Brate, uvatili su te sa piratskim programima, šta dalje ima da se polemiše? Igro si se i izgubio, sad fino platiš penale i to je to. ,)
Novčana kazna prelazi u zatvorsku onda kad pravosnažno osuđeni nema sredstava da istu plati s tim što se u obzir uzima ostatak duga tj. onaj deo koji nije izmiren, pa ideš da odležiš za taj deo.
Ima cenovnik koliko košta dan u zatvoru, ne znam koliko je, znači ostatak duga podeliš sa cenom dana u zatvoru i dobiješ dane. Za plenidbu imovine u srazmeri ostatka duga ne znam ali znam da ne mogu da ti plene baš sve jer se tada tebi čini šteta. Kazna mora da bude srazmerna učinjenom delu i da te nauči nečemu, a ne da te čini povratnikom i društveno beskorisnim članom tj. društvenim teretom ako ti sve zaplene.
U svakom slučaju neće biti, e ovaj nema da plati, nema veze, pojo vuk magarca!
@Jox
Ako te navataju sa piratskim sadržajem u Tabletu, Mobu, Top-u, PC.. a ti si vlasnik toga, stvar je tada vrlo prosta, dobijaš potvrdu o privremeno oduzetim predmetima (računaj na nalog za pregled stana i dr. prostorija tj. kuće) i račun da platiš penal kao fizičko lice.
Ako ti je lakše, to će da te košta dosta manje nego gazdu firme.