Pogledaj Polaris 6, to je ok guma po prihvatljivoj ceni (85e).
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2025-Autobild-Winter-Tyre-Test.htm
U ovoj dimenziji 185x55x16 i mene čeka kupovina zimskih.Pogledaj Polaris 6, to je ok guma po prihvatljivoj ceni (85e).
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2025-Autobild-Winter-Tyre-Test.htm
E, to je zato sto koriste kilo kljuc. 🤣Cinjenica da vecina vulkanizera ima tendenciju da konjski zategnu srafove, pa kad ti pukne guma treba ti poluga od metar ipo da ih otpustis...
Novčano bolji izbor su Kumho WP52+ WINTERCRAFT, u rangu su sa henkokom. Ima ih na akciji u Kemoimpexu za ~9kU ovoj dimenziji 185x55x16 i mene čeka kupovina zimskih.
Čini mi se Hankook W462 WINTER i*CEPT RS3 (87T, XL) , kao jako dobar izbor za EV, mali BYD Delfin Surf, ima je za ~11.000 rsd.
Ako radis, radi kako treba. Nista prosek i sl. U tom slucaju mozes da zategnes rukom i sve je u redu. Nema razlike.~120Nm u 90% slučajeva. Za svaki auto postoji podatak u uputstvu za upotrebu.
KahmOvo je odlicna ponuda, ali upravo sam proverio COC baš za moj auto, stoji 1.481 kg actual mass, i 185/55 R16 87V na obe osovine, tako da mi ovaj Kumho 83H ipak otpada. Ako iskopam WP52+ sa 87 po sličnoj ceni, onda je odlična opcija.
Ma jasno mi je za 83, matematički nosivost pokriva auto bez problema, a V indeks je svakako komičan za auto koji je zakucan na 150 km/h. 😄Kahm
83h je 487kg po gumi, regularna svakodnevna nosivost, što je 1948kg ukupne. Ali OK. A taj BYD može samo da sanja V brinski index 🙂
Ima i Nexen WINGUARD SnowG 3, po pristojnoj ceni, ona je 87T XL
P.S. Vidim i da ih pompaju na prilično visok pritisak za takav profil. U skladu sa EV politikom, radi smanjenja otpora i potrošnje. To što je vožnja neudobnija i ogibljenje trpi nema veze 🙂
Koje su najbolje trenutno (2-3 modela ako ne postoji 'najbolji') na trzistu All Season dimenzije 205/55/16 da (po)trazim ?
Za 26 godina koliko imam vozačku samo sam jednom morao da skinem točak...Zaboravljam kako današnje generacije nikakve šrafove nikad nisu zavrtali/odvrtali ... a kamo li ove na automobilskim točkovima 🙂
Hoćeš reći da je morao da "zna znanje"?Ama ljudi, da bi neko prilikom zamene guma koristio kilo kljuc, on bi morao da zna kolika sila je potrebna za koji auto, za koje tockove. Nije isto za svaki auto. Cinjenica. Raspon ide od 80Nm pa navise, i do 160Nm, pa i kusur. A ako je neko vama pritezao tockove tim kljucem na nevidjeno, samo vam je mazao oci. Milion posto mu ne pada na pamet da gugla i da trazi kolika sila je predvidjena za bilo cije tockove, za bilo koju marku.
Taj auto je lagan, nisu mu potrebni XL pneumatici
Ali, ako bih stavio zimske, mozda bi bile vozene i leti. Nemam mesta za cuvanje drugog seta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari