Šta je novo?

Yettel Hipernet

Mislim da se racuna cena paketa bez popusta od 50% za vecu brzinu interneta kod hiperneta tako da mogu i jeftiniji paketi totala ali bolje neko koje vec uzimao da potvrdi.

Ovo što sam napisao, ja koristim. Imam Total 40 za 1.625 dinara mesečno, pa sam onda uzeo 2 SBT uredjaja za dva TV-a dinara i Internet 300/150 za 1.000 dinara mesečno (DUO M paket).

Pa kada se podeli i pomnoži.
Ukupno za: mobilni, TV i Internet plaćam 2.625 mesečno.

Naravno, kod Yettela može samo da se uzme samo Internet, bez mobilnog i bez TV-a... i to je trenutno povoljnije nego kod drugih... imaš paket i sa fiksnim telefonom (to su TRIO paketi)...

Poslednja izmena:
Ovo što sam napisao, ja koristim. Imam Total 40 za 1.625 dinara mesečno, pa sam onda uzeo 2 SBT uredjaja za dva TV-a dinara i Internet 300/150 za 1.000 dinara mesečno (DUO M paket).

Naravno, kod Yettela može samo da se uzme samo Internet, bez mobilnog i bez TV-a... i to je trenutno povoljnije nego kod drugih... imaš paket i sa fiksnim telefonom (to su TRIO paketi)...
Bez promocije?

Sačekaj Yettel

Mobilni:
Preneseš mobilni broj u Yettel ali na prepaid. Kada pređeš na Yettel dopunu (prepaid), posle dva dana na Yettel aplikaciju ti stiže ponuda da pređeš na postpaid i to za Total 40 sa 50% popusta pa umesto 3.249 RSD, plaćaš 1.625 dinara mesečno na ugovor od 24 meseca. U prvih 12 meseci imaš 200 Gb za Internet mesečno a drugih 12 meseci imaš 40 Gb mesečno. Naravno neograničeni minuti i poruke...8.5 GB u regionu Zapadnog Balkana...1 GB rominga Evropa i svet. Kada imaš 50% popusta na paket, nemaš pravo na telefon za dinar.

Internet i TV:
Yettel 14 meseci po din, 2 SBT uredjaja za dva TV-a i 15 dana testiranja. Ako imaš njihov mobilni broj onda je cena 2000 dinara mesecno za ostatak meseci i brzina 300/150 ako nisi njihov mobilni korisnik onda je cena 2499 din i brzina 150/75.

Pa kada pomnožiš i podeliš:
Za Internet i TV plaćaš 1.000 din mesečno tokom ugovorne obaveze,

Za mobilni plaćaš (ako hoćeš duplo veću brzinu - uslov za duplo veću brzinu kod "Interneta i TV" je da plaćaš mobilni na postpaidu bar 1500 din mesečno):
1.625 dinara mesečno. Ako nećeš duplo veću brzinu i manju cenu "Interneta i TV" , ne moraš da imaš mobilni broj kod njih.
Odlično uputstvo hvala, kako si zabo 14 meseci za 1 dinger i 2 boxa? Tj pravo pitanje je kada si dobio to posto prenutno je dill 12 meseci i jedan box...

Zdravo,

Bitno je samo da je puna cena paketa veća od 1.500 din, nije važno što imaš 50% 🤗 Možeš i da nam proslediš adresu na kojoj želiš da uvedeš Hipernet usluge, ako želiš da dodatno proverim sve za tebe, pa mogu da javim i kolegama da te kontaktiraju sa više info. Hvala @dervisbegovic_ na pomoći 👍

~Mila
Ako ovo i dalje važi onda može uzeti i total 20.

Da li se zna nešto za aplikaciju za LG televizore?

Pozdrav svima, dobio sam juce ponudu 14 meseci po dinar. Trenutno sam na sbbu gde mi istice ugovor sledeceg meseca pa razmisljam da predjem u yettel. Agent koji mi je dao ponudu mi je rekao da od pre para dana imaju nove rutere koji navodno dosta bolje rade. Ima li nekoga da moze da mi kaze kakav je generalno net za gaming? Da li je i dalje prisutan CG NAT i kakve su download brzine?

Isti su ruteri kao i pre, i sasvim su solidni. CG NAT je prisutan, a brziner su one koje si platio

Pozdrav svima, dobio sam juce ponudu 14 meseci po dinar. Trenutno sam na sbbu gde mi istice ugovor sledeceg meseca pa razmisljam da predjem u yettel. Agent koji mi je dao ponudu mi je rekao da od pre para dana imaju nove rutere koji navodno dosta bolje rade. Ima li nekoga da moze da mi kaze kakav je generalno net za gaming? Da li je i dalje prisutan CG NAT i kakve su download brzine?
Uzmi onda najbolje MTS Optiku i mozes dobiti vise od toga za 1 din - Box paketi , uz prilozen SBB racun . Mislim da je bilo 16 meseci po 1 din - nisam siguran , ali sigurno nisi iza CG NATa

Ako plaćaš još 480 dinara mesčno, nećeš biti iza CG NAT kod Yettela... stavi sve na papir i opet je jeftinije trenutno na Yettelu i sa ovih 480 din. plus mesečno... kod MTS-a je bilo pre Nove godine 16 meseci... sada nema.

Da li moze yettel daljinski da se podesi da kontrolise i tv? Nije smart tv, hisense…

Sporo mi reaguje smart box na daljinski, odnosno kad pritisnem komandu treba vremena da box izvrsi… da li je to do sporosti boxa ili da probam sa na primer eon daljinskim?

Do boxa i aplikacije, moraju jos malo da utegnu app. Na eon boxu bolje radi hipernet nego na njihovom.

Da li moze yettel daljinski da se podesi da kontrolise i tv? Nije smart tv, hisense…

Sporo mi reaguje smart box na daljinski, odnosno kad pritisnem komandu treba vremena da box izvrsi… da li je to do sporosti boxa ili da probam sa na primer eon daljinskim?

Nisam uspeo da povezem Hisense tv sa yettel daljinskim po ovom uputstvu…
Ali sam povezao eon daljinac sa yettel boksom i znatno je bolji odziv nego sa originalnim daljinskim

Ako plaćaš još 480 dinara mesčno, nećeš biti iza CG NAT kod Yettela... stavi sve na papir i opet je jeftinije trenutno na Yettelu i sa ovih 480 din. plus mesečno... kod MTS-a je bilo pre Nove godine 16 meseci... sada nema.
Momak sa kojim sam razgovarao kaze da trenutno nemaju mogucnost fixne ip.

Ima mogućnosti, momak nije dobro informisan. Mora zahtev naknadno da se podnese u poslovnici do duše.

Ono što sam primetio, korisnik koji ima samo hipernet na yettel aplikaciji ili web-u u opcijama moj nalog nema nikakvu preglednost paketa? Brzina, plaćeni računi, preuzimanje računa iz aplikacije, plaćanje ili neke dodatne usluge kao što ima na postpejdu...

Mozda nije dobro “uvezan” ugovor hiperneta sa yettel nalogom, ili treba da se saceka ako je nov, tek napravljen nalog ili nesto trece.

Treba da imas opis brzine, dodatke, listu uredjaja, i ostale informacije u vezi racuna.

Ono što sam primetio, korisnik koji ima samo hipernet na yettel aplikaciji ili web-u u opcijama moj nalog nema nikakvu preglednost paketa? Brzina, plaćeni računi, preuzimanje računa iz aplikacije, plaćanje ili neke dodatne usluge kao što ima na postpejdu...
Moras da se logujes sa brojem Hipernet ugovora u formatu 6.xxxxxx umesto sa tel.brojem na nalog.

Uspeo, hvala.

Dali neko ima iskustva koliko dugo odprilike traje dok se moze naruciti hipernet nakon sto je mts uveo optiku u zgradu?

Kod mene je to bilo brzo omoguceno, istog meseca. Glavno je da mts pusti signal u zgradi jer iako je instalirana oprema u zgradi (ormarici i vlakno), pustanje signala moze da potraje duze od mesec, a to zavisi od mtsa.

Yettel-ov router ZTE ZXHN H298Q.
Nigde ne mogu da nadjem opciju da mu ukljucim pristupanje od spolja. Obicno je na portu 8080, pa se samo aktivira i onda je on dostupan od vani. Medjutim, nigde ne vidim tu opciju. Moze li malo pomoci oko toga ?

Vec ima taj rule u firewall-u ali prihvata konekcije samo na Management interfejsu, mozda mozes da ga promenis, ili da dodas jos jedan za Internet interfejs ?

a kako pristupiti od spolja kada je iza cg nata?

Naravno, static je aktivan.
@rajkosto Ne znam na sta si mislio, gde da gledam na Management ?
U otvorenim portovima, nema nista....

naravno da nije u Port Forwarding-u, to je za uredjaje iza rutera, ne za sam ruter.
ima posebna sekcija za servise na samom ruteru:
2023-02-16_00-09-29_JodxDea1B.png

postoji po defaultu ovakvo pravilo koje ACCEPT-uje razne servise na Management mrezi
napravi jos jedan u toj sekciji, samo izaberi Internet kao Ingress, i stikliraj sta hoces da bude pristupacno
naravno, moras da budes ulogovan kao admin da bi se videla ova stranica...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno