Šta je novo?

ZOPO C2 (Platinum, ZP980)

nije, jer sam malopre rekao da za GPS mora da se uradi Fix na svim MTK telefonima a Chrome ce naravno da radi bolje na GOOGLE uredjaju.
Ajde molim te ako ces ovako nesto pisati idi na neki tamo burek forum ili nesto tako, ovde dolaze ljudi koji se razumeju u tehniku i software. Ovo je isto kao kad si napisao za onaj Cozy Magnifier da mozes blize autofokusirati i raditi macro fotke a ono radi samo 1:1 crop i digitalni zoom.

- veca rezolucija
- veci PPI
Dzabe mu rezolucija i PPI kada se vidi da je losiji ekran na ovom snimku iznad.
- tanji, overall manje zapremine
Jeste bas tih par grama i mm se osete.

- 14 megapiskela u poredjenju sa 8 megapiksela
Na senzoru velicine delica nokta... Poredjenje kvaliteta kamere na osnovu megapixela je cista glupost. Senzor i optika su najbitniji. Da li kazes da ce tvoj zopo napraviti bolju fotku od mog Canon DSLR jer ima 14 Mpix a moj Canon 12 Mpix?

Kao sto sam napisao gore za ekran.

- eksterni SD slot
Ovo je jako bitno jer svoju karticu od 16 GB vadim svako par minuta pa mi je tesko otvoriti telefon... Naravno da ne - stavim je jednom - kad kupim telefon...

- drasticno bolja front kamera (5 vs 1.3)
Opet - megapixeli nista ne znace - procitaj gore.

Dal jos neko u 2013. godini i to na Android uredjaju uz koji uzmes paket sa internetom slusa FM Radio?

Diskutabilno - meni je N4 lepsi mnogo.

- Nelomljivu zadnju masku
Svaka maska je lomljiva, ali da kod N4 se lakse lomi, ali isto tako i bolje izgleda + ne koristim telefon da bi gadjao komsijske macke i slicno tako da mi nije bitno.

- jeftinije rezervne delove
Jel? A koliko su ti dostupni? Crkne ti nesto i onda cekas mesec dana da stigne iz Kine?

Sto ne uporedis neke bitnije stavke - tipa:
- podrsku od proizvodjaca - zvanicni update-i
- stabilnost sistema
- brzinu telefona u realnoj primeni, multitasking
- kvalitet veze prilikom razgovora

Poslednja izmena:
Uh, momci! :smackbum: Ovo je kao da čitam iPhone 4 vs SGS3 debatu: neverending story. ;)

Imam C2 i ekran je savršen, onaj video ga prikazuje loše. Nema loših uglova, probijanja boje, one su žive, ali ne koliko i SAMOLED saturisane. Nema nikakvog laga (imam malo modifikovani custom ROM). GPS radi. Pouzdan. Nije FC do sada mesecima. Baterija jaka. Dobar je telefon i ostavlja ustisak, kao i mnogi drugi. Njegova najbolja vrednost (za mene) bila je uloženo/dobijeno, jer nisam išao kroz carinu već mi je stigao iz Kine preko drugara i mislim da je total investicija za svim futrolama i dodacima bila 170€. Meni je to bingo! :)

Trebalo bi posmatrati iz različitog ugla, da je to fon za manje od 200€ nov sa mogućnostima koje imaju flag ships. Stoje neke navedene mane, kao što je nemogućnost brze sanacije eventualnog kvara. Zato ta cena, zato taj rizik.

Može da se poredi sa bilo kojim telefonom, pa i Nexusom, ali ne sme da se zaboravi taj ugao: Nexus je Google fon za developere, napravljen da se tvikuje i da ima najveću svetsku podršku developera i ogroman Google support; Zopo to nije. Otuda kao da poredimo pomalo neuporedivo.

Lično neću da poredim ništa sa N4 jer ga nemam, no C2 ima:
- relativno lošu podrsku od proizvodjaca i umerenu podršku zajednice (sada značajniju kroz Xposed i GravityBox).
- savršenu stabilnost sistema (bar sa mojim ROM-om, do sad nijedan kreš, FC, freeze, reboot).
- sjajnu brzinu telefona u realnoj primeni, no leg multitasking
- dobar kvalitet veze prilikom razgovora
- DualSIM i dobar SIM management
- bateria koja posto traje iznad očekivanja (imao sam SGS3)
- ok kameru, nisam dovoljno testirao, a sam broj mpix ionako ništa ne znači
- "iPhone-oliki dizajn" koji skreće poglede, video sam da se dopada ljudima koji ga vide, uz "wow".
- 1GB RAM-a neće biti dovoljan za ono što je Vojkan lepo primetio na primeru sa TeamView-erom ;), dok za malo manje zahteve radi kao bombona.
- ja slušam FM radio kad trčim! :)
i koštao me 170€ :)

Cheers drugari! :beer:

Ovo je jako bitno jer svoju karticu od 16 GB vadim svako par minuta pa mi je tesko otvoriti telefon... Naravno da ne - stavim je jednom - kad kupim telefon...

Ako se dobro sećam, N4 nema SD card slot... Ispravite ako grešim.

@ n1tr0

Naravno da ima ljudi koji slušaju radio na mobu - ja upravo iz tog razloga nisam hteo N4.

Da si malo procunjao nasao bi FM radio za AOSP :) Ne znam bas da li na stock-u radi, ali za custom sigurno.

Sta ste navalili na coveka?
To sto je telefon kinez, ne mora da znaci da je losiji od nexus 4

Bandicot, ni ne odgovaram vise. Covek koji ima DSLR aparat dozvoli sebi da napise:

Dzabe mu rezolucija i PPI kada se vidi da je losiji ekran na ovom snimku iznad.

Ej, "na snimku se vidi" kakav je ekran ... :) nema potrebe vise da dokazujem da je ZOPO C2 odlican telefon i cinjenicu da ljudi ne mogu da predju preko toga da je kineske proizvodnje.

Zamisli da sam na isti nacin poredio neki brendirani uredjaj sa N4 i iznosio identicne argumente, dal bi jedna osoba napisala nesto poput: "to sto je telefon tanji i manje zapremine to se uopste ne oseca".

Niko nije rekao da je c2 djubre, jedino se niko nije slozio da je c2 bolji do n4. Mnogi kazu da zbog zadnjeg stakla na n4, sam tel izgleda fenomenalno, posebno pitaj bilo koju devojku cim ga vide odmah ti je daju :-devil-:

Diskutuje se samo o modelu sa 1gb RAM memorije. Ja imam Zopo c980 sa 2G RAM-a i 32 GB interne memorije i memorijskom karticom od 64 GB. Dual SIM je za mene najvažnija stvar, da ne nosim dva telefona, jer mi je jedan broj službeni. I sve to za samo 240 evra. Ima li boljeg?

taj "vise ram/rom" model je odlican, imao sam prilike da ga vidim licno.

draganvr ako ti ikad zatreba staklo, javi mi se jer imam preko kontakta u kini mogucnost da narucim samo staklo koje je 32 dolara, u odnosu na staklo + ekran koji je 98 dolara.

Jeli se vama desava da je punjenje preko USB-a ultra sporo. Ukoliko ne prebacim na "Charging only" uopste ne puni telefon. cak sta vise, iako je prikacen na kabl baterija gubi punjenje. izgleda da mu je onemogucen fastcharge u kernel-u...externom aplikacijom nije moguce forsirati fast charge. sto i ne bi bio nekakav problem al' ne rade mi dva auto punjaca

Ne znam sta je u pitanju, meni i drugaru koji je uzeo ZP980 puni preko svih punjaca, ja cak ni ne koristim ZOPO punjac.

Probaj sledece:

stavi ga u airplane mode na punjacu, i vidi da li puni.

Ako puni, znaci da je jacina struje sa konkretno tog USB porta na kompu slaba i nece da ga puni.

Ukoliko ga ne puni ni u Airplane mode, stavi ga ugasenog na punjac (treba da se pojavi ikona baterije i neki grad u pozadini)

Ukoliko ga tad puni, onda je definitivno do slabe struje iz USB porta.

Ukoliko ga ne puni kada je off, onda je nesto do firmware-a. idi u aplikaciju za software update i proveri koja si verzija sistema. Ako nisi poslednja uradi Update. Ako jesi, nadji poslednji FW ROM i flesni ga na telefon bez obzira. (ovo sve ako si stock) A u slucaju da ti se na custom rom-u to desava, to je onda do ROM-a, jer slabo developeri rade MTK, uglavnom je u pitanju jedan covek iza celog rom-a koji se dovija ..

Ma jok. stavio sam i zadnji FW i sve je isto. na punjacu (zidnom) puni normalno. cirka oko 2h i nesto za punjenje. al' na USB-u (na kompu), ukoliko nije prebacen na charging only, ne puni tj. pada mu procenat baterije bez obzira sto prividno prikazuje kako se puni. Ako nema kratkospojene DATA pinove na punjacu (sto je kod mene slucaj na auto punjacu) regustuje da je na USB portu i ne zeli da aktivira fastcharging. tako da moram ili da menjam auto punjac ili da hakujem kabl.

e bem li ga onda. Sad gledam i u MTK Engineer mode nema nijedno podesavanje za to. aj smislicu nesto pa cu da probam da ti javim, ako nije hardverski problem.

Vest za sve korisnike C2

Na taobao ima jedna kineska firma koja pravi replacement baterije veceg kapaciteta i imaju format za C2, od 2700mah. Kolega iz Kine je uzeo zajedno sa dock punjacem, i poslao za Beograd dve za mene i cena je 60 juana ili oko 9 evra. Ukoliko seller bude hteo da salje u evropu, ostavicu ovde kontakt, cekamo reply. Ima za dosta telefona kao sto je nekad radio i Nlap u srbiji.

slusaj...samo da ne dodje prazna kutija :)...sve ostalo za te novce je cista kradja. mene je verzija 16GB i sa obicnim 6589 kostala 159EUR i ja sam prezadovoljan

Preziveo WC solju :D

najgluplja moguca situacija, solja mi je pored lavaboa, a kupio novu trenerku koja ima veoma plitke dzepove. sagnem se po cetkicu za zube sa donje police, a C2 butj u solju :S:

istog sekunda ga izvadim, izvadim bateriju odma, rastavim ga na masku, plocu i ekran i stavim sve pod Silika gel, po ovom uputstvu:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?293113-Telefon-ostecen-vodom-ili-vlagom-Pirinac-resenje

sacekam 8 sati uz mesanje gela svakih sat vremena, sastavim sve, upalim i radi, sve od reda.

dve lekcije iz ovog:

1. ne pravi instant kratak spoj po ploci i po dizajnu moze da izdrzi kvasenje, jer osim malo na vrhu ekrana sa zadnje strane gde je ploca, umocen telefon u vodu nije puno procureo unutra. ceo telefon u vodi je pustio 2-3 kapi kroz masku za 2-3 sekunde plivanja.

2. Disassembly C2 je izuzetno service friendly. ima 12 Philips srafova (mogli su torx da stave) nakon toga se plasticnom lopaticom odvoji baza od spoljnog ekrana-stakla jako lako i sve ostalo je na ZIF konektore. Sada bih mogao da ga rastavim, zamenim LCD i sastavim za manje od 10 minuta.

Poslednja izmena:
Reko dal da the cackam, da te pitam kako je zopo preživio crash test, kad ono...to nije bio kraj njegovih muka :-D
Sto se tiče mog primerka, sad zvanično je da me je koštao 110eur :) . zbog one brljotine, pristali su da mi urade refund 30%
Owim...kako ghost touch? Meni se ne pojavljuje. Dal ima veze sa onom zamjenom drajvera za TS, nemam predstavu

@dusko_m
Znači ti si zamenio drajvere? Jesi li imao problema pre toga?

imao sam par situacija kada mi se notification odjednom stvori pod prstom. ima pisano par stranica nazad. uglavnom sad ne primecujem nikakve simptome

mora to da radi kao avion :D

Poslednja izmena:
posebno radi kao avion kad prvi put uđe u drawer :D
valjda i ovom treba da se optimizuje softver, mrzelo kineze da se cimaju :D

Ja koristim gravitybox MTK fiksove, i neke Xposed module za regulisanje bagova i gluposti i sve radi sjajno. zapravo me plasi cinjenica da cu u nekom resetu morati sve to isto da podesim jer nije jedan ROM vec buljuk podesavanja.

^ To je onda značajan downside. Da li bi Titanium Backup pomogao?

Jok, ne bi pomogao kod modula za Xposed. Morali bi rucno svi da se instaliraju. provericu da li postoji Xposed backup

zopo se uozbiljio :D evo ga igoricin buduci mob

Nazad
Vrh Dno