Šta je novo?

ZTE Grand X

Da bre, samo update i on sam prelazi na novu verziju - ako je uopste bude bilo kod nas. :D

Je li neko u skorije vreme pokusao da napravi backup Telenerovog ROM-a?

nije, ja mislim da se od toga digla ruka, niko od nas srba ne zna, tj nece, a ostale boli uvo, mislim na ruse, da prave nama back up

Znaci treba nafatati nekoga iz Telenor support tima i uceniti ga da nam prosledi taj ROM :rtfm:

da jer izgleda da ce da izbace sad jos malo b07, mozda ga pripremaju za jb, ko zna

Znaci idemo u ceku ispred telenorovog servisa...Nek se javi ko ima crni kombi za kindnapovanje :D

da jer izgleda da ce da izbace sad jos malo b07, mozda ga pripremaju za jb, ko zna

Ma kakav Jb to možda sledeće godine u neko vreme. Telenor izbacuje ove apdejte da popravi štetu koju je već napravio , ovim tempom će izbaciti još 10 komada dok ne poprave :D

Jel ima iko blage, koji je ovaj sa telenora - U970 ili N970 .. ?

izgleda da ovaj telefon dolazi sa istim imenom, a cak tri razlicita.

Postoji U970 koji je kod nas sa tegrom 2 512 mb , 4,3 ekran i u Rusiji V970 koji je identičan ovom našem .

Ovi ostali V970 isu rađeni za Kinesko tržište i imaju mediatek procesor.

Takođe mislim da postoji i U970 za Kinesko tržište sa 1,2 tegra procesorom , 1gb rama i 8 mpix kamerom( nisam 100% siguran za oznaku )

Poslednja izmena:
Update cega? Koji imas ROM? Ako je telenorov oonda bi trebao da se odradi automatski, tj da odes na settings/about phone/system updates i tu bi trebala da bude opcija za update...A ako je neki custom rom onda moras da ga prefleshujes...

Moras dati malo vise informacija ako ocekujes da ti neko pomogne.

Ne treba da ides preko toga, vec ima posbna aplikacija SOFTWARE UPDATE cini mi se ;)

Imas aplikaciju koja se zove Azuriranje telefona ili tako nesto, ikonica izgleda kao Telefon koji izlazi in neke zuckaste kutije...

Postoji U970 koji je kod nas sa tegrom 2 512 mb , 4,3 ekran i u Rusiji V970 koji je identičan ovom našem .

Ovi ostali V970 isu rađeni za Kinesko tržište i imaju mediatek procesor.

Takođe mislim da postoji i U970 za Kinesko tržište sa 1,2 tegra procesorom , 1gb rama i 8 mpix kamerom( nisam 100% siguran za oznaku )

U sustini - puno ti hvala na odgovoru, u isto vreme - nista mi nisi odgovorio :d

Kapiram da bi onda nas, sobzirom da su samo ram i CPU razlike (valjda) bio identican kineskom, odnosno bi pasovali romovi ?

elem, ja dobih ovo u nekoj kompenzaciji, i tek sad vidim da sam mozda malo i prevaren - zakljucan je na telenor, i izgleda da NIGDE na netu nema nacin da se otkljuca. Ocigledno je da ovaj uredjaj ekskluzivno za Telenor Srbija sastavlja ZTE i da se kao takav ne prodaje nigde u svetu. Poslao sam email ZTE podrsci, i jednom liku iz Shenzhen-a koji radi za ZTE a znam ga licno, pa se nadam da nece da se ustekaju za makar jedan kljuc ...

ram i cpu su velike razlike i ne bi pasovao sigurno :)

Imas na kupujem prodajem neke oglase pise da otkljucavaju sve zte telefone, potrazi malo pa vidi o cemu se radi :)

U sustini - puno ti hvala na odgovoru, u isto vreme - nista mi nisi odgovorio :d

Kapiram da bi onda nas, sobzirom da su samo ram i CPU razlike (valjda) bio identican kineskom, odnosno bi pasovali romovi ?

elem, ja dobih ovo u nekoj kompenzaciji, i tek sad vidim da sam mozda malo i prevaren - zakljucan je na telenor, i izgleda da NIGDE na netu nema nacin da se otkljuca. Ocigledno je da ovaj uredjaj ekskluzivno za Telenor Srbija sastavlja ZTE i da se kao takav ne prodaje nigde u svetu. Poslao sam email ZTE podrsci, i jednom liku iz Shenzhen-a koji radi za ZTE a znam ga licno, pa se nadam da nece da se ustekaju za makar jedan kljuc ...

Vidi ti sa tim likom da li ima Telenorov ROM da nam nekako prosledi :D

Gradjevinac - RAM i CPU ne prave razliku u ROM-u, osim sto bi developer trebao da tweak-uje default frequency sa 1.2 na 1.0 prilikom boot-a. bar kolko se ja razumem, isto kao kad instaliras drajvere za maticnu i chipset na PC-u - nije bitno koji je CPU u soketu, i kolika je kolicina ram-a. sto se otkljucavanja tice, za to sam apsolutno siguran da MORAJU da postoje ZTE kljucevi, koje samo treba da odobri neko iz ZTE-a. sobzirom da su pre-made i za dzabe, jer se u fabrikama telefoni prave sim free pa ih tek onda operater zakljucava, onda je samo caka da nam neko da kljuceve za unlock, iz ZTE-a. doduse ovaj moj je u marketingu tamo (egipcanin u ZTE) i jedino je njegova dobra volja da otkljuca

chele85 - sta ce vam ROM telenora ? drajveri ? zar nece da uradi posao CWM ? juce tek sam uzeo ovu spravu u ruke, ne znam koja je procedura sa njim, ali ako ima CWM, eto vam ga i telenor rom (samo ne znam koji ce vam), ne znam sta je tu problem ?

Niko nije uspeo da napravi dobar telenor rom backup zbog garancije( ne tebe nego one prave :) ) . Meni lično ne treba taj telenor rom , zato što je šit.

Kažem ti malopre da Kinezi imaju mediatek preocesor a mi tegra 2 wistler ( ima miui romova sa ventana tegrom ) naravno da ne može isti rom.

Na ruskom forumu rade na miui i lewa os romovima , biće za neki dan .

Poslednja izmena:
Ok, ajde probacu da se igram, vidim da ima CWM za grand X - backup rom opcija radi na svim drugim teleonima, nandroid je uvek backup-abilan. ne znam sto ovde ne bi radilo.

a sto se rom-ova tice, pa upravo to sam i pitao, nisam ni mislio na kineski procesor, vec na dve verzije telefona koje su obe sa tegrom. zasto ne bi mogla da se koristi kineska verzija U970, koja ima Tegra sa vecim klokom i 1Gb ram-a .. ? primera radi, svi romovi za Desire Bravo (A8181, a8282, G7) su kompatibilni jedni sa drugim, a u pitanju je isto razlika u ram memoriji, bitno je da je ploca ista.

Većina romova su za mediatek koliko sam video , mislim da je miui odrađen za tu tegru 2 koja je ventana sa većim klokom i sigurno se može preraditi.

Neki lik je prošle nedelje pisao da radi na tom miui romu i kaže da radi 65 % šta god mu to značilo :).

Poigraj se pa vidi, ja lično nisam ni pokušavao da odradim backup.

Ja sam pitao developera sa xda, koji ima onaj cuveni ZTE Rom al za ovu jacu verziju telefona, i rekao mi je da je preveliki posao da se isti taj ROM portuje na nas Zte Grand X, iako je razlika samo u cpu, on mi je rekao da je to prevelika razlika u chipsetu i zahteva veliki posao.

Pa isto da je to tako jednostavno, sto bi za npr One S sa S4 procesorom postojalo toliko ROMova dok One S za S3 procesorom je skroz u senci i samo 1-2 ROMa postoje za taj telefon?

Mislim ja se stvarno ne razumem u to, ali znam sta su ljudi na xda pisali o tome. Ali ako ti to umes i znas da odradis, verujem da ce te svi obozavati :)

sa CWM sam uspevao da bekapujem stock rom sa kineskih tableta, tako da kapiram da nema razloga da ne radi i sa Grand X. javljam sta sam uradio, samo da stignem sve jer me je slava vremenski unistila. u svakom slucaju sam previse razocaran zbog nemogucnosti sim unlock-a. prokleti telenor, sto toliko insistira na tome, pola telefona sa MTS-a ne da nisu zaljucani, nego ni nemaju bloatware od provajdera. Otkljucacu ga ne zvao se ja Igoritza.

well fuck - SIM lock je iskljucivo Telenor-ova tvorevina, i ZTE nema kljuceve za to. kako mi rece tip iz ZTE-a, programiranje je uradio najverovatnije svedski telenor, a sim lock je na nekoj od particija, enkriptovan uz pomoc IMEI-ja. Dok konkretno taj neko ne kaze gde ga je stavio (teoretski nemoguce da se desi), ili neko slucajno ne provali, nema sim unlock-a.

rece mi tip sa android srbija da neki servisi koriste brute force, a u tom slucaju me zanima dal postoji univerzalni brute force program za koji je neko cuo, ili zahteva mozda neki specijalni box ... ?

Pa trebalo bi da radi ali do sada nikome nije uspelo da napravi bootabilan ROM uz pomoc CWM-a...Ako uspes, vici

Ne znam zasto, ali dodje mi da ga menjema za ot-995, 997, 992... Kao da me smorio telefon, fale mu custom romovi. :S:

Ne bih ja tu očekivao previše, prvo treba da prođe kroz ruke stručnjaka iz Telenora, što zna da potraje...

Vrh Dno