Šta je novo?

ZTE Grand X

Naravno, dobio sam prijatan odgovor od Lelenor-a, interpretiram: Dragi Igore, nazalost ne mozemo vam otkljucati telefon jer su prava i obaveze firme telenor da to uradi tek kada istekne 6 meseci od aktuelnog ugovora (ovo prvi put cujem, ranije je bila prica da moraju, al posle dve godine), i taj zahtev mora da podnese potpisnik ugovora licno (sto meni ne bi bio problem al opet)

Nece da UCINE i da to urade na molbu i inicijativu korisnika, iako sam im dao moje podatke da sam na prepaid telenoru sa oko 3000 din mesecno. djubrad.

onda je njihov sluzbenik retard, al to je pretpostavljeno :)

Ako ne zaboravim ima da im trazim za 5 meseci kljuc, a ti sacuvaj taj mail, pa mozda bude moglo da se igra na tu kartu

jedno off pitanje.. negde sam procitao da otkljucavanje nije moguce ako nisam na fabrickom romu, jel to istina?

I ja sam to procitao, velike komplikacije neke ako ga otkljucavas sa nekog drugog roma sem fabrickog...
A sto se tice JB-a necu ja ni da cekam Telenor, sad ce neki Indonezanin da ga okaci negde na net 100%

To se odnosi na otkljucavanje uz pomoc boxova, jer se desi na ne mogu kako treba da se nakace na uredjaj...A ako dobijes kljuc onda bi trebalo da ide bez problema, bar mislim da je tako...Meni HTC WF nisu mogli da otkljucaju preko boxa jer je na njemu CM10 pa cu videti sta ce biti kad mi (i ako) posalju kljuc.

Poslednja izmena:
jedno off pitanje.. negde sam procitao da otkljucavanje nije moguce ako nisam na fabrickom romu, jel to istina?

istina. bez da ti duzim pricu, simlock se nalazi na jednom od eprom-a, koji se onda integrise softverski u jednu od particija. ovo su ti android particije:

Kod:
mmcblk0p1	qcsbl_cfg	part of radio.img	
mmcblk0p2	qcsbl		<empty>
mmcblk0p3	osbl		part of radio.img	
mmcblk0p4	extended	part of radio.img	elf-header of rex/amss
---------	---------	-------
mmcblk0p5	modem	part of radio.img	
mmcblk0p6	adsp		part of radio.img	
mmcblk0p7	htc		rcdata.img		Radio settings (IMEI,CID,S-OFF)
mmcblk0p8	rf_nv		<empty>
mmcblk0p9	nv_mfg	<empty>
mmcblk0p10	cdma_user_data	<empty>
mmcblk0p11	rf_delta	<empty>
mmcblk0p12	reserved	<empty>
mmcblk0p13	modem_fs1
mmcblk0p14	modem_fs2
mmcblk0p15	htc_data	<empty>
mmcblk0p16	htc_reserved	<empty>
mmcblk0p17	misc		device info
mmcblk0p18	appsbl		hboot
mmcblk0p19	splash1
mmcblk0p20	wifi		WiFi module
mmcblk0p21	recovery
mmcblk0p22	boot		kernel & ramdisk
mmcblk0p23	mfg		device config ?, contains WiFi MAC-address and Serial number
mmcblk0p24	splash2		<empty>
mmcblk0p25	system
mmcblk0p26	data		userdata
mmcblk0p27	cache
mmcblk0p28	devlog

prvih 27 su iste za sve telefone ali custom rom-ovi cesto promene dosta stvari na particijama, pa se napravi screwup. elem, ne znam ni ja tacno zasto i kako se on sa pojedinacnog eprom-a integrise u sistem, dal ima neku auto naredbu, ali u krajnjoj crti mu se pristupa preko android sistema.

edit: nek me neko ispravi, jer neam blage o ovome, nisam se bas najbolje izucio na tu temu

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh, mislim da ako dobijes kljuc od njih onda nemas problema jer ne mora box da trazi gde je upakovan simlock kako bih ga unlockovao...

Ok, Brute force ideja je out, jer sam skapirao da bi za sim unlock trebalo dve nedelje sa mojim kompom + nekim heavy Radeon grafickom koju nemam, ili da na necijem serveru pokusam, opet bez garancije uspeha. dakle jos jedino Lelenor. sutra idem u poslovnicu sa puskom.

Poslali su mi na adresu odgovor za okljucavanje telefona, sad samo da stigne...

Ne pričajte kojekakve gluposti.
Otključavanje nema veze da li je Custom ili Brand ROM na telefonu.

Ja sam svog ZTEa otključao sa Custom ROMom i sve je radilo besprekorno.
Osim jedne stvarčice koja nema direktne vezesa gore pomenutim.
Nakon svakog Hard Reseta morao sam iznova da unosim Unlock Code (kako ja, tako i par mojih drugara koji su otključali njihove ZTEe).

Ali tebi je vec uspeo da otkljuca, kod nas je situacija da uopste nece box da odradi svoj posao...

Ne pričajte kojekakve gluposti.
Otključavanje nema veze da li je Custom ili Brand ROM na telefonu.

Ja sam svog ZTEa otključao sa Custom ROMom i sve je radilo besprekorno.
Osim jedne stvarčice koja nema direktne vezesa gore pomenutim.
Nakon svakog Hard Reseta morao sam iznova da unosim Unlock Code (kako ja, tako i par mojih drugara koji su otključali njihove ZTEe).

pa druze TESKO da te dve stvari nisu povezane ;) upravo ti se to desava, jer si otkljucavao sa custom rom-om. meni bi to recimo bio uzasno veliki problem, i bolje da ga ne otkljucam nego da svaki reset (sto je cesta radnja na android telefonu) moram da ga otkljucavam.

a nemoj ni da si toliko iskljuciv, jer neke telefone mozes otkljucati softverski (G300 naprimer) koristeci razne metode, a neke mozes i upravo BOX-om.

pa druze TESKO da te dve stvari nisu povezane ;) upravo ti se to desava, jer si otkljucavao sa custom rom-om. meni bi to recimo bio uzasno veliki problem, i bolje da ga ne otkljucam nego da svaki reset (sto je cesta radnja na android telefonu) moram da ga otkljucavam.

a nemoj ni da si toliko iskljuciv, jer neke telefone mozes otkljucati softverski (G300 naprimer) koristeci razne metode, a neke mozes i upravo BOX-om.

Nisam isključiv. Dapače.
Ovde govorimo o Grand Xu pa sam na njega i mislio a ne na G300 i dr.
Rekoh da je par mojih drugara otključalo fon sa Brand ROMom i situacija je potpuno ista kao i kod mene tako da jako dobro znam o čemu pišem ;). Sve je oprobano već...

Kinezi su inače poznati po odličnoj standardizaciji i kontroli kvaliteta svojih proizvoda... što radi na jednom primerku istog modela, ne radi na drugom, i tome slično... Tako da ne treba da budeš isključiv kad su takvi proizvođači u pitanju.

neogeo procitao sam negde da si kupio kod za unlock grand x sa telenora?
Gde mogu da nadjem to?

Danas ceo dan dobijam poruku koja je poslata juče a stiglo ih je 15 komada istih. Neupotrebljiv je za poruke a i ubaguje se kada želiš da prekineš poziv i onda vadjenje baterije. Da li će ova velika kompanija Telenor nešto da uradi pitanje je.

^
To za poruke nisam bas siguran, kako bi mogao tel da utice na to da ti stize vise poruka istih, ajde da ih salje ali da prima? A ovo za pozive se i meni malopre desilo, zabagovao je prilikom poziva i samo je vadjenje baterije pomoglo. Da niej problem sa ovim ICS dialerom? Jel probao neko neki drugi?
a inace imam ruski a ne telenor ROM ako ista znaci.

To sa porukama nismo raskrinkali.

Predlagao sam ljudima da probaju sa drugom karticom telefon i eliminišemo taj deo problema.

Ko je beše rekao da će da proba drugu karticu ?

Ovaj problem kod poziva je najverovatnije sa proximity senzorom. Probajte da u Accessibility štiklirate power button ends call, pa ako vam zacrni ekran preko power prekinete poziv ili dvaput power dugme da se upali ekran. Obično mi se dešavalo kada pozovem neki broj odmah posle otključavanja telefona . Isto sam testirao da zadržim prst i izaberem iz menija da pozovem, nikad mi nije zabagovao tom prilikom a onako pritiskom na slušalicu jeste.

Desilo mi se par puta na telenor i rus romu, ali ne skoro .

Sada sam na uk b03 iviše od nedelju dana i nisam imao nijednom te probleme .

Poslednja izmena:
Stiklirano mi je to za power button ends call a i kad je zabagovao, nekoliko puta sam probao da prekinem sa tim, nista, klikcem koliko god hocu on dugme i nista se ne desava. Na ekranu stoji onaj prikaz od pre poziva i jedino je vadjenje baterije pomoglo. Mada ovo je prvi put da mi se to desi od kako sam uz'o tel a ima nekih dva meseca. Koji li mu je sad kad je do sada radio kako treba :mad:

kod mene kada zabaguje prilikom poziva ili ovako kada radim nesto na telefonu, ostavim telefon na miru nekih pola sata I on se odblokira sam od sebe. ja sam trebao da probam sa zamenom kartice ali video sam da ukoliko proverim poruke na sim kartici one su tu, stoje na sim kartici, ne u telefonu. cekao sam da prodju slave pa sad I nova godina I onda cu probati sa zamenom kartice da vidim da li I tad kasne poruke

Kad ce taj JB? :) Ako neko nadje neka okaci ovde, valjda I taj indonezanski moze kod nas.

Ne može, taj indonežanski je za MTK procesore, ne za Tegru.

zar nije bila prica da je negde u svetu objavljen isto tegra za neko trziste .. ?

Nazad
Vrh Dno