Kleber po svim testovima proklizava na mokrom sto sam video. Takodje, Quadraxer svuda imaju po 2 komada u online prodavnicama, i proteklih dana sam zvao sve zive i niko nema nista na stanju.
Ananas mi je u ponedeljak odbio porudzbinu jer nemaju one Goodyear ipak na stanju, smorio sam se. Auto sam uzeo dok jos nisam imao "stabilna" i "jaca" primanja, bio sam u fazonu sad bar da ga castim boljim gumama i da bude u voznom stanju i kad uzmem novi (realno za 5 god ce auto da se raspadne, ne guma), ali s obzirom da sam zvao preko 20 prodavnica guma, vulkanizera, 13-ice vise niko ni nema skoro. Nude mi Riken, Taurus... GY nema APSOLUTNO NIGDE, cak ni kod onih koji imaju zvanicnu saradnju sa GY.
Znaci Kleber ima 2 komada na Ananasu, 2 komada u jednoj fizickoj prodavnici. Istrazivao, dosao do toga da Kleber manje gume pravi u Kini... pa verovatno nije ni isti sastav jer niko ne testira 13ice. Rizik mi je da porucim 2 komada s Ananasa, 2 rezervisem u fizickoj prodavnici, i desi se da neko slucajno ne bude imao taj drugi deo seta.
Drugi problem kod Klebera je sto se 13ice izgleda prave u Kini. To da li je minus verovatno ovde zna neko bolje od mene, meni je trenutno odbojnost zbog toga.
Jedino Fulda ostaje od srednjih brendova za AS, i nazalost, po testovima ima duzi kocioni put na suvom nekih 7-8 metara od recimo Michelin CrossClimate i slicnih premium. Ne ocekujem cuda, ali mi je 7-8 metara 2 automobila duzine, na suvom, na 100km/h. Nazalost, Tigra i ostalih nigde nema na testovima pa zapravo ne mogu da uporedim razliku.
Ne planiram trke, Suzuki swift 1.0 je u pitanju, ali ne zelim da se okrenem 360 stepeni na autoputu na 80km/h pri malo jacoj kisi, a akvaplaning mi je poznat nazalost. Imao sam nezgodno iskustvo sa 205 GTI kad sam tek poceo da vozim, tamo negde 2010. kod Nebojsine kule u Beogradu, gde sam naleteo na zaledjen deo krivudavog puta i udario srecom celicnom felnom u banderu. Nisam vozio brzo, policijski auto je bio iza mene, i oni su pozvali saobracajnu. Tad nisam imao ni godinu dana vozacku, naucio sam da postujem lose uslove puta. Zato sad ne zelim vise sebe da dovodim u situaciju da ni na kisi gubim kontrolu, jer mi se desavalo par puta BG-CA autoputem da malo izgubim prijanjanje na ne preterano visokoj brzini. Na suvom s ovim Tigrom sam uspevao 160-165km/h sto je maksimum za ovaj auto i ok je kocio, ali kocenje se svodilo na to da uporedo preventivno menjam i traku ako je do nule jer Swift nema ABS pa mora da se pazi
To je otprilike prica, udavio sam vas, ali je bezveze sto je situacija takva da za tih dodatnih 100EUR po setu guma vise ne mogu da se kupe krstene 13ice koje nekome mogu da izguraju 5 godina i dobra su investicija. Ima dosta malih automobila na ulici, znam da su uglavnom za gradsku voznju i da se verovatno uvoznicima ne isplati da ih uvoze kao 205/55/R16, al' ono, s obzirom da su rasprodane svuda, ocigledno postoji potraznja