Šta je novo?

Za Acu

jaksa je napisao(la):
Ne razumem cemu lozenje?

Bogami ni ja ne razumem. Ja mislio covek je odavde, a on u Americi. Ja se ne bi javljao odande bez bar 2600+, sa Vapom ili Prometeiom, 9700Pro i 1Ghz Corsaira ili OCZ-a. ;)

Ja mislim da je i to malo sto je Aca predlozio da sam ja u Americi bio bi to vec 3.06 Hyper i verovatno DDR 500 OCZ. Ali to i nije tako bitno uglavno uspljuvasmo coveka na noz, a treba mu dati barem dvojku za hrabrost.

:beat:

Tebi Aco svaka cast za OC (cujem da si overclockovao Tomos APM4 u Yamahu :hump: ali ja nisam prolupao kao Bane da mi je stalo da budem bolji od suseda. Komponente koje koristim su prosecne, cene takodje, a kome je vazno tamo neki broj u benchmarku, neka trosi koliko hoce. I sa ovim sto imam ja mogu da zavrsim svaki posao. A hajde da vidim i druge sa slicnim rezultatima.

Ako sam te dobro razumeo ti si imao stabilan rad na 1994 mhz
pa to i nije bas neki extra rezultat posto kod mene nebirani primerak
xp1700 t.bread A
radi stabilno na 1920mhz 1.80v
ali onaj maximalni je simpatican
nego mene nervira ono sa vracanjem svega na default
jer overclocking nije zapocet da bi se na forumima prepucavali ciji je duzi :D
nego da bi se zaista boboljsale perfomanse sistema
ja na mojoj masini sljakam na max stabilnoj brzini a to je 1920mhz i ne vracam je na default
Mada meni ceo ovaj post lici na neku internu *******ciju
ipak saljem fotku

p.s. USDM se poklapa sa ocitavanjima koje dobijam iz biosa a za brzom memorijom tragam a i ti umesto sto se prepucavas sa Acom mogao si da nam posaljes onih XMS corsaira tamo su dosta jeftiniji
cheers cheers

Athlon je napisao(la):
Polako gospodo. Jest da je u Minnesoti hladno. oko -25C po noci, ali nikome ne pada ni na pamet da pravi promaju ili drzi kuciste na prozoru. Kao prvo, koristim (probe radi) novo ANTEC-ovo kuciste gde se sve vruce komponente slazu odozgo nadole. Dakle prvo hard drive, onda CD-DVD ovi i tako dalje. Drugo procesor hladim sa Dynatronom pure CU i sa iskljucenim Q-fan opcijom. Napajanje je Antec 430 True Power, a rezultati u Sandri i PCmarku slede. Ovo je maximalni speed koji sam postigao uz 100% stabilnost, (sve provedeno od instalacije Windowsa, do instalacije Photoshopa i Premiere 6). Ako Aco kaze da teram onda teram dalje.
P.S. Plocu sam postavio na nesto nizi setin kada sam isao kod Rusa (Sergej, koji je nesto kao menadzer u North staru) i ubadali smo 17-seke pa ko se digne digne i nakon dvadesetak naletili smo na ovaj primerak). Mila mati tamo je oko 10.000 razlicitih AMD-ova.

Toliko buke ni oko cega :p Eno ga moj drugar Gagi (BeastMaster): 1700+ na 2200 MHz sa nekim sirotinjskim Spireom...

Athlon je napisao(la):
2.3 GHz ni u kom slucaju nije socijalni rezultat nego je nesto zaista hvale vredno. OK Asus dopusta prebacivanjem Vcore jumpera Vcore i preko 2V, ali posle ovoga nista vise nije pomagalo. Definitivno tvrdim da je 2.3 GHz fizicka granica za 1700XP+ i ko je preddje, kapu dole. A za Acu, Don je mrtav, ziveo Don. Narovoucenjie: Na mladjima svet opstaje.

Stavi kapu na glavu (da bi mogao da je skines :p ) i pravac na VR-Zone :p

PS: Granica O/C-a se ne odredjuje po tome da li je CPU 1700+ ili 1900+ vec po tome na kom jezgru je baziran i koja je serija tog jezgra...
Ja sam npr. imao 1700+ iz neke leve AGNGA serije koji nije hteo ni na 1900+ (za neupucene: 1600 MHz...), a 1600+ AGOIA radi i na 1850 MHz, 1700+ sa TBread A jezgrom sam podizao na 1930 MHz, a TBread B ide i na 2200 MHz (to ti je tu negde 2700+). Inace imas serije 1700+ koje idu i do 2400 MHz (ne mogu da se mlatim sa AMD model ratingom, kada vise ionako nije potreban xe xe...) i one su bazirane na serijama TBread B jezgra kao kod 2400+ i jacih...

Athlon je napisao(la):
Tebi Aco svaka cast za OC (cujem da si overclockovao Tomos APM4 u Yamahu :hump: ali ja nisam prolupao kao Bane da mi je stalo da budem bolji od suseda. Komponente koje koristim su prosecne, cene takodje, a kome je vazno tamo neki broj u benchmarku, neka trosi koliko hoce. I sa ovim sto imam ja mogu da zavrsim svaki posao. A hajde da vidim i druge sa slicnim rezultatima.

Pa sta se onda javljas, da bi popio ban? :p To moze i preko PM da se zavrsi (ovo za ban :D )

Toliko za danas (posto si ionako otvorio thread da bi bio nepristojan...).

Pozdrav.

Athlon je napisao(la):

Sinak, izgleda da te je Ruja ipak *****ao, mozda si trebao da probas jedno 200 procesora. :hump: Evo procesor kao tvoj sta radi na pravoj ploci, kod cika Ace. :hump: :hump: :d:d

Aca je napisao(la):
:hump: Evo procesor kao tvoj sta radi na pravoj ploci, kod cika Ace. :hump: :hump: :d:d
Nateraces me da te tucem u tvom dvoristu:D

A ovi mladji,nemaju trunke postovanja prema starijim.U nase vreme Orle,nije bilo tako :D
I ono,sto rece ovaj Athlon:"Don je mrtav"
Pu,pu daleko bilo pa sa kim bi se trkali mi sa intelima?Sami izmedju sebe??:D Ili sa Carom (pilicarom):D,ili sa Athlonomi njegovom socijalnom plocom:hump:

:boom: Ej Simpsone, sad si me stvarno naljutio jer si tri puta ponovio rec socijalna. Cek be da izvadim iz podruma AT7-icu, pa da ubodem ovo. ima pjuvacka da ti se cedi. Odskacem na 220 ili ce ova sedamnaestica da se przi. Vidimo se sutra.cheers

Simpsone nabavljaj hitno P4 2.8 kako su poceli odrace nas sa ovim novim amd-ima:D ;) :D
Ne mislim samo tebi vec i meni :happy: (D)

Athlon je napisao(la):
:boom: Ej Simpsone, sad si me stvarno naljutio jer si tri puta ponovio rec socijalna. Cek be da izvadim iz podruma AT7-icu, pa da ubodem ovo. ima pjuvacka da ti se cedi. Odskacem na 220 ili ce ova sedamnaestica da se przi. Vidimo se sutra.cheers
Ma mozes da izvadis iz podruma sta hoces bre, jer se ja ne plasim takvih pilicara.
Prvo procitaj sta si napisao ranije o fizickoj granici za XP1700+,pa se izvini Aci kako ti rece "kapa dole",i tek onda mogu da ti saopstim da si daleko od fizicke granice.
Treba da ti radi stabilno na bar 2.5GHz da bi mogao da budes drugi:hump: :hump: u klasi AMD-a :D.U mojoj nemas sta da trazis. Za to si jos zelen :D.

Kokos je napisao(la):
Simpsone nabavljaj hitno P4 2.8 kako su poceli odrace nas sa ovim novim amd-ima:D ;) :D
Ne mislim samo tebi vec i meni :happy: (D)
Samo tebi treba da nadjem nesto,mene imaju jos da jure :D :D

Bane® je napisao(la):
Sine, ja da zivim u americi, overklokovao bi Jennifer Lopez da ima 3 dupeta :D

to bi bio occ. decenjije:D

pa verovatno ovaj Athlonov rezultat nije los za budjave,debele i iznad svega glupe Amere:D :hump: :D

bilo bi bolje po njega da svoje rezultate kaci po njemu blizim forumima,ovde ce ga pocepati ko moj mali kuca macku:D

Ljudi, pa vi ste svi zajedno prsli s' mozgom!!! Alo bre deco... Nemojte da mi ljutite matorce, glave ce da vam odsrafe, a usput i ploce da spale (al' nema veze...) A vas dvojca se primili ko da imate 18 godina... Cccc...strasno!:)

Simpsone, lepo ti covek kaze kupuj taj 3.06 dok je jos vreme. :beat: Kada pogledas ovu fotku dole dobro se drzi za stolicu da ne padnes. A za domaci uradak ti ostavljam da izracunas sta ce se dogoditi kada promenim multiplier na 12x.

Athlon je napisao(la):
A za domaci uradak ti ostavljam da izracunas sta ce se dogoditi kada promenim multiplier na 12x.

Nece ti postovati procesor? :beat:

drjackyll je napisao(la):
Ljudi, pa vi ste svi zajedno prsli s' mozgom!!! Alo bre deco... Nemojte da mi ljutite matorce, glave ce da vam odsrafe, a usput i ploce da spale (al' nema veze...) A vas dvojca se primili ko da imate 18 godina... Cccc...strasno!:)
Narucio sam da izprazne sprat u Lazi, verovatno ce biti mesta dovoljno ...

Athlon je napisao(la):
Simpsone, lepo ti covek kaze kupuj taj 3.06 dok je jos vreme. :beat: Kada pogledas ovu fotku dole dobro se drzi za stolicu da ne padnes. A za domaci uradak ti ostavljam da izracunas sta ce se dogoditi kada promenim multiplier na 12x.
Ti me zezas?? :D
Ili si stvarno ozbiljan:D :D?
Koliki ti je mem. protok na toj decijoj magistrali??:hump:
Dodjes li do 2500MB/s:D :D
Drzao bih se za stolicu ali je nemam ,imam fotelju.Nije ti losa ta strcaljka,mada imam malo bolju u decijoj sobi(da se malo treniraju decica sa tim budjavim magistralama).
Ovaj za kojim ja sedim je odavno preko tog 3.06Ghz:D

A time se ti kur..., Simpsone, ha. Pa ti si u startu 1G brzi od mene . OK. Ako bi ti oduzeli taj 1 G sto i nije tvoje nego Intelovo, ti puzis na nekih 2.2G. OK? E sada ja nisam znao da si ti tako sujetan boy, pa moras biti brzi od drugog makar za to dao i debele pare. Sta mislis da neko sada ubaci 2800XP+ i natera ga na 3.4G. Bil; tada uzeo 3.06. Pa taj tvoj rezultat je smesan ako se poredi sa mojim i Acinim. Daj skini se sa tog poroka (Intel) i predji u pravi tabor, garantujem da ces zadrzati funkciju.;)

Gedza je napisao(la):

Mislim da je vreme da i ti postanes overkloker. :D:D

Gedza je napisao(la):

Idealna terapija:Uzeti im masine,pred njihovim ocima ih spaliti ili im marnuti dok ne gledaju i uvaliti im npr p1 na 100MHz i to primerak koji ne moze da se klokuje,sa s3 trio grafickom:))

Athlon je napisao(la):
A time se ti kur..., Simpsone, ha. Pa ti si u startu 1G brzi od mene . OK. Ako bi ti oduzeli taj 1 G sto i nije tvoje nego Intelovo, ti puzis na nekih 2.2G. OK? E sada ja nisam znao da si ti tako sujetan boy, pa moras biti brzi od drugog makar za to dao i debele pare. Sta mislis da neko sada ubaci 2800XP+ i natera ga na 3.4G. Bil; tada uzeo 3.06. Pa taj tvoj rezultat je smesan ako se poredi sa mojim i Acinim. Daj skini se sa tog poroka (Intel) i predji u pravi tabor, garantujem da ces zadrzati funkciju.;)
Dobri su ti argumenti:D .Kada nema jacih dobro je vaditi se na cenu.
Za tog tvog socijalca pokrenucu ponovo mog bivseg 1,[email protected] koji je placen isto koliko je kostao 1600+ sa nekim tadasnjim solidnijim coolerom:hump: .Vise mi za tebe ne treba:D .
To sto sam sada na ovom 2,4B mogu ti samo jedno reci.Ima se,moze se:D
A da sam tamo gde si ti,ne bih se hvalio sa tim sirotanom vec bih izabrao pravi, muski CPU.
I koliko vidim,duboko si se uvukao Aci,samo ti jos nogice vire:hump: .Jel to zato sto te pocepao,ko' beba zvecku?:D
Nesto se ne secam,koji je naslov ovog thread-a
;) ?

Aca je napisao(la):
Mislim da je vreme da i ti postanes overkloker. :D:D
E deco moja, pokusavate da ucite tatu kako se prave deca.
Pa ja kada sam to radio sto vi sada radite, niste znali ni kakve sve paste za CPU postoje.
Kada je kod nas FKP bio san i porucivao se od preko bare ja sam pravio coolere sa Peltieovim elementima i vi cete da mi pricate o OC. Prvu Alphu PEP66 sam dobio u Beogradu, u ono doba opste izolacije od sveta.
Sram vas bilo obojcu, da idete po 10 minuta u cosak i da se stidite (uzgred oduzecu vam one memorije sto sam vam obezbedio da se ovde ku.....).:what:
Inace necete me uvuci u vrzino kolo, zato ne pokusavajte, ja sam u tome ispekao zanat i ne treba mi potvrda toga. cheers

simpson H je napisao(la):
A da sam tamo gde si ti,ne bih se hvalio sa tim sirotanom vec bih izabrao pravi, muski CPU.

:beat:

P.S. eto, ovde sad fali jedan smajli koji pokazuje palac na gore! ;)

I koliko vidim,duboko si se uvukao Aci,samo ti jos nogice vire
Majstor se mora respektovati, nema sta a i Kokos mi izgleda razuman.

Nazad
Vrh Dno