mail i 3gmondo apn (da bih mogao da pristupam 3g sadrzaju na mondu) na nokiji 6288?

p.s.na nokiji nigde ne mogu da nadjem opcije tipa: bearer = umts,ip adress itd...koje sam podesio na lg-ju i sa kojima na lg-ju sve radi...:wall: ...nokia do tokia...:wall:

p.s.2.cice na call centru kazu namesti u video player-u proxy off i ukljuci 3gmondo apn lol ja kazem recite mi gde je to a one ugasi/upali telefon pa probaj...vrlo profy :d

p.s.3.pomagajte poludeh skroz :wall:

Idi meni pa settings/configuration pa tu imash personal configuration settings tu sam ja podeshavao za mail...3g josh nisam podesio mada sam dobijao one automatske poruke za podeshavanje a nisam ih ni trazhio :d i koja su uopshte podeshavanja za 3g jer ochigledno ni meni ne radi....

I jel' ova kamera napred sluzhi samo za video pozive ili? Ne mogu nikako da je aktiviram....

Poslednja izmena:
Idi meni pa settings/configuration pa tu imash personal configuration settings tu sam ja podeshavao za mail...3g josh nisam podesio mada sam dobijao one automatske poruke za podeshavanje a nisam ih ni trazhio :d i koja su uopshte podeshavanja za 3g jer ochigledno ni meni ne radi....

I jel' ova kamera napred sluzhi samo za video pozive ili? Ne mogu nikako da je aktiviram....

hvala majstore :wave: polako ulazim u stos (bar namestih email) :smash: pa da sam znao da treba sve manualno da namestam ko na lg-ju :wall: a ja jos ocekivao sad'ce sve to samo kad snimim podesavanja iz poruke :mad:
p.s.kako da obrisem ostale brljotine od imail zccounta koje sam napravio pre ovoga sto radi?

da,sluzi samo za video pozive
al'zato imas "ogledalce" pozadi da kada hoces recimo sebe da slikas vidis sta "hvata" kamera lol

edit: uspeo sam sve da namestim manuelno naravno, posto sa njihovim podesavanjima radi "samo" mms/gprs
utisci: lg-jeva podesavanja sto se tice account-a i ostalog su bre svetlosnu godinu u odnosu na ovo (2 stvari namestis i sve radi) i ovaj telefon ne podrzava live stream (sa raskrsnica i ulica recimo),ne podrzava mp4 video fajlove (pusta samo zvuk),za lyrics show player (java) moram da mu za svaku pesmu koju hocu da dodam u listu potvrdim neke "access" gluposti :wall: ....dok lg (koji je u radnji 2+ puta jeftiniji) pici samo tako i live stream i mp4 video i lyric show player i mp3 player mu je generalno mnogo bolji od ovoga i podrzava play liste dok ovaj u ovoj nokiji samo iscita sve audio fajlove i kraj.sve u svemu nisam odusevljen svojom prvom nokijom :d mada za 60e 2 komada i nije los fon :)

edit2:hehe ne moze da prodje bas sve kako treba izgleda...kako namestiti operu mini na ovom fonu :) ?

Poslednja izmena:
jel'si uspeo da pokrenes operu mini?ako jesi kako?
videh na ovom http://www.osnews.com/story.php/17097/Review-Nokia-6288-3G-Feature-Phone/page2/ review-u da radi opera mini ali meni nece pa nece

Nisam ni pokushavao neshto jer sam upao u neku guzhvu...probacu pa cu da vidim...nego zanimljiva stvar mi se desila danas....poshaljem ja poruku STANJE na broj 797 da proverim koliko mi je ostalo poruka i besplatnih minuta i stigne mi povratna poruka:

Ova funkcija je dostupna samo postpaid korisnicima

WTF?:zgran:

Znachi li to da sam ja dobio dva prepaid broja? :d

Nisam ni pokushavao neshto jer sam upao u neku guzhvu...probacu pa cu da vidim...nego zanimljiva stvar mi se desila danas....poshaljem ja poruku STANJE na broj 797 da proverim koliko mi je ostalo poruka i besplatnih minuta i stigne mi povratna poruka:

Ova funkcija je dostupna samo postpaid korisnicima

WTF?:zgran:

Znachi li to da sam ja dobio dva prepaid broja? :d

TelekoNJ ima neki problem ocigledno, posto meni internet ne radi i nisu mi ni poslali podesavanja iako mi je kartica uveliko aktivirana. Kao....treba vremena da se sve svima aktivira, velika je guzva, blah blah...:wall:

Pokushao sam da otvorim google ali mi izbacuje da idem preko 3g mrezhe i mogu samo mondo da otvorim...jel' moram da podehsavam konekciju za gprs da bi otvarao druge sajtove ili?

Pokushao sam da otvorim google ali mi izbacuje da idem preko 3g mrezhe i mogu samo mondo da otvorim...jel' moram da podehsavam konekciju za gprs da bi otvarao druge sajtove ili?

da u principu trebas "samo" da rename-ujes access point iz "3gmondo" u "gprswap" i onda ces imati pristup net-u.mada ja licno bih voleo da opera moze da radi :wall: mislim znam da moze da radi na ovom fonu ali na mts mrezi ne znam kako :wall: a cice sa call centra su "neupotrebljive" totalno :D

S40 v5 ili kojilijeveć taj poslednji SW na ne-smartphone NOKIA aparatima ima odvojenih nekoliko opcija za korišćenje različitih veza. Imaš odvojeno access point, odvojeno WEB access, odvojeno MMS, odvojeno streaming (na srpskom je prevod - Tok), odvojeno mail i slično.

DakleM ... za "eksterne" aplikacije, poput Opere i sl. treba ti definisan "access point", u kojem ćeš imati definisane parametre za apn, user i pass i NIŠTA VIŠE. Definišeš AP, postaviš kao default, i Bog da te vidi ...

E, da ... naravno ... kada podesiš to, onda imaš problem, jer su ti onda aktivna "lična podešavanja", i onda ona isključuju WEB/WAP i MMS podešavanja ...

Muka ... znam ... šta ćeš, tako mora ...

S40 v5 ili kojilijeveć taj poslednji SW na ne-smartphone NOKIA aparatima ima odvojenih nekoliko opcija za korišćenje različitih veza. Imaš odvojeno access point, odvojeno WEB access, odvojeno MMS, odvojeno streaming (na srpskom je prevod - Tok), odvojeno mail i slično.

DakleM ... za "eksterne" aplikacije, poput Opere i sl. treba ti definisan "access point", u kojem ćeš imati definisane parametre za apn, user i pass i NIŠTA VIŠE. Definišeš AP, postaviš kao default, i Bog da te vidi ...

E, da ... naravno ... kada podesiš to, onda imaš problem, jer su ti onda aktivna "lična podešavanja", i onda ona isključuju WEB/WAP i MMS podešavanja ...

Muka ... znam ... šta ćeš, tako mora ...

s40 v3 je upitanju
skapirao sam da moram manuelno da napravim access point ali u njemu mogu samo apn,user i pass da definisem sto operi izgleda nije dovoljno jer na lg-ju sam morao "full" account da mu napravim za operu.znaci web/wap account + access point.ovde to ne mogu da provalim nikako jer kada mu u personal settings (sve mi je na english naravno posto se od srpskog na bilo kom uredjaju jezim hebiga navika) napravim access point i stavim ga kao prefered opera nece da se nakaci (inace sve ostalo:mail,web/wap/mms sam manuelno uneo i sve radi osim opere :wall: )

Poslednja izmena:
Nenene ... naprotiv ... operi je to sasvim dovoljno, jer joj je bilo kakav proxy ili slično suvišan! Mani se LGa, oni imaju svoju logiku ... za S40 v3 (ma jesi siguran da je 3?) ti treba ovako ... znam, mučio sam se 100x ali sam na kraju rešio problem. Znači napraviš profil, ideš na "Activate" kad ga napraviš (da bude default veza sa Internetom), u operi prođeš kroz onaj inicijalni setup i ima da radi ...

Nenene ... naprotiv ... operi je to sasvim dovoljno, jer joj je bilo kakav proxy ili slično suvišan! Mani se LGa, oni imaju svoju logiku ... za S40 v3 (ma jesi siguran da je 3?) ti treba ovako ... znam, mučio sam se 100x ali sam na kraju rešio problem. Znači napraviš profil, ideš na "Activate" kad ga napraviš (da bude default veza sa Internetom), u operi prođeš kroz onaj inicijalni setup i ima da radi ...

hvala uspelo je :wave:
p.s. valjda je s40 v3 tako sam nasao na nekom forumu

Pheheh ... naravno da nema ... i ono što je stiglo sa 5 dana zakašnjenja, nestalo je po rezervacijama i koječemu još prvog dana ... nabavili ljudi 200 komada, izreklamirali se kao blesavi, a ono ... mućak! :D

Sooo typical ...

Vrh Dno