Šta je novo?

ZTE Grand X

Iako sam imao želju u više navrata, nisam ja ništa uradio... :). E sad kreće igranka sa servisom... Samo se bojim njihovih pseudo-objašnjenja za odbijanje garancije...

Jel uopste ne mozes da ga upalis?
Cak ni da trzne do logoa?

Si vadio bateriju? Pa volume down + power button?

@Nvukelic

Stvarno ti je zapao neki najgori primerak.

Još kažeš da si već nosio na servis, ko zna šta su stručnjaci brljavili po njemu .

Ja sam u više navrata govorio da te garancije ništa ne vrede u većini slučajeva.Koliko sam samo puta čuo da neko odnese telefon na servis a oni kažu da se ne uvažava garancija zbog vlage u telefonu(to im je omiljeno)

Možda se samo baterija ispraznila do kraja, taj telenor rom je krš. Stavi ga na punjač pa probaj da upališ.

Ili probaj preko adb da ga restartuješ.

@Nvukelic

Stvarno ti je zapao neki najgori primerak.

Još kažeš da si već nosio na servis, ko zna šta su stručnjaci brljavili po njemu .

Ja sam u više navrata govorio da te garancije ništa ne vrede u većini slučajeva.Koliko sam samo puta čuo da neko odnese telefon na servis a oni kažu da se ne uvažava garancija zbog vlage u telefonu(to im je omiljeno)

Možda se samo baterija ispraznila do kraja, taj telenor rom je krš. Stavi ga na punjač pa probaj da upališ.

Hmh, zbog vlage.
***, šta ću kada mi se telefon napali čim počne da zvoni :d:d:d.

Šala na stranu. To im je omiljena fora za odbijanje garancije :(.

Jel uopste ne mozes da ga upalis?
Cak ni da trzne do logoa?

Si vadio bateriju? Pa volume down + power button?
@Nvukelic

Probao sve, ne reaguje na punjač (celu noć sam ga držao na njemu), ma ni da bekne... Odneo sam ga, pa ćemo da vidimo...

Hmh, zbog vlage.

To im je omiljena fora za odbijanje garancije :(.

Da, toga se i plašim. Ili eventualno da ponište garanciju zato što je rootovan, iako to nema veze sa kvarom, mada ne znam kako će da ga upale da bi to ustanovili. No, videćemo. Izvestiću vas kad dobijem informaciju...

Sto se tice nvukelic i odnosenja telefona u servis - ja sam moj nosio u Telenorovu radnju, pa su oni poslali u servis. Prvih 6 meseci nakon kupovine moraju da posalju ako odneses direktno u poslovnicu. A sto se tice broja slanja u servis - u tih 6 meseci ako je otkriveno da je telefon sa defektom ( kao sto jeste, pretpostavljam ako si ga vise puta nosio), pisi reklamaciju i trazi drugi. Uopste ne pristaj da se salje u servis. Sta, od dva meseca, 2/3 da provede u servisu? Ne, hvala. Samo budi uporan.

@nvukelic
Javi kako si prosao da znamo cemu da se nadamo.
Je li bio samo rootovan ili i flashovan?

Sto se tice nvukelic i odnosenja telefona u servis - ja sam moj nosio u Telenorovu radnju, pa su oni poslali u servis. Prvih 6 meseci nakon kupovine moraju da posalju ako odneses direktno u poslovnicu. A sto se tice broja slanja u servis - u tih 6 meseci ako je otkriveno da je telefon sa defektom ( kao sto jeste, pretpostavljam ako si ga vise puta nosio), pisi reklamaciju i trazi drugi. Uopste ne pristaj da se salje u servis

E moj druže, misliš da to ja sve ne znam i da već nisam pokušao? U startu tražio zamenu, pisao reklamaciju, angažovao Centar potrošača Srbije, pretio sudskom tužbom... Oduvali su me kao ništa, samo su rekli - telefon je ispravan, tako da odredbe zakona o zaštiti potrošača ne važe u mom slučaju... Sve je to na papiru lepo, ali u praksi u zemlji Apsurdiji... mrka kapa.

Je li bio samo rootovan ili i flashovan?

Samo root.

Poslednja izmena:
Ako je crko telefon (cpu, štampana ploča ili neki delikatan deo) mogao si da mu radiš šta hoćeš jer provere nema.
Ako je softverski i oni ga preflešuju na boxu opet se gubi SU tako da od svega toga ništa...

Pa tako i ja razmišljam.

Ako je crko telefon (cpu, štampana ploča ili neki delikatan deo) mogao si da mu radiš šta hoćeš jer provere nema.
Ako je softverski i oni ga preflešuju na boxu opet se gubi SU tako da od svega toga ništa...

Mislis da ne proveravaju da li je telefon vec fleshovan na neki ROM vec ga prvo prefleshuju?

Pa kako ce da ga provere?
Mrtav telefon je mrtav, samo ce mu gurnuti novi neki i to je to
Inace danas mi se desilo posle 2 meseca da pocnu da kasne poruke! I verujte mi nikad gore
prvo sta sam uradio isao sam na clear dalvik cache ( ako se tako zove )
posto mi to pomoglo samo na 2min, posto cim ga upalim rade poruke sledeca 2 minuta i onda opet krenu da kasne
ja lepo posle 20. puta usao sam u recovery i otisao u PimpMyRom i tamo ubacio tweakove za mrezu i moram reci da
cim sa ga upalio i cim se updejtova stigle su mi sve poruke i nije mi vise bagovao,
dal je do toga ili se samo pogodilo ja ne znam, previse bi bilo da je slucajno...

A jesi li proverio da li su ti neke poruke smestene na kartici?

Jesam proveravao sam i nisu, znaci nista mi nije bilo na kartici i telefon nije hteo ni da salje ni da prima poruke, kao da nije na mrezi, dok su pozivi i data connection radili

Hm, ja sam nasao poruke na SIM, a mogao sa da saljem poruke...
Sto se tice tweakovanja sa PmR, posle jednog tweaka mi je nestalo mreze i nije pomoglo ni vracanje sa onim njihovim alatom, vec sam morao da preflesujem ROM

jer si koristio onaj najnoviji alpha pmr za koji sma rekao pre par strana da ga nikako ne koristite,
ja sam koristio stariju verziju

Jel postoji mogucnost da nesto nje u redu sa baseband ili radio-m kako se vec zove?
Dok sam imao HTC cesto je to bio problem, pa su developeri u temama cesto ostavljali linkove koji radio treba da se flesne posle flesovanja ROMa...
I bas je taj problem bio sa porukama....?

Ali nemaju svi problem nego samo nekoliko.

Nisam čuo da je imao neko problem koji je na Vipu . Zato sam rekao da istestiraju sa drugom karticom telefon.

Imao sam probleme kao i vecina ljudi na telegnjurovom romu. Telefon nije reagovao na pozive, poruke nista..posto mi je do*izdelo, otisao do telegnjura i predao im telefon. Nesto jace od dve nedelje su ga terorisali i vrate mi ga. Prodavacica kaze da je telefon testiran i da nikakav kvar nisu ustanovili, flesovali su makinu i vratili mi je. Sada verovatno mislite da se nista na bolje nije promenulo-ali jeste. Evo, vec nedelju dana ga testiram, drndam, sve u fulu, koknuo sam na njega onaj 0B06 update. Telefon radi kao doxa. baterija traje citav dan. Telefon je konstantno na wirelessu. Imam onu staru belu karticu. Pozivi, poruke...WatsApp, Viber, Skype....ma sve sljaka. Odusevio me telefon opet. Do marta ce da izgura pretpostavljam, a onda se selim u London, i opet se vracam starom dobrom Samsungu.

^ Ako se nešto nije promenilo, BG Elektronik je servis za ZTE. Pre par meseci sam poslao Skate na servis zbog probijanja zvučnika. Vratili su mi ga sa istom pričom - kvara nije ni bilo. Međutim, telefon od tada radi kao sat (bolja polovina ga koristi). Sada je i moj Grand X na servisu i nadam se da će biti kao i kod tebe :trust:

^ Ako se nešto nije promenilo, BG Elektronik je servis za ZTE. Pre par meseci sam poslao Skate na servis zbog probijanja zvučnika. Vratili su mi ga sa istom pričom - kvara nije ni bilo. Međutim, telefon od tada radi kao sat (bolja polovina ga koristi). Sada je i moj Grand X na servisu i nadam se da će biti kao i kod tebe :trust:
Nemas brige, oko dve nedelje ga drze. Sve u svemu, ne kajem se sto sam ga bio dao na servis, jedino sam bio kao go bez androida. Navika je cudo. Blic, TopEleven, youtube i propratne bla-bla zezancije. Onaj juicedeff i te gluposti nisam stavljao, baterija traje jedan citav dan uz to da je kako sam gore naveo ceo dan na wirelessu i da ga njakam poprilicno, tako da nema potrebe da ulazim u sitnice i cepidlacim(A ****** na telefonu su bas tada pocela da mi se desavaju otkako sam bio stavio juicedeff i CPU sto su kolege ovde predlozile na forumu).

Da li je neko možda čuo kada će biti pušten JB za Grand X. Nemam problem saovim ISC nego pitam iz čiste radoznalosti :)

JB=Jelly Bean

I mene to zanima, ako neko sazna nek napise, to bi bilo sjajno.. mada ne nadam se previse.

Preuzeto sa ZTE bookface stranice...
ZTE Indonesia is launching a Christmas present of Grand X that comes with Jellybean. Don't worry Malaysians, Jelly Bean will come here soon! ;)

Ali ja mislim da u indoneziji oni prodaju Grand X sa MT6577 procesorom i 1g RAM-om tako da nece JB kod nas skoro. tj za nas Tegra 2 Grand X.

Ne iskusan totalno po pitanju ovih telefona, me zanima kako će biti odrađeno to apdejtovanje telefona tj. prelazak na JB=Jelly Bean :D da li kao do sada što smo radili ažurirali kroz app ''apdejt'' ili će trebati stručna ruka da to odradi tj da se instalacija skine prvo na komp pa onda odradi na telefon i da li prilkom te instalacije ja gubim sve podatke na telefonu od tel imenika do raznih aplikacija? Možda ja glupo pitam ali ja tu ljudi ništa ne kontam :)

Nazad
Vrh Dno