ASR se različito implementira i u okviru linije vozila a kamo li po brendovima
A kakve su leti u odnosu na čisto letnje?Moram da kažem da sam za sad prezadovoljan sa Quadraxer 3 gumama. Ovo je sad treća sezona i nekih 35.000 km, odo toga većina po toplom vremenu, jer manje radim zimi zbog prirode posla.
Prošao sam svuda bez problema i kad je bio onaj prvi duboki sneg i posle, kad je došao led. Nisam išao po velikim uzbrdicama/nizbrdicama kad je bio led, jer nisam baš toliko voljan/lud da plaćam popravke i mlatim se sa osiguranjem.🙂
Bukvalno nigde nisam imao problem, samo se pali ESP/ASR, malo prokliza i ide dalje. Negde je trebalo malo zaleta i to je to. E sad, tu verovatno dosta utiče što je prednji kraj, gde su pogonski točkovi, težak oko 1000 kg, pa pravi dobar pritisak na podlogu i ide lepo, iako su tu lošije gume. Zato zadnji kraj ne mrda nikuda, jer je tu šara i dalje odlična (manje opterećenje i nisu pogonski niti upravljajući točkovi).
Za sledeću sezonu ću morati da uzmem bar dve nove, a ove pozadi da prebacim napred. Samim tim mi se definitivno više isplati jedan all season set, jer su super za moje potrebe i ne moram da razmišljam kako i gde da čuvam drugi komplet.
Jedini je problem koje felne zadržati.😁
P.S.
Da prelazim veći kilometražu, kao ranijih godina, verovatno bi koristio dva seta (zima/leto), jer mislim da preko 40.000 km već ne bi bile baš upotrebljive, bar ne pogonske. Naravno pitanje je koliko je težak auto i kako se vozi, jer sve to utiče na potrošnju guma.
Ovo me interesovalo kakve su posle par godina,samo sto su meni savetovali da ih rotiram svake godine,prva mi je zima sad i isto sam znaci odusevljen,testirao sam ih pre neki dan kad je bio minus 10 i padavine,namerno sam se manijacio,dok su svi vozili 40-50 moj auto nije osetio,kakve su onda premium ako su ove ovakve,sledece cu da uzmem te miselin najbolje bas cisto radi uporedjivanja.Moram da kažem da sam za sad prezadovoljan sa Quadraxer 3 gumama. Ovo je sad treća sezona i nekih 35.000 km, odo toga većina po toplom vremenu, jer manje radim zimi zbog prirode posla.
Prošao sam svuda bez problema i kad je bio onaj prvi duboki sneg i posle, kad je došao led. Nisam išao po velikim uzbrdicama/nizbrdicama kad je bio led, jer nisam baš toliko voljan/lud da plaćam popravke i mlatim se sa osiguranjem.🙂
Bukvalno nigde nisam imao problem, samo se pali ESP/ASR, malo prokliza i ide dalje. Negde je trebalo malo zaleta i to je to. E sad, tu verovatno dosta utiče što je prednji kraj, gde su pogonski točkovi, težak oko 1000 kg, pa pravi dobar pritisak na podlogu i ide lepo, iako su tu lošije gume. Zato zadnji kraj ne mrda nikuda, jer je tu šara i dalje odlična (manje opterećenje i nisu pogonski niti upravljajući točkovi).
Za sledeću sezonu ću morati da uzmem bar dve nove, a ove pozadi da prebacim napred. Samim tim mi se definitivno više isplati jedan all season set, jer su super za moje potrebe i ne moram da razmišljam kako i gde da čuvam drugi komplet.
Jedini je problem koje felne zadržati.😁
P.S.
Da prelazim veći kilometražu, kao ranijih godina, verovatno bi koristio dva seta (zima/leto), jer mislim da preko 40.000 km već ne bi bile baš upotrebljive, bar ne pogonske. Naravno pitanje je koliko je težak auto i kako se vozi, jer sve to utiče na potrošnju guma.
Skroz su ok u odnosu na Fulda EC HP2 budžet varijantu. Verovatno je lošija u odnosu na neku premijum letnju gumu, ali ni njihova all season guma nije premijum, pa je merodavnije da se poredi sa nekom srednjom klasom. Test mi je određena krivina po kiši, koju prolazim skoro svaki dan i sa Fuldom je prednji kraj proklizavao pri 60 km/h, a sa Kleberom je moglo malo brže da se prođe dok su bile nove, a sad je tu negde.A kakve su leti u odnosu na čisto letnje?

Bice talas minusa nedelju dana u feb sigurno,a dot pola godine gore dole ti nista nece skodi.Lomim se oko ovog februara, trenutna prognoza je da će biti malo/ako uopšte dana sa minusom i oko nule.
Sledeće nedelje mi stiže auto sa letnjim gumama, ostavio sam novac za zimske al me sad muči ako bude ovakvo vreme, možda da ostavim za jesen pa da dobijem svežiji dot.
Sad svakako dobijam 2025, nije nemoguće i 2024 (ako se kupuje online).
Pogledajte prilog 526084Pogledajte prilog 526085Pogledajte prilog 526086
Svakako prognozu uzimam sa velikom rezervom, razmišljam se da sačekam pa ako vidim da će biti narednih dana minus ili nula, onda da kupim.
Jel uzimao neko skoro gume (januar npr) i koji je dot dobijao?
Ja sam u poslednje dve godine dva puta naručivao po komplet guma sa ananasa. Uvek su bili sveži dotovi (3-4 meseca). E sad taj deformitet se mora reklamirati verujem da neće biti problema osim malo iugubljenog vremenaGledam Vredestein Quatrac na Ananasu fina im je cena, sad' ovaj deformitet me malo pokolebao. Vidim da čuveni Spark šalje gume uglavnom, korisnička podrška na pitanje koji je DOT odgovara da su "uvek sveži" i ne daje konkretan odgovor.
Na stranu što vagam između Vredestein, Nokian SP2 i Dunlop. Ima neko neka iskustva?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari