Bolja varijanta je da pospeš pesak. Mnogo boljaBilo je svacega i sinoc i jutros. Krenuli heroji samo ne znam kuda....
Moracu veceras da pospem so kad zaledi
Dzaba, neeeemamBolja varijanta je da pospeš pesak. Mnogo bolja
Ovo je najgora stvar koju vozaci mogu da urade gumama. Pogotovo sto sada imamo leta sa 40+ stepeni gde je temperatura asfalta verovatno preko 60.Mnogi upropaste zimske gume pošto ih voze kao All Season, kod mene u blokovima barem 70% automobila je na zimskim cele godine. Takva guma je već posle jedne sezone poprilično neupotrebljiva po snegu.
M+S znači Može Stalno.Poznata tigar winter m+s za sve sezone.
Stigao na zlatibor u subotu, još se i video asfalt malo na glavnim ulicama. Sve sporedne su skroz bele, moja stara astra h sa kleber zimskim gumama išla bez problema. Ušla lagano i na parking koji nije čišćen. Kad kog smo izlazili iz hotela neko je neuspešno pokušavao da uđe u ulicu. Uvek su bila neka novija kola, sa letnjim gumama naravno. Sad je cela ulica pre skretanja u našu postala parking... Velika preporuka za Kleber. Od juče pada sneg ne staje, videćemo kako će sutra biti. Koliko sam ja video svi voze normalno i oprezno, osim autobusa...Naravno da je bolje 4x4 tu nema dileme, ali se mnogi zanesu. U ovakvim uslovima je vozac na prvom mestu.
Edit:
Svako ko je planirao put na Zlatibor, na magistrali ima dosta snega, a najavljuju jos padavina, tako da polako i bez zurbe. Vec je jutros bilo udesa iznad Cajetine.
Mokro i Suvo, znači može uvek 🤝M+S znači Može Stalno.
Videces i sam ako dodjes. Mislim pogledaj i u gradu, taj sto vozi letnje i misli da je okej i bezbedan je isti koji dodje ovde i glavi se...Ne mogu da verujem da ima ljudi koji na planinu u decembru kreću sa letnjim. Ne kažem da ne govoriš istinu ali meni je to malo teško da svarim
Slažem se, to ne treba raditi. Ali ne propadaju gume baš tako lako, pa da su posle jedne godine neupotrebljive na snegu. Nije isto voziti jednu ''sezonu'' od 30 hiljada km (kao u EU), i srpskih 5 hiljada km, uglavnom ''u lokalu''. U blizine moje kuće se nalazi taksi stanica/udruženje, svi voze nove automobile na kojima se Tigar koriste kao all-season. Čini mi se da je i @bakara ovde pisao o tome. A navodio sam i primer komšija sa (Corsa C) koji se te gume koriste kao all-season i imaju ozbiljan uspon do garaže.Mnogi upropaste zimske gume pošto ih voze kao All Season, kod mene u blokovima barem 70% automobila je na zimskim cele godine. Takva guma je već posle jedne sezone poprilično neupotrebljiva po snegu.
Welcome to the club.Sat i po sam lopatao, otpale mi ruke od mokrog snega.
Sat i po lopatanja nije brzinski.Welcome to the club.Треба искуства са лопатом да се не поломиш брзински, него да знаш којим темпом да гулиш.
Ne znam gde vi vidjate te letnje gume sada... kada to ni zakonski nije dozvoljeno niti moguce proci tehnicki pregledNisam pristalica cinkarenja, ali treba zvati saobracajnu policiju pa nek se objasnjavaju s njima gde su zimske ili AS gume i sta je M+S.
Drugacije ne moze.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari