Šta je novo?

YouTube linkovi (2011)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Toliki pametni ljudi stoje u redu da se rode, a majka priroda dopusta ovakvim mentolima preko reda...

ceo dan mi izlazi ovaj klip na fejsbuku, i ne kapiram sto ljudi umiru od smeha ... nit mi je lejdi gaga zanimljiva, nit mi je baba bubi sharba neka novost ..

ima i ivan ivanovic sa karleusom. cak je i edit relativno los

New Hope for Baldness Cure?
http://www.youtube.com/watch?v=uRuedGwUj1k

Malo su mi kontradiktorni, kazu da ce eventualno pomoci samo ako je stres u pitanju, a ne ukoliko je genetski poremecaj, a sami misevi su jelte, prirodno celavi :D

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]fDX7tevXO1E[/YOUTUBE]
Macka lopov :D

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]3zb64y6Nvs0[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]W8JLqsbK5V0[/YOUTUBE]

Muzika zbog koje sam zavoleo astronomiju :)

Ko bi rekao da je live...

Maestralno odsvirano.

Mislite da znate engleski?:) Think again :D
SNL Skit: British movie (don' you go rounin' roun' to re ro)
[youtube]0twWw05u_Pk[/youtube]

Poslednja izmena:
Video je zabranjen ali pretpostavljam o cemu se radi. Kad slusas kako engleski govori recimo Skotlandjanin jako tesko ga razumes.

Bas naprotiv. Redovno sam pricao preko ventrila sa Skotlandjaninom, Englezima, Islandjaninom, Pakistancem, Rumunom, likom iz Kuvajta, itd, i svako od njih je imao savrseno razumljiv engleski. Kod Engleza se to preuvelicava iz sale, bas kao u tom klipu, ali zapravo njihov akcenat nije takav kakav se predstavlja.

Dosta ljudi pocinje da se navikava na Americko-Engleski jezik koji je svuda oko nas, i postao je toliko zastupljen da ljudi u zemljama u kojim engleski nije zvanican jezik polako gube taj akcenat sa svog jezika i primaju americki akcenat dok pricaju engleski.

Skotlandjanin na primer sa kojim sam pricao uopste ne zvuci onako kako ih predstavljaju u filmovima, ali jednim delom podseca na to. Takodje par Engleza isto nema takav naglasak kakav bi ocekivao iz sketcheva gde piju caj i koriste cudne izraze za nesto, bas suprotno, savrseno su razumljivi iako taj akcenat postoji :)

Bas naprotiv. Redovno sam pricao preko ventrila sa Skotlandjaninom, Englezima, Islandjaninom, Pakistancem, Rumunom, likom iz Kuvajta, itd, i svako od njih je imao savrseno razumljiv engleski. Kod Engleza se to preuvelicava iz sale, bas kao u tom klipu, ali zapravo njihov akcenat nije takav kakav se predstavlja.

Dosta ljudi pocinje da se navikava na Americko-Engleski jezik koji je svuda oko nas, i postao je toliko zastupljen da ljudi u zemljama u kojim engleski nije zvanican jezik polako gube taj akcenat sa svog jezika i primaju americki akcenat dok pricaju engleski.

Skotlandjanin na primer sa kojim sam pricao uopste ne zvuci onako kako ih predstavljaju u filmovima, ali jednim delom podseca na to. Takodje par Engleza isto nema takav naglasak kakav bi ocekivao iz sketcheva gde piju caj i koriste cudne izraze za nesto, bas suprotno, savrseno su razumljivi iako taj akcenat postoji :)

Eto šale niotkuda

Off: Ne bih da pametujem ali bolje će se upamtiti ako napišem ovdje. Ne kaže se Škotlanđanin nego Škot. :)

zavisi od regiona britanije. imas npr cockney koji retko ko razume osim njih samih koji pricaju. skoti recimo pricaju tvrdje i za neke je to samo mumlanje.

Eto šale niotkuda

Nema shale. :)

Off: Ne bih da pametujem ali bolje će se upamtiti ako napišem ovdje. Ne kaže se Škotlanđanin nego Škot. :)

Oba izraza su pravilna. Pravilnije je Škotlanđanin, Škot je kad im tepas.

zavisi od regiona britanije. imas npr cockney koji retko ko razume osim njih samih koji pricaju. skoti recimo pricaju tvrdje i za neke je to samo mumlanje.

Slazem se, pricam iz licnog iskustva. Engleze koje ja znam su bili iz nekoliko razlicitih oblasti ali svi su bili prilicno razumljivi, kao i Škotlandjanin :) . Zavrsio sam sa offtopicom. Imao sam potrebu da komentarisem :)

nije offtopic, komentarisemo klip ..

elem, ja sam gledao britanske Show-ove, i taj "generalizovani engleski naglasak" zapravo varira od mesta do mesta.

recimo, ljudi iz Manchester-a pricaju bas bas drugacije, nego Londonci.

Londonci vole da gube slovo T, sto mene izludjuje, ako brzo pricaju.

Ko svake godine ide na Exit ima pravu sliku kako englezi pricaju :)

OK, ali ne poklapaju nam se mišljenja. Ne možeš tvrditi kako im jezik "nije takav kakvim se predstavlja" na osnovu nekolicine sa kojima si bio u kontaktu. Stvar je u tome da smo svi uglavnom više upoznati sa american english putem filmova i muzike, kao i video igrica :) Ali, što se tiče Britanaca, imaju naglaske, koje nije uvek baš najlakše razumeti. Takva je situacija u čitavom svetu, sa svakim jezikom, baš kao i kod nas. Ne verujem da se i ti baš uvek možeš skroz opustiti i tečno komunicirati sa nekim iz južnijih krajeva (Pirot, Vranje, Leskovac..), ja, konkretno, ne mogu baš najbolje da razumem stanovnike Njukastla, pogotovo kada krenu slengom da uvijaju. Na kraju krjaeva, i Ameri drugačije izgovaraju dosta reči Aluminium, Laboratory...), tako da, i dalje ne verujem tvojoj tezi :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno