Pa po meni su obe firme poreklom iz Čačka (zelena i žuta), crno-žuta firma na G, kao i firma iz Durmitorske za koplje ispred Tehnomanije u skoro svim aspektima koje si naveo.
( izvinjavam se na kriptičnosti, nisam siguran da li smeju da se navode imena prodavnica

)
Sa druge strane, moja kupovina tehničke robe se primarno svodi na stvari vezane za kompjutere, televizore, telefone, itd. Verovatno kupovina recimo bele tehnike u Tehnomaniji donekle ima poente baš zbog toga što, kao što ti kažeš, možeš videti šta kupuješ pre nego što ga kupiš, ali sve drugo što si naveo postoji u svim prodavnicama - lokalna dostupnost, domaća garancija, mogućnost zamene i dinarsko plaćanje na rate, kartice, čekove, odloženo, kredit...
Što se tiče cene, mogu da kažem da od stvari koje sam kupovao u poslednjih par godina (opet, odnosi se prvenstveno na vrstu robe koju sam naveo gore) apsolutno ni jedna stvar nije bila najjeftinija u Tehnomaniji, a u najvećem broju slučajeva ni blizu.
Evo konkretan primer usisivača koji sam kupio pre nekih godinu dana:
https://www.eponuda.com/usisivaci/gorenje-vck1801bcyiv-usisivac-cena-230502
Da se ne razumemo pogrešno, ja nikoga ne ubeđujem ni u šta, svako ima pravo da kupuje gde god hoće, ali na osnovu svega što je do sada rečeno o njima ja zaista gledam da ih izbegnem kad god je moguće. Čak i da se desi da je nešto par hiljada jeftinije kod njih (što mi se do sada nije desilo), uvek treba uzeti u obzir koliko će te to koštati u vremenu i živcima ako se desi da taj proizvod treba da im vratiš ili nosiš na servis kasnije.