Šta je novo?

Yettel Hipernet

Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje, pa ako neko moze da mi pomogne?
Pokusacu da skratim maksimalno.
Naime, 17.03. 2023. sam potpisao ugovor sa Yettelom, Hipernet. U zgradi je inace MTS optika. Nisam bio zadovoljan uslugom i raskinuo ugovor 29.03.2023. Prilikom raskida, vise puta sam pitao u poslovnici da li imam dugovanja prema njima i receno mi je da nemam, posto je ugovor potpisan van poslovnice i posto se raskida u roku od 14 dana od dana sklapanja. Onda mi je danas stigao racun od 11000 dinara na ime instalacije.
Kakve su mi opcije, sta mogu da im kazem kako bih mogao da izbegnem placanje ovoga, jer su mi zaista prilikom raskida ugovora rekli da nemam nikakva dugovanja prema njima?
Unapred, hvala.

Da oni instalaciju naplacuju nazalost ti si raskinuo u tih 14 dana zakonskih sto je u redu neces da koristis njihovu uslugu, ali pogledaj ugovor oni su sigurno napisali da u slucaju raskida pre kraja UO duzan si da platis 11K na ime instalacije, bla, bla.
U tom slucaju si duzan da platis ako raskidas UO pre isteka iste a radis to.
Drugo jer imas ti napismeno da su ti dali da ti njima nista ne dugujes pri raskidu, ako nemas onda cao, trebao si to uvek i svima govorim; PAPIR, PAPIR, PAPIR, to ti je dokaz i tad bi se izvukao ovako kako dokazujes da su ti rekli da im nista ne dugujes, tvoja rec protiv njihove, aj da pogledamo ugovor, aha evo ovde pise to i to, duzni ste da platite.
Zato kazem kaze ti usmeno nista nisi duzan, super aj ti druze meni to daj napismeno i cao, vidi ja ne mogu ili bilo koje vrdanje, nista ti onda zvanican mail i to pitanje i duzni su da ti daju odgovor e sad sta bi tu zvanicno dobio kao odgovor znam sta kao i sto pise u ugovoru, klasicnu navlakusu su ti odradili, kao i mnogima nisi jedini.
Al papir niko nije trazio zvanicno i tu su vas...
Platis i ides dalje a naucio si lekciju...

Posao za tržišnu inspekciju ali samo ako je ugovor potpisan van yettel poslovnice. I prolazi lagano, ali moraš da pošalješ dopis ne može na majke mi usmeno.

presao je drugar, prvo preneo mobilni broj sa mts-a na yetel prepaid, cekao 2 dana posle realizacije toga da bi imao mogucnost da dobije 50% popusta na postpaid kod yetela, potpisao za to, posle toga prebacio i internet kod njih jer onda ima one cene i brzine koje su za "yetel korisnike" (racuna se cena postpaid paketa pre tog 50% popusta, za onaj prag od 1500din/mesecno).
Da li ovo i dalje vazi. Dobio sam dva razlicita odgovora. Pisanim putem od podrske da se popust vazi ako placam pretplatu vise od 1500 dinara u usmeno od call centra da se popust racuna ako koristim paket koji kosta vise od 1500 dinara pre porusta.

"Računa se cena paketa koju plaćaš. Nema na čemu, pozdrav."

Pitanje je bilo da li cu dobiti popust za hipernet ako imam total 10 koji kosta 2549 ili sa popustom ga placam 1179 dinara. Odgovor je bio da necu dobiti popust.

Nema razloga da su to menjali. Do sada je bilo cena paketa pre popusta.

Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje, pa ako neko moze da mi pomogne?
Pokusacu da skratim maksimalno.
Naime, 17.03. 2023. sam potpisao ugovor sa Yettelom, Hipernet. U zgradi je inace MTS optika. Nisam bio zadovoljan uslugom i raskinuo ugovor 29.03.2023. Prilikom raskida, vise puta sam pitao u poslovnici da li imam dugovanja prema njima i receno mi je da nemam, posto je ugovor potpisan van poslovnice i posto se raskida u roku od 14 dana od dana sklapanja. Onda mi je danas stigao racun od 11000 dinara na ime instalacije.
Kakve su mi opcije, sta mogu da im kazem kako bih mogao da izbegnem placanje ovoga, jer su mi zaista prilikom raskida ugovora rekli da nemam nikakva dugovanja prema njima?
Unapred, hvala.

Ali nisi naručio instalaciju telefonskim putem ili putem Interneta, nego si otišao u poslovnicu i tamo tražio instalaciju? Šta nije valjalo, zašto nisi bio zadovoljan?

Već smo pisali o tome:

Poslednja izmena:
Ekipa, ja sam danas uzeo još jedan paket u Yettelu, imaju ponovo neku akciju možete da dobijete do 18 meseci za 1 din, ali koliko sam shvatio samo kod agenata na terenu i tih 18 je moguće da se dobije samo ako niste njihov korisnik na mobilnoj telefoniji. Ako nekome treba, evo broja 063-289675. Pozzz

Ekipa, ja sam danas uzeo još jedan paket u Yettelu, imaju ponovo neku akciju možete da dobijete do 18 meseci za 1 din, ali koliko sam shvatio samo kod agenata na terenu i tih 18 je moguće da se dobije samo ako niste njihov korisnik na mobilnoj telefoniji. Ako nekome treba, evo broja 063-289675. Pozzz
Jel ugovor na 24 meseci ili na 30? Kod mts-a je 18+6, a kod yettel-a je ranije bilo 15+12 što svakako nije povoljno plus natovana ip adresa.

Uvek je hipernet n+12 meseci.

Ali nisi naručio instalaciju telefonskim putem ili putem Interneta, nego si otišao u poslovnicu i tamo tražio instalaciju? Šta nije valjalo, zašto nisi bio zadovoljan?

Već smo pisali o tome:
Oni su me startovali na vratima stana i nudili uslugu. Zgrada je skroz nova, pa se kolju oni i mts ko ce da uhvati vise ljudi. Katastrofalna slika na TVu, prvo sto je bilo skoro pa mutno, drugo sto secka svakih par sekundi. Aplikacija sama po sebi mngoo spora, treba mu par sekundi da prebaci kanal.

Inace, uspeo sam da se izborim da priznaju da je greska sve to i trenutno cekam da mi jave da su stornirali dugovanje. Naravno, ne verujem dok ne dobijem potvrdu da im nista nisam duzan, ali za sada svi ubedjuju da je u toku storniranje tog racuna, pa cu videti sta ce na kraju biti.

Istekao mi je ugovor sa Supernovom, narucio Yettel Internet plus tv, paker 150mb. Nije mi vazna losa ponuda kanala jet ne gledam TV, osim sporta, za ostalo koristim streaming servise, pa sam zeleo da iskoristim akciju 12 mesexi po 1 dinar.
Kakvi su Vam utisci sa uslugama koje pruza Yettel? Da li sam se presao, ili sve zavisi gde se nalazi stan,kuca ili sl? Kakva je korisnicka sluzba?
Hvala unapred.

Internet je odličan, bez ikakvih problema

Internet je odličan, bez ikakvih problema
Hvala mnogo. To mi je vazno. TV . ne toliko.
Ja sam porucio online, pa sam potvrdio sa prodajom telefonski. Malopre me zvali instalateri da mi kazu kako je MTS optiku. koja je predvidjena za moj stan. uvalila nekom drugom, pa cekaju da se resi.
U medjuvremenu, zove prodavacica (agent). da mi predlozi 14 meseci po 1 dinar i dva ona uredjaja po 1 dinar. I da ako se slazem. ponisti porudzbinu od juce. Pristao sam naravno. Tako da cim se oslobodi optika, potpisujem ugovor na 24 meseca od kpjih ce prvih 14 meseca biti po jedan dinar.
Cudno skroz.

Samo sto ti ugovor nece biti 24 meseca nego 26 meseci, ti ces dobiti 14 meseci po 1 dinar ali mora i 12 meseci da im placas punu cenu izabranog paketa.

Istice mi box u mts-u. Postpaid, internet i tv u Yettelu mogu da zavrsim mnogo jeftinije.
Citao sam da se svi zale na televiziju.
Sad, jel mi moze neko reci, ne toliko da li je sve savrseno, nego, da li je tu u poslednjih par meseci dolazilo do nekog pomaka ka boljem?
Da li unapredjuju stvari polako ili stagniraju i televizija im je kanta kako je bila i na pocetku?

Da li neko zna nesto o tome KAKO radi internet kad se ima STATIC IP ?
Naime, prijatelj koji se dosta razume, koji je gledao i testirao konekciju i MikroTIK koji je glavni... pominje FRAME-ovanu IP i to, da se system automatski na svakih 6 ili 12 sati, resetuje tu static IP koja nam je dodeljena.Jel ima nekog ko zna nesto o ovome ?

Istice mi box u mts-u. Postpaid, internet i tv u Yettelu mogu da zavrsim mnogo jeftinije.
Citao sam da se svi zale na televiziju.
Sad, jel mi moze neko reci, ne toliko da li je sve savrseno, nego, da li je tu u poslednjih par meseci dolazilo do nekog pomaka ka boljem?
Da li unapredjuju stvari polako ili stagniraju i televizija im je kanta kako je bila i na pocetku?

moj savet ti je da sve 4 usluge zadržiš u mts-u uz 50 % popusta na bilo koji boks pune dve godine ugovora.
Pre svega, hipernet TV je očaj, a za mts mobilni možeš da imaš dodatnih 100 GB neta kad je u boksu, što jetel ne nudi.
Takođe, mts internet nije natovan kao jetelov. Džabe i tih 14 meseci kad ne valja usluga.
Npr. mts BOX 4 PLAVI LITE te ukupno izađe 2750 din tokom cele ugovorne obaveze.

Izadje 5500 ili tako nesto. Popust koji vidis je za nove korisnike.
Fiksni ne koristim.
Za 4500 u yettel mogu imati internet, tv i mob paket sa neogranicenim internetom i 2 gb roming neta.

Sta znaci da je natovan?
Jel radi torrent, filmovi preko Kodija itd?

Kakva im je televizija? Jel se krecu ka boljem?

Poslednja izmena:
Ako im kažeš da bi prešao na jetelovu optiku i da ti izdaju IDP broj odmah dobijaš puna 24 meseca ugovorne obaveze po 50 % popusta uz bilo koji boks 4 paket.

Jetel se samo isplati kad uzimaš solo mobilni paket uz 50 % popusta bez uređaja. Naravno, niko u jetelu ti neće reći da postoji 50 % popusta na bilo koji Total paket ( ali postoji ).

nema veze, razumem i ljude koji nemaju vremena i ne mogu da se vraćaju unazad, ali da, uvek je dobro svakako sve ispitati prvo pre uzimanja.
Meni svakako nije teško da se ponavljam stalno, ako će nekoga to spasti bede, jer posle kad se ugovori nešto - a ono loše, bude komplikacija raskidati ( bez penala )

Jel mož neko ko ume da iščupa poslednju verziju aplikacije vidim kod čaleta ubacili su kao na eonu onaj tab sa kanalima odmah pritiskom na gore. Pa da se updejtujem...

Izadje 5500 ili tako nesto. Popust koji vidis je za nove korisnike.
Fiksni ne koristim.
Za 4500 u yettel mogu imati internet, tv i mob paket sa neogranicenim internetom i 2 gb roming neta.

Sta znaci da je natovan?
Jel radi torrent, filmovi preko Kodija itd?

Kakva im je televizija? Jel se krecu ka boljem?
Ja sam u januaru prešao na Yettel, televizija nije napredovala ništa, osim ako ne računaš kanale za odrasle koje su ubacili. Sama aplikacija je i dalje prilično troma, nema video klub, broj kanala je manji u odnosu na MTS.

Torrent radi sa javnih trekera, ali se kačiš na mnogo manji broj seedera pa i brzina može biti manja ili uopšte nećeš moći da skineš torrent koji ima malo seedera. Privatni trekeri rade ali pošto ti upload neće raditi izgubićeš ratio.

Za Kodi ne znam, ne koristim ga odavno.

Dostupnost Hipernet TV-a je i dalje problem. Poslednji prekid je bio pre mesec dana, i to je otprilike neki maksimum da bude bez prekida servisa (do sada).

Nadam se da će za narednih godinu ipo dana unaprediti TV , ako budem prelazio kod njih po isteku ugovora kod mts , a mozda i sami krenu u posao .

Nazad
Vrh Dno