Šta je novo?

Yettel Hipernet

Nazovi njihov call centar odmah i reši nedoumicu :) Pa nam javi šta su ti rekli.

Ukoliko i dalje imaš pitanje ili ti je potrebna pomoć oko naših usluga možeš da nas kontaktiraš i putem Facebook-a ili Twitter-a ili pozivom na 063 9000.

Brate nedelja je uvece. Ne radi niko sad :p

Evo kako je bilo kod mene, ja sam nazvao call centar, dogovorio se da dođu i postave opremu na testiranje 15 dana... potpisao sam neki papir odmah monterima... ali to nije bio ugovor... onda su me posle 15 dana pozovali i pitali da li sam zadovoljan... ja sam rekao DA... onda su mi poslali ugovor brzom poštom (posle 15 dana testiranja)... potpisao kod kurira brze pošte kada su doneli i ista brza pošta vratila nazad.

Poslednja izmena:
Evo kako je bilo kod mene, ja sam nazvao call centar, dogovorio se da dođu i postave opremu na testiranje 15 dana... potpisao sam neki papir odmah monterima... ali to nije bio ugovor... onda su me posle 15 dana pozovali i pitali da li sam zadovoljan... ja sam rekao DA... onda su mi poslali ugovor brzom poštom (posle 15 dana testiranja)... potpisao kod kurira brze pošte kada su doneli i ista brza pošta vratila nazad.

Super zvuci.

Ali nisi pitao da li moras da platis nesto u slucaju da odustanes?

Traže da se plati 10k priključenje opreme ako odustaješ u roku od 15 dana. Ja sam ih isto uzeo, pa i nisam bio nešto zadovoljan niti sa televizijom niti sa netom. Pri tome su još pravili problem da izdaju treći box zbog neke greške u sistemu. Na kraju sam ostao jer sam dobio 18 meseci za dinar i posle 12 meseci 2800 din za najveći Trio paket. Kod televizije je najgore što treba skoro 10 sekundi da promeni kanal. CG Nat pravi veliki problem kod torenata, ako ima puno sidera, onda nije strašno iako ne može da povuče punom brzinom, ali ako neki torent ima 20 sidera ili manje onda ne može ni da krene. Takođe EpicGames i GOG imaju problem nekada da neće da skine update ili celu igru, pa moraš deset puta da stiskaš Retry dok u nekom trenutku ne počne. Mnogo bolje je MTS radio, pa čak i SBB na koaksijali. Yettel sam uzeo jer su ubedljivo najjeftiniji, ali kada mi istekne ugovor neću ostajati kod njih. Korisnička podrška im je očajna, ako nastane neki problem ne mogu da reše, zezaju da mora podrška da se isključivo zove sa mobilnog na koji se vodi ugovor i to da pričaju sa osobom na koju se vodi ugovor.

Jedan po ugovoru za 1rsd, za svaki sledeci se placa renta od 320rsd, medjutim mozes da iskukas jos jedan za 1rsd, provereno

Odem ja u Yettel malo pre. Super tamo devojka ljubazna lepa sve, odma da gu zeni covek :D

Kaze nema nista probno. Kaze imali su nesto kao za probno, ali sad vise nema na zalost.

Tako da, nistas od probe. Il skacem slepo na 2 godine il ostajem u MTS...

@vodka_commando zakupi statičku IP adresu.
Znam za tu opciju ali mi nije nešto neophodno jer više ne torentujem nešto posebno pored Netflixa i HBO Max. Meni nije preterano bitno ali nekome će biti od "životnog značaja". Yettel jeste jeftiniji, ali pošto daju sano 1 ili 2 stb-a u zavisnosti od paketa, pa ko ima 3 televizora mora da dokupi još jedan stb, pa da dokupi statičku adresu, onda se Yettel po ceni približi MTS-u koji sve to ima u startu a pri tome MTS ima veći izbor kanala i ima dinamičku adresu koja nije iza NAT-a.

Odem ja u Yettel malo pre. Super tamo devojka ljubazna lepa sve, odma da gu zeni covek :D

Kaze nema nista probno. Kaze imali su nesto kao za probno, ali sad vise nema na zalost.

Zatrazi IDP od mts , od kuda ce oni znati da neces preci na Yetel . Zvace te neko i iskukaces povoljan angazman na produzenju . Pre je bilo 24 meseca po 50%- to pre je bilo do nove godine , kada sam ja produzio ugovor . Po meni su i bolji od Yetela.

Zatrazi IDP od mts , od kuda ce oni znati da neces preci na Yetel . Zvace te neko i iskukaces povoljan angazman na produzenju . Pre je bilo 24 meseca po 50%- to pre je bilo do nove godine , kada sam ja produzio ugovor . Po meni su i bolji od Yetela.

Ipak sam pozvao Yettel i dogovorio se za 15 dana probno. Ako mi ne odgovara, samo vratim opremu. Kaze mi osoba koja me kontaktirala da samo oni mogu da ponude probno, ovi u filijalama nemaju tu opciju. Kul, ok, no problem.

Sad treba da odem u MTS da potrazim IDP. Kada odem, objasnicu zasto mi treba, pa mozda ponude oni nesto fino za produzenje ugovora na jos 2 godine.

Ali iskreno, cisto sumnjam da ce dati nesto cak i blizu Yettelove ponude. Ipak, tesko je pribliziti se 12 meseci 1 dinar a posle 12 meseci 2,000 din mesecno.

Cak i sad u MTS placam valjda 2400 din mesecno, a imao sam i 12 meseci 1 dinar. Opet skuplje od ovoga sto nudi Yettel.

Ipak sam pozvao Yettel i dogovorio se za 15 dana probno. Ako mi ne odgovara, samo vratim opremu. Kaze mi osoba koja me kontaktirala da samo oni mogu da ponude probno, ovi u filijalama nemaju tu opciju. Kul, ok, no problem.

Sad treba da odem u MTS da potrazim IDP. Kada odem, objasnicu zasto mi treba, pa mozda ponude oni nesto fino za produzenje ugovora na jos 2 godine.

Ali iskreno, cisto sumnjam da ce dati nesto cak i blizu Yettelove ponude. Ipak, tesko je pribliziti se 12 meseci 1 dinar a posle 12 meseci 2,000 din mesecno.

Cak i sad u MTS placam valjda 2400 din mesecno, a imao sam i 12 meseci 1 dinar. Opet skuplje od ovoga sto nudi Yettel.
Kako god Box 4 Beli 24 meseca x 3500 din + 150 din za treci stb

Traže da se plati 10k priključenje opreme ako odustaješ u roku od 15 dana.
Лажу као и сви остали провајдери. Законска обавеза њихова је да не плаћаш ништа ако одустанеш у року од 15 дана. Дакле 0. Та цена од 10к је на пример ако се неко предомисли после месец дана.
Једино ако си у пословници потписао ? Ако си поручио телефоном онда ти важи 15 дана одустајања.

Кад поручујеш телефоном и добијаш уговор преко поште, нема шансе да не може одустајање у првих 15 дана. Није те слагала, ако потпишеш у пословници онда ништа.
Као и за техничку робу, поручиш лаптоп преко интернета, вратиш га у року од две недеље. Ако купиш у радњи, онда није то тако.

Лажу као и сви остали провајдери. Законска обавеза њихова је да не плаћаш ништа ако одустанеш у року од 15 дана. Дакле 0. Та цена од 10к је на пример ако се неко предомисли после месец дана.

Spomenuo sam to osobi koja me je pozvala iz Yettela. Receno mi je da ako posle tog probnog perioda od 15 dana odustanem, samo vratim opremu i to je to. Ali mora da je 15 dana ili ranije kaze. Sto je za mene kul, jer meni bukvalno dan dva treba da isprobam.

Tako da eto, nisu me slagali sto se toga tice.

Није ти рекла још једну ствар. Постоје такозвани d2d агенти (door 2 door). Они дају најјаче понуде. Само што то људи не знају. Зову после кол центар и питају за добре понуде коју ни кол центар ни неко у филијали не може да да. Нпр коме треба прикључивање више телевизора или нешто тако што нема у редовној понуди.
Нпр - редовна понуда 3 телевизора на уговор - 2d2 може да одобри и 4 телевизора. Лупам бројеве, схватили сте поенту, не знам колико је тачно ТВ дозвољено по једном уговору, али имам утисак да може да се преговара са агентима на терену.
А згодно је ако у кући има два домаћинства са више од 3 телевизора.
Што се тиче интернета, негде се уграђују коаксиони каблови, а негде оптика, све је то лутрија, па ти види како ти се чини и да ли ти одговара.
Ако си на коаксијали, нећеш се усрећити. Иначе не вреди да питаш у Јетелу, не обучавају они агенте да одговарају на та питања.

Receno mu je to za agente, poslao sam mu pp. Al je covek odlucio drugacije da se prijavi, tako da jw dobio standardnu ponudu kao sa reklame...

Није ти рекла још једну ствар. Постоје такозвани d2d агенти (door 2 door). Они дају најјаче понуде. Само што то људи не знају. Зову после кол центар и питају за добре понуде коју ни кол центар ни неко у филијали не може да да. Нпр коме треба прикључивање више телевизора или нешто тако што нема у редовној понуди.
Нпр - редовна понуда 3 телевизора на уговор - 2d2 може да одобри и 4 телевизора. Лупам бројеве, схватили сте поенту, не знам колико је тачно ТВ дозвољено по једном уговору, али имам утисак да може да се преговара са агентима на терену.
А згодно је ако у кући има два домаћинства са више од 3 телевизора.
Што се тиче интернета, негде се уграђују коаксиони каблови, а негде оптика, све је то лутрија, па ти види како ти се чини и да ли ти одговара.
Ако си на коаксијали, нећеш се усрећити. Иначе не вреди да питаш у Јетелу, не обучавају они агенте да одговарају на та питања.

Ja sad imam MTS optiku. Ako se Yettel samo nakaci na tu infrastrukturu, onda bi trebalo da mi dodje na isto.? Ne znam, videcemo. Dobijam 15 dana da testiram, no strings attached, pa ce sve biti jasno kad dodje vreme.

Samo me internet zanima.

Receno mu je to za agente, poslao sam mu pp. Al je covek odlucio drugacije da se prijavi, tako da jw dobio standardnu ponudu kao sa reklame...

🙏

Da li je moguce rezervisati ip adresu (na osnovu MAC) na yettel ruteru bez vadjenja admin pass? Nisam kod kuce pa ne mogu da proverim

Da li je moguce rezervisati ip adresu (na osnovu MAC) na yettel ruteru bez vadjenja admin pass? Nisam kod kuce pa ne mogu da proverim
Samo tako i može rezervacija da se uradi.
Ne treba admin pass

e ok. hvala
nisam znao da li je otkljucan taj deo ili nije...

Dali se moze static IP i 1Gbps speed booster naruciti preko korisnickog portala ili treba naruciti preko telefona ili u yettel prodavnici?

Nema, osim sto je najavljeno da ce biti “barem jedan brend smart televizora” za pocetak ove godine.

Najgora aplikacija par ekselans. Klasicno uvaljivanje nedovrsenog proizvoda. Hipernet TV platforma vredi koliko je sada akcija, celih 1rsd i ni dinar vise

Ima tu nekoliko stavki, aplikacija, daljinski i sam box. Meni od svih UI najvise se svidja Hipernet UI. Samo da utegnu app i ponude jači box.

meni je malo konfuzan njihov UI... ne znam zasto...
Iskreno nisam uopste korsitio hipernetTV pored eon-a, ali zadnjih dana pogledam po koju utakmicu na areni...
Ono sto mi smeta na UI je sto recimo nema otvaranja one liste emisija koje su bile, su u toku ili ce da budu na tom kanalu (kao na eon kada se pritisne dugme za dole) vec mora da se otvara epg...
Takodje, kada se po epg-u zavrsi jedna emisija i krene druga, iskoci onaj info o tome sta se gleda a ustvari, prethodna emisija se jos nije zavrsila zbog kasnjenja u odnosu na time schedule na epg...
Isto mi se ne svidja sto nije klasican android pa palis hipernet app vec je nekako hipernet krovna app (ovo nije nuzno lose, jednostavno meni ne odgovara)

Bilo u staroj verziji TV aplikacije, pa sad vise nema. Smanjena velicina fonta i tako to, kao da se neko namerno zeza :)

ukinuli taj kako da nazovem "radni epg" zato sto je aplikacija bila mnogo spora i stalno zakucavala, sad je promena kanala fluidnija ali brate korisnici su "slepi" bez tog epg-a. Mislim da nije do box-a, vec samo do aplikacije, na njihovom box-u najbolje radi EON aplikacija (brzina, fluidnost) sto uopste nije dobra reklama za Yettel. Ljudi su potpuno nespremno usli u ovaj cirkus sa platformama i izbacili ne beta, nego alfa prototip aplikacije

Vrh Dno