Šta je novo?

ZOPO C2 (Platinum, ZP980)

Valjda 2 ipo sata, a ne sat ipo?

Baidu

Evo ga i treći popularni kineski Android - Baidu Cloud OS.
http://rom.baidu.com/feature

Ko ne zna, Baidu je kineski internet gigant, analogni su Googleu, ali u NRK.
Imaju dosta svojih Android aplikacija.

Link ka C2 ROM-u:
http://bbs.rom.baidu.com/download.php?phoneid=72

I ka ostalim podržanim modelima:
http://rom.baidu.com/phone

Za razliku od LeWa OS-a i MIUI-ja koji ima nadogradnju svakog petka, Baidu ga ima svake druge nedelje.

Nažalost, trenutno ide zavorena beta i ako niste u NRK, ne može te se prijaviti.
http://bbs.rom.baidu.com/forum-167-1.html

Bez obzira, treba pratiti, jer je pitanje kada će izaći i javno (za V987 ima dostupan).

---

Koji je najbolji?

MIUI
LeWa
Baidu Cloud

Ovo je lična preferencija, svi su dosta jaki i napucani (ne trebaju vam neke alikacije jer su već deo sistema), a ja bih lično krenuo od nove LeWe što i planiram na mome u oktobru.

P. S.
Biće još zanimljivih stvari ;).

Poslednja izmena:
merim sad charge time, pa javljam mozda sam omanuo u proceni.

Postavicu naknadno jos slika i jedan video.

Ovo sam lupio iz glave,ali 2,5 h mi je isto tako previse vremena da se napuni baterija od 2000mah koja cak nije ni prazna.

Ako je 1A za 2000mah mu treba oko 2 sata i 20/30 minuta. Da bi punio sat ipo treba ti 1.5A mada ih ja nisam vidjao. Samo sam vidjao 0.5/1/2A. Generalno svi telefoni se pune oko 2 sata, 2 ipo. Misleci da pricamo od 1-100%

1.2 ampera je punjac za n4,s obzirom da je imao 15% baterije,moguce je da se dopunio za vreme koje sam napisao.

Da, ali znas i sam da punjac ne isporucuje istu snagu tokom punjenja. Zato i rekoh da mi je to previse brzo.

Corvus koliko ti treba da napunis N4? 0-100 i od 15-100?

Ili jel znas ti Chobby? Ja nisam nikad stojao pored N4, pa nisam ni merio.

Edit: Pitah u N4 temi, pa cu preneti vamo odgovor. :)

Poslednja izmena:
Ljudi, moguce je da mojih 15% kada obicno punim jer nije zdravo za Li-ion/polymer da dozivljava full discharge zapravo nije 15% vec mnogo vise posto kalibraciju nepravilo odrade i mnogo jace firme od ZOPO-a, pa se zato brzo napuni. To onda ide u prilog cinjenici da telefon malo trosi.

Naleteo na prva 2 buga:

1. Probao 32GB karticu prethodno formatiranu na FAT, telefon je trazio sopstveni format. radi ali ne prihvata windows fat format.

2. Fantomski dead spot u mojoj kuci, iskljucivo na C2 wifi - u kuci imam jedan dead spot, na kom zopo inace hvata jedan wifi bar, ali u jednom drugom delu kuce gde ostali uredjaji hvataju, on je mrtav na Wifi kao i na signalu. metar pored toga se sve vrati u full. ne znam dal je ovo do telefona ili nekih drugih fizika ali eto da prijavim.

Ja prilično pazim na telefone, ali juče sam ga testirao kada je padanje u pitanju. Ispao mi je sa nekih 40ak cm na laminat. Udario je ivicom, odskočio i dočekao se na drugu ivicu. I ovoga puta preživeo. Ali se ugasio.
A to sa gašenjem se dogodilo i kad mi je palca skliznuo sa donjeg dela (kod home dugmeta) i on se preko kažiprsta prevrnuo i samo kucnuo o sto?!
A neko je pitao ko telefon nosi u zadnjem džepu. E pa ja ga nosim jer inače ne volim da mi stoji pored family jewelsa (znam da tripujem), a nije baš zgodan da se nosi u prednjem džepu.
I zaboravih da kažem da sam tako jednom seo u kola, bez posledica.
Je l ja ono na početku rekoh da pazim na telefone?

Gasenje usled pada ie iskljucivo usled lufta koji baterija ima. Desava se pojedinacno i na HTC, Samsung ... bukvalno je 0.3 milimetra dovoljno da baterija izgubi kontakt usled potresa. Drugar je imao HTC Sensation sa kojim nije mogao da ide na trcanje jer se usled jaceg koraka zadrma i izgubi kontakt i restartuje.

Evo koliko se puni N4.
Potrebno je oko 2-2:30h. 2h od 15-100 i 2:30 od 0-100. Otprilike. Uglavnom punim preko noći, pa ne obraćam pažnju na to.

Znaci toliko se puni otprilike i C2 uz pretpostavku da moze da primi 1.2A tj da ima fast charge.

Ja sam omanuo. u punjenju, sa 21% na sada 76% je proslo 38 minuta.

Antutu:

screenshot2013-10-03-06-.png

tu je negde, kao S3. Uz cinjenicu da Antutu skor zavisi od rezolucije, koliko sam ja citao, jer naletoh ranije na info da Antutu zeli da u realnoj rezoluciji telefona testira preformanse jer telefon samo tako i radi. Plus kad bi neko razbio MTK konacno, pa da mozemo da ga nasviramo, to bi bilo fenomenalno, al izgleda da nece skoro.

Kako stoji sa slobodnim RAM-om? Vidim da ga je kod brzine RAM-a S3 bas potukao.

I zasto je na vecini kineza signal u narandzastoj boji ? To si ti stavio ili.. ?

Moze da se bira boja za sim karticu. Tj. jedna od 4 ponudjene (holo plava, narandžasta, zelena i ljubicasta).

Poslednja izmena:
sto se benchmark-a i RAM-a tice, jeste malo ziljav ram, na celih Giga, prosek je oko 250 slobodno, ali generalno Antutu jeste za poredjenje samo u slucaju kada su iste rezolucije, jer evo sad citam njihov Faq i pise da se testovi vrse u enviroment-u koji odgovara celoj specifikaciji uredjaja samim time i rezoluciji, dok su jedine dve relevantne cifre za poredjenje bez da se gleda rezolucija - floating point i integer (suva sila procesora) gde je Zopo C2 u rangu sa S3 sto je izuzetan rezultat. probacu XDA MTK gravitybox sta sve moze da uradi, nisam se jos igrao, kapiram da moze i da se radi OC pa cemo da vidimo maksimum.

Kakva je kamera, odnosno kvalitet fotki i video zapisa?

I da, vidim na Aliexpressu verziju sa 2GB RAM-a. Zna li se nešto o njoj?

Poslednja izmena:
Kamera je bukvalno - drajveri + AOSP settings i kvalitet nije nesto po default-u ali cim se instaliraju par fikseva sa Gravity Box-a i kada se stavi Camera FV-5 ili Shot Control (nikako Camera FX glorifikovani sra*nje app) kamera daje preterane rezultate.

Navatao sam negde po forumima da je u njemu 13.1 Mpx a negde kazu 14 Mpx, na samom telefonu pise 13.1 Mpx a tako prijavljuje i Antutu i konkretno telefonu trebaju Xposed fiksevi da bi kamera mogla da izvuce potencijal, a ja svakako preporucujem jednu od tri app-a za ozbiljne fotke:

FV5

Shot Control

Perfectly clear

koji poboljsavaju kvalitet slike za 4x bukvalno, na ovom telefonu.

Za potrebe Macro slika, ne samo na ZOPO nego na svim ostalim telefonima, treba koristiti nerealno dobru aplikaciju Cozy Magnifier koja je u stanju da snimi i grinje sa kamerom od Wildfire-a

Videcu da okacim sutra u toku dana poredjenje stock cam app i slike sa FV5 app da vidite kako je fabricki, a kako je pun potencijal, ujedno i kvalitet same kamere na C2 modelu.

krenuo danas iz kine...sad cekanje da stigne. ko je zaintresovan, na tmart-u ima premium model 16GB, crni, za 150EUR....a beli 20EUR skuplji...wtf?!?

Džeksone šta bi sa tim fotkama :)

e ma hocu, evo dans cu obecavam, nego mi je poslednjih dana forumsko postovanje na raznim mestima postalo vise kao odmor od sveg ostalog :) samo da nadjem dobru metu, i fotkam :)

Malo sam testirao telefon sa dve kartice. Nikakvih problema kada je baterija u pitanju.

ja koristim SIM2 zato sto je regular sim velicina, dok je SIM1 micro sim. konkretno sam procitao da dosta proizvodjaca sa MTK chipsetima stavlja WCDMA opcije na samo jedan slot al to nije slucaj sa ZOPO. oba rade na maks brzinama.

Kad smo kod toga, valeksandar, obavezno uradi sledece:

uzmi i plastiku iznad oba sim slota gurni prstom bukvalno na dole, kada nema sim kartice. ne bi verovao kako jednostavna trik koji boost-uje prijem podosta jer izgleda da dosta 980/C2 dolazi sa blagim luftom u prostorima za sim kartice. bas bezveze posto ostatak celog telefona deluje previse dobro uradjeno i ubedljivo, bez skripanja, krckanja i slicno. mozda su kineske sim kartice deblje za 0.2 mm .. ? :)

Za potrebe Macro slika, ne samo na ZOPO nego na svim ostalim telefonima, treba koristiti nerealno dobru aplikaciju Cozy Magnifier koja je u stanju da snimi i grinje sa kamerom od Wildfire-a
Ni jedna aplikacija ti ne moze poboljsati macro mogucnosti objektiva. Ta aplikacija prosto sliku koju vidis tipa u 1:6 cropuje samo centar u 1:1 - odnosno isto dobijes i sa stock app ako fotkas pa onda iseces u toj rezoluciji fotku - dakle jedino sluzi da u realtime gledas 1:1. Ako malo zumiras vec radi software-ski zoom (sto moze svako) i ne dobijas nista na kvalitetu vec na pixelizaciji. Ne trebas mi reci da probam da unapred kazem - probao sam i uporedio stock i cozy - ista stvar na full size image s' tim da sa cozy-em dobijem cropovan image sto je uvek losija opcija.

fokus druze, daleko bolji sa Cozy nego sa stock app. pipanje ekrana na stock camera fokusira i odma ispadne iz fokusa dok sa Cozy ostane tamo gde si hteo, pod pretpostavkom da ima algoritam koji to radi, mnogo bolji nego sto je na stock app.

Ovako druze - fokus iz tog app-a se obraca kameri da fokusira na x,y tacki a ne kontrolise sama app fokus. Dakle stock app i ta rade jedno te isto. Ako hoces dokaz uradi isto sto i ja:
1. mobilni stavi na stativ
2. nadji najblize mesto gde mozes fokusirati na isti objekat (ne brini se na obe aplikacije ce ti biti ista razdaljina garantovano)
3. fotkaj i prebaci na komp
4. uporedi fotke na kompu na 100% (obrati paznju na quality - isto dobijas sa obe app s' tim da ti je cozy u real time cropuje 1:1 i ako ublizis radi digitalni zoom)

ja koristim SIM2 zato sto je regular sim velicina, dok je SIM1 micro sim. konkretno sam procitao da dosta proizvodjaca sa MTK chipsetima stavlja WCDMA opcije na samo jedan slot al to nije slucaj sa ZOPO. oba rade na maks brzinama.

Kad smo kod toga, valeksandar, obavezno uradi sledece:

uzmi i plastiku iznad oba sim slota gurni prstom bukvalno na dole, kada nema sim kartice. ne bi verovao kako jednostavna trik koji boost-uje prijem podosta jer izgleda da dosta 980/C2 dolazi sa blagim luftom u prostorima za sim kartice. bas bezveze posto ostatak celog telefona deluje previse dobro uradjeno i ubedljivo, bez skripanja, krckanja i slicno. mozda su kineske sim kartice deblje za 0.2 mm .. ? :)

I ja koristim sim2 jer nisam hteo da seckam karticu. Sad kad sam probao prvi slot otišao sam u mts da kupim karticu da bi mi je isekli, kad ono karticu možeš da "iščupaš" u bilo kojoj željenoj dimenziji.
A ja sam pod sim2 podglavio parčence papira jer mi se dešavalo da ponekad budem nedoatupan. Probaću i sa tvojom metodom (iako i papir metoda radi posao).

Ekran puca ko od šale, to je opštepoznato za C2, nema veze da li je običan ili platinum. O tome ima koliko hoćete i po kineskim forumima uključujući i zvanični kineski ZOPO forum. Ne znam zašto ste svi "navalili" na Endrjua i scenario sa zadnjim džepom, nije on to provalio već mu je rečeno u komentarima. Ljudima je telefon ispadao sa male visine i ekran pukne bez problema. O tome se radi, a to ne bi smelo da se dešava.

Koliko sam čitao, problem je u internom dizajnu telefona jer nema metalno ojačanje. ZOPO je išao na eksterni dizajn u čemu su uspeli (telefon je meni lično prelep, a i tržište je pokazalo), ali je cenu platila laka lomljivost ekrana (podsećaju me na iPhone).

Cena ekrana je 500-550 juana.

Zanimljivo je da 卓普 tvrdi da Platinum verzija ima Gorilla staklo, ali to nigde ne tvrdi u Kini. Pregledao sam sve jednu reklamu za C2 Platinum i to nigde ne stoji. Zvanična prodavnica.
http://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1z10.4.w4004-3311965972.4.hPvsvv&id=18600698781&tbpm=3

I ne samo to, na zvaničnom sajtu isto nigde ne piše.
http://www.zopomobile.com/xiaohei.php?id=148
http://www.zopomobile.com/xiaohei.php?id=149

Nema ni na promo fotografiji:
Pogledajte prilog 124388

A nema ni u specifikacijama

Evo da te demantujem brate moj grofe od srbije :)

Dobrom drugu koji je na moju preporuku uzeo ZP980 (isto sto i C2 samo bez Alyun OS-a i logo-a otpozadi) je pukao ekran, ne zbog toga sto je slab vec ga je dao mrtvo pijanoj drugarici u ruke

narucio sam samo staklo iako na zopomobile shop prodaju samo komplet:

http://www.zopomobileshop.com/121-touch-screen-and-lcd-for-zopo-zp980-c2-with-frame.html

uz dogovor sa kinezom poslato mi je samo staklo po ceni od 34 USD i zamenio sam ga.

kod mene su delici stakla sa slomljenog ekrana i evo kako stoje stvari:

Akrilicna plastika melting temperature: 100 stepeni

Gorilla melting temperature: 600 stepeni

Pod lemilicom (300 stepeni zavisi koju imas) delici stakla se NE tope. dakle u pitanju nije plasticni ekran vec je ili gorila, ili dragontail, ili neka kineska verzija " alkali-aluminosilicate sheet toughened" stakla sto ne bi cudilo sobzirom da je proces pravljenja prilicno jednostavan.

svaki cigo svoga konja 'fali, cinjenica da sam ja odusevljen telefonom, ali definitivno nema akrilicnu plastiku vec staklen ekran.

Nazad
Vrh Dno