I konačno je stigla optika!

Za sve je ponajviše zaslužan Dejan, odnosno
@Telenor Srbija koji se maksimalno potrudio da rešimo sve nedoumice koje sam imao. Naravno, i moje strpljenje. O čemu se tačno radilo? Neki problemi oko vezivanja moja dva ugovora i ostvarivanja dodatnih pogodnosti, ali kažu da će biti rešeno. Do tad - boost brzine gratis. Više nego korektno.
Zašto Telenor, a ne mts? Već koristim Telenor mobilnu mrežu, jedino s njima nemam problem sa dometom u stanu. Pun signal, brzina 100/70, za razliku od A1 i mts gde ne smem da šetam dok telefoniram. Nisam hteo da kombinujem mts (optika+tv) i Telenor (mob) iako bih prošao povoljnije.
Računica je prosta: Total 12 + 300/150 optika + tv za cca 3500 dinara sa svim popustima. Meni je to ok. TV nije presudan svakako, broj kanala me ne zanima jer ću gledati sportski paket i to je otprilike to.
Monteri su bili super. Došli kad su rekli, završili kad su rekli. Maska sve vreme (nije bilo neophodno, što se mene tiče), ona čuda preko obuće da ne prljaju pod. Čisto i pedatno sve.
Optika bez mane, očekivano. Oseti se solidna razlika u odnosu na 250/50 kod SBB-a, baš kao što i još neko reče. Aplikacija za TV je baaaš drugačija od EON-a, i mislim da treba vremena da se čovek navikne. Meni odgovara jer grupiše sve u smislene celine, kao npr. sport. Radi ok, ne štuca, ali bih rekao da je EON fluidniji.
Instalirao Prime Video na box. Radi sve, ali javlja error za volume passthrough. Ne znam da li je tako i na drugim android box. Svejedno je dovoljno dobro da Fire TV verovatno ode u fioku. Što manje uređaja, to bolje.