Šta je novo?

Za Acu

Simpsone ne diraj vise coveka, evo opametio se. :d:D:d

Jedno pitanje za overclockere : da li te masine sluze samo da izdrze 5 sec kako biste uhvatili screenshoot iz WCPUID-a ili Sandre ili nesto korisnije? Ko sme od vas recimo da od tako OC masinu postavi za recimo server pod recimo Linuxom, na kome ce da bude recimo 20000 korisnika? Nemojte mi samo reci, "prolazi prime95 i slicno" jer ne postoji jedan test koji moze da ustanovi koliko je masina stabilna. Znam, da ce sada da leti drvlje i kamenje prema meni :(

ccccc...ovakvo zezanje da ne kazem pod:hump: nema da se vidi ni na jednom forumu , carry on :D

Ne znam za tebe ja samo ovo ozbiljno mislio. Inace i sam drzim OC masinu.

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Jedno pitanje za overclockere : da li te masine sluze samo da izdrze 5 sec kako biste uhvatili screenshoot iz WCPUID-a ili Sandre ili nesto korisnije? Ko sme od vas recimo da od tako OC masinu postavi za recimo server pod recimo Linuxom, na kome ce da bude recimo 20000 korisnika? Nemojte mi samo reci, "prolazi prime95 i slicno" jer ne postoji jedan test koji moze da ustanovi koliko je masina stabilna. Znam, da ce sada da leti drvlje i kamenje prema meni :(

Ko je uopste blesav da stavi overklokovani kompjuter kao server? Otkud ti ta ideja? Tu se trazi vrhunska stabilnost, a kucna masina je nesto sasvim drugo, na njoj mozes da radis sta hoces. Ako i blokira, resetujes i teraj Jovo ponovo, smanjis malo brzinu ili podignes napon, doteras u neku granicu stabilnosti i vozis. ;) Ja licno probam dokle moze max. da radi, a zatim vratim u rikverc za 10% i tu ga ostavim za normalan rad. ,) Testovi su vec nesto drugo. :beat:

Aca je napisao(la):
...Ja licno probam dokle moze max. da radi, a zatim vratim u rikverc za 10% i tu ga ostavim za normalan rad. ,) Testovi su vec nesto drugo. :beat:

Tu ga dizes minimalno 10% od onoga sto moze max. da radi:)

Znao sam ja da ce da leti drvlje i kamenje :)

Paz kada se slazem sa tobom.Ne treba ludovati u OC. Treba OC ali samo malo, evo ja radim rendering na OC masini ali sa 2400+ samo na 2700+ i radi ono oko 6-7 sati ok :) mada kada sam iso na 3000+ nisam ni 3dmark uspeo da zavrsim...

Vrlo interesantno

Evo ja ovo moje drzim non-stop na 18x167fsb i memoriju asinhrono na 3:4(222.66) Vcore 1.6v memorija na 2.8v.
Nema sanse da me neko ubedi ili diskutuje stabilnost ovog racunara.Non-stop moze da vrti sve moguce testove,igrice ,kompresije i usput i Prime95 ako treba:D .I sto sada ovo nebi bio server??
Reset???Nepoznato zvuci;) ,cak mi i ne radi od prvog dana na chieftec-u:D ,tako da zaista nisam imao prilike da vidim neko zaglavljivanje.
Istini za volju ja ovo i ne smatram nekim posebnim OC.

simpson H je napisao(la):
Pu,pu daleko bilo pa sa kim bi se trkali mi sa intelima?Sami izmedju sebe??:D Ili sa Carom (pilicarom):D,ili sa Athlonomi njegovom socijalnom plocom:hump:
Ijaaaaaooo... zakukaces mi za kartu kad budes hteo bolji skor u 3DMark-u :D:D:D
I videcemo mi jos... ode KR7A na dobos (slaba je 210 magistrala), zamena ce biti dostojna!

P.S. Taj "pilicar" je i dalje drugi u Mark-u u klasi AMD masina... ;)

Re: Vrlo interesantno

simpson H je napisao(la):
I sto sada ovo nebi bio server??

A na 3221 MHz ? Ne na terasi i na -10*C :)

Re: Re: Vrlo interesantno

Ne moze na 3221, ali vec na 3220 mu radi stabilno. :hump: Intel je to. :beat: :d:d

Re: Re: Vrlo interesantno

Ne .Na terasu se izlazi samo za 3DMark i to vise zbog karte nego zbog samog CPU.
Tih 3221MHz je otprilike krajnji domet mog primerka na 1,8v.Ono sto me zacudilo kod ovog primerka je to,da mu je razlika izmedju maximalnog clocka i maximalne stabilnosti ,izuzetno mala.

Sto ce reci, mala margina. Relativno da, ali apsolutno to dodje 200MHz. Recimo ja drzim T'bred A na 1.85 GHz iako mu je stabilna frekvencija recimo 1890 (prolazio je prime95 bez problema). Tih par % mi nista ne znaci, mnogo je vaznija stabilnost.
Drzim ga na 176x10.5 . memorija je Infenion PC2100 radi na CAS2 3-5-3 2T 2CMD i sto je najvaznije na ovom setovanju prolazi memtest86 extended test koji traje 2h i 37m (recimo na 185 CAS2.5 puca na extended testu a prolazi standard!), prolazi
HCTPro 6h (koliko je potrebno za izdavanje sertifikata o stabilnosti), jedini problem mi je zadavao PCI128 koji je znao da mi zamrzne masinu , na kraju sam ga izvadio i nemam vise problema (doduse ni zvuka).
Mougu samo da kazem da je odredjivanje grance stabiilnosti sistema jako dosadan i time consuming posao pogotovu ako nisite ceo dan kuci.

memorija je Infenion PC2100 radi na CAS2 3-5-3 2T 2CMD i sto je najvaznije na ovom setovanju prolazi memtest86 extended test koji traje 2h i 37m (recimo na 185 CAS2.5 puca na extended testu a prolazi standard!), prolazi
HCTPro 6h (koliko je potrebno za izdavanje sertifikata o stabilnosti),

To je upravo ono sto sam rekao za MemTest86, treba ga pokrenuti u extended rezimu.

Narocito dobro detektuju greske testovi Block Move.

Aca je napisao(la):
Ko je uopste blesav da stavi overklokovani kompjuter kao server?
Ja bato.
Evo imam jedan koji radi od septembra 2001. i ugasen je tri puta, crkla dva SDRAM modula i jos jednom sam ga cistio od blata. Inace unutra je T-bird 1,2@1,44 (tada su pricali: budala stavlja u server AMD). Inace sam ga namestio ljudima za tadasnjih 1850DM (ceo server), umesto neke skalamerije od 5500DM koja je u klasi ove masine po preformansama. Brinuli su me samo HDDovi, ali izdrzase bez problema moj predvidjeni rok od 1 godine.
Inace nisu mi se zalili ni renderasi kojima sam sklapao masine sa FSBom 166MHz, sto je bila cifra pre nekih 10-tak meseci.

Znao sam ja da si ti cudo, stari overkloker. :d Nego pre desetak meseci cifre su se vrtele na 200-205MHz FSB (Abit KR7A), a danas su aktuelne cifre preko 220MHz-a FSB. :beat: :D:D

Gedza je napisao(la):
Ja bato.
Evo imam jedan koji radi od septembra 2001. i ugasen je tri puta, crkla dva SDRAM modula i jos jednom sam ga cistio od blata.

Od blata? :) Pa gde radi taj server?

ivo.r je napisao(la):
Od blata? :) Pa gde radi taj server?

i mene interesuje gde radi
mada, svega ima, ja sam vidjao pune uglja.

student je napisao(la):
Ma sta dobro, od shishtanja WBK svinje izgubise apetit:hump:

Nije AMD kao INTEL truba, zbog njega su svinje ostale bez zuba! :hump:

Alexandar je napisao(la):
Nije AMD kao INTEL truba, zbog njega su svinje ostale bez zuba! :hump:

:D :D :D :D

Jel AMD ima 5 brzina, pravi dosta dima i pin mu se klima ???

:D :D

Vocko je napisao(la):
Ako ti to kazem moracu da te ubijem :whip :D

Bolje nemoj jer će onda moj duh zaposesti tvoje sveže modovano kućište. Šta ćeš onda? type; O:):beat:

Vocko je napisao(la):
:D :D :D :D

Jel AMD ima 5 brzina, pravi dosta dima i pin mu se klima ???

:D :D

Jes da je vruć alli zato piči, pa se svaki 'clocker s AMD-om diči
:d:d

ivo.r je napisao(la):
Bolje nemoj jer će onda moj duh zaposesti tvoje sveže modovano kućište. Šta ćeš onda? type; O:):beat:

Who u gonna call ??? Ghost Busters :D :D

Vrh Dno