Šta je novo?

z5500 vs hifi

zakljucano do ciscenja...Od sada svako ko napise bilo sta sto nije diskusija o zvucnicima dobice warn ... Ne zanima me ko je poceo i sta je ko pre toga radio.Ako se ovi z5500 vlasnici trude da se topic zakljuca do toga nece doci kao i ako se ovi drugi trude da nekome zabrane pristup nekom topicu - ni to ne moze...
Komentari tipa : Z5500 sluzi da klince lozane, taj hifi slusas na kafanskim zurkama , ti si ovakav ili onakav... zaobidjite
A normalnu raspravu tipa : ovaj je bolji zbog tog i tog , ovaj ima lose ovo ili ono mozete do sutra slobodno.

Poslednja izmena:
Pusti konstantni signal od 40hz i pojacaj na 2/3 i sve ce da ti ode u 3 lepe... :) Naravno mislim na zvucnike, kuca ti se nece srusiti, ne brini :D

Pa pustao sam ga na max, citas li.:smash:
Nista se nije srusilo, ali je bila veoma grozna rezonanca.

PS. Uostalom - valjda onaj hladnjak sluzi necemu.

Poslednja izmena:
Civi, твоја комбинација коју си препоручио кошта 80 евра више него што Гизмор жели да плати за 5500 (нове). Ако већ поредите ценовне класе, дај му нешто за макс 240е са иБеја па да пева :).

Nijedan uredjaj nije pravljen da radi na max snazi. Kako ni HiFi pojacala, tako ni Z-5500 a ni automobili nisu pravljeni da se voze max brzinom svo vreme. Olaksavajuca okolnost kod Z-5500 je sto i kad se popune sve crte to nije max snaga i nema klipinga. Max se "otkljucava" a bilo je o tome reci na ovom forumu.

Ne znam, nikad nisam smeo i ovako da ga pojacam na max jer je preglasan a kamoli "otkljucan". Terao sam ga do nekih 80% i bilo je preglasno.

1. Activating the second skin

Basically this changes the level display for the volume control to a "stepped" type display instead of the default "bar" display. It also changes the color of the LED when in standby mode from red to purple... how cool is that?

To toggle between the first and second skins, first set the unit to standby mode, then press Input + Effect + Settings + Mute simultaneously for 6 seconds. Once you see the LED flash for 2 seconds.

2. Enable equalized volume between Digital and Analog sources

By default analog signals are lower in volume compared to optical and coaxial signals. If you want to boost the analog signal to make it sound as loud as the digital volume do the following:

While in 6 Channel Direct mode, hold down the mute button and start rotating the volume knob while keeping the mute button down. Note that the display should now show the volume "offset" values ranging from 1 to 11, depending on how many times you turn the knob.

3. Displaying firmware version and resetting to factory settings

Set the unit to standby mode then press Input + Settings simultaneously for 6 seconds. This will display the firmware version for a few seconds and will also reset the settings to their original factory values.

4. Displaying the digital stream type/mode

Set the unit to standby mode then press Input + Effect simultaneously for 6 seconds. This will put the Control Center in "Diagnostic Mode". Now everytime the Z-5500 is fed a digital stream (DTS, DD, etc.), it will display the stream information (format, bitrate, etc.) for 5 seconds in place of the DD or DTS logo before returning to the standard display.

5. Boost Mode for audio recorded in low volume.

This setting can be dangerous if used with a digital connection or perfect loudness in videos and songs. (can void your warranty if you blow your sub/amp/speakers)

Turn the volume all the way up, then keep turning the volume up and than you will see boost levels appear 1-2-3.

6. Max Boost

Go to boost 11, hold your mute button and keep on turning and you will see boost 22. ( You have to be in analog 6ch direct mode for this to work )

Ovo je informativno, ne snosim nikakvu odgovornost za upotrebu ovih tweakova. Radite to na svoju odgovornost.

Preterali ste sa pljuvanjem logitecha definitivno, ne treba hvaliti mnogo logitech ali nije zasluzio da se ovoliko napljuje. Evo recimo cuveni BOSE je napravio "Companion 5" covek pomisli da to svira ali nije bas tako, definitivno je bolji od logitecha ali nista posebno a opet kosta 450e :)... Tako da smirite se audiomasteri jel krseva ima svugde...

Ima krseva svuda, ali posto logi negde i prelazi 450e, a sam kazes da je Bose bolji, sta dalje da pricamo?

Kako bi izgledao dobar Hifi za 600,700e od Pioneera ? Dajte predlog.
5.1 sa resiverom, wooferom.

Bose Companion 5 je 2.1 sistem bez dig ulaza, dac i dekodera.

Nemas new HiFi surround za 600-700e i da to rastura. Bice onako......

Dobri Pioneer risiveri su mnogo skuplji od toga. Kad kazem dobri, zaista mislim, dobri.:)

Ok , nek bude 700,800e.
Ili vi slozite listu, ali sve od Pioneer-a. Bas me zanima cifra. Za moje potrebe bi bili oko i oni resiveri od 350e, nemojte preterivati.

Ne gresim, znam u kom rasponu ga ima. Pitam se koji tutuban kupuje u radnji onaj od 500e. Mora da je mnogo veliki "talenat".:D

Sve od Pioneer-a ti nije pametno, jer su njihovi zvucnici low level za te pare. Bolja je neka druga alternativa. Pioneer pravi i dalje dobre stvari, ali za uzi krug ljudi i naravno za vece pare. Entry level nema dobar price/ratio odnos.

Sta je onda dobro nakaciti na Pioneer resiver ?
Da izadje oko 700e max.
Naravno i da je dizajn vrhunski.

Za 700e samo nema dobar Pioneer risiver, o tome se radi. Njihova delatnost krece iznad 1500e pa na gore. Ovo za 700e njihovo mozes da kupis sto je kinesko i sto trosi 240W u radu i ima 9-10kg. To nije dobar AVR i neces moci da se pohvalis da je vrhunsko ni u kom slucaju.

Ne vredi sa vama. Ili se bavite muzikom ili ste izgubili osecaj da postoji nesto i te kako dobro iz a 500i kusur evra....

Ja ti samo kazem sta je konfekcija, a sta dobar uredjaj. Nisam ja kriv sto svaki brend radi svoju sminku u Kini i sto ne vredi nista, a kosta previse. Svako bi voleo da za male pare ima dobro, ali ovo ti je trziste i kapitalizam, marketing, pa izvolte. Uzgred, pre bih kupio nekadasnji vrhunski risiver za te pare, nego konfekciju.

Ufff..... oces dobar AVR? Zavisi sta je dobro po tebi. Ako bi hteo slican zvuk kao sa stereo pojacala AVR mora biti min duplo skuplji. Sto samim tim podize cenu kvalitetnog uredjaja. Imas razne Pioneere, ali ako hoces da je bas dobro idi na VSX-LX53 model. Taj je najjeftiniji a da moze i za muziku i za film da posluzi. Zvucnici za njega? Pa ne ide konfekcija ili plastika. Uz njega bi isao npr Monitor Audio RX komplet. Skupo....

Ja ti samo kazem sta je konfekcija, a sta dobar uredjaj. Nisam ja kriv sto svaki brend radi svoju sminku u Kini i sto ne vredi nista, a kosta previse. Svako bi voleo da za male pare ima dobro, ali ovo ti je trziste i kapitalizam, marketing, pa izvolte. Uzgred, pre bih kupio nekadasnji vrhunski risiver za te pare, nego konfekciju.

Takvi su trendovi u svim granama industrije.

Poslednja izmena:
Uzgred, pre bih kupio nekadasnji vrhunski risiver za te pare, nego konfekciju.

Ok, nekadasnji vrhunski za manje pare. Moze, samo moras naci ocuvani model i da si siguran da radi tj da nije nista menjano. Posle toga ti ostaje nabavka nekog univerzalnog playera pput Oppo BDP-93 i uzivanje moze da pocne. Da... fali i zvucnici....

Ufff..... oces dobar AVR? Zavisi sta je dobro po tebi. Ako bi hteo slican zvuk kao sa stereo pojacala AVR mora biti min duplo skuplji. Sto samim tim podize cenu kvalitetnog uredjaja. Imas razne Pioneere, ali ako hoces da je bas dobro idi na VSX-LX53 model. Taj je najjeftiniji a da moze i za muziku i za film da posluzi. Zvucnici za njega? Pa ne ide konfekcija ili plastika. Uz njega bi isao npr Monitor Audio RX komplet. Skupo....

Cini mi se da Boba ne interesuje bas mnogo to da mora da vadi dobar stereo zvuk iz AV risivera koji uzgred, i nije predvidjen za to. Opet, te tvoje racunice 1:2 = pojacalo: risiver u ceni, su odokativne i nepouzdane, nema pravila. Tj. ima jednog. Ako hoces surround kupi AVR. Ako hoces stereo, kupi pojacalo. Ako hoces i jedno i drugo, kupi oba. :) Naravno, sto dalje mozes da se protegnes u kvalitetu. Cena nije merodavna. Ja sam svestan da cesto zvucimo kao snobovi sa ovakvim izjavama tipa, to za xxx evra je krs i sl. ali je nazalost to 21. vek, vek prevara i skupih magli nafilovanih marketingom i spoljasnjim izgledom, zasenjivanja prostote.

Takvi su trendovi u svim granama industrije. :(
Jesu, kazem ja, kapitalizam ce svima doci glave, ali mi ne veruju. Ne, nisam komunista, sto bi Gvlada rekao, samo vidim sta se desava i cemu se tezi.

Ok, nekadasnji vrhunski za manje pare. Moze, samo moras naci ocuvani model i da si siguran da radi tj da nije nista menjano. Posle toga ti ostaje nabavka nekog univerzalnog playera pput Oppo BDP-93 i uzivanje moze da pocne. Da... fali i zvucnici....

Previse pridajes znacaj tom oprezu kad je nesto polovno. Ne kupujes svemirski brod koji ce da se srusi ako se zeznes u proceni. To "poput Oppo BDP-93" kod mene ne pije vodu i to jako dobro znas. Ne lozim se na to. Zvucnici naravno fale, nisam ni rekao da ce stariji vrhunski risiver da svira sam od sebe. :)

Poslednja izmena:
Nije odokativno vec gledao liste uporedjivanja uredjaja na npr Stereo.de gde imaju ko kakav zvuk daje u poenima. Pise naravno tamo i kako se sta ocenjuje. Pa sta sad fali Oppo 93? Ne lozis se na to? Ako kupis stariji AVR koji ima samo analgone ulaze onda ti treba dobar izvor a Oppo ima sve to u sebi. Ne planiras valjda neki dvd player sa 2 cinca da povezes ili cd player cak? :)
Inace, AVR je pravljen i za audio i za video. Iznenadio bi se kako Onkyo 5007/8 svira stereo. Naravno ne kao pojacalo od 2000e ali preko 1000e dobacuje ;)

Od z5500 plastikanera nekako dodjosmo do Oppo plejera.:D

Nije odokativno vec gledao liste uporedjivanja uredjaja na npr Stereo.de gde imaju ko kakav zvuk daje u poenima. Pise naravno tamo i kako se sta ocenjuje. Pa sta sad fali Oppo 93? Ne lozis se na to? Ako kupis stariji AVR koji ima samo analgone ulaze onda ti treba dobar izvor a Oppo ima sve to u sebi. Ne planiras valjda neki dvd player sa 2 cinca da povezes ili cd player cak? :)
Inace, AVR je pravljen i za audio i za video. Iznenadio bi se kako Onkyo 5007/8 svira stereo. Naravno ne kao pojacalo od 2000e ali preko 1000e dobacuje ;)

Kad ces prestati da verujes toj hi-fi mafiji koja ti puni glavu glupostima tog tipa? ,) Jel ces poene i zvezdice da slusas? :wall: Oppo ti je zanimljiv isto kao sto ti je bio i Z-5500 zanimljiv, a to je zbog FUNKCIONALNOSTI. Ja u zvuku ne trazim funkcionalnost, trazim ZVUK, a to jedno s drugim nema dodirnih tacaka.

U bre.... pa ti si stvarno komunista. :) Truli zapad.... heheh.... adsl nisi cuo jake avr pa tako pricas. Imao sam prilike da cujem neke jake modele ovde u Nisu i to jeste zvucalo extra. Osim toga Oppo 93 je tu ne samo zbog funkcionalnosti vec i zbog izvanrednog zvuka. Postoji i audiofilska verzija, pre god dana izasao je 83 SE a sada se ocekuje 95. Sa Sabre dac ima to bolje da zvuci od tvojih dragih cd playera i duplo skupljih. Taj Oppo nisam cuo, na zalost ali ne mogu biti takav paranoik da mislim da me svi lazu. 83 SE slusao je moj odlicni drugar koji je sada u Wa, USA a takodje jedan lik sa hifi foruma ima NuForce edition 83 SE. Mozes za Oppo svasta da kazes ali ne i da ne vrede. Pitaj vlasnike dvd playera kako im se cine uredjaji a mozes naci eto i vlasnike Oppo BluRay playera.

Vazi. :D Vredi sve sto kazes. Pozdrav, ne vracam se vise ikada na ovu temu. :wave:

Ih bre, uvrediste coveka. Pa cak ni ova tema nije vredna tako necega...

Vrh Dno