Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Ja sam im se pre mesec dana javio da me pozovu iz službe za brigu o korisnicima, ali još uvek nema poziva. Da li je pametno da odm i tražim prelazak na pre paid? Ne znam da li će biti nekih dobrih akcija od marta posle rebrendinga...
JETEL sigurno nece imati bolje ponude kao sto je ova trenutna 50% na bilo koji paket kod Telenora.

Danas citam komentare i njihove odgovore iz Telenora. Kazu da se menja samo ime i vizuelni izgled, paketi, cena, ponude, sve ostaje.. Ne znam zasto se toliko dize dzeva oko promene imena, cak citam da ce cim se ugovor zavrsi odmah pobeci, jer kao prevareni smo zato sto su se usudili da promene ime i boju iz plave u drecavo zelenu.Koga to zanima? Ako ostane sve isto, kvalitet, paketi, neka se zove i kiseli *******c operater.. Briga me sto menjaju ime i boju, mnogo izgleda ima bezbriznika, sve im lepo u zivotu, platu preko 1000e-2000e,bez ijednog problema, pa im je ogroman problem sto neko hoce promeniti svojoj kompaniji ime.

Danas podneo zahtev za prelazak na prepaid :) Rekli su mi da ce me zvati da povrdim zahtev, iako smo potpisali u poslovnici. Verovatno su mislili da ce me zvati da ponude popust od 50% :love:
upravo su me pozvali i ponudili da nastavim sa ugovorom. nudili su total 5 ili 12 uz 50% ali sam trazio go data+. tako da eto, koga zanima ova metoda, radi jos uvek

Poslao sam skoro na [email protected] zahtev za produženje servisne promocije uz napomenu za prelazak u A1, ispregovarao u ćaletovo ime, nudila Total 5, ja kažem da na drugom pripejd broju imam Total 2 sa jednom aplikacijom i pristaću na to, ona meni ali Total 5 je 100 dinara skuplji, rekoh mogu li kasnije da pređem na njega i zadržim 50% ako hoću, kaže možete i ja u redu, dakle Total 2. Posle je rekla da odgovorim sa DA i kroz par sati, sve se resetovalo, uključio sam Viber, pošto njega dodatno najviše troši i to je to. Ostaje saobraćaj od onih 10GB posle poskupljenja, samo preneto iz pretplata se briše (stari Total 2 je imao 2 aplikacije, al za fb što neće imati nije šteta). Eto, moguće je da će ove nekomercijalne pakete možda povući posle rebrendinga, tako da, iskoristite priliku i izborite svoje.

Priupitah na Twitteru da li mogu ukljuciti VoLTE ali kazu da sam na starom Total5 paketu, gde ne moze. Kaze medjutim inda moram u poslovnicu da promenim paket, posto imam 50% popusta. Jel moguce da ne mogu odraditi iz app?

vidi da li ti app nudi nov Total 5 (puna cena 2349 din) i izaberi taj kako bi ti ostao popust 50%.
Nakon toga zovi 9000 da ti ukljuce VoLTE

Momci moze neko ako je raspolozen da mi blize objasni u vezi VoLTE. Sta dobijam kao benefit ako aktiviram to a sta gubim. Malo mi konfuzno, na par razlicitih strana razlicite price, i imam utisak zbog takvih nestrucnih informacija da to i nije nesto..

Momci moze neko ako je raspolozen da mi blize objasni u vezi VoLTE. Sta dobijam kao benefit ako aktiviram to a sta gubim. Malo mi konfuzno, na par razlicitih strana razlicite price, i imam utisak zbog takvih nestrucnih informacija da to i nije nesto..
Brza uspostava veze, 'cistiji' zvuk tokom razgovora, mogucnost da tokom poziva koristis internet na 4G.

Reci mi, posto me buni to, da li je uslov da obe strane imaju aktiviran VoLTE da bi imao brzu uspostavu veze i cistiji razgovor? Ta usluga se ne placa za aktivaciju? I sta su losije strane kad se aktivira VoLTE, da li je brza potrosnja baterije?

Reci mi, posto me buni to, da li je uslov da obe strane imaju aktiviran VoLTE da bi imao brzu uspostavu veze i cistiji razgovor? Ta usluga se ne placa za aktivaciju? I sta su losije strane kad se aktivira VoLTE, da li je brza potrosnja baterije?
Imam ga vec nekih godinu dana na jednom broju, dok na drugom nemam pa hajde da kazem da mogu da primetim razlike.
Bolje je, odnosno puna funkcionalnost je kad obe strane imaju aktivsn VoLTE.
Koliko znam ne placa se aktivacija, niko se na to nije zalio tako da nema sanse da se placa. Potrosnja baterije bih rekao da je zanemarljiva, nisam primetio da se povecava koriscenjem ove funkcionalnosti.

U jednom od tekstova sam pročitao da je je navodno i manja potrošnja kada je uključen VoLTE. Ja nisam primetio razliku. Inače, kada oba sagovornika imaju uključeno, veza se trenutno uspostavlja i zaista je kvalitetnija nego na drugom broju gde nemam uključen VoLTE.

Prilozi

• D0EDC9B9-59C2-47BB-ABD6-D43B2B2835E7.png
    D0EDC9B9-59C2-47BB-ABD6-D43B2B2835E7.png
    185.4 KB · Pregleda: 84
@Pavell
Ne plaća se aktivacija za Volte, ali nisu svi modeli telefona podržani.
Što se kvaliteta razgovora tiče, ja nisam primetio neku baš drastičnu razliku.

Ja bas jesam kad oba sagovornika imaju ukljucen volte i kad su na Telenoru.

Ja mislim da Volte jedino radi ako oba sagovornika imaju uključen Volte. Ako jedan nema onda ide kao da niko nema uključen.

@vodka_commando: grešiš, VoLTE radi kod onog korisnika koji ima aktivnu uslugu, bez obzira na drugu stranu. Ali kvalitet zvuka zavisi od obe strane.
Pozdrav

Dobijem juče račun za sinov broj i otkrijem da su mi zaračunali za ceo mesec januar pun iznos pretplate (bez popusta), iako mi je ugovorna obaveza isticala 29/01/2022. Poslao sam reklamaciju računa. Čemu mogu da se nadam?
BTW, definitivno podnosim zahtev za prenos broja. Da plaćam Total 2 preko 2.000 dinara mesečno nije u skladu sa mojim religioznim uverenjima.

Isto kao i meni, isticao ugovor 22.01. a naplatili su mi pun iznos od 2800din. Već 01.01. sam u aplikaciji imao pun iznos računa iako mi ugovorna obaveza ističe tek 22.01. Ja sam platio taj račun, baš javi šta si uradio sa reklamacijom.

verovatno ti je promo 50% istekao 31.dec pa ti je ceo januar bio po punoj ceni, nisu oni krivi.
Ograde se da ti promo 50 % traje 24 obracunska ciklusa, a ne 24 meseca. Tebi se prvi ciklus 50% vodio od 29.jan 20 do 1. feb 20.
Tako da od 1.jan do 29.jan ove godine ide regularna cena.
Zato uvek moze mesec unapred da se obnovi UO, pa si trebao tokom decembra ili pocetkom januara obnoviti novih 50% popusta.
Moras da pratis stanje u app. Vec od prvog januara ove godine ti je stanje u app bilo 2149 din pa si trebao zvati da ti opet daju novih 50% na 2 god

Poslednja izmena:
Aktivirao sam VoLTE, malo sam se dopisivao sa njima..
Zanima me jos da li Vip i Mts imaju VoLTE, da mogu njihovi korisnici da aktiviraju?

Prilozi

• IMG_20220204_143821.jpg
    IMG_20220204_143821.jpg
    116.9 KB · Pregleda: 64
verovatno ti je promo 50% istekao 31.dec pa ti je ceo januar bio po punoj ceni, nisu oni krivi.
Ograde se da ti promo 50 % traje 24 obracunska ciklusa, a ne 24 meseca. Tebi se prvi ciklus 50% vodio od 29.jan 20 do 1. feb 20.
Tako da od 1.jan do 29.jan ove godine ide regularna cena.
Zato uvek moze mesec unapred da se obnovi UO, pa si trebao tokom decembra ili pocetkom januara obnoviti novih 50% popusta.
Moras da pratis stanje u app. Vec od prvog januara ove godine ti je stanje u app bilo 2149 din pa si trebao zvati da ti opet daju novih 50% na 2 god
Sačekaću odgovor, ali je sva prilika da ću im platiti ovu globu i odmah sutra podneti zahtev za prenos broja. Neće videti mojih 2149 dinara za Total 2. Jok ja.

JETEL sigurno nece imati bolje ponude kao sto je ova trenutna 50% na bilo koji paket kod Telenora.
druze zar ne vidis da svi operateri furaju iste ili slicne cene 100RSD gore dole... nema veze da li je Jetel, MTS, VIP ili neki treci, uvek ce biti u dosluhu i davati istu ili slicnu ponudu...

Po tome znaci ako meni istice ugovor 1 decembra,a moram barem u toku novembra da produzim ugovor da ne bi placao po punoj ceni paket. To znaci da necu moci zakaciti novogodisnji benefit sa duplim netom koji pocinje od 1 decembra, ne postoji nacin, ako moram regulisati obnovu ugovora u toku novembra. Da li sam u pravu ili ne?

druze zar ne vidis da svi operateri furaju iste ili slicne cene 100RSD gore dole... nema veze da li je Jetel, MTS, VIP ili neki treci, uvek ce biti u dosluhu i davati istu ili slicnu ponudu...
tesko da trenutno kod vipa i mts-a mozes naci paket od 1125 din a da ima neogranicene minute i poruke, 5 GB neta (koji se prenose ako se ne potrose) i na sve to jos 2 aplikacije koje mogu biti i premium (HBO, deezer)
Po tome znaci ako meni istice ugovor 1 decembra,a moram barem u toku novembra da produzim ugovor da ne bi placao po punoj ceni paket. To znaci da necu moci zakaciti novogodisnji benefit sa duplim netom koji pocinje od 1 decembra, ne postoji nacin, ako moram regulisati obnovu ugovora u toku novembra. Da li sam u pravu ili ne?
ako bi obnovio prvog, drugog decembra, zakacio bi NG promo i plus bi imao 50 %

Poslednja izmena:
Ako bi obnovio prvog, drugog decembra, zakacio bi NG promo i plus bi imao 50 %
Ali 1 ili 2 je vec datum kad mi je istekao ugovor, posto je ugovor napravljen 1 decembra.. Kako da nastelujem da me zovu bas 1 ili 2 decembra iz brige za korisnike.. Ako cekam mogu mi uracunati paket po punoj ceni jer sam zapoceo mesec bez ugovora.. Kako bi ti to izveo, kad bi ih zvao?

Zaracunace ti samo ta pocetna dva tri dana u mesecu proporcionalno po punoj ceni, odmah zovu ako se javis sluzbi za brigu o korisnicima, gde ti daju 50 %.
Od momenta ugovaranja i dogovoranja, popust stupa na snagu, pa od tog momenta imas ukupno 24 ciklusa/preseka sa 50 % ukljucujuci tekuci mesec ugovaranja kao prvi ciklus.

Jel i dalje ima opcije da se kupi novi broj i da ponude 50% na pretplatu? Vidim da su i postojeće ponude za 50% povučene ili je to samo trenutno?

Nazad
Vrh Dno