Šta je novo?

Yettel Hipernet

@DukeLander, mislim da postoji ceo podforum za te stvari (zaista lep gest s njihove strane). A ovakve teme i sluze da se malo prodiskutuje, da i nama samima postane jasno sta ustvari oni nude. Vidis da pokusavmo da razjasnimo i mi.

Cimao Telenor preko Twittera, i pozove me neka njihova iz prodaje. Pitam da li mogu da uzmem veći mob paket uz zadržavanje popusta, pa da onda vidimo šta i kako oko hiperneta... Kaže - to morate u poslovnici ili preko CC, ja samo mogu da pričam o internetu i tv. Ooo bože! Hoću još para da im dam, a oni sami sebi hoće da otežaju. Elem, pristade(!) na kraju da piše kome treba, pa da me zove da nastavimo razgovor. Hajde da vidimo šta će dalje biti...

@Telenor Srbija hoćete da pomognete? :)
Sve se završava preko MojTelenor aplikacije. Nema razloga cimati CC ili bilo koga za promenu paketa, ako je neki standardni paket u pitanju.

Cimao Telenor preko Twittera, i pozove me neka njihova iz prodaje. Pitam da li mogu da uzmem veći mob paket uz zadržavanje popusta, pa da onda vidimo šta i kako oko hiperneta... Kaže - to morate u poslovnici ili preko CC, ja samo mogu da pričam o internetu i tv. Ooo bože! Hoću još para da im dam, a oni sami sebi hoće da otežaju. Elem, pristade(!) na kraju da piše kome treba, pa da me zove da nastavimo razgovor. Hajde da vidimo šta će dalje biti...
Jel mogu krajnje naivno da te pitam (apolitican sam, i na kraju krajeva korisnik A1, dakle ni telekoma, ni telenora), koji je razlog da si se odlucio za Telenorovu optiku umesto Telekomove?

@Telenor Srbija hoćete da pomognete? :)

Oprosti na ovom dodatnom koraku, budi bez brige, tu smo da pomognemo :) Nakon što sam preneo tvoju poruku, dobio sam povratnu info da su ti kolege uzvratile poziv i dogovorili dalje korake. Ako je potrebna još neka info sa moje strane, budi slobodan da nam pišeš. ~Dejan

Jel mogu krajnje naivno da te pitam (apolitican sam, i na kraju krajeva korisnik A1, dakle ni telekoma, ni telenora), koji je razlog da si se odlucio za Telenorovu optiku umesto Telekomove?
Naravno. Volim bundling, da su mi sve usluge (net+mob+digitalni servisi) na jednom mestu. Ok, mogao sam da odem kompletno u mts, ali njihovom mobilnom uslugom nisam bio zadovoljan, pa sam zato i postao Telenor korisnik pre cca godinu. Telenor nudi malo bolje brzine (300/150) u odnosu na mts (200/80). Računam i na bolju/bržu podršku, ako ikad zatreba.

Istina, mts bi me izašao jeftinije - bilo da sam uzeo samo optiku (Telenor mob + Box 3) ili prebacio sve (Box 4). Međutim, dovoljno mi je što pravim uštedu u odnosu na EON Premium (3999 dinara) od kog koristim samo net i gledam NFL na SK. Net (300/150) + TV (realno samo Arene ću gledati) + mob (Total 12) za cca 30e mesečno (kad se uračunaju svi popusti i sl.) mi zvuči ok.

Pritom, ne zanima me gledanje TV na telefonu, nisu mi potrebni dodatni STB jer imam samo jedan televizor. CGNAT je realnost kod svih, mada mi ni to ne igra naročitu ulogu. Na kraju krajeva, ako Hipernet ne bude ok, raskid je opcija do 1. februara.

Oprosti na ovom dodatnom koraku, budi bez brige, tu smo da pomognemo :) Nakon što sam preneo tvoju poruku, dobio sam povratnu info da su ti kolege uzvratile poziv i dogovorili dalje korake. Ako je potrebna još neka info sa moje strane, budi slobodan da nam pišeš. ~Dejan
Javila se koleginica, sve je rešeno. Hvala!

Poslednja izmena:
A ovakve teme i sluze da se malo prodiskutuje, da i nama samima postane jasno sta ustvari oni nude.
Tacno tako, zato je i ostala tema, da bude malo lezernije a ne da citam koji je Nostradamus sta prognozirao i koji je pogodio keca na dvojku.
Ne moram objasnjavati, niste klinci

Jel prelazio neko sa Mts optike, koliko se bude bez neta?

E, pozdrav ekipa.
Posle 22 godine koriscenja SBBa dosao je trenutak da se rastanem sa njim. Ja samo koristim internet, tv je otrov i jako retko ga gledam i postalo mi je preskupo da placam 3700 dinara za polovicnu uslugu ali da bih to uradio potrebno je da pazljivo odaberem ko ce biti njen naslednik.
Moji su uslovi samo brz i stabilan internet i kvalitetna podrska.

Zavisi šta je dostupno od infrastrukture na lokaciji, ako je prisutna mts optika možda da se razmotri Telenor ponuda (oni imaju samo internet) ili Orion optika ako postoji (mada ne znam kakva je njihova podrška, nekako mi deluje da Telenor ima bolju podršku).

Nije Telenor,nego Telekom optike.
Ne nego baš nako kako sam rekao čak i gore od toga. Jel ti shvataš da to nije više Telenor nego neka interesna grupacija koja veze nema sa kvalitetom usluge!? Dok je bio Telenor njihova mreža je bila broj jedan po kvalitetu i rasprostranjenosti, odkad su došli menadžerijade na čelo Telenora kvalitet veze je nula, nema ga.
Telnoru bi bilo ispod časti da radi na Telekmovoj mreži, on je razvijao svoju i bio tehnološki lider, a ovi? Iznajmljuju tuđe linije i nabijaju cene a kvalitet ko u Siriji. Zato nemoj ti meni da porediš Telekom i Telenor jer je sad Telekom amerika za Telenor. A osti taj telekom je danas po svom kvalitetu 5 godina u nazad nego što je bio.
Nače ja sam korisnik interneta već 40 godina, dakle kad u Srbiji nisi ni znao šta je to internet a verovatno nisi još bio ni rođen.
Aj uzdravlje, menadžerijade....

Nače ja sam korisnik interneta već 40 godina, dakle kad u Srbiji nisi ni znao šta je to internet a verovatno nisi još bio ni rođen.

Da nisi malo preterao? Koliko se sećam, kod nas se internet pojavio sredinom 90-ih, a u EU početkom 90-ih su bili prvi web sajtovi. 40 godina interneta može biti samo ako si bio u CERN-u tih dana.

Mislim da je ok ponuda svima kojima je istekao ugovor kod Mtsa i ne mogu da dobiju više od 1 polumeseca, dodatno ko ima mobilni kod Telenora, još 1 prednost.
Na kraju, konačno se može uzeti net bez fiksnog i kablovske.

kao prvo , komentarisem reklamu- nisu svi isti , oni su isti jer ne koriste svoju mrezu nego zakupljuju mts

dosta se kod nas razlikuju provajderi 2 grupe,

kao drugo , nije toliko ocajno stanje kao sto prikazuju u reklami, takodje ne mogu biti bolji od mts-a kad koriste iste kablove

ne lici na telenor da se sluzi takvim trikovima , oni su uvek nudili skupo ali korektno i nesto bolje

ovo je skupo ali isto

Što se mene tiče, CGNAT praktično anulira svaki upside ponude, bilo čije. Ne razumem provajdera koji tek stupa na tržište, isključivo sa CGNAT ponudom. Ipv6 nema ni u petogodišnjem planu.
Tek da se zna: korisnik sam telenor mreže, od kraja 1998., sve vreme sam koristio samo njih.
Kao kućni internet, koristim MTS Box 2 (jer ne može samo internet).

kao drugo , nije toliko ocajno stanje kao sto prikazuju u reklami, takodje ne mogu biti bolji od mts-a kad koriste iste kablove

ne lici na telenor da se sluzi takvim trikovima , oni su uvek nudili skupo ali korektno i nesto bolje

ovo je skupo ali isto
Ponuda im je ocajna i preskupa.
Da li ti lici na telenor to ne znam, ali znam da sam i pre 5-6 godina kod njih imao internet paket, a od godinu dana punih 7 meseci nisam uopste imao net, ali sam ipak izdrzao i takvu ugovornu obavezu i posle raskinuo. Stalno su se pravdali radovima u mrezi
E sad kad su tu mrezu sredili, onda drze visoke cene i prednjace. I da im ja sad kupim net po trostrukim cenama od oriona na primer, to nema sanse, plus natovan sto rece kibicer. A tv samo 117 kanala, doduse ako su svi u 4K rezoluciji mozda im neko to i kupi.
I jos da potsetim da je telenor dobio dozvolu za postavljanje optike istovremeno kad i nuba invest, pa zasto je nisu postavili ? Ne bi da ulazu nista, samo bi da deru ? Evo idu sa vecim cenama od prvog i sa mobilnom telefonijom, videcemo sta ce biti dalje...

pa nisam siguran da nije dobio jedan paket za reklamu, sad su se pojavili i alarmi i ko zna sta je sledece ... a onaj paket od 1 GB/s sto nema cenu nije spomenuo, kod mts-a je 9000 din, a orion ga prodaje pocev od 1400.

Da nisi malo preterao? Koliko se sećam, kod nas se internet pojavio sredinom 90-ih, a u EU početkom 90-ih su bili prvi web sajtovi. 40 godina interneta može biti samo ako si bio u CERN-u tih dana.
A u USA? Od prvih plata sam kupio komp i firma me pobezala na net. To je bilo još davne 95-e ako se ne varam, a ne varam se jer sam otišao 1994-e. Tako da možda si u pravu za 40 godina s obzirom da sam zaradio penziju pa je osećaj malo vanvremenski jer moji vršnjaci još uvek rade.... Al u suštini si u pravu 25 godina....izvinjavam se!

Nadam se da će usluga interneta biti dobra, jer iskustvo sa CC i potpisivanjem ugovora i nije baš sjajno...

Pošto nisam imao ugovor na 1500+ dinara, rešim da to ekspresno i završim. Prvo im je trebalo jedno 4-5 dana da se ta promena "propagira" u sistemu. Kontaktiram CC opet nakon toga kako bismo završili sve oko ugovora, kažu mi - moramo da sačekamo do 1.12, jer će tek tada videti promenu u iznosu računa (nevezano za to što kroz app već vidim novi paket). Nije mi jasno, ali rešim da sačekam. Evo dođe i 3.12, a od njih još uvek ni traga ni glasa. Cimao ih preko twittera, al za sad džabe sve. Sve u svemu, već 2 nedelje (i malo jače) prošle, a ja još uvek bez njihovog interneta. Baš se trudim da im dam još novca, a oni baš neće da uzmu...

Ako imas druge mogucnosti otkaci ih
Benchmark ih je nahvalio za sve pare ovog sveta
Ali ...

Ako imas druge mogucnosti otkaci ih
Benchmark ih je nahvalio za sve pare ovog sveta
Ali ...
Sačekaću do 7.12, posle u poslovnicu da raskinem i ugovor za mob. I pravac mts nakon toga. Ne radujem se tome, ali neću ni da čekam u nedogled.

Inače, javili se iz CC u međuvremenu... sve super, taman pomislim gotovo, i onda - "i dalje ne možemo da vam dodelimo popust".

Naš plan je da uložimo gotovo 300 miliona evra u narednih pet godina, što je potvrda dugoročne posvećenosti kompanije razvoju srpskog tržišta telekomunikacija.

Zvonili mi na vrata pre nekoliko dana. Pogledam ponudu i... Smešno. Da bude još smešnije, izgleda da pokrivaju samo mesta gde ima MTS-ove optike. Maltene ista ili možda čak gora ponuda za dosta veću cenu. Koja je uopšte poenta ove mreže, nije mi baš jasno?

Ima smisla kome je istekao ugovor kod Mtsa, pa sad nema beneficija, ili ko neće da koristi fixni, a takvih je do juče bilo puno, i eventualno ko ima postpaid broj kod Telenora, pa dobije popust i veću brzinu.
Sa druge strane, ko se nije zainteresovao za 12 meseci po dinar, ni sada sigurno neće.

Kakva je razlika 2500din bez fixnog (Telenor net samo) i 2500din sa fixnim kod Mts. U sustini opet placas fixni na neki nacin kod Telenora...

Samo ti je nešto bolji download/upload ratio kod Telenora

I konačno je stigla optika! :) Za sve je ponajviše zaslužan Dejan, odnosno @Telenor Srbija koji se maksimalno potrudio da rešimo sve nedoumice koje sam imao. Naravno, i moje strpljenje. O čemu se tačno radilo? Neki problemi oko vezivanja moja dva ugovora i ostvarivanja dodatnih pogodnosti, ali kažu da će biti rešeno. Do tad - boost brzine gratis. Više nego korektno.

Zašto Telenor, a ne mts? Već koristim Telenor mobilnu mrežu, jedino s njima nemam problem sa dometom u stanu. Pun signal, brzina 100/70, za razliku od A1 i mts gde ne smem da šetam dok telefoniram. Nisam hteo da kombinujem mts (optika+tv) i Telenor (mob) iako bih prošao povoljnije.

Računica je prosta: Total 12 + 300/150 optika + tv za cca 3500 dinara sa svim popustima. Meni je to ok. TV nije presudan svakako, broj kanala me ne zanima jer ću gledati sportski paket i to je otprilike to.

Monteri su bili super. Došli kad su rekli, završili kad su rekli. Maska sve vreme (nije bilo neophodno, što se mene tiče), ona čuda preko obuće da ne prljaju pod. Čisto i pedatno sve.

Optika bez mane, očekivano. Oseti se solidna razlika u odnosu na 250/50 kod SBB-a, baš kao što i još neko reče. Aplikacija za TV je baaaš drugačija od EON-a, i mislim da treba vremena da se čovek navikne. Meni odgovara jer grupiše sve u smislene celine, kao npr. sport. Radi ok, ne štuca, ali bih rekao da je EON fluidniji.

Instalirao Prime Video na box. Radi sve, ali javlja error za volume passthrough. Ne znam da li je tako i na drugim android box. Svejedno je dovoljno dobro da Fire TV verovatno ode u fioku. Što manje uređaja, to bolje.

Vrh Dno