Da se vratim ja sa mojim problemom za koji sam na trenutak mislio da je resen. Skracena verzija Meizu MX5 imao zaklavljeni piksel koji je blinkao stalno pri otkljucavanj, mts prvi put ne uvazi garanciju, kao neosnovana je. Drugi put prihvate i servis kaze da postoji kvar i da ce izvrsiti zamenu displeja. Na moje pitanje da li imam pravo na nov uredjaj posto je telefon jedva star mesec i po dana Telekom mi odgovara da se zamena uredjaja vrsi tek kada ovlasceni servis nije u mogucnosti da resi kvar. Ja kazem ok ajde pristali su da zamene displej. Telefon saljem ponovo na servis , posle dva dana me kontaktiraju i traze mi racun koji jelte nemam jer postoji samo ugovor za telefon. Nista poslajem ja ugovor i oni kazu ok. Od tog trenutka prolazi jos deset dana. Ja rekoh ajde da pozovem da pitam sta je, kad oni kazu pa mi smo to zavrsili i poslali jos 25. marta. A ja sam zvao 5. marta.
Odem do poslovnice i pitam, kazu jok nije stigao telefon. Pozovem opet servis ,kazu daj imei, ja kazem oni kazu poslat 25. marta. Ok poslat telefon ja opet u MTS poslovnicu ,napisu zalbu il sta vec i kazu kontaktiracemo te. Ok kazem ja samo da resimo gde je fon. Zovu juce kazu stigao telefon, odem sinoc do poslovnice uzmem da pregledam telefon i vidim milimetarski trag gde su otvarali telefon na metalnoj lajsni. Al ajde da ne ispadam picajzla veca nego sto jesam kazem da su sve super odradili. Ukljucim telefon radi sve ok na oko i preuzmem telefon. Posto imam sluzbeni telefon i privatni nisam odmah sinoc isprobao telefon vec danas lepo stavio karticu ukljucio sve , instalirao aplikacije odusevio se kako je fino opet imati malo bolji fon.
Sve do trenutka kad nisam uzeo da pozovem suprugu sa svog broja a ne sa sluzbenog telefona. Uzimam telefon trazim kontakte izaberem dial kad ono op ugasi ekran. Ja kao wtf al nema veze obavim razgovor. odaljim telefon kad displej se ne ukljucuje. Ok rekoh ajd mozda nov displej pa da uradim hard reset telefona. Uradim ja hard reset kad ono corak opet isto. Niti pali displej kad odaljim, niti radi auto osvetljenje. Ajd da vidim proximity calibraciju, pokrenem kao nesto krene i op, failed to acomplish.
E sad il su sjebali senzor, il ga nisu ukacili il je kinez displej. Ali najbitnija stvar meni je sta da radim, ne zelim treci put da saljem na servis i da ga opet rasparcavaju. A telefon je uzet 20.1.2016. a od 5. marta je do 6, aprila sve ukupno vec dva puta bio u srervisu. Izvinjavam se na ovoliko teksta al dodje mi i kao mini izduvni ventil.