nightshadow
Čuven
- Učlanjen(a)
- 08.11.2014
- Poena
- 565
Ili zimske ili all season. Ne mozes voziti letnje cele godine.
Nisu zimske gume samo za sneg predvidjene.
Ili zimske ili all season. Ne mozes voziti letnje cele godine.
Prisetimo se ove legende :
Pogledajte prilog 462475
Sve je to ok, jasno mi je da zimske imaju odgovarajuci sastav za hladno vreme... U dilemi sam jer imam gume koje se ovde pravno vode kao letnje jer nemaju planinu i pahulju ali imaju M+S oznaku i azijski korejski proizvodjac ih na sajtu deklarise kao All season. Amerikanci te gume voze po snegovima kakve Srbija nije videla 30 godina. Relativno su nove i pošto kažu neki, verovatno plaćeni da lažu, da će biti oštra zima nzm šta da radim...
Da, to mi nikada neće biti jasno, da jedna od najozbiljnijih država sveta ima tako nebulozno regulisane saobraćajne zakone, konkretno vezano za gume. Na tim njihovim All Season gumama, po snegu ne bih vozio ni kilometar, a kamoli krenuo na neki dalji put, vozio po planinskim prevojima itd.
Ni sa CC2 na zavejanoj planini (pri debelom minusu) nisam bio baš oduševljen, a generalno se radi o odličnim AS gumama, koje su veoma dobre na utabanom snegu. Ali pravi zimski uslovi (slojevi svežeg snega i leda) zahtevaju prave zimske gume (često i lance), posebno u brdskim/planinskim uslovima.
Stejdzovani klipovi a moze da ide jos... Do bolnice i groblja npr...Kod njih su mi gume najmanji problem sto se tice sezona, non stop mi izlaze klipovi gde ljudi dovode kola na servis u stanju takvom da te uhapse u nekoj normalnoj zemlji, i jos odbijaju popravke u stilu moze to jos da ide..
Nije tačno.Sto se tice naseg zakona situacija je jasna - moras da imas planinu i pahulju ako te zaustave zimi.
Mislim da si me pogresno razumeo, ne kritikujem AS gume niti kupovinu istih, naprotiv, vec odredjene kanale.Svako za sebe treba da utvrdi prioritete. Na više vozila sam imao po 2 seta guma i tu patnju trenutno ne mogu da opravdam. Ako bude bilo potrebno, kupiću ponovo zimske i letnje, do tada AS.
Kao neko ko koristi Conti AS gumu (prethodna generacija), mogu potvrditi ovo što je rečeno u prilogu. Izuzetno sam zadovoljan sa gumom i leti i zimi, a posebno ukoliko se guma koristi onako kako je i rečeno u videu. Ostaje samo da vidim koliko je trajnost ovih guma i smislu zadržavanja performansi na prihvatljivom nivou.^
Nevezano za zakon...
Interesantan je Jura ali njegovi klipovi su prevashodno infomercial (rekao bih i SAT-ovi), u ovom slucaju cak uz minimal trud jer su sazvakali (da ne kazem ukrali) od Tyre Reviews...
O reklami za Continetal AS2 koji je radio pre nekog vremena tek ne treba trositi reci, obicna placena reklama - tako da ga ne bih kacio i uzimao kao reper za bilo sta.
Poljaci deluju imaju odlican kanal sa testovima za gume, fokus EU podneblje odnosno modeli guma, nazalost malo je razumljivo cak i sa "prevedenim" titlovima...
U svakom slucaju Tyre Reviews drzi standard ili se barem trudi da bude ozbiljan recenzent potpomognut podacima i razlicitim testovima- nazalost vidno mu uleti neka guma koju mora da izreklamira/uporedi.
Eventualno i AutoBild sa svojim testovima ali i oni sve vise deluju sumnjivo sa tradicionalnim afinitetima prema "domacim" brendom (odnosno sklonosti potplacenim recenzijama)
Svako moze danas makar da sedne i odvoji neko vreme kako bi izabrao sta je najbolja opcija za njega u odnosu na to koliko km prelazi godisnje i u kakvim uslovima...
Nikad mi nece biti jasno da ljudi i danas stede na gumama i kocnicama, diskutabilno mozda i najbitniji izbor koji treba da se napravi prilikom kupovine/zamene.
Ovo je ono što većina prosečnih vozača kod nas ne zna, a kada ima u planu da koristi letnju gumu u zimskom periodu, već se drže definicije dubine šare za letnju gumu (1.6 mm). Verujem da bar 50 % letnjih guma kada se koristi zimi u zakonski dozvoljenim uslovima ne ispunjava ovu odredbu.Дубина газећег слоја на пнеуматицима за зимску употребу, када се користе као зимска опрема, не сме бити мања од 4 mm.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari