Kad tebi ističe ugovorna obaveza u MTS-u? I da li si već podneo zahtev za raskid ugovora ili zahtev za izdavanje IDP broja za migraciju na Yettel optiku? Pa ti kad si to već uradio oni onda ponudili tih 5 meseci dž?
Pošto je priličan broj ljudi u prošlosti u toj situaciji nekad dobijao (ponovo) 12 meseci po dinar a ovih dana dobija obično ponudu 24 x 50% popusta da ostane u MTS-u i odustane od raskida i prelaska u Yettel.
Ta bi ti ponuda pretpostavljam bila dobrovoljno dobra da ne ideš n Yettel?
Za mesec ipo. Nisam bio da podnesem zahtev za raskid ugovora i izdavanje IDP broja.
Pozvao sam MTS u subotu i pitao sta mogu da mi ponude. Ponudili su besplatne TV kanale. Ne gledam TV. Uopste? Uopste. Ali imate filmove bla bla. Ali ne gledam TV. Ali imate ove kanale i one. Ali ne gledam TV uopste. Dobro sacekajte. Beep beep beep, 5 minuta, niko se nejavi. Spusti slusalicu.
Pozvao sam opet sad. Ovamo tamo, mozemo da ponudimo 5 meseci 50% popusta, ali je sad malo poskupela ponuda, tako da mi to ide na 2,449 (do sad sam placao 2,399).
Mada kaze mi ovaj lik, kao, to ja mogu da ponudim, ne znam dal u filijalu mogu da ponude nesto drugo. Tako nesto je reko, malo me zbunio.
Ali da ti odgovorim na pitanje, da, ostao bih u MTS kad bi dali malo bolju ponudu. Pitanje je dal vredi usteda od 21,000 na 2 godine, za cimanje raskidanje ugovora, uzimanje IDP broja, vracanje opreme MTS, cekanje Yettela da dodju da povezu svoje, isprobavanje njihovog interneta na 15 dana, i tako dalje...
Da je MTS ponudio malo bolju ponudu, eto 6 meseci po 1 dinar, ili 12 meseci po 50% popusta, ostao bih kod njih. Mozda vredi otici u filijalu i videti sta mogu tamo da dobijem. Mozda ponude nesto bolje.
Što se static IP tiče : jeste koristiš je samo ti. Ali nadam se da ti je jasno da administratori nekih sajtova i servisa isto kako mogu da blokiraju jednu konkretnu IP adresu (zbog postupaka jednog korisnika) isto tako mogu da stave i ceo subnet / ceo IP range kojem pripada i tvoja static IP adresa? Tipa kad se ponove slični ispadi većeg broja korisnika istog provajdera ili kad se jedan banovani korisnike vraća više puta da nastavlja da radi šta god je sankcionisano. I onda lepo đuture blokiraju ceo opseg i ćao.
Čak su se za tako neke momente žalili ovde na Benchmark-u više puta Supernova korisnicima koji plaćaju za static IP: da su i dodeljuje IP adrese blokirane na nekim mestima i prisutne na nekolicini spam & blocklist-a.
Da znam to. Imao sam nekad neke proksije, fora svi slicni:
188.188.188.1
188.188.188.2
itd itd
I tako sam koristio 8 takvih i 2 drugacija za isti sajt. Jedan dan 8 racuna mi benuju, ova druga 2 nista. To je bio takav IP ban na subnet.
Nego pozvase me iz Yettela, kazu staticka je IP dodatak, nije na ugovor. Imam pravo jednom mesecno da deaktiviram i ponovo aktiviram paket za promenu staticke IP adrese. Kaze mi istog dana za par sati to urade, samo ih pozovem i zatrazim. Pitanje je da li je to bas tako, al eto tako mi je receno.
Ah, odluke, odluke...
😛
---
Moj poznanik je pre pet dana prešao u Yettel, jer mu i pored zatraženog IDP broja nisu ponudili ništa za ostanak, tako da je sve to od slučaja do slučaja
I kako je zadovoljan za sad? Opticki internet me samo zanima.