Šta je novo?

ZTE Grand X

Imaš 5-6 verzija zte grand x-a za naš nema šanse da bude jb.

ZTe grand x sa mediatek procesorom je dobio jb ovaj naš je sa tegrom.

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=398670&st=280

Prelistaj ovde ili na android srbija ali to su sve stock prerađeni, koristio sam odavno ne znam kakvi su

Telenor je sa jednom karticom nvidia kao iz vipa.

Poslednja izmena:
Pih, izgleda da je odluka Telenora da nas gnjavi lažnim popravkama u servisu i zamenama za novi (odnosno reparirani) Grand X dok nam ne istekne garancija. Više nemam dileme kako će se rešiti moj zahtev za zamenu što sam poslao prošle nedelje. Pitam se šta li bi se desilo ako bi smo se kolektivno požalili norveškom Telenoru na ponašanje ovih domaćih?

Ja druze imam telefon od novembra, i nikad osim Muzike sto je ton preslab nisam imao problema sa telefonom.

Ja druze imam telefon od novembra, i nikad osim Muzike sto je ton preslab nisam imao problema sa telefonom.

Koristio si ga za pozive ? Šta će ti onda custom rom :)

Da nećeš ti da ga prodaješ ovde preko oglasa :D

Pre par strana si pitao kakav je telefon a sada kažeš da ga imaš od novembra ?

Poslednja izmena:
Koristio si ga za pozive ? Šta će ti onda custom rom :)

Da nećeš ti da ga prodaješ ovde preko oglasa :D

Pre par strana si pitao kakav je telefon a sada kažeš da ga imaš od novembra ?

Uzeo sam ga od brata koj ga koristi od tada. Pitao sam kakav je telefon, jel sam imao ponudu za polomnjeni htc evo 3d da dobijem njega.

Pih, izgleda da je odluka Telenora da nas gnjavi lažnim popravkama u servisu i zamenama za novi (odnosno reparirani) Grand X dok nam ne istekne garancija. Više nemam dileme kako će se rešiti moj zahtev za zamenu što sam poslao prošle nedelje. Pitam se šta li bi se desilo ako bi smo se kolektivno požalili norveškom Telenoru na ponašanje ovih domaćih?

Verovatno nista jer ih zabole za nase probleme. Razmislajm da li neko ima negde nekog da se ova price medijski prorpati da se nekako da u medije o tome kakve imamo probleme sa domacim provajderom koji se od svojih klijenata skriva iza servisa, a verujem da nismo jedini koji su prevarei sa ovim telefonom a to znam jer mi je covek u telenoru priznao da sve do jedan se vratio na servis i da se isto ponasa. Ja se jedino pitam da li ovi u Telenoru imaju pravo da mi ponude telefon koji nemaju u svojoj ponudi??? Ja definitivno necu pristati na novi ZTE jer ne mogu me nikako naterati na to.

Poslednja izmena:
Kurir voli ovakve stvari, otidjite kod njih :D blic, novosti itd. pozovite, pa vidite.

Odneo sam telefon u ponedeljak u telenoru ,a na bg elektroniku kad ukucam da proverim status pise u bazi nije pronadjen aparat sa ovim IMEI brojem.Da li je moguce da ga jos uvek nisu poslali ,ili mozda ove iz bg elektronika zabole da ga popravljaju ,vec su ga upalili videli da radi i sad ce da mi ga vrate

Proveri sutra. Verovatno im je tek danas stigao telefon na servis.

Kada sam prvi put odbio da preuzmem telefon i tražio zamenu za isti nakon dve nedelje sam dobio odgovor da ne mogu da odgovore pozitivno na moj zahtev jer su ovi iz BG elektronika rekli da je telefon popravljen. Telefon je sve vreme bio u Telenoru i čekao da bude preuzet što sam ja i uradio ali isti dan mi se desio kvar tako da sam ga oma i vratio. Šef te poslovnice mi reče ovako ja mogu odmah da ti "isposlujem" da dobiješ novi ZTE što sam ja momentalno odbio ali pre toga svakako mora prvo da bude odnesen u servis pa tamo da potvrde da je totalno crko i da mi tek tada ispoluju drugi ZTE. Na šta ja nisam naravno hteo ni da čujem ni reči o drugom ZTE. Još uvek nisam siguran šta će da urade da li će ponovo da "menjaju"ploču ili će da otpišu telefon i ponude mi neki drugi model što bih ja najviše želeo da se desi. Trenutno čekam šefa te poslovnice da me kontaktira i kaže mi šta će biti. Sve u svemu izgleda da me opet čeka ista agonija zvana ZTE i vraćanje do u nedogled istog. Meni nije teško da budem dosadan i da ih smaram naredne dve godine opet ponavljam ako im je to politika poslovnosti onda nek im je na čast ali msm da ih baš zabole đoka za čast dokle god ima ovaca koje će da kupuju ZTE. Ne razumem u čemu je problem da mi zamene aparat za drugi? Nije mi jasno u opšte gde je problem? Zašto taj ZTE nevrate fabrici i rešen problem niti oni imaju bilo kakavih obaveza prema meni niti ja prema njima što moram da trpim sve to ili je po sredi neki čudan aražman i to takav da ZTE neće da prihvati nazad svoje aparate što bi bio vrhunski *****izam.

Poslednja izmena:
Već sam pisao, ali opet ću. Zakon je loš zato što ne precizira značenje termina nesaobraznost, a posebno zato što ne kaže ko je nadležan da proizvod proglasi nesaobraznim (što je uslov da kupac ostvari pravo na zamenu ili povrat novca). Sa ovakvim zakonom, Telenor se krije iza servisa koji sve telefone koji nisu potpuno crkli proglašava ispravnim. Pri tome, neko je pomenuo (mislim baš u ovoj temi) da je BG elektronik i uvoznik što ga u stvari stavlja u poziciju da je u sukobu interesa jer uvoznik je taj koji snosi troškove garancije. Posebna je priča što oni zamenu ploče tretiraju kao zamenu celog aparata (opet se radi o slobodnom tumačenju zakona).

Savet onima kojima telefon radi OK osim što blokira prilikom poziva: restartujte telefon jednom dnevno i značajno smanjujete šanse za blokiranje. Moja ćerka ga gasi svake noći i već mesec+ dana nije blokirao a kod mene je blokirao minimum dva-tri puta nedeljno. Ovo nije rešenje, telefon treba da radi kako treba i bez toga, ali može da vam malo smanji frustracije zbog Grand-ioznog kvaliteta :(

U svakom slučaju, svima koji nisu digli ruke od natezanja sa Telenorom: želim vam sreću i iskreno vam držim palčeve da uspete.

Savet onima kojima telefon radi OK osim što blokira prilikom poziva: restartujte telefon jednom dnevno i značajno smanjujete šanse za blokiranje. Moja ćerka ga gasi svake noći i već mesec+ dana nije blokirao a kod mene je blokirao minimum dva-tri puta nedeljno..

Ovo potvrdjuem i ja ( dok ga nisam prodao) , restart telefona jednom do dva puta dnevno znatno umanjuje sanse za blokiranje..

U tom slucaju je onda najverovatniji povod losa optimizacija ZTE dialer-a koji nije u stanju da "izbije" nesto drugo iz RAM-a (kako inace android funkcionise)

Auto Memory Manager

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lim.android.automemman&hl=en

nije nikakav "kill all" menadzer vec customizer koji omogucuje da se prioritetizuju apovi u androidu po pitanju RAM potrosnje. Ako neko moze da proba bilo bi lepo, pa da javi.

Nije samo da blokira kod poziva, blokira i kad se koristi gps. Gps neće da fixira poziciju a čak i ako ga nateraš na fix preko raznix aplikacija za gps on ga ubrzo izgubi.

Takođe se i gubi mreža, odnosno dešava se da si nedostupan. To su samo neki od problema + što svaki poslle nekog vremena krene da se restartuje iz čistog mira i umre skroz.

Ja imam jedino problem da udjem u fabricki recovery. drzim volume - i power i nista se ne desava... Sve ostalo super radi.

Pa zato sto se kod njega ne ulazi u recovery na taj nacin ;)
moras uci preko adb-a komandom reboot recovery ili tako sto odes u settings/about phone/system updates/storage update
tad te pita da li zelis da instaliras update sa kartice i ako zelis onda on udje u recovery

Dzoni - telenorov ili vipov si otkljucao ?

U ponedeljak sam predao telefon u telenoru i vidim jos uvek ga nema u bg elektroniku :trust:

Mene danas zvali iz telenor prodavnice kažu stigao mi telefon.

Nisu ga ni gledali, bole ih brige, U utorak vidim na bg elektronik stanje popravljen i testiran, kad pre.

ZVao sam telenor call centar i oni mi rekli da sačekam odgovor na reklamaciju od njih i da ne preuzimam još telefon.

Gde mogu da skinem rom iz vip-a za ovaj telefon? :smash:
Kupio sam telefon sa nekim ruskim romom.:mad:
I koj rom je dobar za ovaj telefon i da li moze link plz :smash:

1. Ne mozes nigde :)
2.Ja koristim ZTE3v3 sa swapperom na 128mb i 40% swapnesa i nije mi zabo telefon dugo vremena, tako da ti njega preporucujem

Vrh Dno