Bilo bi dobro kada bi kod nas postojala firma za uterivanje dugova, daš im procenat, ali vratiš veći deo novca. A oni nek ih jure kako znaju i umeju![]()
Pronadjes povoljnog gangstera.![]()
pa ih necu pominjati.
Uh, koliko gresaka od samog pocetka.
1. devojka je trabala uzeti makar mali deo unapred
2. rad na hostingu koji kontrolise klijent
3. nikakva pravna zastita
Bilo bi dobro kada bi kod nas postojala firma za uterivanje dugova, daš im procenat, ali vratiš veći deo novca. A oni nek ih jure kako znaju i umeju![]()
Ne treba mi tesenje, ne placemo niti ja niti moja devojka za tim parama.
Ako vec jeste moja devojka pa i ja sa njom naseo na bezobrazluk, nisam sa Marsa pao![]()
Znam da je mnogo njih popilo istu foru ali ne mogu niti ja niti bilo ko ici na tu kartu "ne verujem nikom, ne verujem nikom..." tako se stvara paranoja... Uprkos postojanja takvih slucajeva, velik deo ljudi pa i sa ovih prostora koji ima obraz i ne skrnavi svoj ugled za 300e.
Hteo sam da vidim da li sa pravne strane ima nekog leka, da li je neko imao slucaj ali da ga je resio i kako. Ne treba mi svaki drugi post tipa "Kad ste naivni.." Nismo naivni, pogotovu ja nisam naivan, radim vec duze vreme sa ljudima i upoznao sam i video svasta dosad. Jednostavno, ukazao sam poverenje nekome, on ga je proneverio i to je to.
Prikupicemo sav materijal, dokaze, cinjenice, videcu sa nekim advokatom kako cemo i sta uraditi.
Pazi se samo sta ti je "dokazni" materijal, da ne postane dokazni materijal druge strane.
Photoshop/Corel fajlovi bez dokaza o kupovini orginalnog softvera, rad na nelegalnom Windowsu, web alatima i sl... (naravno, ako pretpostavimo da ti djevojka nije radila u licenciranom softveru, a sudeci po prici i iskustvu - vjerovatno nije....)
Sve se to moze na sudu okrenuti protiv tebe, pa da budes sretan ako im platis jos 300 eura da te ostave... Mislom, situacija je ruzna, ali dobro odvazi sta ti vrijedi cimanja.
Kako bi bilo da ja sad dobijem posao da asfaltiram 1km puta, unajmim ekipu, dogovorim posao, oni zavrse 900m i ja im dodjem i kazem "skupo, skupo, drugi rade za manje.." i raskinem saradnju. Onda unajmim drugu ekipu, oni mi zavrse tih 100m i ja lepo platim 100m puta umesto 1km.
Super, na konju sam, nema veze sto je drugi ostecen.
Odmah posle par poruka na IT forumima, Nikola se javio emailom sa obecanjem da ce isplata biti obavljena sledece nedelje, i da je zastoj bio do klijenta. Cekam sledecu nedelju, bicete obavesteni.
Odmah posle par poruka na IT forumima, Nikola se javio emailom sa obecanjem da ce isplata biti obavljena sledece nedelje, i da je zastoj bio do klijenta. Cekam sledecu nedelju, bicete obavesteni.
Evo slucaja koji se meni desio. Pored toga sto sam ostao bez novca koji je bio predvidjen za projekat na kome sam radio, veoma sam razocaran ponasanjem doticne osobe, koja je veoma uvazena u „IT krugovima“ Srbije.
Naime, javio sam se na konkurs koji je obljavljen na dizajn zoni: http://www.dizajnzona.com/forums/ind...opic=66022&hl=
Posle par razmenjenih emailova sa Nikolom, dogovor je napravljen, saopstena mi je suma novca koja je predvidjena za dizajn = 400e i poceo sam da radim. U pitanju je dizajn za sajt http://www.superdobitak.com
Naravno znajuci za ime i reputaciju osobe koja je postavila oglas, nisam uopste dovodio u pitanje mogucnost da ne budem isplacen za ovaj posao.
Krajem septembra kompletan dizajn je zavrsen (moj deo posla), krenulo se sa prebacivanjem u HTML/CSS i integracijom u CMS (ja sam trebao da propratim da li je sve ok, da li je u skladu sa PSD.)
Sredinom novembra, kada je ceo projekat bio pri kraju, pitao sam Nikolu, dokle je stigao projekat i hoce li uskoro biti zavrsen, na sta je on odgovorio da je projekat jos u toku.
Culi smo se jos par puta u decembru i on je bio sa istim odgovorom. Bio sam strpljiv smatrajuci da je sve u redu i da nema nikakvih problema.
Vec u januaru sam poceo intezivnije da ga zovem ali nisam mogao da ga dobijem na tel.
U februaru mi se javio na tel i rekao da je bio na duzem putu i da ce me kontaktirati za 7-10 dana. Od tada bezuspesno pokusavam da ga kontaktiram, ali on nece da me udostoji javljanja na telefon. Napisao sam i par emailova i SMS poruka ali nista.
Moram da napomenem da sam dogovor imao iskljucivo sa Nikolom i da sam svu komunikaciju vodio sa njim i da ovim ne zelim da ostale ljude koji rade u Haragei-u, stavljam u ovaj post.
U prilog celoj mojoj prici postoji kompletna gtalk chat history razgovora izmedju mene i doticnog, i PSD-ovi svih stranica koje sam dizajnirao i poslao.
Ja sam se od novca vec oprostio, ali jos uvek ne mogu da verujem da tako nesto moze da uradi osoba koja ima ime i reputaciju u ovom poslu.
Izgleda da je ovo ipak zemlja Srbija i da nikom ne mozete da verujete na rec. Nazalost.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari