Pa, vozim ja CC2 već drugu godinu, a pre njih imao neke Vederstain kakođe jedne od premijum AllSeason.
Prošle godine u Grčku, >40C bilo usput. Ove godine, takođe do Grčke i nazad, ajd nije bilo 40, ali jeste bilo toplo.
Na autoputu vozim 130 (pa čak i malkicko preko).
Ne znam šta da kažem. Odlično se ponašaju i veoma su tihe, ali da se oseti da nešto ne valja, realno, moraš se naći u graničnim situacijama u kojima se ja nisam našao.
(Mada, to važi i za loše gume, jel?)
Zimi su odlične, penj'o se zimus na Kopaonik dok pada ozbiljan sneg, a pred kraj penjanja sam baš kren'o međ' neke vikendice iza Granda da se zavlačim, i izašao odlično, gde nisam verovao da hoću. To sam već pisao ranije u temi. Ali za visoke temperature, nisam bio u situaciji da primetim da i ovaj CC2, i onaj Vederstain imaju bilo kakav problem.
Da sam neki car freak, za nas što nam auto gazi sneg sat-dva godišnje, i što minus oseti 4-6 dana godišnje, ja bih korisito AllSeason (skoro) cele godine, a letnje možda od jula do septembra.
Pre bih tako nego prave zimske gume 6 meseci. Moje iskustvo sa zimskim gumama je da dosta brzo propadaju. Valjda ih uništi onih >20C i Sunce koje ralno sada "zimi" imamo više nego pravih minusa i snega.
BTW, CC2 se odlično ponaša kada je veoma mnogo vode na putu. Bolje od brojnih letnjih guma.