Šta je novo?

Yettel Hipernet

Da li neko zna nesto o tome KAKO radi internet kad se ima STATIC IP ?
Naime, prijatelj koji se dosta razume, koji je gledao i testirao konekciju i MikroTIK koji je glavni... pominje FRAME-ovanu IP i to, da se system automatski na svakih 6 ili 12 sati, resetuje tu static IP koja nam je dodeljena.Jel ima nekog ko zna nesto o ovome ?
A jel moze neko da odgovori na ovo, ima li ikog sa STATIC IP ?

Ja imam javnu ip adresu ali ne razumem sta se tvom kolegi resetuje?

Internet radi isto, bio natovan ili imao javnu adresu... razlika koja se vidi je na torrentima gde slabije skida kada si natovan i ne mozes da vracas podatke na privatnim trakerima.

Probao sam Kodi kod nekog ko ima yettel net. Radi super. Torrente u stvari i ne koristim od kada koristim Kodi.

Nego, cini mi se da lokacija nece odgovoarati za mobilni. Signal je jako slab...
Hteo sam da prebacim i mobilni kod njih sve u paketu, sad mi se cini da to pada u vodu. Probacu da izvucem neku pogodnost na boxu za obnovu ugovora.

@zolee01 opet kažem, ne moraš da izvlačiš neku pogodnost već možeš odmah dobiti najbolju od svih tako što ćeš im tražiti raskid i IDP broj za ''prelazak'' na jetelovu optiku i odmah ti daju puna 24 meseca ugovorne obaveze sa 50 % popusta. Samo im prilikom podnošenja zahteva za raskid obavezno ostavi mobilni kontakt kako bi te zvali za tu posebnu ponudu.

Samo sto ti ugovor nece biti 24 meseca nego 26 meseci, ti ces dobiti 14 meseci po 1 dinar ali mora i 12 meseci da im placas punu cenu izabranog paketa.

Sada cu da pitam.
EDIT:
Poslao sam mejl agentu. Nadam se da ce mi odgovoriti.
U pravu si. 14+12.meseci.

Uskoro krecem na put, pa mi nije toliko vazno , ali evo vec sat-sat i po, nemam internet. Mozda nisu sredili jos uvek kako treba. Videcu kada se vratim.

Haj neko ko se dooobro razume, a ima iskustva sa HYPERNET-om, kako ga vec zovu oni... da mi objasni kako cemo da resimo ovoaj problem, koji je primetan kod vise ljudi, a mozda i kod svih.
Samo sto obicni korisnici ne primete ovo sto se desava 2-3 puta dnevno. Znaci pppoe konekcija se prekine na 3-5 sec, SVAKOG DANA.
Dokaz = evo:

Prilozi

• viber_image_2023-06-04_18-23-35-220.jpg
    viber_image_2023-06-04_18-23-35-220.jpg
    57.5 KB · Pregleda: 39
Preko kod programa izvlačiš te podatke?

To je njegov ruter, verovatno mikrotik routeros. Inace kod mene je trenutno 20 dana pppoe uptime, kad sam i gasio ruter poslednji put. Nemam zakupljenu javnu IP adresu.

To je njegov ruter, verovatno mikrotik routeros. Inace kod mene je trenutno 20 dana pppoe uptime, kad sam i gasio ruter poslednji put. Nemam zakupljenu javnu IP adresu.
Tako je, ja to gledam u svom routru, jer sam ja izbacio njihov kod coveka i stavio MikroTIK.
Nego me zanima ovo prekidanje konekcije.... Jel ima nekog ko je ovo zabelezio ?
Koji ti router imas, pa si video pppoe 20 dana UP ?

Poslednja izmena:
Asus WiFi ruter je kod mene spojen na ONT (Huawei), i onda pppoe konekcija na Asus ruteru.

Asus WiFi ruter je kod mene spojen na ONT (Huawei), i onda pppoe konekcija na Asus ruteru.
Jel to znaci da ti je stavljen njihov Huawei u BRIDGE mode ?
Ma... dzaba pricamo, kad ti nemas static. Automatski nije ista vrsta konekcija.

Poslednja izmena:
Sta u praksi znaci taj prekid?

Btw. Zalio sam se Yettel servisu i izgleda au pojacali signal tako da je Yettel ponovo opcija.

Tako je, ja to gledam u svom routru, jer sam ja izbacio njihov kod coveka i stavio MikroTIK.
Nego me zanima ovo prekidanje konekcije.... Jel ima nekog ko je ovo zabelezio ?

Koji ti router imas, pa si video pppoe 20 dana UP ?
provericu veceras logove na ruteru (zte)... nisam primetio u realnom radu da se resetuje konekcija... Inace imam staticku...

kako ste uspeli da izbacite njihov ruter, a novi da vam bude primarni? Kako ste ga konfigurisali? jel može neko pojašnjenje makar i u poruci.

Konacno sam dobio IDP broj. Treba da vratim opremu Telekomu. Uz set top box imam jos daljinski i napajanje, kabl cinc scart, kabl sa cincevima sa obe strane i HDMI kabel. Od modema imam jos napajanje, dva utp kabela, jedan telefonski i opticki patch kabel. Da li neko zna sta treba sve da vratim u kompletu da ne bi doplacivao kablove. Nemam specifikaciju sta je bilo u kompletu set top box-a i optickog modema.

ima u temu tehničke podrške.
Moraš da izvučeš podatke za pppoe login. Ili da im tražiš preko podrške.
Svoj ruter povežeš na ONT i podesiš ga sa tim podacima, samo moraš da imaš mogućnost vlan podešavanja kako bi namestio vrednost 710

Konacno sam dobio IDP broj. Treba da vratim opremu Telekomu. Uz set top box imam jos daljinski i napajanje, kabl cinc scart, kabl sa cincevima sa obe strane i HDMI kabel. Od modema imam jos napajanje, dva utp kabela, jedan telefonski i opticki patch kabel. Da li neko zna sta treba sve da vratim u kompletu da ne bi doplacivao kablove. Nemam specifikaciju sta je bilo u kompletu set top box-a i optickog modema.
Samo vrati ruter, jedan utp kabel, adaptere i iptv box i jedan hdmi sve drugo nije bitno da li ces vratis ili neces. Na kraju sve sto imas spakuj im pa odnesi. Nece praviti problem. Ali opremu nosis na razduzenje tek kada ti yettel prikljuci svoju opremu. Znam da meni nisu hteli da prihvate da razduzim opremu dok mi yettel nije svoju prikljucio.

Jel' još nekom ovaj Hipernet radi usporeno danas na NBG? Imam neke gadne zastoje, ping sa rutera na spoljne sajtove ide i preko 10ms (na www.google.com). Ajd' to i nije neki problem, ali čak i surfovanje je na kraće periode drastično usporeno.
Pozdrav

WiFi? ili ne?
Mani bas baguje na WiFi 5, svako malo izbaci da nema interneta

provericu veceras logove na ruteru (zte)... nisam primetio u realnom radu da se resetuje konekcija... Inace imam staticku...
Evo saznao sam jos od par korisnika da se ovo isto desava.
Imace posla njihova tehnicka podrska da ovo objasni, necu prekid, pa nek je i na milisekund.

IPv4 Online | Duration | 1726h 42min 2s

Logovima ne mogu da pristupim na yettel ruteru sa osnovnim nalogom

Thanks.
Diva je u nasoj kuci obavezan kanal za oko Nove godine :)
Nego, jel ga ima na nekoj IPTV neka lista, placena ili sta god. Zna neko? Moze u pm.

Nazad
Vrh Dno