zna li neko da li je prodavac duzan da isporuci robu porucenu online? cenio bih da bude potkrepljeno konkretnim delom zakona...
hvala
Jesi platio robu? Ako nisi niko nije nista duzan.
Zar to nije bilo do tebe?Ja sam jednom platio 70 evra i nije trajalo pola sata kao sto mi je obecano vec mnogo manje, jel mogu ja da ih tuzim?![]()
Ja sam jednom platio 70 evra i nije trajalo pola sata kao sto mi je obecano vec mnogo manje, jel mogu ja da ih tuzim ?
Mislim ljudi nemojmo ovde o sosevima i hrani. Ipak je ovo IT forum.
Da li je neko upoznat sa načinom rešavanja garancije na Panasonic plazma televizore kupljene u Mađarskoj?
Kupio sam TV, imam Pan European garanciju, televizor mi je na popravci skoro 45 dana u BG E*ektroniku... Interesuje me, šta se dešava ako mi ga ne poprave u roku od 45 dana?
Ko je obavezan da mi vrati pare (ili da mi obezbedi novi TV) - servis, neki lokalni Panasonic zastupnik, ili firma u Mađarskoj gde je kupljen?
Možda je negde i bilo ali ja ne mogu da nađem...
Dakle, sin je kupio slušalice Sennheiser hd 205 u Playery u novembru mesecu 2011. Dobio je fisklni račun ali bez garantnog lista. Slušalice su se pokvarile ( glasovi se čuju kao u daljini ) nema vidljivog fizičkog oštećenja. Sin zvao prodavnicu gde je kupio, rečeno mu je da ne daju garanciju na uređaje koji nemaju kabl za struju, uz komentar da mora da je kabl nasilno iščupan.
Kakvo je vaše mišljenje....šta nam je činiti..tj. da li može da se ostvari neka popravka ili zamena istih....
Kupio sam juce ADSL modem/ruter i nikako ne mogu da ga povezem na internet. Kucnu mrezu od 3 racunara prepoznaje. Iako se radnik u prodavnici svim silama trudi da me ubedi da je to do mene i da je "uredjaj 99% ispravan", druga dva uredjaja te vrste (ali drugih proizvodjaca) koje imam i licno sam ih podesavao, rade lepo. Recimo da jeste ispravan (u sta stvarno sumnjam), imam li ja pravo u tom slucaju po zakonu o "zastiti potrosaca" da ga vratim i trazim novac nazad ?... shodno novom zakonu o zastiti potrosaca ako ne bude zadovoljna proizvodom moze da ga vrati u roku od 15 dana od dana kupovine bez ikakvog obrazlozenja...
Citam ovaj topic, a i verziju zakona koju sam izguglao i nista mi nije jasno
Kupio sam juce ADSL modem/ruter i nikako ne mogu da ga povezem na internet. Kucnu mrezu od 3 racunara prepoznaje. Iako se radnik u prodavnici svim silama trudi da me ubedi da je to do mene i da je "uredjaj 99% ispravan", druga dva uredjaja te vrste (ali drugih proizvodjaca) koje imam i licno sam ih podesavao, rade lepo. Recimo da jeste ispravan (u sta stvarno sumnjam), imam li ja pravo u tom slucaju po zakonu o "zastiti potrosaca" da ga vratim i trazim novac nazad ?
U pitanju je Netgear dg834b (znaci annex b) ... otvoricu temu na podforumu "Mrežna oprema"Koji ruter si kupio, daj tacan model i detaljne oznake, takodje da li si Annex A (obicna pots linija) ili Annex B korisnik (ISDN korisnik).
Ako ti je ruter predvidjen za tvoj tip konekcije i ako imas sigurno ispravan ADSL spliter( spliter predvidjen za taj tip linije), i ako si u wan settings za pppoe uneo pravilne podatke, potreban je soft reset posle unosa, udji u log od rutera i izbaci nam podatke da vidimo zasto se ruter ne kaci na adsl liniju i zasto ne ostvaruje pppoe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari