Šta je novo?

Zanimljive i smešne slike 2023

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ако није проблем да се укратко образложи због чега је избрисана моја слика (“нешто ме ј**е желудац starter pack”) и коју је то смерницу прекршила. Хвала

Jedna od retkih koje su stvarno smesne, i mene zanima.. Jel to ne sme da se "psuje" na slici..

signs_that_speak_with_humor_and_wit_640_high_26.jpg

381228633_1059148875521962_4697939122270399506_n.jpg
Dotrajale stepenice Kineskog zida.

Ako ikada budete imali priliku da posetite Kineski zid, brzo ćete shvatiti da su stepenice neravne i veoma strme, zbog čega je teško hodati gore-dole. Neko mora da koristi ruke prilikom penjanja i spuštanja. Iako je vreme svakako učinilo svoje, stepenice su namerno dizajnirane sa različitim visinama kako bi se nesuđeni osvajači koji nisu bili upoznati sa zidom spotaknuli ili pali, na kraju ih usporavajući.

Još neke zanimljive činjenice o Kineskom zidu su da to nije jedan zid. To je zapravo niz zidova sa nekim delovima u Severnoj Koreji i Mongoliji. Kada bi svi zidovi bili povezani i ispravljeni da bi zapravo napravili jedan džinovski zid, to bi bilo ekvivalentno 3,33 puta prečniku Zemlje. Prečnik Zemlje je 6.371 km, dok je Kineski zid dugačak 21.196 km.

I suprotno popularnom verovanju, Kineski zid se ne može videti iz svemira.

^ Uz malu ispravku po pitanju dimenzije zemlje.

Poluprečnik je oko 6371 km a prečnik je nešto ispod 13000 km. Obratite pažnju da radius u engleskom znači poluprečnik nekog objekta a ne prečnik.

Izgleda da sam baš ispao iz gejming sveta. Meni ovaj Jokić izgleda sasvim OK. Ono, prepoznao sam odmah čoveka. Pre smo igrali NBA sa kvadratićima.

I hope for good.jpg

F63BbCsWkAAIolX.jpeg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno