New Hope for Baldness Cure?
http://www.youtube.com/watch?v=uRuedGwUj1k
Malo su mi kontradiktorni, kazu da ce eventualno pomoci samo ako je stres u pitanju, a ne ukoliko je genetski poremecaj, a sami misevi su jelte, prirodno celavi 😀
[YOUTUBE]W8JLqsbK5V0[/YOUTUBE]
Muzika zbog koje sam zavoleo astronomiju 🙂
Ko bi rekao da je live...
Maestralno odsvirano.
Bas naprotiv. Redovno sam pricao preko ventrila sa Skotlandjaninom, Englezima, Islandjaninom, Pakistancem, Rumunom, likom iz Kuvajta, itd, i svako od njih je imao savrseno razumljiv engleski. Kod Engleza se to preuvelicava iz sale, bas kao u tom klipu, ali zapravo njihov akcenat nije takav kakav se predstavlja.
Dosta ljudi pocinje da se navikava na Americko-Engleski jezik koji je svuda oko nas, i postao je toliko zastupljen da ljudi u zemljama u kojim engleski nije zvanican jezik polako gube taj akcenat sa svog jezika i primaju americki akcenat dok pricaju engleski.
Skotlandjanin na primer sa kojim sam pricao uopste ne zvuci onako kako ih predstavljaju u filmovima, ali jednim delom podseca na to. Takodje par Engleza isto nema takav naglasak kakav bi ocekivao iz sketcheva gde piju caj i koriste cudne izraze za nesto, bas suprotno, savrseno su razumljivi iako taj akcenat postoji 🙂
Eto šale niotkuda
Off: Ne bih da pametujem ali bolje će se upamtiti ako napišem ovdje. Ne kaže se Škotlanđanin nego Škot. 🙂
zavisi od regiona britanije. imas npr cockney koji retko ko razume osim njih samih koji pricaju. skoti recimo pricaju tvrdje i za neke je to samo mumlanje.
OK, ali ne poklapaju nam se mišljenja. Ne možeš tvrditi kako im jezik "nije takav kakvim se predstavlja" na osnovu nekolicine sa kojima si bio u kontaktu. Stvar je u tome da smo svi uglavnom više upoznati sa american english putem filmova i muzike, kao i video igrica 🙂 Ali, što se tiče Britanaca, imaju naglaske, koje nije uvek baš najlakše razumeti. Takva je situacija u čitavom svetu, sa svakim jezikom, baš kao i kod nas. Ne verujem da se i ti baš uvek možeš skroz opustiti i tečno komunicirati sa nekim iz južnijih krajeva (Pirot, Vranje, Leskovac..), ja, konkretno, ne mogu baš najbolje da razumem stanovnike Njukastla, pogotovo kada krenu slengom da uvijaju. Na kraju krjaeva, i Ameri drugačije izgovaraju dosta reči Aluminium, Laboratory...), tako da, i dalje ne verujem tvojoj tezi 🙂Nema shale. 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari