Šta je novo?

Yettel Hipernet

Veceras je opet bio globalni *****/prekid TV servisa, svima, znaci barem jednom mesecno.

Čisto da obelezim, koga interesuje.

To se bre nesto cesto vama desava .
Nadam se dok mi istekne ugovor sa MTSom , da ćeovi da se stabilizuju . Koleginica je od skora njihov korisnik i kaze da im je TV ok i da nema problema .
Neka to sve srede za godinu ipo pa da kod njih odem uz bonuse .😂😂😂

To se bre nesto cesto vama desava .
Nadam se dok mi istekne ugovor sa MTSom , da ćeovi da se stabilizuju . Koleginica je od skora njihov korisnik i kaze da im je TV ok i da nema problema .
Neka to sve srede za godinu ipo pa da kod njih odem uz bonuse .😂😂😂
Odkud takva odluka? Nesto ne stima kod MTS-a?

Прекид у интернету, од пре неки минут.

I kod mene. I to više uzastopno

This Is Fine Hot Coffee GIF by Pudgy Penguins

sve je ok.
Srdačno, hipernet podrška

Краткотрајно је било, није ни 10 минута трајало, кад сам позвао подршку, рекли су одржавање. Само да нема прекида кад сам на hub-овима 😁

Samo da im to ne pređe u naviku, prekid je bio od 02,00 do 02,35 kod mene. I nigde nije najavljen

Samo da javim. Prvi put sam kupio vpn i sa ukljucenim vpn youtube opet sam automatski pusta hd rezoluciju, kada iskljucim vpn youtube pusta 360 ili 480 ako ostane na automatici.

Samo da javim. Prvi put sam kupio vpn i sa ukljucenim vpn youtube opet sam automatski pusta hd rezoluciju, kada iskljucim vpn youtube pusta 360 ili 480 ako ostane na automatici.

S obzirom da video streaming uzima najveći procenat propusne moći internet linkova, a da je Youtube jedna od najčešćih lokacija za streaming, biće da Yettel radi traffic shaping prema toj lokaciji.
Da li i drugi imaju slična iskustva?

Da li je neko probao Netflix?

meni se ovo desava i na mts optici (tek skoro krenulo), youtube automatski bira 480p ponekad pa tek kada vidim da je mutno ja izaberem rucno 4K i odmah prebaci pa nastavi bez seckanja tako da ima dovoljno protoka za to, mozda youtube samo gleda da ushtedi na onima koji ne primecuju ?

Da li je neko probao Netflix?
fast.com speedtest server treba da koristi iste servere kao netflix pa ako se oni throttluju throtlovace se i taj speedtest, mozes to da probas

Poslednja izmena:
Vrlo retko me prebaci na manju rezoluciju od max. Mozda to ima veze sa samim YT i nekim drugim uredjajem na kome sam probao da odgledam video, mada mislim da su relativno pametni po podesavanju po uredjaju i da se pamte pojedinacna podesavanja.
Ne bih rekao da je to do yettela, pre mi izgleda kao neki interni yt reset nakon podesavanja ili mozda ima veze sa azuriranjem browsera.

Nemam takvih problima
Niti sa bilo kojim striming servisom

Odradio testove za sledeće na lg 4k smart tv:
1. Youtube podešen na automatski, kreće učitavanje od 1080p i tu ostane, na nekim videima ode na 1440p i tu ostane.
Ručno promenjeno na 4k i kreće šou. Video se sporo učitava? Secka.Premotavanje može ali traje učitavanje duže nego obično.
2. Netflix (premium nalog), učitavanje ide od najmanje rezolucije i traje oko 30 sekundi dok se ne digne na veću rezoluciju. Svako premotavanje vraća na minimalnu rezoluciju pa se opet vraća na najveću.
3. Prime video, učitavanje interfejsa traje duže nego uobičajeno, učitava jednu po jednu ikonicu a ne sve odjednom. Video pušta sa konstantnim učitavanjem, ne spušta na nižu rezoluciju kao Netflix ali na svakih 10 sekundi učitava vkdeo.
4. Eon. Učitavanje interfejsa prilikom pokretanja aplikacije traje neuobičajeno duže. Promena kanala traje 10 sekundi što nije bilo ranije, rezolucija ide od najveće ka najmanjoj, pa se vraća ma srednju, konstantno secka video uzivo. Sport klub 4k i es 4k uopšte ne pokreće 4k rezoluciju videa. Vraćanje unazad konstantno seckanje i spuštanje i podizanje rezolucije.
5. Orion, secka i pikselizuje kanale.

Tako da neki problem postoji definitivno. Nemoguće da svi servisi rade loše. Brzina na speed testu je ok, fast pokazuje slične vrednosti.
Biće prijavljeno sa moje strane yettelu. Ovo je stanje sada a i sinoć sam primetio slično u toku bindžovanja na netflixu.

Ništa od navedenog se kod mene ne dešava, yt, netflix najnormalnije u 4k, premotavanje brzo itd.

Probacu da resetujem opremu pa ću propratiti situaciju.

Ništa kod mene nema od tih prblema kao što sam i pre naveo

Neka se javi neki promoter za optiku. Prelazak sa sbb-a. Samo me net interesuje. Lokacija Kragujevac od 1.avgusta.

Jel zna neko, ovaj nesrecni Yettel ( sto navodno daje TV na 12 meseci za jedan dinar) zasto ne vidim na nalogu korisnika (ima samo mobilni telefon i mobilni net) nigde nema TV... I navodno sad traze 20 000 za nesto sto je trebalo da kosta 1 dinar prve godine?
Ne znam kako uopste da proverim korisniku...

Pa pitaj korisničku, kod mene se vide oba hipernet naloga

Ako gledas na Yettel aplikaciji za telefon, mozda vise nema prikaz za Hipernet pretplatu. Uloguj se na Yettelovom sajtu, pa vidi jel ima tu da se odabere prikaz za Hipernet pretplatu, kod mene ima.

Ја у апликацији видим и претплату за мобилни и за нет.

Едит: тек сад видех да је ТВ споран. Ја га немам инсталиран, тако да га нема ни у апликацији.

Rekao sam za pocetak da proba da zove 0639000 da saznamo na kom je nalogu (preko yettel web sajta se isto vide samo "postpaid" i "mobilni net" preko kog je nakacen taj "hipernet TV" (nema optike pa je putem mobilnog neta uvezan)). Uf bas ga ukomplikovase. Ja se nadam da im je greska (20 000 dinara nije bas mala greska ako su obecali "12 meseci za dinar"). Posebno sto su tek sad obavestili i to u poslivnici da ima dug (nisu ni poslali nista makar ne na nacin da korisnik zna da primi svakako ako i jesu na neki nacin obavestili)...

Jel postoji mogucnost da se uzme hipernet duo ali sa benefitima koje imaju korisnici yettel mobilnih paketa kao sto je dupli net iako nemamo nikakav paket trenutno kod njih.
Broj mi je u mts i ne zelim da ga prebacujem zarad ovih benefita

Jel postoji mogucnost da se uzme hipernet duo ali sa benefitima koje imaju korisnici yettel mobilnih paketa kao sto je dupli net iako nemamo nikakav paket trenutno kod njih.
Tesko, ja sam jedva uspeo iako sam kod njih vec skoro 10 godina post paid mobilni. Nije mi dovoljno jak paket bio, traze da je minimum 1500 mesecno da bi ostvario te benefite, a ja slabo koristim telefon pa imao neki paket koji je bio ispod 1500 mesecno. Morao sam da promenim paket za telefon da bih dobio to duplo.

И ја сам променио пакет који мајка користи да бих увезао промоцију. Није само дупла брзина већ и неких 500 динара мања цена месечно кад истекне онај део за динар, типа 3000 уместо 3500 динара.

Možeš ako uzmeš na ime nekog tvog ko ima jetel broj xD

Nazad
Vrh Dno